blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Afnemende maan en wilgenbast oogsten

Op dit moment van afnemende maan en takken zonder bladeren is het de tijd om takken te oogsten om kruidenmiddelen te maken of de bast te drogen voor later gebruik. Deze maanstand zorgt ervoor dat de wonden die je maakt door jonge takken af te knippen, snel worden geheeld. De verbinding tussen de maan en de wilg is bijzonder.

De maan bestuurt de bewegingen van het water en beïnvloedt de bewegingen van onze gevoelens. De wilg staat graag met haar voeten in het water. Haar geneeskracht bestaat letterlijk uit het stillen van (hoofd)pijn en het soepel maken van een stram lijf. Figuurlijk helpt ze om vernauwde gedachten, waarvan je ook hoofdpijn kunt krijgen, weer te laten stromen. De wilg laat je weten waar de angst zit en waarom er gedachten zijn die maar een kant op leiden, vaak de kant van de gebaande paden. Lijf en gedachtegangen kunnen na het gebruik of het contact maken met de wilg weer soepel bewegen en het wordt makkelijker om angsten onder ogen te zien. De maan geeft inzicht en de wilg geeft raad.

Wil je wilgenbast gebruiken als pijnstiller bij hoofdpijn of stijve spieren dan heb je de bast nodig van jonge takken. Zoek een mooie wilg uit in de omgeving. Liever geen treurwilg, want zij heeft niet alle geneeskrachtige eigenschappen en maakt treurig bij gebruik. Vraag toestemming van de wilg om takken af te knippen. Keer naar binnen en leg contact met de energie van de wilg, ze zal je antwoord geven. Snoei maar een klein beetje voor eigen gebruik. Bedank de wilg in gedachten of hang linten aan haar takken. Stroop de bast van de takken en droog deze voor later of maak een tinctuur door de bast in alcohol te leggen en dit ongeveer 3 tot 6 weken te laten trekken. Thee is niet te doen, zo bitter. Als je hoofdpijn of een pijnlijk lijf hebt, kun je ook op een stukje bast kauwen. Niet lekker, maar het helpt wel.

Heb je wilgenbast nodig verbind je dan ook met de energie van de maan. Gewoon thuis of loop eens naar buiten om te kijken waar de maan is en stem je af. Neem ingevingen serieus en kijk of je ze kunt omzetten in handelen.

Wilg en maan, twee raadgeefsters die lichamelijke en geestelijke pijn kunnen helpen omzetten in soepelheid en energieke gedachten.


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/09/2021 27 september - 9 oktober 2021: het Blauwe Hand levenspad
17/09/2021 De volle maan van 21 september 2021
14/09/2021 14 - 26 september 2021: het Witte Tovenaar levenspad
03/09/2021 De nieuwe maan van 7 september 2021
 

Agenda