blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

30 april - 12 mei 2015: het Blauwe Hand levenspad

De Maya Tzolkin kalender vertelt het verhaal van je levensreis op basis van je geboortedatum. Zo kun je veel te weten komen over je kwaliteiten, talenten en hoe je vanuit de kosmos energetisch wordt ondersteund om te groeien en creëren. De Tzolkin vertelt ook een groter verhaal: het verhaal van de schepping en wat we als mensheid komen doen op aarde. Dit is het tiende artikel in een serie van twintig over de levenspaden van de Tzolkin. Elk levenspad telt dertien dagen en elke dag heeft zijn eigen energie die je ondersteunt bij het innemen van jouw eigen plek in het geheel.

Reik elkaar de hand
Het Blauwe Hand levenspad nodigt je uit tot handelen. In het bijzonder een manier van handelen die is gebaseerd op moeiteloosheid. Een manier waarbij je niet hoeft te plannen, nadenken, duwen en trekken, maar eenvoudigweg elkaar de hand reikt om samen moeiteloos een nieuwe toekomst te creëren. Die toekomst begint hier en nu, en vraagt van jou dat je je handen uit de mouwen steekt. Dat jij samenwerkt met anderen en met de kosmos. Dat je dit doet door te zijn en dat je in een staat van zijn komt door te doen. Het Blauwe Hand levenspad laat je stap voor stap zien hoe jij afstemt op moeiteloos handelen.

DNAfirmaties
De tussenkopjes van dit artikel zijn krachtige zinnen die rechtstreeks inwerken op je DNA. De kopjes zijn verbonden met de dertien dagen van het Blauwe Hand levenspad en ze herinneren je aan jouw heelheid. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou.  Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke helende vermogens en brengt je in verbinding met jouw heelheid.

1. Ik ben de helende hand
Jij stemt af op moeiteloos handelen door je handen te gebruiken als verlengstuk van je hart, samen met mij en alle anderen. Het gaat er in deze tijd om dat we samen een nieuwe aarde creëren en elkaar op een heel praktische manier de hand reiken. Als we allemaal onze handen uit de mouwen steken en doen wat nodig is om harmonie en heelheid te creëren, kunnen we veel meer dan ieder voor zich. Nu we meer en meer te maken krijgen met oude systemen die langzaam maar zeker afbrokkelen, ontstaat er soms zomaar ineens een crisis en kom je handen, energie of materie tekort. Geef en deel wat je in overvloed hebt, wees bereid te ontvangen met open handen. Zo komt alles moeiteloos in harmonie.

2. Ik neem stralend mijn eigen plek in
Jij stemt af op moeiteloos handelen door aanwijzingen te geven voor harmonie, samen met mij en alle anderen. Harmonie creëer je door jouw eigen plek in te nemen in het leven. Waar kom jij het beste tot je recht? Neem niet meer ruimte in dan alleen jouw eigen plek en geef anderen geen ruimte om jouw plek in te nemen. Niemand kan stralen voor een ander, ook al zie of voel je nog zo goed wat daar nodig is, het is niet jouw zaak. Jouw zaak is het om jouw kwaliteiten en talenten in te brengen en de rol aan te nemen die jou het beste past, op je werk, in je relatie, in je gezin en je familie. Als jij jouw eigen rol vervult, geef je daarmee precies de juiste aanwijzingen aan anderen om dat zelf ook te doen.

3. Ik laat mijn licht schijnen
Jij stemt af op moeiteloos handelen door de stroom van je gevoel te volgen, samen met mij en alle anderen. Je gevoel is je beste kompas op weg naar je eigen licht en schoonheid. Juist wanneer je worstelt met je gevoelens, bijvoorbeeld als je bang bent, verdrietig, verlegen, opgelaten of boos, ben je op weg naar nieuwe ontdekkingen over jezelf en dat wat je komt brengen op aarde. Je gevoel nodigt je uit ruimte te maken, in beweging te komen, je buiten je comfort zone te begeven en nieuwe ontdekkingen te doen over jezelf, jouw rol en jouw plek. Omarm alles wat je voelt en gebruik het om jezelf opnieuw uit te vinden. Zo bewijs je jezelf en anderen een grote dienst.

4. Ik ben trouw aan mijzelf
Jij stemt af op moeiteloos handelen door alleen te doen wat past bij jouw hartsverlangen, samen met mij en alle anderen. Geef jezelf toestemming om te zijn wie je bent en te doen wat je het liefst doet. Wie heeft verzonnen dat jij iets anders moet doen dan dat? Het wordt hoog tijd dat jij jezelf herwaardeert en onderzoekt waar en wanneer je je opoffert voor anderen. Het is een groot misverstand dat je anderen helpt door je eigen verlangens aan de kant te schuiven. Doe alleen waar je blij van wordt, dat is uiteindelijk de enige manier om ook een ander blij te maken.

5. Ik ben het onbevangen kind
Jij stemt af op moeiteloos handelen door je te blijven verwonderen, samen met mij en alle anderen. Hoe serieus ben jij bezig? We krijgen dagelijks vanuit de media en onze omgeving genoeg ellende aangereikt om zwaar op de hand te worden. Wat het oplevert is een machteloos gevoel niets te kunnen doen en slechts een druppel op een gloeiende plaat te zijn. Gelukkig zijn we met elkaar heel veel druppels en kunnen we samen de energie hoog houden in deze tijd van crisis en grote veranderingen. Lach om jezelf, lach elkaar toe en laat je verwonderen als alles toch weer anders loopt dan gedacht of verwacht. Verwondering is de beste manier om ruimte te maken voor wonderen.

6. Ik creëer
Jij stemt af op moeiteloos handelen met de kracht van jouw aandacht, samen met mij en alle anderen. Zorg dat je weet wat je wilt in het leven. En dan heb ik het niet over ‘later als je groot bent’, maar nu, op dit moment. Wat heb jij nodig om je happy te voelen? Geluk is een momentopname, een gevoel dat je ter plekke creëert door aan fijne dingen te denken, dankbaar te zijn voor wat er is en je te verheugen op wat komen gaat. Je gedachten zijn een magneet voor alles wat je aantrekt in je leven. Dankbaarheid is de grootste magneet voor geluk. Waarvoor ben jij dankbaar vandaag?

7. Ik ben een ontdekkingsreiziger
Jij stemt af op moeiteloos handelen door op avontuur te gaan, samen met mij en alle anderen. Waar valt voor jou het meeste te ontdekken, binnen in jezelf of buiten jezelf? Doe eens een experiment. Voel je je comfortabel bij reizen en op pad gaan in de wereld, doe dan eens het omgekeerde: maak een innerlijke reis en ontdek in jezelf jouw eigen thuis dat je overal en altijd met je meeneemt. Ben je graag thuis en bij jezelf, ga dan bewust de wereld in en treed naar buiten met jezelf. Buiten je comfort zone doe je de meeste ontdekkingen en maak je ruimte voor magie.

8. Ik luister naar het weten van mijn hart
Jij stemt af op moeiteloos handelen door je hart de baas te maken van je handen, samen met mij en alle anderen. Gaandeweg leren we weer te luisteren naar de fluisteringen van ons hart. Steeds meer mensen geloven dat het mogelijk is op een andere manier met elkaar om te gaan en een nieuwe toekomst te creëren. Niemand heeft de wijsheid in pacht en niets is onmogelijk! Gebruik je hart als kompas bij alles wat je doet en laat je verrassen door de magie die dan ontstaat.

9. Ik overzie het grote plan
Jij stemt af op moeiteloos handelen door voor vrijheid te kiezen, samen met mij en alle anderen. Hoe vrij voel jij je op dit moment? Waar ben je nog gebonden aan het oude, terwijl je zo verlangt naar het nieuwe? Weet dat wanneer jij je gevangen voelt in het oude en het gevoel hebt dat je wordt tegengehouden je aanwijzingen krijgt voor de weg naar vrijheid. De meeste druk bouwt zich op waar ruimte en vrijheid zich aandient. Je hoeft alleen maar te gaan voor jouw visie en trouw te blijven aan jouw idealen.

10. Ik volg mijn innerlijke leiding
Jij stemt af op moeiteloos handelen door vastberaden te doen wat nodig is, samen met mij en alle anderen. Hoeveel weerstand je ook ondervindt op jouw pad, als jij weet dat het klopt wat je doet, ga er dan vooral onverstoorbaar mee door. De weerstand wordt niet kleiner door ermee in discussie te gaan, ertegenin te gaan, je best te doen de weerstand op te ruimen. Weerstand vraagt erom erkend te worden en niet meer dan dat. Je mag het laten voor wat het is en vervolgens doen wat jij denkt dat nodig is. Jij bent de enige die weet wat goed is voor jou. Volg je innerlijke leiding en ga dapper door met doen wat zo spannend lijkt.

11. Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen
Jij stemt af op moeiteloos handelen door onderweg te zijn en precies op het juiste moment te vinden wat je nodig hebt, samen met mij en alle anderen. Ben jij vaak op zoek naar wat je nodig hebt? Stop er maar mee. Je hoeft niet te zoeken, alleen te vinden. Zoeken doe je met je hoofd, vinden met je voeten. Ga waar je voeten je brengen en geef alle ruimte aan synchroniciteit. Zet het idee uit je hoofd dat je moet adverteren om nieuwe klanten te vinden, vacatures moet naspeuren voor een nieuwe baan en uitgaan om een grote liefde te ontmoeten. Toeval is dat wat je toevalt als je in het hier en nu aanwezig bent en je denken erbuiten laat.

12. Ik ben de spiegel voor mijzelf en anderen
Jij stemt af op moeiteloos handelen door een weerspiegeling van de nieuwe tijd te zijn, samen met mij en alle anderen. Klaag niet over hoe het is, geef niemand de schuld van wat jou niet zint, accepteer wat er nu is en steek al je energie in de toekomst. Niet door te veranderen maar door zelf de toekomstige jij te zijn en mensen op te zoeken die jou blij maken door wat ze doen en wie ze zijn. Zo haal je de toekomst naar je toe in het hier en nu en word je een magneet voor gelijkgestemden.

13. Ik breng energie om te vernieuwen
Jij stemt af op moeiteloos handelen door jezelf keer op keer te vernieuwen, samen met mij en alle anderen. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Dromen is niet genoeg, steek je handen uit de mouwen en wees bereid te doen wat nodig is om ze in vervulling te laten gaan. Het kan echt, maar alleen met jouw eigen medewerking!

“alles kan als jij het laat gebeuren
maar je moet de hemel
zelf openscheuren
handen uit de mouwen
voeten op de grond
of je geeft jezelf gewoon een schop onder je kont.

alles kan dus twijfel maar wat minder

kruip uit je coconnetje
en wees een vlinder

kijk zover je ogen rijken

en dan nog iets verder kijken

en altijd naar nieuwe kansen speuren

alles kan als jij het laat gebeuren.”

 ‘Alles kan’ uit de musical Mary Poppins kun je hieronder beluisteren.

Tekst: Elvira van Rijn
Collage: Geertje Mol


http://www.nieuwetijdskind.com

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
28/06/2021 28 juni - 10 juli 2021: het Gele Krijger levenspad
 

Agenda