blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken ē Auteurs

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Share

Marleen van Engelen


 Engelen

Na haar opleiding aan de kunstacademie werkt Marleen van Engelen (1951) als kunstenaar. Dit betekent soms meewerken aan en het verzinnen van projecten met anderen en soms eenzame concentratie in mijn atelier.

Op beide speelvelden is de verbinding van de aardse realiteit, bijvoorbeeld verf en klei, met de wereld van verhalen en visioenen belangrijk. Het zoeken naar concrete beelden die een vertaling vormen van ideeŽn is wat zij probeerde te doen bij het werken aan "De kracht van water, aarde, lucht en vuur". De bladzijden van het Waterdeel stromend maken. Wat is er vuriger dan een draak met een lucifer? Ruimte scheppen om dingen te bedenken en uit te voeren en daarmee anderen te inspireren.

In 1987 nam Marleen deel aan een werkweek voor kunstenaars met als thema sjamanisme. Het was een internationale ontmoeting met onder meer enkele Finnen. Haar interesse voor sjamanisme en ScandinaviŽ was gewekt. Vanaf dat moment reist ze regelmatig naar Finland en Lapland, verdiept ze zich in de natuurgodsdiensten en is ze op zoek naar rotsgravures. Oude afbeeldingen die mensen in steen kerfden en ons in contact kunnen brengen met lang voorbije tijden. Een belangrijke ervaring vormde een reis naar Russisch KareliŽ, waar Marleen met enkele mensen aan de kust van het grote Onega meer ('meer met stemmen') rotsgravures zocht. Ook al omdat ze zich moesten zien te redden in een omgeving zonder enige bewoning van mensen: dus zorg dat je mes scherp en je vuur brandend blijft.

In Nederland vindt Marleen die natuurkracht terug in het omgaan met paarden en in de zweethutontmoetingen waaraan zij al vele jaren meedoet.

Haar schilderijen en grafiek gaan altijd over werelden die achter andere werelden verborgen liggen en daardoor een vangnet vormen van troost. Het werken aan de illustraties voor "Goden en sjamanen in Noordwest-Europa" gaven haar de mogelijkheid tekeningen te maken die al langer in haar hoofd zaten: 'Het was een zoeken naar oorspronkelijke beelden, soms vanuit dromen of fantasieŽn, die aansluiten bij de opzet en sfeer van het boek, maar ook stukjes van mijn wereld laten zien.'

Marleen is mede-initiatiefnemer van Kunstkolonie Veenhuizen en kinderwerkplaats De Makerij in Veenhuizen.

Werk van Marleen is aangekocht voor privť collecties en musea in Nederland, Zweden, Finland en Japan. En is te vinden in diverse artotheken, onder meer in Utrecht, Assen en Kuopio (Finland).

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Marleen van EngelenShare

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda