blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Aphrodite en de framedum op Cyprus

12 vrouwen, zowel Cyprioten als buitenlanders die op Cyprus wonen, zetten zich in om de oude kunst van de framedrum te doen herleven. De heilige drum werd gebruikt bij de verering van Aphrodite en vele andere godinnen in oude beschavingen. Layne Redmond, auteur van 'En de drummers waren vrouwen' is meermalen op Cyprus geweest. Zowel voor onderzoek als om deze vrouwen les te geven. Er is een documentaire in de maak over deze vrouwen die een ritueel voorbereiden, dat zal worden uitgevoerd in het bekende heiligdom van Aphrodite bij Palaepaphos, dat werd vernietigd na de komst van het christendom naar het eiland.

En zo komt het, dat na 1500 jaar, de framedrum weer klinkt in de ruïnes van deze oude plaats van verering. In de documentaire worden opnames van deze groep framedrummers vanaf de eerste voorbereidingen tot de uiteindelijke opvoering afgewisseld met het volgen van de inmiddels vervaagde maar nog steeds aanwezige voetstappen van Kypris-Aphrodite door de eeuwen heen en in verschillende vormen. Het is een reis door de tijd, over het land dat de godin baarde, via archeologie, mythologie, plaatselijke gewoonten en tradities, naar de religie en kunst van tegenwoordig, waarin zij een plek heeft gekregen. Hoewel Aphrodite de enige godin van het Griekse pantheon is die vandaag de dag nog steeds mannen en vrouwen over de hele wereld inspireert, is zij voor de meesten van ons de grote onbekende godin, omdat we haar zo onterecht hebben geïdentificeerd met seks en schoonheid.
De documentaire heeft als doel de essentie en de waarheid van het universele vrouwelijke principe te onthullen en opnieuw te installeren, terwijl de klanken van de oeroude drum dieper en dieper doorklinken in de oude stenen en gronden van de tempel en ons terugvoeren langs een tijdlijn waarin Kypris/Aphrodite voortdurend van vorm verandert onder de invloed van naburige beschavingen. Dit is misschien het grootste, zo niet het enige geschenk, dat Cyprus aan de wereld kan geven: het geschenk van Aphrodite. Aldus de makers van de documentaire. 

Foto: Cypriotische priesteres met framedrum, circa 700 - 650 v. Chr. , The Cesnola Collection, Metropolitan Museum of Art

Hieronder is de trailer van de documentaire te bekijken.


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

14/05/2019 De volle maan van 18 mei 2019
13/05/2019 Een uniek energetisch opstellingenspel - recensie
04/05/2019 De nieuwe maan van 5 mei 2019
02/05/2019 Welk effect heeft de omgeving op jou?
 

Agenda