blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Auteurs

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 5e druk!

4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Share

Mabel van den Dungen


 Dungen

Vanaf dat ik mijn eigen naam kon schrijven, wist ik wat ik wilde worden: schrijfster. Ondanks dat ik dyslectisch ben, begon ik aan dit haast onmogelijk avontuur. Maar eerst moest ik leren schrijven, dus had bedacht dat ik eerst maar journalist moest worden. In mijn herinnering ontving ik wel 'duizend' sollicitatiebrieven retour, met mijn schrijffouten rood omcirkeld. Maar ik hield vol en werd uiteindelijk toch 'journalist met de meeste schrijffouten'. Ik compenseerde dat gapende gat door een wereldkampioenwaardig productie af te leveren en nationale en internationale schrijvers net zo lang achter hun broek aan te zitten, totdat ik ze uiteindelijk mocht interviewen. Het is mij gelukt om voor alle denkbare bladen te freelancen, van Nieuwe Revu en Esquire tot Elle. En in die hoedanigheid kon ik ook dicht bij mijn eigen helden komen, zoals Isabelle Allende en Martin Bril. Ik heb de afgelopen twintig jaar minstens tweehonderd schrijvers geïnterviewd en zo geprobeerd om als autodidact achter de literaire geheimen te komen. Die geheimen bleken uiteindelijk aardser dan ik dacht. Schrijven is vooral ontzettend veel doen en je eigen stem en kleuren vinden. Pas als je je eigen waarheid durft te schrijven, zal de lezer van je woorden kunnen houden.

Als ik niet schreef, presenteerde ik af en toe een televisieprogramma of stond als dagvoorzitter voor een volle zaal. Maar de woorden bleven altijd aan mij trekken, als een onzichtbare muze die aandacht en toewijding eist. Schrijven is voor mij het allermooiste. Ik kan gelukkig worden van woorden als 'deurmat', 'hangijzer' en 'liefhebben'. De een noemt het een fetisj, de ander noemt het een roeping. Het heeft heel lang geduurd, voordat ik mijzelf schrijver mocht noemen. A.F.Th. van der Heijden zegt dat een schrijver schrijft. Met twaalf boeken op mijn naam en 1 bestseller, heb ik aan mijzelf bewezen dat ik dat doe. Ik kreeg ooit van Martin Bril zijn boek 'Voordewind'. Hij schreef daarin 'Voor Mabel die kan schrijven'. Het ligt op mijn schrijftafel, als een tedere herinnering, op dagen dat ik geen letter op papier krijg of twijfel aan alles wat ik schrijf.

De laatste jaren is er naast het schrijven een nieuwe passie geboren. Voorheen was alles wat niet met letters te maken had, corvee om de hypotheek te betalen, maar onlangs heb ik ontdekt dat ik er enorm van geniet om lezingen te geven. Gelukkig krijg ik ook daarop positieve en ontroerende feedback en valt er niemand in slaap.

Mijn kersverse uitgeefster Adrie Beyen, die ik nu al dankbaar ben voor haar geloof in mij terwijl de rest van de wereld afhaakte, vroeg mij een cv te schrijven.

Dit is mijn onorthodoxe bijdrage. Ik ben schrijfster en geef lezingen naar aanleiding van mijn boeken. Ik mag dus ongelimiteerd over de liefde schrijven en praten. Ik kan mij geen mooier leven voorstellen.

« Terug naar de auteurslijst.Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

16/09/2020 Indrukwekkende verzameling - recensie
15/09/2020 15 - 27 september 2020: het Witte Hond levenspad
12/09/2020 De nieuwe maan van 17 september 2020
11/09/2020 Levendig geheel - recensie
 

Agenda