blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Aangrijpende visies op de dood

De dood: geen alledaags onderwerp. Niet zomaar iets waar je met je vrienden achteloos over babbelt tijdens een zomerse picknick, of waar de smalltalk met de buren in het portiek over gaat. Jammer eigenlijk, hun visie op de dood is misschien wel heel anders dan de jouwe, en daarom interessant.

In ‘Ademtocht’ laat Linda Wormhoudt, bewoonster van Slotermeer, een heleboel visies op de dood zien. Die van een Marokkaanse mevrouw, bijvoorbeeld. Ook het verhaal van de ‘heggenkinderen’, kinderen die overleden voordat ze gedoopt konden worden en daarom onder de heg begraven werden en niet op de officiële begraafplaats, is erg aangrijpend. Sowieso is er in dit boek veel aandacht voor de dood van kinderen. Ook de visie van Wormhoudt zelf op het overlijden van een dierbare vriendin komt aan de orde. Dit boek is duidelijk persoonlijk en komt daarom heel dicht bij de lezer.

Doordat het boek bestaat uit korte verhalen en doordat ook de dood zelf een stem krijgt, is er veel afwisseling in de tekst. Dit leest prettig. Het taalgebruik is prachtig poëtisch en de tekeningen van Coby Schilder kijken recht je ziel in.

Omdat er in elk verhaal over iemands dood wordt gesproken, is dit een heftig boek dat je niet in een keer kunt uitlezen. Je moet wachten met verder lezen tot je gevoelige bui over is en je het weer aankunt. Dit is niet erg, de verhalen zijn los van elkaar goed te lezen. In de tussentijd heb je wel genoeg tijd om de verhalen op je te laten inwerken en er rustig over na te denken. Want dat doet dit boek: het zet je aan het denken over de dood als noodzakelijk gevolg van ons leven.

Recensie: Charlotte Lehmann voor de Gaset, juli 2015


Gerelateerd(e) boek(en)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

20/11/2019 20 november - 2 december 2019: het Blauwe Aap levenspad
13/11/2019 Verhelderende kijk op de tarot - recensie
10/11/2019 Zet je aan het denken... - recensie
09/11/2019 De volle maan van 12 november 2019
 

Agenda