blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Auteurs

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 3e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

Share

Coby Schilder


 Schilder

Leven zonder creativiteit kan Coby Schilder (1958) zich niet voorstellen. Als kind vond ze tekenen leuk, maar pas op de Havo maakte een tekenleraar haar attent op aanwezig talent. Toen maakte ze ook haar eerste portretten. Haar keuze was echter al gevallen op de Pedagogische Academie, waar ze wel een specialisatiejaar tekenen volgde.

Na jaren in het onderwijs te hebben gewerkt en daar haar creatieve gaven te hebben ingezet, nam haar leven een andere wending en veranderde daarmee ook haar creatief bezig zijn. Ze herontdekte het schilderen en tekenen vanuit zichzelf. Het werd toen vooral een communicatiemiddel. Het vertelde haar en anderen over haar innerlijk leven. Iedereen heeft direct sterke associaties bij dit abstracte werk.

Ze volgde lessen en bekwaamde zich in allerlei verfsoorten en technieken: gouache, acryl, aquarel, pastelkrijt, collage en potlood. Ze werkte samen met andere kunstenaars, exposeerde op veel plekken in Nederland. Ook ging ze weer portretten tekenen en schilderen: 'Een gezicht spreekt zijn of haar eigen taal. Elke emotie kent zijn oorsprong. Altijd ligt aan de basis van mijn portrettekenen het willen weten: wie is deze mens? Meestal concentreer ik me op de ogen. Ik ga a.h.w. naar binnen, en kom vaak terecht in wat er achter de uitdrukking ligt.

Ik voel altijd respect, heb geen oordeel, ieder mens heeft iets moois, zo heb ik ontdekt. En dan bedoel ik niet mooi in de zin van uiterlijke maatstaven, maar mooi in de kern. Al tekenend kom ik daar meestal terecht. Vaak als de ogen in de tekening op die manier kloppen, kan het eigenlijk niet meer mislukken. Ik maak het gezicht soms ook niet helemaal af. Juist omdat de essentie er al helemaal staat. Meer maakt minder.

Twee jaar geleden heb ik dit heel goed kunnen oefenen toen ik een periode tekenend doorbracht op een verpleegafdeling van ernstig dementerenden. Als ik geen gebruik kan en mag maken van bestaande mensen, stel ik een gezicht en bijpassende emoties en uitdrukkingen samen uit diverse bronnen. Het is en blijft een intuďtief gebeuren, waarbij ik zelf ook nog elke keer verrast kan worden en raken.'

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Coby SchilderShare

A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

22/11/2017 21 november - 4 december 2017: het Blauwe Nacht levenspad
14/11/2017 Legging met de edele stenen voor de week van 13 november 2017
14/11/2017 De nieuwe maan van 18 november 2017
10/11/2017 9 - 21 november 2017: het Witte Hond levenspad
 

Agenda

17/12/2017 Levensbomen en 13 heilige nachten - jaartraining Marjanne Huising
12/01/2018 Jaarcursus Krachtdieren - Petra Stam
13/01/2018 Jaarcursus Krachtdieren - Petra Stam