blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

16 - 28 juni 2020: het Blauwe Storm levenspad

Wat heb jij losgelaten en wat heeft jou losgelaten de afgelopen periode in het Witte Wereldoverbruggerpad? Misschien voelt het onwennig nu en heb je de neiging de ontstane leegte te vullen omdat het best spannend is op het grensvlak tussen het oude en het nieuwe. Durf jij de leegte toe te laten zodat die zichzelf kan vullen als de tijd daar rijp voor is?

Vernieuwingskracht

Het Blauwe Storm pad helpt je de komende dertien dagen om in de leegte tussen wat is geweest en wat gaat komen jouw eigen plek te vinden. Los van alles wat je wilt zijn. Los van wie je denkt te zijn. Los van alle rollen die je speelt. Jouw plek is de plek waar je weet dat je goed bent zoals je bent en mag zijn wie je bent: gewoon je buitengewone zelf.

Blauwe Storm helpt je om achter te laten wat wat de toets voor de toekomst niet doorstaat. Nu de wereld weer langzaam op gang komt, is het verleidelijk weer in veilige oude gewoontes te vervallen. Maar er is geen weg terug. We kunnen alleen vooruit. Wanneer je de leegte niet aankunt, en die overbodige ballast toch meeneemt naar de toekomst, dan zal het meer en meer een last worden.

En intussen steken er stormen op: in jezelf, om je heen, in de wereld. Er staat veel op losse schroeven, er is onrust, onzekerheid, verdriet, verlangen, opstand, vastberadenheid. Het is de chaos die voorafgaat aan de geboorte van het nieuwe. Blauwe Storm wordt ook wel de verloskundige genoemd. Die krachtige rots in de branding die stevig op twee benen staat terwijl de weeënstorm opsteekt. Die zorgt voor gronding, die doet wat nodig is bij de geboorte van nieuw leven.

Hoe doorsta je de storm?

Stormt het in jezelf? Weet dan dat deze storm bedoeld is om schoon schip te maken. Misschien denk je dat dat hard werken is, dat je er iets aan moet doen. Ik heb een eenvoudig advies voor je dat niet altijd even makkelijk is in de uitvoering maar wel werkt. Het beste wat je kunt doen aan de onrust in jezelf is namelijk: nu even NIETS. Daarmee bedoel ik dat je de onrust toelaat en achterwege laat wat je gewend bent om ermee te doen. Bijvoorbeeld: dramatiseren, verklaren, duiden, analyseren, overschreeuwen, weglachen, wegdrukken, hulpeloos in een hoekje gaan zitten.

Iedereen heeft zo zijn eigen overlevingspatronen ontwikkeld om met onrust en ongemak te dealen. Hoe mooi is het dat je er bewust voor kunt kiezen daarmee te stoppen en te kiezen voor leven in plaats van overleven. Vanuit de nieuwe stabiliteit die daaruit voortkomt, kun je na dit Blauwe Stormpad veel krachtiger aanwezig zijn en kiezen wat jij wilt voor de toekomst.

Kiezen voor nieuw leven

Wat kun je dan wel doen? Hoe kies je voor dat nieuwe leven dat geboren wil worden?

1. Houd het eenvoudig. Geef je over aan wat er is en ga iets doen wat je te doen hebt en wat lukt, iets wat eenvoudig te doen is, wat je erbij kunt hebben. Maak het makkelijk voor jezelf. Als jij met jouw gevoelens van onrust NIETS anders doet dan het er laten zijn, laat jij gaan wat jou wil loslaten. Wat uiteindelijk overblijft ben jij zelf, je wezenlijke ZELF in het oog van de storm.

2. Leg de lat vooral wat lager deze tijd. 'NIETS' doen met je onrust kost namelijk veel energie: fysiek, emotioneel, mentaal. Het is zogezegd hogere loslaatkunde en dat verdraagt niet al te veel zware taken ernaast. Wees daarin mild voor jezelf, vertaag en wees trouw aan wat je echt nodig hebt.

3. Blijf dicht bij jezelf. Ben je in de storm van een ander beland, dan is het zaak terug te keren naar je eigen plek en je eigen koers te varen. Je bent het meest van waarde voor iemand die in een storm belandt door juist je eigen rust te vinden. Dan kun je voor die ander de rots in de branding zijn. Net als een verloskundige.

4. Geef je over. De grote kunst is om je over te geven aan de onverbiddelijke kracht van de storm. Misschien kun je er dan zelfs van genieten net als van een strandwandeling bij onstuimig weer.

DNAfirmaties

Elke dag van het Blauwe Storm levenspad heeft een eigen DNAfirmatie. Een krachtige zin, passend bij het dagzegel. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke vermogens en brengt je in verbinding met jouw creatiekracht.

 

Dag 1. Blauwe Storm - Ik breng energie om te vernieuwen

Dag 2. Gele Zon - Ik ben licht, liefde en warmte

Dag 3. Rode Draak - Ik ben mijn eigen moeder

Dag 4. Witte Wind - Ik ben mijn eigen vader

Dag 5. Blauwe Nacht - Ik ben een uniek kind van de schepping

Dag 6. Geel Zaad - Ik ben het volledige potentieel

Dag 7. Rode Slang - Ik ben de instinctieve vernieuwer

Dag 8. Witte Wereldoverbrugger - Ik ben het begin en het einde

Dag 9. Blauwe Hand - Ik ben de helende hand

Dag 10. Gele Ster - Ik neem mijn eigen plek in

Dag 11. Rode Maan - Ik laat mijn licht schijnen

Dag 12. Witte Hond - Ik ben trouw aan mijzelf

Dag 13. Blauwe Aap - Ik ben het onbevangen kind

Tekst: Elvira van Rijn

Zegelafbeelding: Patricia Mooren


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

24/01/2021 De volle maan van 28 januari 2021
23/01/2021 23 januari - 4 februari 2021: het Gele Zon levenspad
11/01/2021 10 - 22 januari 2021: het Blauwe Hand levenspad - tips voor omgaan met ongemak
08/01/2021 De nieuwe maan van 13 januari 2021
 

Agenda