blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

13 - 25 mei 2015: het Gele Zon levenspad

De Maya Tzolkin kalender vertelt het verhaal van je levensreis op basis van je geboortedatum. Zo kun je veel te weten komen over je kwaliteiten, talenten en hoe je vanuit de kosmos energetisch wordt ondersteund om te groeien en creëren. De Tzolkin vertelt ook een groter verhaal: het verhaal van de schepping en wat we als mensheid komen doen op aarde. Dit is het elfde artikel in een serie van twintig over de levenspaden van de Tzolkin. Elk levenspad telt dertien dagen en elke dag heeft zijn eigen energie die je ondersteunt bij het innemen van jouw eigen plek in het geheel.

Van onbegrensd bewustzijn naar bewust nieuw mens
Het Gele Zon pad is het pad dat de mensheid leidt van de universele bron waarmee we allemaal zijn verbonden naar mens zijn op aarde. Het is het pad dat ons uitdaagt én de ruimte geeft werkelijk gevolg te geven aan het verlangen van onze ziel. Je hebt de vrije keuze elke dag opnieuw bewust vorm te geven aan het verlangen van je ziel ervaringen op te doen. Toon Hermans heeft ons opgeroepen de mens op een nieuw voetstuk te zetten, te herwaarderen en beelden te creëren van de mens in zijn goedheid. Het Gele Zon pad laat je stap voor stap zien hoe jij de nieuwe menselijke vorm creëert vanuit de verbinding met de bron en je zielsverlangen.

DNAfirmaties
De tussenkopjes van dit artikel zijn krachtige zinnen die rechtstreeks inwerken op je DNA. De kopjes zijn verbonden met de dertien dagen van het Gele Zon levenspad en ze herinneren je aan jouw heelheid. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke potentieel en brengt je in verbinding met jouw menselijk bewustzijn.

1. Ik ben licht, liefde en warmte
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door je verbonden te weten met het universele licht, samen met mij en alle anderen. Volgens de Maya’s zijn we allemaal een stukje van de zon. De zon schijnt niet op of voor jou, maar door jou heen. Jij brengt licht liefde en warmte doordat je je bewust bent dat je een bent met de bron van alles wat leeft. Ook op momenten dat je dit niet zo kunt voelen, is het genoeg dat je er bent. Kun je anderen niet verwarmen met jouw licht, verwarm dan jezelf. Maak de zon in jezelf wakker en laad je op. Maak er een gewoonte van elke dag de zon te groeten en voel hoe de zon jou teruggroet zonder aarzeling of voorbehoud.

2. Ik ben mijn eigen moeder
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door nieuwe dingen te laten ontstaan, samen met mij en alle anderen. Of je man of vrouw bent, maakt niet uit; ieder mens kan geboorte geven aan iets nieuws. In een tijd waarin we oude structuren zien instorten is het aan jou, mij en alle anderen om nieuwe initiatieven te ontplooien. Het leven daagt ons uit, zeker in deze tijd waarin financiële zekerheden, werkgelegenheid, de gezondheidszorg en onze leefomgeving onder zware druk staan. Gebruik de druk die daardoor ontstaat om je creativiteit te laten stromen en originele oplossingen te bedenken. Weet dat het leven je niet alleen uitdaagt maar ook draagt en gebruik de puinhopen als vruchtbare aarde voor nieuwe vormen om voor jezelf en elkaar te zorgen.

3. Ik ben mijn eigen vader
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door je te verbinden met je ziel, samen met mij en alle anderen. Je adem is hiervoor het instrument. Ademen gaat vanzelf, maar al te vaak houden we onze adem in als het spannend wordt. Ademen we letterlijk niet door, houden we onze mond, dan hebben we het gevoel dat we er niet bij horen en scheiden we ons af. Jij verbindt je met je ziel en met mij en alle anderen door je te verbinden met alles om je heen, door te blijven ademen als het moeilijk is, door je hart te luchten, jouw waarheid te spreken. Zo kom je in beweging en ervaar je jezelf als deel van het geheel, gewoon door jouw authentieke zelf te zijn.

4. Ik ben een uniek kind van de schepping
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door overvloed te ervaren in het leven dat je nu leeft en het unieke wezen dat je bent. Durf jij zekerheden op te geven, samen met mij en alle anderen? Aan welke dromen houd jij krampachtig vast uit angst voor de stroom van het leven en de ervaringen die je ziel wil opdoen? Angst kost enorm veel energie. Energie die je niet kunt steken in jouw reis op weg naar overvloedig leven. Juist in deze tijd is het belangrijk om aandacht te schenken aan jouw binnenwereld. Zet je angsten in het licht en durf te dromen vanuit dankbaarheid voor waar je nu bent. Zo kan de weg naar overvloed zichzelf voor jou openbaren.

5. Ik ben het volledige potentieel
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door jouw kwaliteiten en talenten te laten opbloeien, samen met mij en alle anderen. Erken al je mogelijkheden. Wees je bewust van wat jij de wereld hebt te bieden zonder moeite, gewoon omdat je doet wat bij je past. Dit is zo waardevol, dat je hiermee zorgvuldig mag omgaan. Geef jouw energie alleen wanneer het wordt gewaardeerd. Zaai in vruchtbare grond, zodat niets van jouw kostbare potentieel verloren gaat. Waaraan wil jij aandacht geven, zodat het gaat groeien?

6. Ik ben de instinctieve kracht om te vernieuwen
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door je dierlijke instincten in te zetten als krachtige vernieuwer, samen met mij en alle anderen. In je lichaam is zoveel wijsheid opgeslagen over het leven en wat jij nodig hebt om energie te krijgen. Je lichaam is het huis dat je ziel heeft aangenomen om hier op aarde ervaringen op te doen. Maak er gebruik van door te luisteren naar de signalen die het geeft. Laat jouw menselijk bewustzijn samenwerken met je fysieke signalen. Dan weet je precies wat jou ondersteunt of juist ondermijnt bij jouw passie en levenskracht.

7. Ik ben het begin en het einde
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door je af te stemmen op wat de wereld nodig heeft, samen met mij en alle anderen. Je kunt natuurlijk denken dat jouw bijdrage niet groot genoeg is, maar als we met elkaar voor de aarde zorgen en een nieuw geluid laten horen, vormen we met elkaar een belangrijke stem. Als je veel tv kijkt en kranten leest, wordt jouw kijk op de wereld gevoed door negatief nieuws. Tegelijkertijd kun je op andere plekken horen, zien en lezen wat voor mooie projecten en initiatieven er zijn om de wereld te veranderen. Wees zelf de verandering. Dan ben jij het goede nieuws!

8. Ik ben de helende hand
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen heelheid, samen met mij en alle anderen. Natuurlijk is het fijn dat we gebruik kunnen maken van deskundige hulp van anderen. Je hoeft het niet alleen te doen. Maar weet dat jij uiteindelijk degene bent die moet zorgen voor diepgaande heling. Waarom raken bepaalde mensen emoties bij je aan? Wat is de oorzaak van lichamelijke klachten en ziekte? Zie onder ogen wat er speelt en realiseer je dat er iets in jou is dat om genezing vraagt. Ga pijn en confrontaties niet uit de weg. Ontdek de kracht van je zelfhelend vermogen. Werk met de energie die jij net als ik en alle anderen in je handen hebt. Niemand anders is verantwoordelijk voor jouw heelheid, alleen jij bent dat. Als jij deze verantwoordelijkheid oppakt, breng je ook heling voor anderen.

9. Ik neem stralend mijn eigen plek in
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door het pad van schoonheid en harmonie te bewandelen, samen met mij en alle anderen. Weet dat jij degene bent die de wereld mooier maakt. Het gaat er niet om dat jij moeite doet om  mooi te zijn, maar dat je het eenvoudigweg al bent. Je bent mooi zoals je bent. Ook als je nog veel te leren hebt, net als ik en alle anderen. Neem de verantwoordelijkheid voor je lessen en laat zien wie jij bent geworden door alles wat je hebt geleerd. Je bent een lichtend voorbeeld voor anderen door te laten zien wie je bent op elk moment. Zo heeft dichter Hans Andreus het verwoordt:

Je bent zo
mooi
anders
dan ik,

natuurlijk
niet meer of
minder
maar

zo mooi
anders,

ik zou je
nooit

anders dan
anders willen.

10. Ik laat mijn licht schijnen
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door jezelf en je omgeving te zuiveren, door zuiver te zijn en zuiver te handelen, samen met mij en alle anderen. Alles wat je hebt meegemaakt in dit leven en vorige levens bepaalt wat jij kunt zien en voelen van de diamant die jij bent. Weet dat je licht bent en dat alles wat niet licht voelt, zich aandient met maar een doel: zuiveren. Zwaarte, emoties, remmingen en weerstanden zijn je belangrijkste kompas op weg naar de zuivere ziel die je in wezen bent. Ga met de stroom van je gevoel mee in plaats van ertegenin. De stroom brengt je precies waar je moet zijn om te herinneren aan jouw ziel. Laat je licht schijnen door het donker te omarmen zonder erin te verdrinken. Zo kan de grote schoonmaak zich in jou voltrekken. Wat overblijft is niets dan licht.

11. Ik ben trouw aan mijzelf
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door zelf je beste vriend te zijn, samen met mij en alle anderen. De grootste les die we als mensheid op dit moment mogen leren is zelfliefde. Hoe goed kun jij het vinden met jezelf? Ben jij aangenaam gezelschap in goede en minder goede tijden? Houd je ook van jezelf als je een rotdag hebt, als je ziek in bed ligt of als je een gebroken hart hebt? De mate waarin jij van jezelf houdt, bepaalt hoeveel liefde je werkelijk vanuit je hart kunt geven aan een ander zonder dat je er iets voor terugverlangt. Oefen in zelfliefde. Liefde geef je niet door jezelf op te offeren, maar door  trouw te zijn aan je hartsverlangen, zodat je in wat voor omstandigheid dan ook aangenaam gezelschap bent voor anderen.

12. Ik ben het onbevangen kind
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door vrolijkheid en spontaniteit te gebruiken om de wereld te veranderen, samen met mij en alle anderen. Je bent geboren in een bijzonder interessante tijd. Er is van alles gaande. De wereld staat op losse schroeven, de aarde dwingt ons te veranderen. Wees blij en dankbaar dat je erbij mag zijn, dat je jouw bijdrage mag leveren aan de wereld, gewoon door te zijn wie je bent: een uniek wezen waarvan er maar een bestaat. Maak van elke hindernis een kans om bokje te springen, zie in alles wat zwaar is de lichtheid door te lachen om jezelf en je serieusheid. Niemand is beter geworden van een sombere kijk op het leven. Problemen worden niet opgelost door er zwaar aan te tillen. Speel zoveel je kunt en tover bij iedereen een lach op het gezicht.

13. Ik creëer
Jij geeft vorm aan de nieuwe mens door bewust jouw vrijheid te benutten, samen met mij en alle anderen. Je hebt je bewustzijn gekregen om jouw eigen wijze te kiezen in het leven. Aandacht te geven aan wat jij belangrijk vindt en de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor jouw keuzes. Soms lijkt het erop alsof we niets te kiezen hebben. Het noodlot slaat toe, het leven overkomt je. Toch ben je altijd vrij om je eigen gedachten te denken en daarmee jou werkelijkheid vorm te geven. Hoe jij tegen jezelf en het leven aankijkt, bepaal jij. Elk moment maak je keuzes. Niet kiezen is ook een keuze. Wat kies jij?

Tekst: Elvira van Rijn
Collage: Geertje Mol


http://www.nieuwetijdskind.com

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
28/06/2021 28 juni - 10 juli 2021: het Gele Krijger levenspad
 

Agenda