blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken ē Auteurs

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Share

Joke Lankester


 Lankester

Joke Lankester (1946) werd als kind al gefascineerd door de natuur en de wezens die je daarin kunt aantreffen. Ze zag elfen en kabouters en had contact met wat ze toen al heeft ervaren als de Grote Godin. Maar ze leerde al snel hierover maar niet te praten om niet te worden uitgelachen. Later verdween het vermogen dergelijke wezens waar te nemen, maar Joke bleef geboeid door de natuur. Ze verdiepte zich in de werking van kruiden en werd ook gegrepen door de esoterische tradities die leken aan te sluiten bij de ervaringen uit haar jeugd. Volksgebruiken, volkskunst en tradities hebben haar ook altijd geboeid en geÔnspireerd.

Samen met Ko, met wie ze in 1972 is getrouwd, sloot ze zich aan bij de Utrechtse loge van de Theosofische Vereniging Nederland. Via de jaarlijkse Zomerschool van de TVN deed ze praktische ervaring op met visualisaties en meditaties en leerde ze mensen als DaniŽl van Egmont en Louise van Zanen kennen. Tijdens verschillende zomerweken op centrum Den Alerdinck leerde ze Marian Green en Tony Willis kennen, die haar belangrijkste leermeesters in die periode zouden worden.

In 1986 kwam Joke samen met haar man Ko in aanraking met Wicca, de religie die is gebaseerd op het heidendom uit de oudheid en hierin voelden ze zich thuis. Na te zijn ingewijd tot Hogepriesteres en Hogepriester stichtten ze hun eigen groep, die nog steeds bestaat.

Vanuit hun positie binnen de Wicca hebben Joke en Ko zich in de loop der jaren ontwikkeld tot deskundigen op het gebied van Wicca, heidendom, magie en volksgebruiken. Ze zijn de auteurs van boeken over westerse Goden en Godinnen, Wicca, het vieren van Jaarfeesten en Maanvieringen, wierook, spreuken, orakelen en magie. Literatuuronderzoek, museumbezoek , in binnen- en buitenland en het bezoeken van vele archeologische opgravingen, met name in Oost-Europa, Turkije, Griekenland, ItaliŽ, Malta, het Nabije Oosten en Noord-Afrika, zijn voorafgegaan aan het schrijven van elk boek.

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Joke Lankester


Gerelateerd nieuwsShare

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

10/05/2022 De volle maan en maansverduistering van 16 mei 2022
06/05/2022 6 - 18 mei 2022: het Gele Ster levenspad
23/04/2022 23 april - 5 mei 2022: het Blauwe Adelaar levenspad
21/04/2022 De nieuwe maan en zonsverduistering van 20 april 2022
 

Agenda