blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Auteurs

Vers van de pers!

Vers van de pers!

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Share

Nicolien de Kroon


 Kroon

De bijnaam die ik mocht ontvangen van de vrouwen uit de Barzan valley is 'de rots die warm is van de zon'. Met mijn lengte en gezien hun duidelijk kleinere gestaltes kan ik mij wel voorstellen dat deze bijnaam mij ten deel viel. Daarnaast ben ik op de dag van de zomer geboren, 21 juni1958.

Als kind van de zomer heb ik genoten van mijn jeugd in de tropen op het eiland Curacao. Daar verslond ik tijdens alle siësta's vele boeken, slapen vond ik te saai. Ik ben moeder van vier prachtige zonen, als laatste kwam er een tweeling. Deze nu volwassen mannen zijn mijn grote vreugde. Langzamerhand komen er ook 'schone' dochters bij en sinds januari 2009 een werkelijk beeldschone, kleindochter.

Kinderen zijn mijn grote liefde in dit leven. Voor de kinderen van de wereld heb ik veel van mijn tijd en energie ingezet. In 1990 heb ik de Stichting Motherhood geïnitieerd en opgericht. Deze stichting had als doel hulp bieden aan kinderen wereldwijd die slachtoffer zijn van oorlogen, natuurrampen en overleven in naoorlogse gebieden. Deze hulp werd geboden door vele vrijwillig(st)ers in Nederland. Motherhood vervoerde haar hulpgoederen met 22-tons vrachtwagens naar onder meer Bosnië, Servië, Tsjetsjenië, Afghanistan, India en Sudan. De transporten werden altijd van A tot Z persoonlijk begeleid door mij en andere vrijwilligers van de Stichting Motherhood. Naast de noodhulp is er ook nog een aantal structurele organisaties door mij geïnitieerd en opgericht, waaronder Veteranen Wereldwijd, Reiki Wereldwijd en Kunstzinnig Therapeuten Wereldwijd. Deze organisaties hadden onder andere tot doel de opbouw in de naoorlogse situaties en het onderwijs stimuleren en lokale hulpverleners begeleiden.

Vreugde en humor zijn mijn reisgenoten. Mijn zusje zei eens: je bent in dit leven alleen maar geïncarneerd om feesten te geven en te lachen.

Het laatste feestje was mijn trouwfeest met mijn Lief, op 09-09-'09.

Verdriet, pijn en gemis zijn ook aanwezigen in mijn leven, alleen heb ik ze niet uitgenodigd als reisgenoten, zij blijven tijdelijke gasten, die ik altijd weer opgelucht uitzwaai. Het reizen zit in mijn bloed. Tijdens mijn vele reizen nam ik altijd stenen mee naar huis, zoals een ander souvenirs. Stenen kennen al onze voetstappen, zo oud als de wereld spreken zij tot ons. Hun kleur, structuur, tekening, vorm geven onze fantasie voeding. De stenen op deze aarde vertellen een verhaal en ik houd van verhalen. Verhalen van mensen, verhalen van kinderen, verhalen van oudere mensen.

Als klassiek homeopate werk ik door te luisteren naar levensverhalen.

Als Usui Reiki Master werk ik met de energie van de verhalende traditie. Als internationaal vrachtwagenchauffeuse leer en werk ik door te luisteren naar de verhalen van de oude rotten in het vak.

 

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Nicolien de Kroon


Gerelateerd nieuwsShare

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

07/05/2021 7 - 19 mei 2021: Geel Zaad levenspad
06/05/2021 De nieuwe maan van 11 mei 2021
24/04/2021 24 april - 6 mei 2021: het Blauwe Aap levenspad
22/04/2021 De volle maan van 27 april 2021
 

Agenda