blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Auteurs

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Share

Joke Lankester


 Lankester

Joke Lankester (1946) werd als kind al gefascineerd door de natuur en de wezens die je daarin kunt aantreffen. Ze zag elfen en kabouters en had contact met wat ze toen al heeft ervaren als de Grote Godin. Maar ze leerde al snel hierover maar niet te praten om niet te worden uitgelachen. Later verdween het vermogen dergelijke wezens waar te nemen, maar Joke bleef geboeid door de natuur. Ze verdiepte zich in de werking van kruiden en werd ook gegrepen door de esoterische tradities die leken aan te sluiten bij de ervaringen uit haar jeugd. Volksgebruiken, volkskunst en tradities hebben haar ook altijd geboeid en geďnspireerd.

Samen met Ko, met wie ze in 1972 is getrouwd, sloot ze zich aan bij de Utrechtse loge van de Theosofische Vereniging Nederland. Via de jaarlijkse Zomerschool van de TVN deed ze praktische ervaring op met visualisaties en meditaties en leerde ze mensen als Daniël van Egmont en Louise van Zanen kennen. Tijdens verschillende zomerweken op centrum Den Alerdinck leerde ze Marian Green en Tony Willis kennen, die haar belangrijkste leermeesters in die periode zouden worden.

In 1986 kwam Joke samen met haar man Ko in aanraking met Wicca, de religie die is gebaseerd op het heidendom uit de oudheid en hierin voelden ze zich thuis. Na te zijn ingewijd tot Hogepriesteres en Hogepriester stichtten ze hun eigen groep, die nog steeds bestaat.

Vanuit hun positie binnen de Wicca hebben Joke en Ko zich in de loop der jaren ontwikkeld tot deskundigen op het gebied van Wicca, heidendom, magie en volksgebruiken. Ze zijn de auteurs van boeken over westerse Goden en Godinnen, Wicca, het vieren van Jaarfeesten en Maanvieringen, wierook, spreuken, orakelen en magie. Literatuuronderzoek, museumbezoek , in binnen- en buitenland en het bezoeken van vele archeologische opgravingen, met name in Oost-Europa, Turkije, Griekenland, Italië, Malta, het Nabije Oosten en Noord-Afrika, zijn voorafgegaan aan het schrijven van elk boek.

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Joke Lankester


Gerelateerd nieuwsShare

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

13/08/2020 De nieuwe maan van 19 augustus 2020
07/08/2020 7 - 19 augustus 2020: het Blauwe Aap levenspad
04/08/2020 Nederlandse rechten voor Divine Dog Wisdom Cards™ en Cosmic Cat Wisdom Cards™
03/08/2020 De volle maan van 3 augustus 2020
 

Agenda