blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Auteurs

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Share

Gerda Reijnders


 Reijnders

Gerda Reijnders (1952) tekent en schildert en heeft door de jaren heen een geheel eigen werkwijze en kleurenpalet ontwikkeld. Zij werkt onder andere met gouache, aquarelverf, kleurpotlood en experimenteert met verschillende materialen. Opvallend is de gelaagdheid van haar werk. Elke tekening is opgebouwd uit verschillende semi-transparante lagen, waardoor er diepte ontstaat.

Gerda koos aan de Pedagogische Academie in Arnhem tekenen als vakspecialisatie. Naast haar werk als lerares in het onderwijs, volgde zij de avondopleiding Algemeen Beeldende Vorming aan de Kunstacademie in Arnhem. Vervolgens heeft ze de opleiding Kunstzinnige Psychosynthese bij Cochenille in Zutphen en een tekentherapeutische opleiding gevolgd bij het instituut voor Vorm en Klank in Zutphen. In de loop der jaren is zij in de leer geweest bij twee kunstenaars om zich te verdiepen in beeldhouwen en schilderen.

In 2006 exposeerde zij voor het eerst met een overzichtstentoonstelling in het Stadspastoraat in Arnhem. Tijdens deze expositie werd ook haar boek 'Eindeloos' gepresenteerd. Sinds de jaren '90 heeft Gerda Reijnders meer dan 800 tekeningen en schilderijen gemaakt. Daarnaast geeft ze cursussen en workshops met als uitgangspunt: tekenen als innerlijke scholingsweg. Ook voor wie het gevoel heeft niet te kunnen tekenen.

'Middels tekenen ontdekte ik een wereld van beeldenrijkdom, waarvan ik geen weet had. Telkens weer opnieuw vind ik in de leegte van het papier beelden, die uit een onuitputtelijke bron van creativiteit lijken te komen. Elke tekening heeft haar eigen sfeer en verhaal. Hierin ontvouwt zich wat gezien wil worden. Het is een proces, dat voorbij ruimte en tijd gaat. Elke tekening is een spiegel waarin je kunt kijken. Hoe je kijkt, is bepalend voor wat je ziet. Het is jouw werkelijkheid van dat moment.'

« Terug naar de auteurslijst.Share

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

03/12/2019 3 - 15 december 2019: het Geel Zaad levenspad
22/11/2019 Je kunt nooit meer gewoon naar een boom kijken - recensie
20/11/2019 20 november - 2 december 2019: het Blauwe Aap levenspad
13/11/2019 Verhelderende kijk op de tarot - recensie
 

Agenda