blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Arcturus als dalende ster

Wie in de periode van 23 à 28 juni tot 20 à 25 juli in Nederland is geboren, heeft Arcturus als dalende ster. (De begin- en einddatum van deze periode verschillen, omdat het bij deze ster heel nauw luistert waar in Nederland je bent geboren.)
Arcturus maakt deel uit van het sterrenbeeld Boötes, de Ossenhoeder. Dit sterrenbeeld is in de lente en vroege zomer goed aan de nachtelijke hemel te zien. Het is niet zo moeilijk te vinden: zoek het steelpannetje van Ursa Major (de Grote Beer), volg de steel en dan kom je bij Arcturus uit, de goudgele alfaster van Boötes. Deze zeer heldere ster is de op drie na helderste ster aan de hemel. Arcturus is 36 lichtjaren van ons verwijderd en heeft dezelfde massa als de zon, maar is 27 keer zo groot.

Boötes was de zoon van Zeus en de bosnimf Callista. Er zijn verschillende versies van de mythe waarom hij uiteindelijk aan de hemel werd geplaatst. De betekenis van de mythe heeft alles te maken met een verandering van levenswijze om te kunnen overleven in de nieuwe situatie. Arcturus staat aan de hemel op de grens van de circumpolaire sterren (de sterren die rond de pool cirkelen) en de equatoriale sterren (de sterren die ter hoogte van de evenaar staan). Ook hier markeert hij dus een overgang.
Met Arcturus als dalende ster bij je geboorte heb je de gave om te pionieren. Je ontwikkelt nieuwe vormen van bestaan en je begeleidt mensen of groepen op deze nieuwe weg. Je wilt hen uitleggen waarom, daarin lesgeven en leidinggeven om de groep te motiveren. Je ziet zelf volop mogelijkheden voor iedereen. Je beschikt ook over de kracht om de eerste stap te zetten en om mensen naar een nieuwe levensstijl te leiden. Je bewaakt het proces en beschermt zo de mensen die onder jouw leiding een nieuwe weg inslaan. Net zoals Boötes breng je een nieuwe cultuur.

Deze tekst is gebaseerd op het boek 'De sterren van je leven - en het verhaal dat zij te vertellen hebben', van Ria Borst, Ineke Bergman, Paula Kersbergen en Vera Verhagen.

Lees ook eens het artikel 'De sterren van je leven en jouw persoonlijke mythe'. Dat vind je hier.

Afbeelding: pastel van Juke Hudig (in het boek 'De sterren van je leven' staan meer dan 60 pastels van haar hand)


http://www.desterrenvanjeleven.nl

Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/09/2021 27 september - 9 oktober 2021: het Blauwe Hand levenspad
17/09/2021 De volle maan van 21 september 2021
14/09/2021 14 - 26 september 2021: het Witte Tovenaar levenspad
03/09/2021 De nieuwe maan van 7 september 2021
 

Agenda