blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

ABC van 15 emoties - houvast - recensie

A3 boeken, uitgever van boeken over spiritualiteit, oude wijsheden en over het verwerven van inzicht in onze natuur, brengt weer een interessant boek op de markt; een handboek dat de complexiteit van emoties inzichtelijk maakt. De auteur, coach, opleider en trainer in omgaan met emoties, heeft een uitgebreide  kennis opgebouwd vanuit eigen ervaring. Via een lange weg leerde ze, na de geboorte van haar dochter, het verloren contact met zichzelf te herstellen.  In haar theateropleiding  werd ze voor het eerst uitgenodigd om haar gevoel toe te laten.  In verschillende therapieën die volgden, kon en mocht ze haar eigen emoties onbelemmerd beleven en onderzoeken. Het boek volgt de Transactionele Analyse theorie (TA) die ervan uitgaat dat strategieën uit de kindertijd onbewust worden toegepast. 

We moeten ons eerst bewust worden van achterliggende aannames en overtuigingen over onszelf om patroonmatig gedrag los te leren laten is het uitgangspunt.  In veertien hoofdstukken worden vijftien emoties besproken. Achtereenvolgens zijn dat: angst, boosheid, compassie, eenzaamheid, hoop, jaloezie, liefde, machteloosheid, schaamte en schuld, verdriet, verlegenheid, vertrouwen, vreugde. Haar keuze voor juist deze uitgebreide indeling en niet een bestaande door de wetenschap gedefinieerde categorisering,  zorgt ervoor dat er ook aandacht kan zijn voor gevoelsmatige hoedanigheden als compassie (liefdevolle vriendelijkheid), eenzaamheid, hoop, en vertrouwen.
Sober, getekende illustraties met de typische  gezichtsuitdrukking die bij de betreffende emotie hoort, begeleiden de tekst.  De eenvoud van de tekeningen is tegelijkertijd ook de kracht ervan;  een blik is voldoende om te zien om welke emotie het gaat.
De opbouw van de hoofdstukken is telkens dezelfde: een kenmerkende uitspraak, een algemene beschrijving, synoniemen en nuances, uitdrukkingen en gezegden, fysieke reactie, constructieve aspecten en destructieve aspecten. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een opsomming van verschillende types. Bij elk type wordt ingegaan op gedrag, valkuil, effect op de omgeving , mogelijke oorzaken en de uitdaging. Ze zijn gerangschikt op een verticale lijn waarbij het zinvol omgaan met de emotie als norm wordt aangehouden. Voorbeelden uit de praktijk, literatuur en films illustreren hoe de verschillende typen met hun uitdagingen kunnen omgaan. De indeling en duidelijke afbakening van de verschillende typen kan wat reducerend overkomen en toch bieden de beschrijving houvast voor professionals die intensiever willen ingaan op een bepaalde emotie en voor iedereen die in het dagelijkse leven wil leren omgaan met zichzelf en diepgang wil geven aan relaties.

Monique Smit

 


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda