blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

26 mei - 7 juni 2015: het Rode Hemelwandelaar levenspad

Tot en met 7 juni 2015 lopen we het Rode Hemelwandelaar levenspad. Dit pad nodigt je uit van het leven een feest te maken. Je mag écht doen wat je fijn vindt, waar jij blij van wordt en energie van krijgt. Maar je moet er wel zelf voor in actie komen. Zijn er dingen die je zou willen doen maar waaraan je almaar niet toekomt, terwijl je weet dat je er blij van wordt? Wil je beginnen aan iets nieuws, een ommekeer bewerkstelligen, maar weet je iedere keer weer voor jezelf een hindernis op te werpen waardoor je er niet aan begint? Misschien ken je de uitspraak ‘Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen’. Het Rode Hemelwandelaar levenspad laat je stap voor stap zien hoe jij je eigen slingers ophangt in het leven.

DNAfirmaties
De tussenkopjes van dit artikel zijn krachtige zinnen die rechtstreeks inwerken op je DNA. De kopjes zijn verbonden met de dertien dagen van het Rode Hemelwandelaar levenspad en ze herinneren je aan jouw heelheid. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke potentieel en brengt je in verbinding met jouw vermogen je grenzen te verleggen en je passie waar te maken.

1. Ik ben een ontdekkingsreiziger
Jij maakt van het leven een feest door nieuwe dingen te ondernemen, samen met mij en alle anderen. Je bent pas een echte ontdekkingsreiziger als je ergens aan begint zonder precies te weten wat er gaat gebeuren. Hoe kun je anders nieuwe dingen ontdekken? Dat vraagt wel enige moed. De moed om je zekerheden en het bekende los te laten. Het vraagt ook de moed om te breken met oude gewoonten, met normen en grenzen die je ooit zijn opgelegd over hoe ‘het’ hoort. Welke regels heb jij onbewust voor jezelf opgesteld om veiligheid te creëren? Misschien wordt het tijd om er een paar te overtreden.

2. Ik luister naar het weten van mijn hart
Jij maakt van het leven een feest door alle antwoorden bij jezelf te zoeken, samen met mij en alle anderen. Wie vertelt ons wat de waarheid is? Is vaccineren goed of juist niet? Zijn groene smoothies gezond of juist niet? Is chemotherapie een goede behandeling of juist niet? Het is niet moeilijk om op internet argumenten voor zowel een bevestigend als een ontkennend antwoord te vinden. En dan weet je dus nog steeds niet wat waar is. Uiteindelijk kun je de waarheidsvraag alleen beantwoorden door goed te luisteren naar jezelf. In jezelf zijn alle antwoorden te vinden. Je vindt ze als je verbinding maakt met je hart. Dat weet wat klopt en wat niet klopt voor jou.

3. Ik overzie het grote plan
Jij maakt van het leven een feest door jouw geluk van niemand anders dan jezelf te laten afhangen, samen met mij en alle anderen. Hoe fijn is het als op een feest vrolijke mensen samenkomen bij een vrolijke gastheer of -vrouw? Samen zorgen ze voor een goede sfeer. Niemand hoeft een ander te entertainen. Zorg dat jij zelf die vrolijke gast bent in het leven van anderen en maak het jezelf naar de zin. Niet alleen op feestdagen, maar elke dag. Het is tijd om in beweging te komen en jouw eigen behoeften te vervullen. Uit een lege beker kun je niet delen. Vul je beker tot de rand en zorg dat jij doet wat jouw hart verlangt. Daarmee breng je hoop en licht voor iedereen om je heen.

4. Ik volg mijn innerlijke leiding
Jij maakt van het leven een feest door vastberaden je eigen koers te volgen, samen met mij en alle anderen. Je kunt eindeloos vragen blijven stellen om jezelf de zekerheid te verschaffen dat het goed is wat je van plan bent. Maar vragen die voortkomen uit onzekerheid of angst houden je uiteindelijk alleen maar tegen bij het waarmaken van je dromen. Angst is een goede raadgever in dit Rode Hemelwandelaar levenspad, want angst geeft aan dat je iets nieuws gaat doen, dat je bereid bent je zekerheden op te geven en naar jezelf te luisteren. Verwelkom de angst en laat je erdoor leiden in plaats van afleiden. Het gaat vanzelf over als jij op jouw manier doorgaat met wat jij wilt.

5. Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen
Jij maakt van het leven een feest door je kracht uit de aarde te halen, samen met mij en alle anderen. Afstemmen op de aarde is afstemmen op synchroniciteit. De aandacht ligt in onze informatiemaatschappij veel op het hoofd en het denken. Je denken is bedoeld als praktisch hulpmiddel. Waarvoor gebruik jij je hoofd? Zodra je merkt dat je jezelf van slag maakt met denken over de toekomst of over het verleden is er een heel makkelijke manier om weer bij jezelf te komen: verbind jezelf met de aarde door te dansen, te werken in de tuin. Ga je voeten achterna! Fysiek actief zijn maakt je hoofd leeg en brengt je in het hier en nu.

6. Ik ben de spiegel voor mijzelf en anderen
Jij maakt van het leven een feest door je eigen spiegel voor de toekomst te zijn, samen met mij en alle anderen. Wat zou je nog willen vervolmaken in je leven? Hoe wil jij je werk, je gezondheid, je relatie het liefst zien in de toekomst? Wat nodig is om dat voor elkaar te krijgen regel je door goed om je heen te kijken. Wat valt je op in het werk, de gezondheid en de relatie van anderen? Wat bewonder je? Wat ergert je? Wat maakt je enthousiast? Alles wat je bezighoudt in jouw omgeving, zowel positief als negatief, is voor jou een aanwijzing voor de manier waarop jij jezelf kunt vervolmaken.

7. Ik breng energie om te vernieuwen
Jij maakt van het leven een feest door heel dicht bij jezelf te blijven in tijden van verandering, samen met mij en alle anderen. De tijd dat men blij was met een vaste baan omdat het pensioen dan was geregeld, ligt ver achter ons. We leven in een tijd van grote veranderingen en letterlijke en figuurlijke aardbevingen. Nu we steeds minder kunnen terugvallen op zekerheden buiten onszelf is het belangrijk dat je kunt terugvallen op een zekerheid in jezelf: een weten dat je goed bent zoals je bent en dat je altijd weer als een feniks uit de as herrijst. Elke storm die je niet breekt maakt je buigzamer. Verwelkom veranderingen en ontdek hoe ze jou helpen jezelf te vernieuwen.

8. Ik breng licht, liefde en warmte
Jij maakt van het leven een feest door jouw zon te laten schijnen voor jezelf, samen met mij en alle anderen. De zon is onze grote energiecentrale. Hij schijnt elke dag zonder voorbehoud voor iedereen. Jij mag voor jezelf bepalen hoeveel licht en warmte je wilt ontvangen en daarmee bepaal je ook hoeveel licht en warmte je uitstraalt. Je kunt net als een gloeilamp immers niet meer licht uitstralen dan je energie kunt ontvangen. Ga zorgvuldig om met jouw eigen licht. Als je ziet dat anderen jouw licht niet kunnen ontvangen, laat het dan zoals het is. Daar hoef jij niets aan te doen. Het enige wat jij kunt doen voor jezelf en anderen is zorgen voor je eigen licht.

9. Ik ben mijn eigen moeder
Jij maakt van het leven een feest door alles wat er in je leven gebeurt te zien als een geschenk, samen met mij en alle anderen. Dat is geen eenvoudige opgave want niet alles wat op je pad komt, ziet eruit als een geschenk. Juist door ernaar te kijken alsof dat wel zo is, creëer je in jezelf de veiligheid en acceptatie die mogelijk maken dat je elke situatie aankunt. Jij hebt net als ik en alle anderen recht op veiligheid en onvoorwaardelijke acceptatie. Wat jij aan het leven geeft, krijg je vervolgens ook weer terug.

10. Ik ben mijn eigen vader
Jij maakt van het leven een feest door jezelf toestemming te geven om stap voor stap werkelijk te doen wat jou bezielt, te vallen en weer op te staan, samen met mij en alle anderen. Wat doe jij als jij je ziel laat spreken? Waaraan geef jij dan als vanzelf tijd en aandacht? Heb jij ooit te horen gekregen dat spreken zilver is en zwijgen goud? Het is niet altijd makkelijk om zo dicht bij je ziel te komen dat je ziel gaat spreken in de taal die jij verstaat. Schrijf eens voor jezelf op wat er in je opkomt, zonder er bij na te denken. Trek je niets aan van wat anderen van je vinden of ooit hebben gevonden. En lees dan eens voor wat je hebt geschreven. Het zou zomaar kunnen dat je jezelf dan iets hoort zeggen waarvan je denkt: ‘Dat klinkt goed! Zijn dat mijn woorden?’ Dat was je ziel die aan het woord was.

11. Ik ben een uniek kind van de schepping
Jij maakt van het leven een feest door je dromen werkelijkheid te maken, samen met mij en alle anderen. Hoe doe je dat? Stap voor stap! Hier is het recept: Ga naar binnen. Luister naar je innerlijke stem. Schrijf op wat jouw droom is of maak er een tekening of schilderij van. Wacht niet tot je droom is uitgekomen, maar ga ‘m zelf waarmaken. Elke dag een klein stukje. Droom je van een boerderij met een fruitboomgaard, plant dan alvast een appelboom in je tuin of op je balkon. Wil je werk met meer vrijheid: neem een dag in de week om te werken zoals jij dat wilt. Wil je fit en gezond zijn? Doe elke dag in het klein (qua tijd en/of omvang) van wat jij zou doen als je helemaal fit en gezond zou zijn. Het gaat erom dat je je dromen NU waarmaakt door ze zelf te leven, al is het nog maar een kleine afspiegeling. De vreugde zal er niet minder om zijn en dat is waarom het gaat.

12. Ik ben het volledige potentieel
Jij maakt van het leven een feest door te kiezen voor groei dwars door alle angsten en onzekerheden heen, samen met mij en alle anderen. Groeien is geen geleidelijk proces. Je voelt dat je groeit als de bestaande situatie gaat knellen, net als een jas die te klein is geworden. Dat is geen aangenaam gevoel en het maakt onzeker. Hoe kan het dat die fijne jas die je zo lang hebt gedragen ineens niet meer lekker zit, zelfs hier en daar knelt en pijn doet? Hoe zou het zijn om afscheid te nemen van die comfortabele jas? Angst en onzekerheid kunnen een teken zijn dat jij uit je jasje bent gegroeid en dat het tijd is voor een nieuwe. Een die net zo lekker en comfortabel zit als ooit die oude, toen die nog bij je paste. Gebruik je angst en onzekerheid als kompas voor nieuwe keuzes, voor groei en bloei. Er is altijd een comfortabele nieuwe jas voor jou als jij bereid bent afscheid te nemen van de oude.

13. Ik ben de instinctieve kracht om te vernieuwen
Jij maakt van het leven een feest door te doen wat jou energie geeft, samen met mij en alle anderen. Je kunt dat heel eenvoudig voelen aan je lichaam. Waarvan ga jij stralen? Wat tovert een glimlach op je gezicht of is brandstof voor jouw motor?
Soms houdt je lichaam je voor de gek. Door vroegere ervaringen heb je bijvoorbeeld de boodschap opgeslagen dat je beter niet te uitbundig kunt doen of niet moet zeggen wat je voor de mond komt, omdat dat ooit verkeerd uitpakte. Het is dus zaak dat je goed oplet wat je lichaam je vertelt en na te gaan of dat echt klopt.
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Je bent hier niet om stappen te herhalen en in de groef van het bekende te blijven hangen. Je bent hier om van jouw leven iets te maken en daarvoor heb je echt de mogelijkheid. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Tekst: Elvira van Rijn
Collage: Geertje Mol


http://www.nieuwetijdskind.com

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

24/07/2021 24 juli - 5 augustus 2021: het Witte Wind levenspad
20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
 

Agenda