blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

29 september - 11 oktober 2019: het Blauwe Storm levenspad

De afgelopen dertien dagen kwam opnieuw het jaarpad van 2019 voorbij met daarin de jaarenergie Gele Ster toon 3. De energie van dienstbaar zijn door je eigen plek in te nemen: doen wat echt bij je past en wat je hart blij maakt.

Wat de afgelopen periode als vanzelf naar je toe is gekomen past echt bij jou. Wat je hebt losgelaten of jou heeft losgelaten creëert ruimte. Een ruimte voor wat ook bij je past maar nog onderweg is naar jou. Misschien voelt het wat leeg en onwennig en heb je de neiging die leegte te vullen omdat het best spannend is op het grensvlak tussen het oude en het nieuwe. Durf jij de leegte toe te laten zodat ze zichzelf kan vullen als de tijd daar rijp voor is?

Vernieuwingskracht

Het Blauwe Storm pad helpt je de komende dertien dagen om in de leegte tussen wat is geweest en wat gaat komen jouw eigen plek te vinden, los van alles wat je wilt zijn, los van wie je denkt te zijn, los van alle rollen die je speelt. De plek waar je weet dat je goed bent zoals je bent en mag zijn wie je bent: gewoon je buitengewone zelf.

En intussen steken er stormen op: in jezelf, om je heen, in de wereld. Er staat veel op losse schroeven: Brexit, Trump, het klimaat, ziekenhuizen die het werk niet meer aan kunnen, scholen die moeten sluiten en noem maar op. Het zijn allemaal processen die zich net zo goed in onszelf als buiten onszelf afspelen. Het is de chaos die voorafgaat aan de geboorte van het nieuwe. Blauwe Storm wordt ook wel de verloskundige genoemd. Die krachtige rots in de branding die stevig op twee benen staat terwijl de weeënstorm opsteekt. Die zorgt voor gronding, doet wat nodig is bij de bevalling en geboorte geeft aan nieuw leven.

Hoe doorsta je de storm?

Zoek de verloskundige in jezelf op deze dagen. Het deel van jou dat onwrikbaar is. Dat vertrouwt, dat weet dat het nieuwe hoe dan ook geboren gaat worden. Laat je niet afleiden door de storm. De meeste kracht en rust in jezelf verzamel je door dankbaar te zijn voor wat er na de storm zal zijn, ook al weet je niet wat er precies geboren gaat worden en hoe lang de bevalling zal duren.

Stormt het in jezelf? Weet dan dat deze storm bedoeld is om schoon schip te maken. Misschien denk je dat dat hard werken is, dat je er iets aan moet doen. Ik heb een eenvoudig advies voor je dat niet altijd even makkelijk is in de uitvoering maar wel werkt. Het beste wat je kunt doen aan de onrust in jezelf is namelijk: NIETS. Daarmee bedoel ik dat je de onrust toelaat en achterwege laat wat je gewend bent om ermee te doen. Bijvoorbeeld: dramatiseren, verklaren, duiden, analyseren, overschreeuwen, weglachen, wegdrukken, hulpeloos in een hoekje gaan zitten. Iedereen heeft zo zijn eigen overlevingspatronen ontwikkeld om met onrust en ongemak te dealen. Hoe mooi is het dat je er bewust voor kunt kiezen daarmee te stoppen en te kiezen voor leven in plaats van overleven.

Kiezen voor nieuw leven

Wat kun je dan wel doen? Hoe kies je voor dat nieuwe leven dat geboren wil worden? Houd het eenvoudig. Geef je over aan wat er is en ga iets doen wat je te doen hebt en wat lukt, iets wat eenvoudig te doen is, wat je erbij kunt hebben. Maak het makkelijk voor jezelf. Als jij met jouw gevoelens van onrust NIETS anders doet dan het er laten zijn, laat jij gaan wat jou wil loslaten. Wat uiteindelijk overblijft ben jij zelf, je wezenlijke zelf in het oog van de storm. Leg de lat vooral wat lager deze tijd, want NIETS doen met je onrust kost veel energie: fysiek, emotioneel, mentaal. Het is zogezegd hogere loslaatkunde en dat verdraagt niet al te veel zware taken ernaast. Wees daarin mild voor jezelf, vertaag en wees trouw aan wat je echt nodig hebt.

Ben je in de storm van een ander beland, dan is het zaak terug te keren naar je eigen plek en je eigen koers te varen. Je bent het meest van waarde voor iemand die in een storm belandt door juist je eigen rust te vinden. Dan kun je voor die ander de rots in de branding zijn. Net als de verloskundige.

De grote kunst is om je over te geven aan de onverbiddelijke kracht van de storm. Misschien kun je er dan zelfs van genieten net als van een strandwandeling bij onstuimig weer.

 

Tekst: Elvira van Rijn
Zegelafbeelding: Patricia Mooren


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

24/07/2021 24 juli - 5 augustus 2021: het Witte Wind levenspad
20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
 

Agenda