blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Auteurs

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Share

Joseph Cornell


 Cornell

Joseph Cornell (1950) werd geboren in het dorpje Live Oak in Californië. Al op heel jonge leeftijd werd hij geboeid door het mysterie en de schoonheid van de natuur. Als jongen bracht hij veel tijd door in de moerassen en bergen rond zijn ouderlijk huis.

Hij ontwikkelde zijn eigen Bachelor of Science programma in natuurbewustzijn aan de California State University in Chico. Als bioloog ontving hij zijn opleiding van de National Audubon Society. Hij heeft gewerkt als onderwijzer, outdoor docent en bioloog bij de High Sierras padvinderij. Gedurende vele jaren was hij actief bij de Boy Scouts’ Western Region National Camp School waar padvinderijleiders worden opgeleid.
In 1979 richtte hij de Sharing Nature Foundation (nu: Sharing Nature Worldwide) op om zijn methode en filosofie te delen met volwassenen en leraren.

 

Van zijn eerste boek, ‘Sharing Nature with Children’, zijn wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren verkocht en het is vertaald in meer dan 20 talen. Het heeft gezorgd voor een ware revolutie op het gebied van natuur- en milieu-educatie. Andere boeken die hij schreef zijn: ‘Sharing Nature with Children II’, ‘Listening to Nature’, ‘Journey to the Heart of Nature’, ‘With Beauty Before Me’ en ‘John Muir: My Life with Nature’. Al zijn boeken worden over de hele wereld gebruikt als bron van ideeën voor vernieuwende en ervaringsgerichte natuur- en milieu-educatie.

In 1982 werd Joseph Cornell genomineerd voor de Right Livelihood Award, een internationale prijs voor vredesinitiatieven die jaarlijks wordt uitgereikt in Zweden. Hij heeft diverse prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdrage aan natuurwetenschappelijk onderwijs, zijn professionele uitmuntendheid en dienstbaarheid als een rolmodel voor docenten over de hele wereld. In 2000 won hij de Henry Bergh Children’s Book Award en in 2001 ontving hij een eredoctoraat van de Unity College in Maine voor zijn illustere loopbaan als docent en schrijver in de natuur- en milieu-educatie.

Joseph en zijn vrouw, Anandi, wonen al vele jaren in Ananda Village, een leefgemeenschap aan de voet van het Sierra Nevada gebergte in Californië. Deze gemeenschap is toegewijd aan ‘eenvoudig leven en hoger denken’ en is een van de meest succesvolle leefgemeenschappen in de wereld.

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Joseph Cornell


Gerelateerd nieuwsShare

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

13/08/2020 De nieuwe maan van 19 augustus 2020
07/08/2020 7 - 19 augustus 2020: het Blauwe Aap levenspad
04/08/2020 Nederlandse rechten voor Divine Dog Wisdom Cards™ en Cosmic Cat Wisdom Cards™
03/08/2020 De volle maan van 3 augustus 2020
 

Agenda