blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Auteurs

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Share

Mirjam van Donselaar


 Donselaar

Al sinds mijn geboorte op de herfstequinox in 1988 ervoer ik een diepe band met niet alleen de natuur maar ook met het donker. Ik ben een avondmens en heb mijn leven lang belangstelling voor natuurspiritualiteit gehad.
Mijn vader was psychotherapeut en zoiets wilde ik ook worden, dat wist ik al heel vroeg. Ik voelde een grote behoefte om anderen te helpen, de wereld te verbeteren door mensen te ondersteunen.
Na een stormachtige pubertijd waarin ik mijn studies niet afmaakte, moest ik ondanks mijn hbo-advies toch weer beginnen bij het mbo. Ik werkte via de opleiding verzorgende IG door naar de hbo Bachelor Toegepaste Psychologie, die ik in 2018 aan de hogeschool van Leiden afrondde. Naast deze reguliere studies volgde ik mijn basiscursus in sjamanisme bij Peter de Haan en Lucia Klinefelter, de Rouwvrouwopleiding bij Linda Wormhoudt, leerde ik van Susanne Hazen en Astrid Klijzing over Soul Retrieval en systemisch werken, en kom ik zeer graag bij Annine van der Meer haar lezingen en workshops.
Door mijn ietwat eigenzinnig karakter, mijn interesse in spiritualiteit en mijn voorliefde voor de avond en het donker, lag mijn voorkeur altijd bij eigen baas worden, zodat ik mijn werk op mijn eigen manier kan vormgeven en mijn eigen koers varen.
Mijn vader stierf toen ik 26 jaar oud was en ik erfde zijn huis en daarom ook zijn praktijkruimte. Het gaf me de mogelijkheid om mijn eigen praktijk op te zetten en vanuit huis te werken. Ik zag het als een ultiem cadeau van hem aan mij. Na twee jaar werkzaam te zijn geweest als ambulant autismecoach was het in 2018 zover.
Ik richtte me in de eerste instantie op het vrouwelijke, dat, zoals je nu wel hebt gelezen in dit boek, voor mij symbool staat voor de rust, de stilte, het gevoel en intuïtie, etc. Ik zie in mijn praktijk en om me heen mensen kampen met prestatiedrang, burn-out, te druk zijn, gericht op externe zaken en dat alles altijd maar fantastisch moet zijn. Het is mijn missie om hierin meer balans te brengen in onze westerse wereld. Om naast de drukte en het licht, ook de rust, stilte en het donker meer in onze levens te brengen. Te leren omgaan met de mindere kanten van het leven kan ons al zoveel geven. Het donker omarmen als onderdeel van het leven maakt het vollediger. Daarnaast werkt het delen van moeilijke zaken verbindend en bevordert het intimiteit in onze relaties.
Het vrouwelijke, het donker en de natuur spelen een grote rol in mijn manier van werken, die sjamanistisch getint is. Ik coach mensen individueel, geef vrouwencirkels, vertel over en laat mensen (vrouwen én mannen) zich opnieuw verbinden met het sjamanisme, het vrouwelijke spirituele erfgoed in de vorm van oeroude vrouwelijke tradities en het Oude Europa. Dit doe ik door de basistechnieken van het sjamanistisch werk over te brengen en anderen zo meer balans te laten vinden tussen de zichtbare en de onzichtbare wereld. Ik heb een training over de Matronencultus ontwikkeld en zet me in om mensen zich opnieuw te leren verbinden met de natuur.
Moeder Aarde heeft het momenteel zwaar te verduren door onze manier van leven. Dit kan zo niet langer doorgaan, we bezorgen haar en haar schepsels veel leed. Het is mijn missie om niet alleen mensen te helpen zich met eigen ziel en het vrouwelijke te verbinden om zo persoonlijk meer in balans te komen, maar zo ook onze Moeder Aarde te helpen. Zij heeft onze hulp nodig. De boodschap dat wij één zijn achter alle vormen, dat er een bron is waar wij allen vandaan komen, hebben wij op dit moment zo hard nodig om te beseffen dat wat we elkaar en de Aarde aandoen, we ook onszelf aandoen. Het is mijn diepste wens dat we opnieuw leren dat we allen met elkaar verbonden zijn en we deel uitmaken van de natuur, in plaats van erboven staan. Ik wens met heel mijn hart dat ik eraan kan bijdragen dat de mensen om mij heen zich bewust worden van de liefde die van deze eenheid uitgaat en dat zij beter nadenken over hun manier van leven in relatie tot anderen, zichzelf, de dieren en onze prachtige planeet.
Momenteel werk ik als coach voor mannen en vrouwen, mensen die zichzelf zijn kwijtgeraakt, hun verbinding met de natuur kwijt zijn, met hun ziel, met de rust en het donker en de liefde van de bron. Recentelijk verdiep ik mij in het traditioneel Siberisch sjamanisme en krijg ik hierin individueel onderricht, dit kwam naar mij toe in plaats van andersom. Ik houd naast bovenstaande zaken ook van poëzie schrijven. Mijn boek ‘Dagaz’ gaat over mijn mystieke ervaring tijdens de dood van mijn vader en alles daaromheen, wat mij enorm getransformeerd heeft als mens, alsook over het heidendom, sjamanisme en over jezelf verliezen en weer terugvinden.
Ik woon samen met mijn twee katten en met mijn kersverse echtgenoot. Mijn leven is vrij eenvoudig en ik vind dat helemaal prima. Ik beschouw mijzelf als een tevreden en - over het algemeen - gelukkig mens, ondanks de ups en downs van het leven.
 

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Mirjam van DonselaarShare

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda