blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

3-15 maart 2021: Blauwe Storm levenspad

Wat heb jij losgelaten en wat heeft jou losgelaten de afgelopen periode in het Witte Wereldoverbruggerpad? De leegte die daardoor is ontstaan, zal worden gevuld als de tijd daar rijp voor is. Durf jij de leegte toe te laten?

Vernieuwingskracht

Het Blauwe Storm pad helpt je de komende dertien dagen om in de leegte tussen wat is geweest en wat gaat komen jouw eigen plek te vinden. Los van alles wat je wilt zijn. Los van wie je denkt te zijn. Los van alle rollen die je speelt. Jouw plek is de plek waar je weet dat je goed bent zoals je bent en mag zijn wie je bent: gewoon je buitengewone zelf.

Blauwe Storm helpt je om achter te laten wat wat de toets voor de toekomst niet doorstaat. Nu de wereld definitief is veranderd, is het onmogelijk om in veilige oude gewoontes te vervallen. Er is geen weg terug. We kunnen alleen vooruit. Wanneer je de dingen toch op de oude manier wilt blijven doen, zal dit meer en meer een last worden.

En intussen steken er stormen op: in jezelf, om je heen, in de wereld. Er staat veel op losse schroeven, er is onrust, onzekerheid, verdriet, verlangen, opstand, vastberadenheid. Het is de chaos die voorafgaat aan de geboorte van het nieuwe. Blauwe Storm wordt ook wel de verloskundige genoemd. Die krachtige rots in de branding die stevig op twee benen staat terwijl de weeënstorm opsteekt. Die zorgt voor gronding, die doet wat nodig is bij de geboorte van nieuw leven.

Hoe doorsta je de storm?

Stormt het in jezelf? Weet dan dat deze storm bedoeld is om schoon schip te maken. Misschien denk je dat dat hard werken is, dat je er iets aan moet doen. Ik heb een eenvoudig advies voor je dat niet altijd even makkelijk is in de uitvoering maar wel werkt. Het beste wat je kunt doen aan de onrust in jezelf is namelijk: nu even NIETS.

Daarmee bedoel ik dat je de onrust toelaat en achterwege laat wat je gewend bent om ermee te doen. Bijvoorbeeld: dramatiseren, verklaren, duiden, analyseren, overschreeuwen, weglachen, wegdrukken, hulpeloos in een hoekje gaan zitten.

Iedereen heeft zo zijn eigen overlevingspatronen ontwikkeld om met onrust en ongemak te dealen. Hoe mooi is het dat je er bewust voor kunt kiezen daarmee te stoppen en te kiezen voor leven in plaats van overleven. Vanuit de nieuwe stabiliteit die daaruit voortkomt, kun je na dit Blauwe Stormpad veel krachtiger aanwezig zijn en kiezen wat jij wilt voor de toekomst.

Kiezen voor nieuw leven

Wat kun je dan wel doen? Hoe kies je voor dat nieuwe leven dat geboren wil worden?

1. Houd het eenvoudig. Geef je over aan wat er is en ga iets doen wat je te doen hebt en wat lukt, iets wat eenvoudig te doen is, wat je erbij kunt hebben. Maak het makkelijk voor jezelf. Als jij met jouw gevoelens van onrust NIETS anders doet dan het er laten zijn, laat jij gaan wat jou wil loslaten. Wat uiteindelijk overblijft ben jij zelf, je wezenlijke ZELF in het oog van de storm.

2. Leg de lat vooral wat lager deze tijd. 'NIETS' doen met je onrust kost namelijk veel energie: fysiek, emotioneel, mentaal. Het is zogezegd hogere loslaatkunde en dat verdraagt niet al te veel zware taken ernaast. Wees daarin mild voor jezelf, vertaag en wees trouw aan wat je echt nodig hebt.

3. Blijf dicht bij jezelf. Ben je in de storm van een ander beland, dan is het zaak terug te keren naar je eigen plek en je eigen koers te varen. Je bent het meest van waarde voor iemand die in een storm belandt door juist je eigen rust te vinden. Dan kun je voor die ander de rots in de branding zijn. Net als een verloskundige.

4. Geef je over. De grote kunst is om je over te geven aan de onverbiddelijke kracht van de storm. Misschien kun je er dan zelfs van genieten net als van een strandwandeling bij onstuimig weer.

Tekst: Elvira van Rijn
Zegelafbeelding: Patricia Mooren 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

 

KvK 30121964

BTW NL001506161B83A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
14/06/2022 13 - 25 juni 2022: het Blauwe Hand levenspad
08/06/2022 De volle maan van 14 juni 2022
 

Agenda