blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken ē Auteurs

Vers van de pers!

Vers van de pers!

Nieuw!

2e druk is verschenen!

Alweer de 5e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Share

Coor Muller


 Muller

Coor Muller-de Groot (1941) werd geboren in Tjilatjap op Java, voormalig Nederlands IndiŽ. Na drie jaar Jappenkampen is zij om gezondheidsredenen van haar vader een jaar in Nederland geweest. Terug in IndonesiŽ werd haar vader voor zijn werk overgeplaatst naar Sumatra. Daar, in Lahat, een kleine plaats op de hoogvlakte aan de voet van de berg Gunung Dempo, is de natuur haar grote vriend geworden. Die liefde is nooit overgegaan. Bovendien werd respect voor alles wat leeft haar met de paplepel ingegeven door ouders en oma. 'Want als jij later voor DE Schepper staat, zal je excuus moeten vragen aan elke plant, bloem, mens, dier, hoe klein ook, zelfs een spinnetje of tor, als je daar niet goed voor bent geweest, voordat je het paradijs in kan.' Later begreep ze dat haar van China afkomstige oma naast de christelijke, vooral ook de boeddhistische normen en waarden heeft overgedragen.

In Lahat en omgeving heeft Coor een stukje paradijs op aarde ervaren. Een gebied met watervallen, bergwanden bevolkt met apen, vlinders, vogels, vuurvliegjes in de avond en heel veel dieren om het huis. Zij was toen zeven jaar. Twee jaar later ging zij met ouders, oma en inmiddels een zusje erbij naar Nederland. Repatrianten uit Nederlands IndiŽ hebben het niet makkelijk gehad. Maar ondanks de arme jaren en de slechte opvang in tehuizen heeft ze die tijd toch als positief ervaren. Zij kwamen in Noordwijk aan Zee terecht.De bergen waren verruild voor duinen, strand, zee en bloembollenvelden. Bramen plukken buiten wandelpaden kon toen nog; emmers vol. Dat was weer een ander soort natuur.

In Den Haag volgde ze de MULO, de Montessori kleuterleidstersopleiding en de kunstacademie [KABK] illustratief ontwerpen. Na haar huwelijk verhuisde zij naarGroningen-stad en vier jaar later naar Delfzijl, haar huidige woonplaats. Daar op het Groningse land en aan de waddenkust met zware klei, koolzaadvelden, mooie luchten, boerderijen, dijken en blaarkoppen heeft zij haar kunstenaarschap ontwikkeld.

De foto van Coor is gemaakt door Terry Benjamins

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Coor MullerShare

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

07/05/2021 7 - 19 mei 2021: Geel Zaad levenspad
06/05/2021 De nieuwe maan van 11 mei 2021
24/04/2021 24 april - 6 mei 2021: het Blauwe Aap levenspad
22/04/2021 De volle maan van 27 april 2021
 

Agenda