blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken • Auteurs

Vers van de pers!

Vers van de pers!

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Share

Marjanne Huising


 Huising

Geboren en voor een deel getogen in Amsterdam, één hoog achter zonder tuin met balkon. In mijn praktijk Sintau gebruik ik de kennis en ervaringen die ik in diverse opleidingen en werkkringen heb opgedaan. Als zestienjarige begon ik op de KLOS, de gereformeerde kleuterleidsteropleiding in Groningen, waar ik methodiek en spelen heb geleerd. Hierna ben ik korte tijd werkzaam geweest als invalkleuterleidster. Door het tekort aan werk ben ik in de Z-verpleging terecht gekomen. Daar heb ik tien jaar gewerkt en geleerd dat ieder mens met wat voor gedrag dan ook, diep respect nodig heeft. Hierdoor kijk ik eigenlijk nergens gek van op. Tevens heb ik geleerd om naar mezelf te kijken en te zien waar mijn pijnpunten liggen en heb ik angsten onder ogen gezien. Bij de instelling Nieuw Woelwijck was het belangrijk om jezelf ter discussie te stellen en de ander aan te zien. Van deze leerschool van tien jaar pluk ik nog steeds de vruchten. De keuze om nu eens te kiezen voor mezelf en niet meer te zorgen voor anderen leidde me naar de hoveniersopleiding in Eelde: werken en leren tegelijk. Heerlijk om met mijn handen in de aarde te wroeten en een hoop plantenkennis op te doen. Een paar jaar tuinontwerpster, zes jaar tuincentrumhoudster leidde tot de kruidenvakopleiding bij Frigga’s Korenbloem in Witte Paarden. Een driejarige opleiding waarin planten, mensen en eigen ontwikkeling samengaan. Wat een plezier had ik om anders te kijken naar planten, andere toepassingen te ontdekken dan wel of niet in de schaduw. Ook leerde ik dat ik mensen al energetisch rondleidde op het tuincentrum en op een andere manier bezig was met het zoeken van de juiste plant op de juiste plek. In het derde jaar van de opleiding kwam ik tot het besef dat het tuincentrum niet meer voldoende voor me was. Ik wilde meer en na ongeveer een jaar ‘niets’ doen, begon ik in 2004 mijn praktijk voor kruidengeneeskunde Sintau, dat de Germaanse naam voor vrouwenmantel is.

In de tuincentrumtijd ontdekte ik dat het heel leuk is om te schrijven over planten en in de plaatselijke krant schreef ik over salvia’s en hun hang naar zon en droge voeten, over rozen en de betekenis van hun kleuren en attendeerde ik de mensen op vlinderstruiken en de brandnetel als waardplant. Deze ontdekking leidde naar meer en zo ontdekte ik mijn verteltalent. Enkele jaren schreef ik voor de Paravisie, wat weer leidde tot het schrijven voor Santé. De artikelen in de Santé leidden weer tot het schrijven van 'Kruidenwijsheid'. Wat een plezier geeft schrijven mij - vooral omdat ik dan zo veel en concreet contact kan en mag maken met de plantenwereld.

Op dit moment zijn consulten, cursussen en schrijven mijn speerpunten. In deze activiteiten smelten mijn levenservaring en werkervaringen samen. De ontmoetingen met appelvrouwen, weegbreemannen en andere kruidenmensen geeft inspiratie en nieuwe inzichten en zo blijf ik innerlijk in beweging.

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Marjanne Huising


Gerelateerd nieuwsShare

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

07/05/2021 7 - 19 mei 2021: Geel Zaad levenspad
06/05/2021 De nieuwe maan van 11 mei 2021
24/04/2021 24 april - 6 mei 2021: het Blauwe Aap levenspad
22/04/2021 De volle maan van 27 april 2021
 

Agenda