blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Nieuws

Vers van de pers

Verscheen zomer 2021

Verscheen voorjaar 2021

Verscheen voorjaar 2021

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

10 tips voor meer weerstand in de herfst

Het is overduidelijk: de herfst heeft zijn intrede gedaan. Jeanine Hofs, auteur van 'Blijvend meer energie volgens de vijf elementen' heeft 10 (eenvoudige) tips voor meer weerstand op een rij gezet.

1 – Bescherm je hoofd en nek
Je hoofd en nek zijn volgens de TCG (Traditionele Chinese Geneeswijzen) erg gevoelig voor wind en koude. Zeker in herfst en winter. Dan is zelfs een korte blootstelling aan wind en/of koude voldoende om meteen door je weerstand heen te breken. Met verkoudheid, of erger nog griep, als gevolg. Bescherm je hoofd en nek dus altijd met een shawl of zet je kraag goed omhoog. Zelfs als je maar even naar buiten gaat.

2 – Was vaker je handen
Omdat het kouder wordt zijn we meer binnen en wordt er ook minder gelucht. Huizen, kantoren en scholen kunnen zo een broedplaats van ziektekiemen worden. Zet dus regelmatig de ramen open en was vaker je handen om die belasting op je systeem te verminderen.

3 – Niet koud, niet rauw
In de TCG is een sterk Aarde-element de eerste stap naar meer weerstand. Je doet Aarde een enorm plezier door niets kouds en niets rauws te eten of te drinken. Heel simpel en eigenlijk ook wel heel logisch in het koudere deel van het jaar. Dus geen salades meer maar lekker soep, suddergerechten en stoofschotels!

4 – Niet zo veel denken en piekeren
Denken en piekeren verzwakken érnstig het Aarde-element. Dus als je meer weerstand wilt dan zal je toch echt die bovenkamer eens rust moeten geven. Begin eens met 3x daags een kwartiertje. Neem een lekker kopje thee of ga buiten een frisse neus halen en neem piekerpauze. Iedere gedachte die binnenkomt stuur je er liefdevol maar resoluut weer uit. Gewoon proberen!

5 – Houd onderrug en voeten lekker warm
Naast Aarde doe je er goed aan om je Water-element te verzorgen. Daar zit namelijk je reserve energie en daar moet je zuinig op zijn. Bv. door je onderrug en voeten altijd warm te houden. Gefietst in de regen? Meteen broek en sokken uit en droge kleding aantrekken. Een kruik tegen de onderrug doet ook heel erg goed!

6 – Opruimen
Bij de herfst hoort het Metaal-element. De tijd van bloei is voorbij en het is nu tijd voor loslaten, opruimen en voorbereiden op de bezinning van de winter. Wat heb jij nog op te ruimen voordat je de winter in kan? Voordat je je terug kan trekken om nieuwe ideeën te vormen? Fysiek, emotioneel en praktisch gezien?

7 – Eet af en toe iets pittigs
Om het Metaal-element goed te laten stromen is het verstandig om veel (warm) te drinken. Daarnaast is het goed om af en toe iets scherps te eten zoals hete pepers, chili, knoflook, ui, knolraap, witte peper, kool, gember, mierikswortel, radijs, mosterdzaad, prei, sambal of sterrekers.

8 – Extra vitamines / mineralen
We hebben veel meer vitamines en mineralen nodig dan onze voeding ons kan geven. Daarom is het wijs om een goede Multi bij te nemen. Zorg er wel voor dat de mineralen organisch gebonden zijn, bv geen Chroom maar een Chroom picolinaat. Anders neem je er niks van op!

9 – Luister naar je lichaam en naar de natuur.
We gaan naar de winter. Een tijd van terugtrekken, voorraden opbouwen en uitrusten. Het is niet voor niets steeds vroeger donker. Ga daarin mee: ga wat eerder naar bed, slaap wat meer, doe rustiger aan. Lekker cocoonen!

10 – Heb je toch een verkoudheid te pakken?
Was je weerstand toch te laag en bemerkt je eerste signalen van een verkoudheid of griep? Drink dan voldoende warme vloeistoffen zoals groene thee en bouillon. En bovenal: neem rust!!!
Als je nu geen rust neemt en je systeem de kans geeft de aanvallers te verstoten en bij te tanken, dan zul je het later veel erger voor je kiezen krijgen. Misschien in een totaal andere vorm, maar het gebeurt. Het is ook niet erg om 1 of 2 keer per jaar verkouden te zijn of griep te hebben. Het geeft je lichaam de kans om op te ruimen en je immuunsysteem op te peppen. En het is ook een manier om je te dwingen meer rust te nemen en bij te tanken … dan was het blijkbaar nodig.

Wat zijn jouw favoriete tips om je weerstand te verhogen? Ik hoor ze graag!

 


Gerelateerd(e) boek(en)


Gerelateerd(e) auteur(s)

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

15/10/2021 De volle maan van 20 oktober 2021
14/10/2021 Nederlandse rechten van 'How to Heal toxic Thoughts', Sandra Ingerman
10/10/2021 10 - 22 oktober 2021: het Gele Zon levenspad
07/10/2021 Wat een bijzondere kaarten!
 

Agenda