blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Als je een boek schrijft..

Als je een boek schrijft, woon je in het boek. Je woont tussen de letters en net achter de zinnen. Als je boodschappen gaat doen, loopt het verhaal met je mee, en peins je over alinea's. Stukjes van het verhaal dwarrelen om je heen en eisen je aandacht op. Je droomt de gedichten en maakt je zorgen over taalgebruik. Sommige stukken leven al zo lang in je hoofd en nu moet je ze naar de Middenwereld halen.

Sommige delen van het boek waren makkelijk te schrijven. Ik moest mijn herinneringen terughalen en sommige waren nog vers. Andere delen waren moeilijker omdat ze achter mijn hart waren verstopt en ik niet wist wat ik mocht en durfde te delen. Pas toen alles 'op papier' stond, kon ik dat bepalen. Toen heb ik, op aanraden van de krachten waarmee ik werk, kennis geschrapt. Niet alles. De kern bleef.
Het verhaal van Nevelvrouw (Hella) is haar verhaa, en ik ben slechts de vertaalster. Het is het verhaal over hoe ik het contact met de dodengodin verdiepte en hoe ze mijn pad vormde. Het is het verhaal over wie ze is en waar ze vandaan komt.

Ik ben zeker van plan om te gaan spammen over het Nevelvrouw boek. Want het boek gaat niet alleen over de Nevelvrouw, er is zoveel meer. En als je A schrijft moet je ook B schrijven.

Als je boek klaar is en de wereld in trekt, is dat voor een schrijver een vreemd moment. Het verhaal wil verder en de kennis ook. Het verhaal wil los en eigen avonturen beleven, en niet meer onder je hart schuilen. En je wilt als schrijver zo graag je verhaal beschermen, dicht bij je houden, adviezen meegeven en waarschuwen. Je weet hoe mensen kunnen reageren, je weet dat er commentaar gaat komen. Mooie en leuke commentaren, en de minder mooie. Sommigen zullen het verhaal en de kennis begrijpen en voelen, sommigen kunnen trappen en anderen zullen zwijgen. Je hield informatie zo lang bij je om haar te laten rijpen en nu moet je haar loslaten.
En ik kan het, want zij wenst het.
Ik durf te springen, want zij vangt mij op.
Ik durf te schrijven, want hij wenst het.
Ik durf te springen, want hij vangt mij op.

Straks gaan jullie het boek lezen. Althans, dat hoop ik :-)
Dan lezen jullie over haar, over hem
Over de Rode
Over de stamrunen
Over IJsland
Over een vrouwe, in Yde.
Ja, over Mikha en hoe het verder ging-
Over Meer.

Weet dat ik het in liefde schreef.

Tekst: Linda Wormhoudt


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda