blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers!

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

12 - 24 augustus 2015: het Blauwe Aap levenspad

Van 12 tot en met 24 augustus 2015 lopen we het Blauwe Aap levenspad. Dit levenspad helpt ons vrij en onbevangen te leven vanuit onze kern: het goddelijk kind dat heeft gekozen voor een leven op aarde, in een aards lichaam, deel uitmakend van een familie met een geschiedenis en met bekende en onbekende verhalen. Door jezelf vrij te maken van alle ballast die je hebt meegekregen bij je geboorte zeg je ‘ja’ tegen het leven en kun je er volop van genieten dat je hier bent.

Dit levenspad start in het hart van de Tzolkin kalender, de bron van het leven, het hart van de Melkweg, de baarmoeder van het universum. Uit deze bron kunnen we putten op onze levensreis en onze droom over een nieuwe aarde waarmaken. Ieder op zijn eigen unieke manier. Het Blauwe Aap levenspad is het pad waarin ik zelf ben geboren. Ik laat je aan de hand van mijn verhaal stap voor stap zien hoe je samen met mij en alle anderen opnieuw wordt geboren en een doorbraak creëert voor de mensheid.

DNAfirmaties
De tussenkopjes van dit artikel zijn krachtige zinnen die rechtstreeks inwerken op je DNA. De kopjes zijn verbonden met de dertien dagen van het Blauwe Aap levenspad en ze herinneren je aan jouw goddelijke vonk en aan de bron. Spreek ze steeds achter elkaar hardop uit: iedere dag alleen die van die dag of iedere dag alle dertien achter elkaar. Doe wat goed voelt voor jou. Elke dag als het kan. Het activeert je oorspronkelijke potentieel en bekrachtigt je verbinding met de bron.

1. Ik ben het onbevangen kind
Ik word opnieuw geboren door mijn kwetsbaarheid te zien als zegen, samen met jou en alle anderen. Iedere keer als ik mezelf wil verstoppen, als ik denk dat ik iets fout heb gedaan of me afgewezen voel, ontvang ik een cadeau. Ik word geleid naar de plek in mijzelf waar ik aandacht nodig heb. Aandacht van mijzelf. Ik weet dan dat ik ooit mijn aandacht heb gebruikt om me aan te passen, om een schuld of last op me te nemen die niet van mij is en dat ik de aandacht die ik ooit heb weggegeven nu weer mag terughalen naar mezelf. Zo maak ik mezelf blij en krijg ik ruimte om datgene te doen wat mij plezier geeft. Dat is mijn vertrekpunt en bron van inspiratie in het leven.

2. Ik creëer
Ik word opnieuw geboren door bewust te kiezen, samen met jou en alle anderen. Elke dag maak ik keuzes. Dat doe ik door mijn aandacht te richten. De richting die ik kies bepaalt of ik groei of nog even blijf waar ik ben. Ik groei als ik mijn aandacht richt op datgene waarvan ik blij word, op wat vruchtbaar is en van mij de kans krijgt om te groeien. Hiervoor moet ik mezelf soms overwinnen, want mijn aandacht gaat vaak daar waar ik zekerheid vind. Soms voel ik me veilig doordat ik weet wat ik heb, zelfs als ik weet dat ik beter kan krijgen. Als ik niet groei, weet ik dat ik mijn aandacht opnieuw mag richten. Mijn weerstand wijst me de juiste weg.

3. Ik ben een ontdekkingsreiziger
Ik word opnieuw geboren door nieuwe dingen te leren, samen met jou en alle anderen. Ik houd van experimenten, nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe ontdekkingen doen. Alleen die eerste stap… Mijzelf over de drempel trekken om op pad te gaan is niet altijd eenvoudig. Ik heb dan bedacht wat ik moet ontdekken en hoe het eruit moet zien als het is ontdekt. Zo wordt het experiment al een last voordat ik eraan ben begonnen en het op ontdekkingsreis zijn een ware kwelling. Ik kan pas onbevangen het nieuwe tegemoet reden als ik mag spelen en dat wat ik probeer niet hoeft te lukken, simpelweg omdat ik nog niet heb bedacht wat er moet lukken of hoe het zal zijn wanneer het is gelukt. Als ik mezelf vrij geef om op avontuur te gaan zonder verwachtingen, dan wordt het een spel waarbij ik me kan laten verrassen door het onverwachte en ik op een speelse manier wijzer word.

4. Ik luister naar het weten van mijn hart
Ik word opnieuw geboren door helemaal eerlijk tegen mijzelf te zijn, samen met jou en alle anderen. Steeds ontdek ik weer nieuwe manieren waarop ik mezelf voor de gek probeer te houden. Vooral wanneer ik probeer iemand anders tevreden te stellen boven mijzelf. Als ik het belang van de ander boven mijn eigen belang stel. Heb uw naaste lief als uzelf is voor mij geen handig gebod. Heb uzelf lief als uw naaste werkt beter bij mij. Als ik dat doe, word ik zacht en stroomt de liefde vanuit het diepst van mijn hart en ziel naar de mensen die mij lief zijn. Ik luister dan naar het verlangen van mijn ziel en het weten van mijn hart en daarvan wordt uiteindelijk iedereen beter.

5. Ik overzie het grote plan
Ik word opnieuw geboren door te kiezen voor vrijheid, samen met jou en alle anderen. Het universum is oneindig wijs. Niets gebeurt zomaar en niets is wat het lijkt. Het enige wat ik kan doen is denken voor mijzelf en kiezen voor mijzelf: de vrijheid nemen om te doen wat mij kracht geeft. Soms stel ik dan een ander teleur. Ik weet dan dat er ergens verkeerde verwachtingen waren bij mij of die ander. Dat ik verkeerde verwachtingen heb gewekt of dat die ander zijn verwachtingen heeft geprojecteerd op mij. Daaruit komen geen gezonde relaties voort. Het zorgt voor binding in plaats van verbinding en dan verliezen we allebei aan kracht. Ik geef mezelf kracht als ik mezelf de ruimte geef om mijn eigen ding te doen, samen met jou en alle anderen.

6. Ik volg mijn innerlijke leiding
Ik word opnieuw geboren door mijzelf te leiden, samen met jou en alle anderen. Ik weet precies wat goed voor me is. Als ik stil ben en naar mezelf luister, weet ik het soms direct. Als ik bang ben of bezig met wat anderen zeggen dat ik moet doen, weet ik dat ik er dichtbij ben, maar nog niet dicht genoeg. Voordat ik weet wat goed voor me is, luister ik dan eerst naar waarvoor ik bang ben, naar wat ik mezelf vertel, waardoor ik denk dat anderen beter weten wat goed voor mij is. Zo wijst mijn onzekerheid me altijd de weg naar mijn innerlijk kompas en kom ik rechtstreeks of via een omweg terecht bij mijn eigen wijsheid en innerlijke leiding waarmee ik mijzelf verder breng.

7. Ik ga daar waar mijn voeten mij brengen
Ik word opnieuw geboren door de voeten van de hemel op aarde te zijn, samen met jou en alle anderen. Iemand zei ooit tegen mij: “Doe jij nou maar je aardse werk en denk niet te veel na. Dan kan de hemel de rest doen.” Als ik veel denk, verlopen dingen minder goed in mijn leven. Niet eerder dan het juiste moment krijg ik wat ik nodig heb. Als ik erop vertrouw dat ik elk moment weet wat ik moet zeggen of doen, hoef ik me niet meer voor te bereiden. Alle tijd die ik besteed aan zekerheid creëren voordat het de juiste tijd is, is verspilde tijd. Leven in het nu en helemaal aanwezig zijn met twee benen op de grond is mijn manier om ervoor te zorgen dat alle puzzelstukjes op de juiste tijd op de juiste plek vallen. Zo ontvang ik bewust wat mij toevalt.

8. Ik ben de spiegel voor mijzelf en anderen
Ik word opnieuw geboren door mijn omstandigheden te zien als spiegel van mijzelf, samen met jou en alle anderen. Af en toe baal ik van de situatie waarin ik me bevind. Ik twijfel dan aan alles wat ik doe en wil het liefst vluchten. Bijvoorbeeld naar een onbewoond eiland, waar ik alleen maar op een strandje met mijn voeten in het water hoef te zitten genietend van de zon. Maar ik weet intussen dat vluchten niet helpt. Mijn ogen open doen en goed rondkijken helpt wel. Ik vraag me dan af wat doe ik dat dit mijn realiteit is. Ik heb deze situatie namelijk zelf gecreëerd en ben kennelijk iets aan het doen wat niet of niet meer bij mij past. Het is dan tijd om opnieuw te kijken wat mijn ziel graag wil. Zodat ik kan doen wat nodig is om de impasse te doorbreken en een nieuwe toekomst te creëren.

9. Ik breng energie om te vernieuwen
Ik word opnieuw geboren door mijn eigen middelpunt te zijn, samen met jou en alle anderen. Wat er ook komt of gaat in mijn leven, wat er ook gebeurt, er is één baken in mijn leven en dat is mijn eigen middelpunt waarnaar ik steeds kan terugkeren. Het is de plek waar ik weet wie ik ben, krachtig en kwetsbaar tegelijk. Het is dat deel van mij dat er altijd al was en altijd zal blijven. Dat niet alleen elke storm doorstaat, maar ook groeit van elke storm. Anderen kunnen hun stormen makkelijker doorstaan doordat ik de mijne heb doorstaan. Zo help ik anderen door mijzelf te helpen mijn ware zelf te zijn.

10. Ik breng licht, liefde en warmte
Ik word opnieuw geboren door de kracht van de zon te zijn, samen met jou en alle anderen. Wat ik zo mooi vind aan de zon is dat hij voor iedereen even krachtig en warm schijnt. En dat iedereen zelf kan bepalen hoeveel zonlicht prettig is. Ik vind het heerlijk in de zon. Misschien heb jij het beter in de schaduw. Dat is allemaal goed. Zo kunnen we ook kijken naar elkaar. Iedereen heeft recht op zijn eigen plek onder de zon en op zijn eigen hoeveelheid zonlicht. Als ik in de zon ga zitten, straalt ie voor jou niet minder hard. Er is overvloed voor iedereen. Ik mag mezelf zijn, vol in het licht gaan staan en het verlangen van mijn ziel volgen. Het licht van de zon is mijn geboorterecht en dat van jou en alle anderen.

11. Ik ben mijn eigen moeder
Ik word opnieuw geboren door mijzelf te koesteren, samen met jou en alle anderen. Ik ben een ster in fruit klaarmaken voor het hele gezin en zelf vergeten er iets van te nemen. Dan loop ik te redderen en doe ik mezelf ongelofelijk te kort. Maar als ik met een zielig gezicht op de bank ga zitten wachten tot ik krijg wat die anderen zo vaak van mij krijgen, doe ik mezelf net zo goed tekort. De sleutel voor een goed gevoel ligt bij mezelf. Als ik mijn creativiteit laat stromen komt het weer helemaal goed met mij. Ik kook dan wat ik zelf lekker vind en wat ik leuk vind om te maken. Dat maakt me blij en wie bij mij aan tafel aanschuift ook. Ik ben een goede moeder als ik mezelf voed met wat ik nodig heb en anderen daarvan laat meegenieten.

12. Ik ben mijn eigen vader
Ik word opnieuw geboren door te gaan staan voor mijzelf, samen met jou en alle anderen. Lang heeft het geduurd voordat ik volledig durfde te kiezen voor het werk dat ik het liefste deed: werken met Maya wijsheid. Vannacht droomde ik erover en realiseerde ik mij midden in mijn droom dat het gelukt is. Ik kan ermee voorzien in mijn levensonderhoud. Het is geen droom meer, maar een nieuwe realiteit. Het leven heeft me keer op keer een zet gegeven in de richting die mijn hart en ziel graag wilden. Het gaat met vallen en opstaan, waardering en miskenning, dankbaarheid en jaloezie. Het is nog steeds spannend om te doen, ondanks het onvoorwaardelijk vertrouwen en de innerlijke noodzaak om te doen wat ik doe. Dankzij de man die mij het zetje gaf om mijn eigen vader te zijn vind ik stap voor stap de stabiliteit van waaruit ik durf te luisteren naar het weten van mijn hart en bezield mijn waarheid te delen.

13. Ik ben een uniek kind van de schepping
Ik word opnieuw geboren door mijn droom te leven, samen met jou en alle anderen. Ik ben een andere jij en ook zo anders dan jij. Ik lever mijn bijdrage aan de wereld alleen al doordat ik er ben, want ik ben uniek, net als jij en alle anderen. Ik hoef hiervoor niets anders te doen dan mijn leven te leven zoals ik dat wil op mijn manier. Dat vraagt om toewijding aan mijzelf en mijn dromen. Doordat ik mijn zelfhelend vermogen bewust gebruik, word het kind in mij opnieuw geboren. Vrij van de ballast waarmee ik ben geboren. Ballast van mijn moeder, mijn vader, mijn familie, mijn land, mijn cultuur, mijn vorige levens en alles wat mij ervan weerhoudt om voluit mijn droom te leven. Zo ben ik dankbaar en blij met mijn tweede geboorte en met mijzelf als trotse ouders.

Tekst: Elvira van Rijn
Zegelafbeelding: Kristel van der Klugt

 


http://www.nieuwetijdskind.com

Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

24/07/2021 24 juli - 5 augustus 2021: het Witte Wind levenspad
20/07/2021 De volle maan van 24 juli 2021
11/07/2021 11 - 23 juli 2021: het Rode Maan levenspad
10/07/2021 De nieuwe maan van 10 juni 2021
 

Agenda