blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

40 dagen bezinnend schrijven

Het is inmiddels traditie geworden om in de veertig dagen voor Pasen (ook wel de Vasten- of Veertigdagentijd genoemd) iedere dag me schrijvend te bezinnen en stil te staan bij wat er in mijn leven écht toe doet. De veelheid die me omringt, de keuzes die gemaakt moeten worden, de afleiding die in alle vormen zich aan mij opdringt - het voelt als vol, veel en versnipperd. Ik heb behoefte aan verstilling, aan eenvoud en essentie. Ik wil ruimte scheppen voor een nieuw begin!

Daarom combineer ik het dagelijkse schrijven ook met een eigen vorm van vasten. De nadruk ligt dit keer op minder on-line zijn en gedurende 6 weken geen persoonlijke berichten op Facebook plaatsen of rondkijken naar wat anderen allemaal voor leuke dingen doen. Ik wil mijn aandacht dichter bij huis houden en prioriteit geven aan het schrijven met mijn favoriete vulpen in mijn dagboek en tijd maken voor mediteren en te vertragen met het lezen van gedichten!

Off-line is the new luxury!

De meeste mensen denken bij vasten aan minder eten en drinken, maar voor mij is het een veel ruimer begrip. Vasten is voor mij een oefening in 'nee' zeggen tegen de veelheid om vervolgens vanuit die nieuwe ruimte die dan ontstaat met hart en ziel 'ja' te kunnen zeggen tegen dat wat je echt raakt en inspireert. En dat vraagt een periode van onderscheiding, van voelen en beleven, van doen en laten om daar achter te komen.

Bewust kiezen hoe ik mijn tijd wil besteden helpt me hierbij. Niet langer van alles op de automatische piloot doen, maar met aandacht en in de vertraging! Bijvoorbeeld een brief schrijven, i.p.v. even snel een email-bericht versturen. Een ander voorbeeld is niet steeds met de auto gaan, maar vaker op de fiets stappen en dan via een andere route er heen rijden.

Zorgen voor tussentijd is ook heel helpend. Niet langer afspraken achter elkaar plakken, maar tijd nemen om het ene los te laten, te kunnen ontspannen en te openen voor het volgende. En dat vraagt oefening - gelukkig hebben we opnieuw ruim 6 weken daar de tijd voor.

Hoewel ik alleen schrijf en niemand mijn teksten zal lezen, voel ik de verbinding met andere schrijvers die net als ik in de Veertigdagentijd iedere dag een kwartier de tijd nemen om schrijvend te bezinnen op wat er echt toe doet. Deel uitmaken van deze schrijfgroep helpt me ook om vol te houden, door te zetten als ik geen zin heb en andere dingen voor wil laten gaan. In mijn dromen zie ik een netwerk dat over de hele wereld reikt en licht geeft! Iedere schrijver ontsteekt met zijn pen op papier een klein lichtpuntje en samen maken we de wereld lichter en mooier. Ik hoop dat jij ook mee gaat schrijven.

Officieel is zondag geen vastendag en daarom gebruik ik die dag om al mijn teksten van de voorgaande week terug te lezen en te reflecteren op de inhoud. Wat wil ik daarvan bewaren? Op het weblog (ook wel blog genoemd) van www.shodo.nl zal ik, gedurende de vastentijd, iedere zondagmorgen een eenvoudige reflectieopdracht plaatsen waar je zelf mee aan de slag kunt. Ook is er ruimte om ervaringen met het schrijven en/of vasten daar te delen.

Uit: nieuwsbrief Schrijfwijzer van Christine de Vries


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

11/01/2021 10 - 22 januari 2021: het Blauwe Hand levenspad - tips voor omgaan met ongemak
08/01/2021 De nieuwe maan van 13 januari 2021
07/01/2021 De Heilige Nachten - een verslag
31/12/2020 De tarot jaarkaart voor 2021
 

Agenda