blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Auteurs

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Share

Jaap Dijkstra


 Dijkstra

Jaap Dijkstra (1947) werd geboren in een arbeidersgezin en begon ooit als instrumentmaker. Nadat hij in de avonduren de hbo-opleiding voor de onderwijsakte wis- en natuurkunde had behaald, gaf hij ongeveer dertien jaar les aan een technische school. Sinds zijn puberteit heeft hij belangstelling voor theologie. Tijdens de lerarenloopbaan studeerde hij in deeltijd theologie aan de Universiteit van Utrecht. Na de afronding van deze studie was hij ongeveer dertien jaar predikant in drie verschillende gemeenten. In die tijd heeft hij de opleiding Klinisch Pastorale Vorming gevolgd, een inservice opleiding bij de RIAGG in Amsterdam tot pastoraal counselor, de supervisieopleiding bij de Raad voor Klinisch Pastorale Vorming en de LVSC. Verder volgde hij nog enkele opleidingen en trainingen op het gebied van psychotherapie en de opleiding tot NMI mediator. Door zijn religieuze ontwikkeling lukte het hem niet om binnen de muren van de kerk te blijven functioneren. In 1995 begon hij een praktijk voor counseling, supervisie en mediation. 
Naast zijn praktijk deed hij stagebegeleiding en gaf hij supervisie aan theologiestudenten van de toenmalige Katholieke Universiteit in Utrecht. Tot juni 2012 doceerde hij praktische theologie aan de NHL Hogeschool te Leeuwarden en gaf colleges gespreksvoering en groepsdynamica aan studenten Geestelijke verzorging van de Rijksuniversiteit van Groningen. Verder was hij docent bij Gradatim, een particuliere academie voor psychosociaal therapeuten. In 2007 kwam zijn boek “Gesprekvoering bij geestelijke verzorging” uit, een methodische ondersteuning om betekenisvolle gesprekken te voeren.
Van jongs af aan was hij nieuwsgierig naar het mysterie van het leven. Binnen de reguliere theologie vond hij niet wat hij zocht. Ook zag hij als predikant de worsteling van gelovigen met levensvragen waarmee de kerk eigenlijk geen raad weet. Gaandeweg ging hij zich meer verdiepen in met name de hindoe religie en legde hij zich toe op meditatie. Met name de inhoud van mystieke tradities zijn in zijn visie een antwoord op hedendaagse zingevingvragen.
 

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Jaap Dijkstra


Gerelateerd nieuwsShare

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda