blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Auteurs

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Share

Coor Muller


 Muller

Coor Muller-de Groot (1941) werd geboren in Tjilatjap op Java, voormalig Nederlands Indië. Na drie jaar Jappenkampen is zij om gezondheidsredenen van haar vader een jaar in Nederland geweest. Terug in Indonesië werd haar vader voor zijn werk overgeplaatst naar Sumatra. Daar, in Lahat, een kleine plaats op de hoogvlakte aan de voet van de berg Gunung Dempo, is de natuur haar grote vriend geworden. Die liefde is nooit overgegaan. Bovendien werd respect voor alles wat leeft haar met de paplepel ingegeven door ouders en oma. 'Want als jij later voor DE Schepper staat, zal je excuus moeten vragen aan elke plant, bloem, mens, dier, hoe klein ook, zelfs een spinnetje of tor, als je daar niet goed voor bent geweest, voordat je het paradijs in kan.' Later begreep ze dat haar van China afkomstige oma naast de christelijke, vooral ook de boeddhistische normen en waarden heeft overgedragen.

In Lahat en omgeving heeft Coor een stukje paradijs op aarde ervaren. Een gebied met watervallen, bergwanden bevolkt met apen, vlinders, vogels, vuurvliegjes in de avond en heel veel dieren om het huis. Zij was toen zeven jaar. Twee jaar later ging zij met ouders, oma en inmiddels een zusje erbij naar Nederland. Repatrianten uit Nederlands Indië hebben het niet makkelijk gehad. Maar ondanks de arme jaren en de slechte opvang in tehuizen heeft ze die tijd toch als positief ervaren. Zij kwamen in Noordwijk aan Zee terecht.De bergen waren verruild voor duinen, strand, zee en bloembollenvelden. Bramen plukken buiten wandelpaden kon toen nog; emmers vol. Dat was weer een ander soort natuur.

In Den Haag volgde ze de MULO, de Montessori kleuterleidstersopleiding en de kunstacademie [KABK] illustratief ontwerpen. Na haar huwelijk verhuisde zij naarGroningen-stad en vier jaar later naar Delfzijl, haar huidige woonplaats. Daar op het Groningse land en aan de waddenkust met zware klei, koolzaadvelden, mooie luchten, boerderijen, dijken en blaarkoppen heeft zij haar kunstenaarschap ontwikkeld.

De foto van Coor is gemaakt door Terry Benjamins

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Coor MullerShare

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

07/08/2020 7 - 19 augustus 2020: het Blauwe Aap levenspad
04/08/2020 Nederlandse rechten voor Divine Dog Wisdom Cards™ en Cosmic Cat Wisdom Cards™
03/08/2020 De volle maan van 3 augustus 2020
25/07/2020 25 juli - 6 augustus 2020: het Witte Spiegel levenspad
 

Agenda