blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

25 november - 7 december 2014: het Blauwe Aap levenspad

In het voorjaar van 2014 schreef ik over de dertien zegels en tonen van het Blauwe Aap levenspad. Dat deed ik buiten in de voorjaarszon, middenin een weiland ergens in Olst. Ik had mezelf een paar dagen ‘schrijfvrij’ gegeven en koos een plek tussen de paardenbloemen, smeerwortel en andere bloeiende kruiden om er vervolgens de citaten bij te pakken die ik inmiddels had verzameld voor dit hoofdstuk. En toen pas realiseerde ik me hoezeer de plek die ik had gekozen daarbij paste. De citaten komen uit het boek  ‘Kruidenwijsheid’ van Marjanne Huising, geboren als Witte Wind toon 12 in dit levenspad.

Wie in dit levenspad is geboren vindt en brengt inspiratie via het zegel op toon 7 van het pad: Rode Aarde. Rode Aarde staat voor de nieuwe aarde, waarbij synchroniciteit je op het spoor brengt van wat je nodig hebt om verder te groeien. Niet verwonderlijk dus dat Marianne haar inspiratie vindt en brengt via kruidenwijsheid. Kijk maar in het filmpje hoe zij gaat waar haar voeten haar brengen en jou inspireert om eens iets anders dan anders te doen met het ‘onkruid’ dat op je pad komt.

"Het gaat in het Blauwe Aap levenspad om het innerlijk kind dat vrij en onbevangen het leven tegemoet treedt. Een kind dat gedragen wordt door zijn moeder voelt zich volledig geaccepteerd en mag er helemaal zijn. Maar wie heeft zo’n moeder? We hebben allemaal te maken met het onvermogen van onze voormoeders, die zelf als kind niet kregen wat we allemaal zo hard nodig hebben: onvoorwaardelijke acceptatie en vertrouwen. Je wordt uitgedaagd om je eigen moeder te zijn en het onvoorwaardelijke oervertrouwen in jezelf te vinden en aan jezelf te geven. Moeder Aarde draagt en voedt je. Je bent goed zoals je bent en mag er helemaal zijn. Als je dat van binnenuit kunt voelen ben je vrij. 
Het Blauwe Aap levenspad bevindt zich tot en met Gele Zon toon 10 in de middenkolom van de Tzolkin en start vanuit het hart van de kalender. Het is de kolom waar het verleden en de toekomst bijeenkomen in het hier en nu. Concentratie is een kwaliteit van mensen die zijn geboren in deze kolom op de zogenaamde kerndagen. Die concentratie heb je hard nodig, want de middenkolom is een intense periode die je leert in het hier en nu te leven. Ben je met de toekomst of het verleden bezig, dan krijg je het moeilijk. Als je meestroomt met de tijd, kun je bergen verzetten."


uit: “Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspaden boek", Elvira van Rijn

Meer uitleg over het Blauwe Aap levenspad vind je hier

Collage: Geertje Mol

 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

24/07/2021 24 juli - 5 augustus 2021: het Witte Wind levenspad
20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
 

Agenda