blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Angst loslaten met de Jassentechniek

Iedereen is wel eens angstig. Angst is een normale reactie bij dreigend gevaar. Het leidt tot voorzichtigheid of tot vluchten, en kan dus nuttig zijn als je jezelf moet beschermen. Soms is iemand bang terwijl daar weinig of geen aanleiding voor is. Als de angst erg groot is of onnodig lang aanhoudt, kunt u daar in uw dagelijks leven veel last van hebben. U bent als het ware bang voor uw eigen angst en bang voor de situaties waarin uw angst naar boven komt. We spreken dan van een angststoornis. Een angststoornis komt bij 8% van de mannen voor en bij 13% van de vrouwen. Er zijn verschillende soorten angststoornissen. Een daarvan is bijvoorbeeld de gegeneraliseerde angststoornis.

Iemand met een gegeneraliseerde angststoornis maakt zich voortdurend erge zorgen over allerlei dingen uit het dagelijks leven, terwijl daar weinig aanleiding voor is. Vaak gebeurt dit onbewust. U zit bijvoorbeeld steeds in angst over uw werk, de kinderen, de vakantie, over wat u allemaal moet betalen of wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren.

Op wikipedia kun je lezen dat een angststoornis een psychische aandoening is die zich kenmerkt door de aanwezigheid van een pathologische angst. Angst is een gevoel dat optreedt bij dreigend gevaar. De emotie ontstaat als het welzijn van een persoon direct wordt bedreigd, maar ook als een persoon een situatie als bedreigend ervaart. Angsten kunnen kortdurend zijn, maar ook langdurend, soms zelfs levenslang. Als een angst geen reële grond heeft en de betrokken persoon er sociale problemen door ondervindt, is er sprake van een stoornis. Sommige van deze aandoeningen worden fobie genoemd. Angststoornissen zijn in de psychiatrie de meest voorkomende aandoeningen. Angst maakt ziek, verkrampt je en zorgt ervoor dat je vastzit in het leven.

Hoe komen we aan onze angsten?

  • Angst en onzekerheid komen mede voort uit een eerder - wanneer dan ook - doorgemaakte 'traumatische' gebeurtenis. Het gaat hierbij niet om de gebeurtenis zelf maar om de emoties die wij aan een gebeurtenis koppelen zoals angst, verdriet, onzekerheid, afwijzing, boosheid etc. Wanneer deze emoties onverwerkt zijn gebleven vormen deze als het ware een traumakristal in ons lichaam. Naast deze emoties wordt ook de totale herinnering van de situatie (kleuren, geuren, geluid, etc.) in ons onderbewustzijn opgeslagen. Wanneer we nu in ons heden geconfronteerd worden (via bijvoorbeeld tv, krant, of anderszins) met een vergelijkbare situatie of onderdelen hiervan, dan bestaat de mogelijkheid dat de opgeslagen emoties zich ontladen waardoor we dit trauma als het ware weer bewust opnieuw kunnen herleven. Daarnaast veroorzaakt angst stress, spanning en onrust.
  • Angsten nemen wij ook - bewust of onbewust - zomaar over via de TV, media of copy and paste van de mensen om ons heen. Denk hierbij aan angst voor - financieel - tekort, spinnen, honden, water en noem maar op!

Angst loslaten

Behandelingen binnen de reguliere gezondheidszorg leren ons vaak mentaal om te gaan met een trauma. Regelmatig worden medicijnen ingezet om de fysieke en psychische symptomen te onderdrukken. Helaas lossen we daarmee het onderliggende probleem niet op.
Een angst ben je niet. Een angst is niet van jou! Je draagt het hooguit met je mee. Met de Jassentechniek kun je elke niet-voedende angst effectief loslaten. Hierdoor krijg je weer vertrouwen in jezelf en het leven.

Op 2 april organiseert Jassentechniek Nederland een themamiddag over angst loslaten.


http://www.jassentechniek.nl/angst.html

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

08/12/2019 De volle maan van 12 december 2019
03/12/2019 3 - 15 december 2019: het Geel Zaad levenspad
22/11/2019 Je kunt nooit meer gewoon naar een boom kijken - recensie
20/11/2019 20 november - 2 december 2019: het Blauwe Aap levenspad
 

Agenda