blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

21 juni - 3 juli 2015: het Blauwe Storm levenspad

Van 21 juni tot en met 3 juli 2015 lopen we het Blauwe Storm levenspad. Dit nodigt je uit om de kern in jezelf te vinden. Voelen dat je weet wie je bent en thuis bent bij jezelf is essentieel. We spelen de hele dag allerlei rollen: kind, ouder, collega, buur, werknemer, vriend of vriendin, geliefde, echtgenoot en ga zo maar door. Je speelt vaak meer rollen op een dag en soms moet je om de haverklap switchen. Je doet, zegt en laat zien wat bij de rol hoort die je op dat moment speelt. Zo leren de mensen om je heen steeds een ander stukje van jou kennen.

Maar wie ben jij eigenlijk als je al die rollen niet speelt? Wat blijft er dan over van jou? Hoe voel je je dan? Als je werkelijk in verbinding met jezelf bent, kom je thuis bij jouw onbevangen jij. Je ervaart jezelf en het leven dan vol verwondering en laat je meevoeren op de stroom van het leven. Je voelt je dan goed zoals je bent en helemaal compleet. Dat is een heel kostbaar geschenk om te ervaren. Het is ook precies wat de wereld nodig heeft om heel en harmonieus te zijn. Het is ook wat anderen nodig hebben van jou, zodat ze hun eigen heelheid kunnen ervaren. Het Blauwe Storm levenspad laat je stap voor stap zien hoe jij afstemt op heelheid.

DNAfirmaties
De tussenkopjes van dit artikel zijn krachtige zinnen die rechtstreeks inwerken op je DNA. De kopjes zijn verbonden met de dertien dagen van het Blauwe Storm levenspad en ze herinneren je aan jouw heelheid. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke helende vermogens en bekrachtigt jouw verbinding met de bron.

1. Ik breng energie om te vernieuwen
Jij stemt af op heelheid door jezelf regelmatig te ontladen, samen met mij en alle anderen. Iedere dag komt er heel veel op je af. Je leeft samen met anderen, thuis of op je werk, je loopt in de supermarkt en je pikt van alles op. Misschien voel jij wat anderen voelen en merk je het in je lijf als iemand anders boos is of voel je juist het verdriet van een ander. Je vangt gedachten op en ideeën. Je wisselt energie uit met je partner tijdens je slaap. Misschien doe je dat met de buren, die aan de andere kant van de muur slapen. Energie kent geen grenzen. Weet jij aan het eind van de dag (of nacht) nog wie je zelf bent? Hoe kom jij weer in je eigen energie? Verzamel je alles zonder dat je dit doorhebt en raak je jezelf langzaam maar zeker kwijt. Of ben je dicht bij jezelf en kun je elk moment van de dag in alle rust je kern voelen en vanuit je kern zijn wie je bent?

2. Ik ben licht, liefde en warmte
Jij stemt af op heelheid door balans te brengen met jouw licht, samen met mij en alle anderen. Met alle onbalans en misstanden in de wereld kom je gemakkelijk in de verleiding je aandacht vooral daarop te richten. Met jouw aandacht kun jij balans brengen. Voer jij actie tegen ziekte of voor gezondheid? Ben jij tegen de machthebbers of voor de krachtbrengers? Sommigen geloven dat er groepen mensen zijn die bewust bezig zijn tegen de mensheid, anderen weigeren daarin te geloven. En eigenlijk is het niet belangrijk om precies te weten hoe het zit. Elke actie tegen de mensheid draagt de mogelijkheid voor een beweging naar de andere kant in zich. Negatieve dingen hebben de kracht het positieve en creatieve in jou wakker te maken. Denk maar aan de saamhorigheid die er is onder mensen als er een grote of kleine ramp gebeurt.

3. Ik ben mijn eigen moeder
Jij stemt af op heelheid door je creatieve oerbron te laten bruisen, samen met mij en alle anderen. Creativiteit is het begin van elke schepping en jouw creatieve bron kan bruisen als jij een gevoel van veiligheid en geborgenheid ervaart. Wat heb jij nodig om je veilig en geborgen te voelen en hoe kun je dat aan jezelf geven? Vaak zijn we bezig met zorgen voor anderen en vergeten we onze eigen behoeften. Vooral moeders zijn daar heel goed in. Ze rennen rond om hun kinderen te behoeden voor van alles en nog wat, redderen met gezonde hapjes en sapjes en ploffen aan het eind van de dag doodmoe neer op de bank zonder voor zichzelf te hebben gezorgd. Zo creëer je een situatie waarin je nooit creatief kunt zijn, omdat je bron droog staat. Luister naar je lijf en je gevoel. Koester jezelf en je lijf. Jij bent de belangrijkste mens op aarde om voor te zorgen.

4. Ik ben mijn eigen vader
Jij stemt af op heelheid door je stem te laten horen, samen met mij en alle anderen. Het is belangrijk dat je kunt zeggen wat je te zeggen hebt, wat het ook is. Neem jij daar de tijd en ruimte voor? Elk woord dat je zegt, elke ademteug, elk lied dat je zingt kan een expressie zijn van jouw ziel. Maar als je jezelf het zwijgen oplegt, omdat je dat ooit hebt geleerd of omdat je wat je te zeggen hebt niet belangrijk genoeg vindt, dan worden jouw woorden leeg en hol. Oefen jezelf in het luisteren naar je ziel door op te schrijven wat je bezighoudt zonder erbij na te denken. Schrijf gewoon eens tien minuten achter elkaar door zonder vooraf na te denken over wat je gaat schrijven of hoe. En lees het dan eens hardop voor aan jezelf voor de spiegel. Is er iets wat je raakt als je naar jezelf luistert en kijkt? Adem er diep doorheen, zodat je ziel weer lucht krijgt.

5. Ik ben een uniek kind van de schepping
Jij stemt af op heelheid door stil te zijn, samen met mij en alle anderen. Er is zoveel lawaai, zoveel afleiding en ruis, dat we onszelf soms niet meer kunnen horen. Neem jij bewust de tijd en ruimte om stil te zijn met jezelf? En als je dit doet, wat gebeurt er dan? Het kan zijn dat het dan ineens heel druk wordt van binnen. Zo druk dat je maar liever opstaat en wat anders gaat doen. Terug naar de drukte om je heen.
Om werkelijk stilte in jezelf te kunnen ervaren, bij jezelf te kunnen thuiskomen, is het soms nodig dat je wat langer stilstaat bij de drukte in jezelf. Luister naar wat zich daar afspeelt zonder dat je er iets mee doet. De stilte in jezelf brengt je terug bij je eigen kracht en speelsheid, bij je eigenheid van waaruit jij unieke dingen kunt doen. Je dromen in de wereld brengen en je eigen droom tot leven brengen. De stilte in jezelf is het vertrekpunt van elke droom.

6. Ik ben het volledige potentieel
Jij stemt af op heelheid door je scheppend vermogen te gebruiken, samen met mij en alle anderen. Jij bent de vruchtbare voedingsbodem voor je eigen dromen. Jij hebt het vermogen leven te geven aan jouw ideeën. Jij hebt het vermogen te doen wat nodig is om ze echt tot leven te brengen. Kijk maar hoe het werkt in de tuin. Zo werkt het ook in je leven. Het is een kwestie van planten, voeden, wieden en koesteren. Veel geduld is nodig, zodat het proces zijn eigen gang kan gaan. Nieuwsgierig volgen welke zaden willen ontkiemen en kijken wat ze nodig hebben om te groeien. Je hebt alles in je om het te doen. Behandel je dromen en intenties maar als een zaadje. Plant eens een zaadje tezamen met een wens of droom voor de toekomst. Elke keer als jij ervoor zorgt, geef je aandacht aan je wens of droom. Zo help je jezelf iedere keer herinneren aan jouw scheppend vermogen en wat nodig is om uiteindelijk te kunnen oogsten.

7. Ik ben de instinctieve kracht om te vernieuwen
Jij stemt af op heelheid door je passie te leven, samen met mij en alle anderen. Waarvoor loop jij warm? Wat maakt jou blij? Je hoeft het niet met je hoofd te bedenken. Je kunt gewoon voelen waarvan jij gaat stralen en energie krijgt. Ieder moment opnieuw kun je dat doen. Je hoeft er heus geen hoogstaand levensdoel voor te bedenken of een groots en meeslepend plan. Je hoeft alleen maar elk moment van de dag af te stemmen op jouw lichaam en voelen wat je nodig hebt, waaraan jij behoefte hebt, zodat jouw motor blijft snorren. En dat kunnen heel eenvoudige dingen zijn, zoals een lekkere kop thee in de zon of een fijn gesprek met iemand die je toevallig tegenkomt.

8. Ik ben het begin en het einde
Jij stemt af op heelheid door ruimte te maken voor het nieuwe, samen met mij en alle anderen. Ooit ben je een weg ingeslagen die goed voelde. Je begon aan een nieuwe baan, een relatie of ging verhuizen. Het was precies goed voor jou. Maar het leven brengt verandering met zich mee, je bent gegroeid en veranderd. Hoe is het nu? Past die baan, relatie of woonomgeving jou nog steeds als een tweede jas? Als je werkelijk trouw bent aan jezelf, moet je soms toegeven dat het tijd is voor iets nieuws. Iets wat beter past bij wie je nu bent. Het oude loslaten is nodig om ruimte te maken voor het nieuwe. Volg je hart en doe wat klopt voor jou.

9. Ik ben de helende hand
Jij stemt af op heelheid door werkelijk te ontvangen wat je toevalt, samen met mij en alle anderen. Zo gericht als we zijn op presteren en manifesteren zijn we vaak vooral bezig met datgene wat er nog niet is. De doelen die we willen bereiken. Maar heb je al eens stilgestaan bij wat je allemaal al hebt mogen ontvangen op weg naar datgene wat je nog niet hebt bereikt? Ontvangen in dankbaarheid is een oneindig krachtige methode om te bereiken wat je wilt. Dankbaarheid draagt de energie in zich van overvloed, van voldoening en van heelheid. En vanuit heelheid kun je meer bereiken dan vanuit tekort.

10. Ik neem stralend mijn eigen plek in
Jij stemt af op heelheid door de kunst van het leven te beoefenen, samen met mij en alle anderen. Het is je geboorterecht om jouw plek hier op aarde in te nemen en te zijn wie je bent. In je leven kun je heel wat hebben meegemaakt waardoor je bent gaan denken dat jij jouw plek moet veroveren, maar dat is in wezen niet zo. De stap van overleven naar leven wordt makkelijker als je jezelf toestaat dat je jouw hele leven mag leren en jezelf mag ontwikkelen. Het hoeft niet af. Je leven is al af doordat jij er bent. En alles wat je doet maakt deel uit van jouw kunst van leven, wat het ook is.

11. Ik laat mijn licht schijnen
Jij stemt af op heelheid door ieder moment opnieuw op jezelf te vertrouwen, samen met mij en alle anderen. Vanuit zelfvertrouwen kun je jezelf laten meevoeren op de stroom van het leven. Dat is een natuurlijke beweging die ontstaat als weet dat je altijd het juiste zult doen, wat er ook gebeurt. Je gevoel is je kompas, je gedachten geven richting en het leven zelf neemt je mee in de stroom. Of je je fijn voelt of niet, blij bent of bedrukt. Het maakt niet uit. Vertrouw erop dat je gevoelens je altijd weer terugbrengen bij jezelf als je jezelf toestaat ze te voelen zonder ze met je gedachten te rechtvaardigen. Die gedachten zorgen er juist voor dat je vast komt te zitten. Als je je gevoelens toestaat aan de oppervlakte te komen wijzen ze je altijd de weg naar jouw kern.

12. Ik ben trouw aan mijzelf
Jij stemt af op heelheid door je beste vriend te zijn, samen met mij en alle anderen. Hoe kun jij een goede vriend of vriendin voor jezelf zijn? Ben je strenger voor jezelf dan voor anderen, dan is het een goed idee om vanaf vandaag eens een spel met jezelf te spelen en jezelf zo te behandelen als je anderen behandelt. In de Bijbel staat: eer uw naaste als uzelf. Maar als jij behoort tot degenen die beter voor een ander zorgen dan voor zichzelf, draai het dan voor de verandering eens om: eer jezelf als je naaste en wees trouw aan je hart en je ziel bij alles wat je doet. Het mooie is dat je op deze manier ook de zielenmaatjes vindt die jou trouw zijn.

13. Ik ben het onbevangen kind
Jij stemt af op heelheid door je leven te zien als een speeltuin, samen met mij en alle anderen. Jij mag het jezelf naar de zin maken door te spelen. Niet zoals de meeste volwassenen dat doen, door af en toe wat tijd voor zichzelf te maken en iets leuks in te plannen. Nee, juist door van de serieuze volwassen dingen die je doet iets leuks en speels te maken. Wat kun jij doen om het kind in jezelf de ruimte te geven? Hoe kun jij al dat serieuze een beetje luchtiger maken? Ga eens als een helikopter boven je eigen leven hangen en zie jouw leven als een speeltuin. Doe wat nodig is om het kind in jezelf blij te maken en geniet van het leven met volle teugen.

Tekst: Elvira van Rijn
Collage: Geertje Mol


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
28/06/2021 28 juni - 10 juli 2021: het Gele Krijger levenspad
 

Agenda