blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

3 - 15 april 2016: het Rode Slang levenspad

Vandaag gaat het Rode Slang levenspad van start. Het is het eerste pad van vier in het hart van de Tzolkin waar verleden en heden samenkomen. Het Rode Slang levenspad is het pad met tien poortdagen. Een intense tijd waarin veel getransformeerd kan worden. Dit laatste pad voordat we de middenkolom in gaan geeft je nog allerlei kansen om zaken uit het verleden te integreren of juist los te laten.

In de middenkolom maak je de stand op. Hoe is het hier en nu? Lig je op koers? Klaar voor een nieuwe toekomst? Want na de middenkolom volgt nog een pad met tien poortdagen waarin de toekomst op ons af komt en we weer nieuwe plannen kunnen maken.

Het Rode Slang levenspad helpt je te doen wat jou energie geeft en wat jou blij maakt. Wees het stralende middelpunt. Je kunt elk moment van de dag voelen wat jouw licht laat stralen, wie en wat jouw energie verhogen en je levenskracht doen toenemen. Geef je er daadwerkelijk gehoor aan? Soms zijn die aanwijzingen heel duidelijk en soms heel subtiel. Alleen in totale eerlijkheid naar jezelf kun je bewust omgaan met deze aanwijzingen. Dat is niet altijd een eenvoudige opgave, maar als je de moed hebt eerlijk te zijn naar jezelf, wordt het leven wel een stuk eenvoudiger en lichter.

DNAfirmaties

De tussenkopjes van dit artikel zijn krachtige zinnen die rechtstreeks inwerken op je DNA. De kopjes zijn verbonden met de dertien dagen van het Rode Slang levenspad en ze herinneren je aan jouw instinctieve wijsheid. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke potentieel en bekrachtigt de verbinding met jouw instinct.

1. Rode Slang - Ik ben de instinctieve vernieuwer

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door te kiezen voor datgene wat energie geeft, samen met mij en alle anderen. Energie krijg je natuurlijk van wat je eet, maar ook van de dingen die je doet, de plekken waar je bent en de mensen met wie je omgaat. Jouw lichaam laat je elk moment van de dag weten wat je nodig hebt. Honger, dorst, vermoeidheid… jouw lichaam vertelt je dat je iets nodig hebt of juist ergens mee moet stoppen. Eigenlijk is het heel eenvoudig om gehoor aan die signalen te geven, maar ons denken gooit vaak roet in het eten: nog even iets afmaken… toch maar niet, want wat vindt die ander ervan als ik nu… allemaal gedachten waarvan je energieniveau omlaag gaat. Hoe zou het zijn met jouw energie als je jouw lichaamswijsheid en denken laat samenwerken?

2. Witte Wereldoverbrugger - Ik ben het begin en het einde

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door ruimte te maken voor het nieuwe, samen met mij en alle anderen. Laat je los of houd je nog even vast? Maar al te vaak hebben we moeite om los te laten. Niet omdat we zo blij zijn met wat er is, maar omdat we bang zijn voor wat er gebeurt als het ophoudt. Liever nog blijven we in een situatie die ons allang geen energie meer geeft, waarin we allang niet meer kunnen stralen, dan dat we kiezen voor de leegte. Maar als je bedenkt dat leegte ruimte is voor iets nieuws, wordt het al een stuk makkelijker. Ruimte maken voor iets nieuws voelt minder eng dan loslaten en een sprong in de leegte wagen. Waarvoor kies jij: vasthouden aan het oude of ruimte maken voor het nieuwe?

3. Blauwe Hand - Ik ben de helende hand

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door in beweging te komen vanuit heelheid, samen met mij en alle anderen. De tijd is voorbij dat we elkaar het beste konden helpen door elkaar te helen. Lieve lichtwerkers, het werkt niet meer op die manier. Het kan zelfs tegen je werken doordat jij leegloopt en dus al dat lichtwerk stagneert. Er is een nieuwe manier van helen en dat is heel zijn. Laat zien hoe het is om vanuit heelheid te leven. Help door heelheid uit te stralen. Geniet van de mooie dingen van het leven, wees blij met wat je hebt en laat vol verwondering het leven zich aan jou openbaren. Daarmee bewijs je de hele wereld een grote dienst.

4. Gele Ster - Ik neem mijn eigen plek in

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door je plek te begrenzen, samen met mij en alle anderen. Als je wordt geboren ben je een met alles om je heen. Je vader, je moeder, je broertjes en zusjes en je hele omgeving maken allemaal deel uit van jou en jij van hen. Er is geen onderscheid. Je groeit op en ontwikkelt steeds meer een eigen ‘ik’. Je leert jezelf te onderscheiden van anderen en wordt wie je bent door jouw eigen talenten en kwaliteiten te herkennen en erkennen. Door jezelf te begrenzen kun je vanuit jouw eigen kracht stralen en jezelf laten zien aan de wereld. Heb jij jouw eigen vorm al gevonden of kun je nog niet volledig jezelf zijn? Maak duidelijk onderscheid tussen wat van jou is en wat van die ander: het geeft je een stevig fundament waarop je jouw eigen plek in het leven kunt innemen.

5. Rode Maan - Ik laat mijn licht schijnen

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door de stroom van je gevoel te volgen, samen met mij en alle anderen. Voel jij je wel eens overspoeld door emoties? Soms kun je enorm van slag raken door wat je allemaal voelt. Het is dan de kunst om er geen verklaringen bij te bedenken waarom je dat allemaal voelt. Hoe gevoelig jij wel niet bent en door wie of wat het komt dat jij je nu zo voelt. Al die verhalen leiden alleen maar af. Je gaat bij je gevoel weg of zet het vast met al dat gepraat. In plaats daarvan kun je ‘overspoelen’ heel eenvoudig omzetten in ‘schoonspoelen’. Herinner je hoe jij je voelt als je helemaal lekker in je vel zit en realiseer je dat jij deze emoties niet bent, maar dat ze nu even bij je zijn. Voel ze helemaal. Neem een douche of een voetenbad, maak een wandeling langs de rivier en stel je voor hoe deze je helemaal zuivert. Of huil eens flink uit en snuit je neus. Dat geeft een opgeruimd gevoel. Je bent puur licht. Hoe mooi is dat?!

6. Witte Hond - Ik ben trouw aan mijzelf

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door je eigen behoeften en verlangens te vervullen, samen met mij en alle anderen. Soms lijkt het erop dat jij er beter van wordt als jij jezelf opoffert voor een ander. Bijvoorbeeld omdat dan de lieve vrede bewaard blijft of omdat je die ander blij maakt. Maar hoe zou jij het vinden als een ander zich opoffert voor jou en zichzelf tekort doet om jou te geven wat je nodig hebt? Uiteindelijk gaat het erom dat ieders behoeften worden vervuld. Dat gaat het makkelijkst als je trouw bent aan jezelf en niets, maar dan ook niets doet wat tegen het verlangen van jouw ziel ingaat. Waar gaat een ander plezieren voor jou over in jezelf opofferen? Je kunt het voelen als je boos wordt op een ander wanneer die in jouw beleving niet dankbaar genoeg is voor wat jij deed. Eigenlijk ben je dan boos op jezelf, omdat je jezelf ontrouw bent geweest.

7. Blauwe Aap - Ik ben het onbevangen kind

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door steeds opnieuw weer af te stemmen op het kind in jou, samen met mij en alle anderen. Onbevangenheid is de bron van inspiratie voor alles wat leeft. Zie maar eens hoeveel filmpjes op internet te vinden zijn over kinderen en dieren die spontaan doen wat ze wordt ingegeven. En kijk maar eens hoe vaak die filmpjes worden bekeken. Zo’n filmpje is een waar medicijn. Het tovert een lach op je gezicht, maakt je zacht en geeft je weer zin in de dag. Speel, lach en wees spontaan. Zo ben jij een inspiratie voor je omgeving.

8. Gele Mens - Ik creëer

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door verantwoordelijkheid te nemen voor je keuzes, samen met mij en alle anderen. Hoeveel wetten en regels er ook bedacht zijn. In het leven zijn er eigenlijk geen regels, alleen consequenties. Elke handeling, elke keuze leidt je in een richting. Ook niet kiezen is een keuze. Samen creëren we met onze keuzes de wereld in het klein en in het groot. Wat wil jij creëren voor de wereld? Daarop moet je dan zelfs je kleinste handeling aanpassen. Samen maken we het verschil.

9. Rode Hemelwandelaar - Ik ben een ontdekkingsreiziger

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door steeds opnieuw je grenzen te verleggen, samen met mij en alle anderen. Leren doe je door nieuwe dingen te ondernemen, te doen wat je niet gewend bent. Zo ontdek je de verschillen tussen de wereld waarmee je vertrouwd bent en andere werelden. Denk maar aan hoe het was toen je voor het eerst uit logeren ging. Een ander bed, een andere kamer, andere mensen om je heen met andere gewoonten. Ook als je op vakantie gaat ontdek je jezelf door alles wat anders is. De verschillen maken duidelijk wat kenmerkend aan jou is, wat altijd blijft waar je ook gaat en wat vanzelf verdwijnt als jij van plek verandert. Zo word je wijzer en bewust van jezelf. Reden om elke dag iets te doen buiten je comfort zone. Zo leer je de wereld én jezelf beter kennen en weet je waar je altijd kunt thuiskomen: bij jezelf.

10. Witte Tovenaar - Ik luister naar het weten van mijn hart

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door bewust te handelen vanuit het weten van je hart. Je kent toch wel die sprookjes van tovenaars die maar tegen een ding niet bestand zijn: de kracht van het hart. Een woord of daad vanuit het hart laat de tovenaar en zijn machtsvertoon verpulveren waar je bij staat. Dat sprookje kun je elke dag waarmaken. Elke keer dat je geconfronteerd wordt met gevoelens als angst, schuld, slachtofferschap en andere uitvloeisels van macht krijg je de kans te transformeren naar een nieuw bewustzijn. Handel steeds vanuit de kracht van je hart en niet vanuit de macht van het ego. Elke keer dat je met het ego wordt geconfronteerd - in jezelf of buiten jezelf - bedenk dan dat het de oude tovenaar is die afscheid van je komt nemen. De nieuwe tovenaar wijst je de weg wijst naar je hart. Daar lost alle negativiteit van het oude bewustzijn op.

11. Blauwe Adelaar - Ik overzie het grote plan

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door vanuit vrijheid verbindingen aan te gaan, samen met mij en alle anderen. In welke relatie voel jij je gebonden in plaats van verbonden? Gebonden ben je als je je energie moet inleveren om de relatie met een ander in stand te houden. In vrijheid verbonden zijn betekent dat jij volledig in je eigen kracht staat en dat de verbinding jou energie oplevert. Natuurlijk is het in een relatie onvermijdelijk dat je je aanpast aan de ander. Zolang dat wederzijds en vanuit liefde gebeurt, kun je voelen dat het je energie geeft. Soms denk je dat een relatie voedend voor je is en kom je later toch tot de ontdekking dat je ongemerkt hebt ingeleverd. Dan is het tijd om jezelf te bevrijden van de band met die ander. Soms betekent dit dat je de relatie aanpast en soms kun je niet anders dan de relatie verbreken. En dat geeft je dan meteen je eigen kracht weer terug en ruimte voor nieuwe verbindingen die gezonder voor je zijn.

12. Gele Krijger - Ik volg mijn innerlijke leiding

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door jezelf te voeden met energie uit de kosmos, samen met mij en alle anderen. Er is een oneindige intelligentie die jou elke dag weer voorziet van informatie. Je hoeft er alleen maar op af te stemmen en dan kun je die wijsheid ontvangen in jezelf. Jij bent uiteindelijk degene die bepaalt wat je doet met alle informatie die je ontvangt. Wat klopt voor jou? Wat voelt goed? Bekijk alles wat je ontvangt met een kritische blik. Je hoeft niets voor zoete koek te slikken. Neem alles wat je ontvangt onder de loep, kijk wat past bij jou en bepaal op die manier jouw eigen weg.

13. Rode Aarde - Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen

Jij bent trouw aan je licht en levenskracht door in het nu volledig aanwezig te zijn, samen met mij en alle anderen. In de tuin werken, wandelen, koken, tekenen en schilderen, het zijn allemaal activiteiten waarbij je volle aandacht vereist is. Je zou het actieve meditatie kunnen noemen. Je bent aanwezig in het moment en daardoor ben je alert op alle ingevingen die je krijgt. Zo ontstaan de mooiste en lekkerste creaties. Geniet van wat je doet, elk moment van de dag. Doe wat je doet met al je aandacht en verwonder je over de rijkdom van volledig aanwezig zijn op aarde.

De DNAfirmaties zijn afkomstig uit 'Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin levenspadenboek'.

Tekst: Elvira van Rijn
Collage: Geertje Mol
 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
28/06/2021 28 juni - 10 juli 2021: het Gele Krijger levenspad
 

Agenda