blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Auteurs

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Share

Jos Kester


 Kester

Ik ben van het jaar 1952 en mijn ontmoeting met sjamanisme begint in 1995. Ik ben dus 43 als ik tijdens een workshop ergens datzelfde jaar een folder in mijn handen geduwd krijg met de woorden: ‘dit is iets voor jou.’ Ik las het globaal door, zag dat het met indianen had te maken en dacht: ‘denk van niet.’ 

Ik had toen al een heel leven achter de rug met werken in de verpleging, daarna bij een atelier voor toegepaste kunst, Nederlands studeren en vervolgens bij de overheid werken als redacteur/journalist. Na zes jaar bij de overheid te hebben gewerkt en ik daar alles had gezien, begon ik in 1992 een eigen tekstbureau met als slogan ‘Scribendi recte sapere est principium et fons’ (Verstandig denken is oorzaak en bron van goed schrijven. Horatius). En daar was ik destijds, en dat foldertje in handen kreeg, volop mee bezig: verstandig denken. Indianen pasten daar niet zo goed bij. Een paar weken later kreeg ik de inschrijfformulieren van School voor Sjamanisme toegestuurd. Diezelfde persoon die mij het foldertje had gegeven had mijn naam en adres doorgegeven. Na een wat zorgvuldigere bestudering besloot ik er een intakegesprek aan te wagen. En daarmee begon een nieuwe reis. Het werd een reis naar mijn ziel en een reis naar mijn hart. Dat was niet makkelijk, want niet alles van de ziel is makkelijk en niet alles van het hart gaat zomaar open. Maar het leven brengt je vervolgens bij de lessen die je aan wilt gaan en brengt je bij de volgende en de volgende. En dat houdt, als je die reis gaat ondernemen, niet meer op.

Ik ben tien jaar verbonden geweest aan de School voor Sjamanisme, waarvan vier jaar als voorzitter. Roelien de Lange en Frans Scheerder, de oprichters van deze school, zijn mijn belangrijkste leraren. Via hen en via de lessen en ontmoetingen met Indiaanse medicijnmensen, vond ik het werkelijke contact terug met mezelf, de natuur en net zo belangrijk; de verbondenheid met de wereld waarin wij leven. Ik maak daar deel van uit en als ik een oordeel over die wereld heb, dan zal ik eerst bij mezelf te rade moeten gaan hoe en op wat voor manier ik aan die wereld deelneem. Het belangrijkste wat ik op die reis tot nu toe heb mogelijk gemaakt is te leven vanuit mijn hart. Dat is niet eenvoudig, maar van daaruit ontstond een beweging waar allerlei andere bewegingen uit ontstonden, zoals te ‘wandelen in schoonheid’, want het leven is als een gebed en heilig.

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Jos Kester


Gerelateerd nieuwsShare

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda