blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Auteurs

Nu verkrijgbaar!

Speciaal voor
kinderen

Jaaa, ze zijn er!

Lichttaalkaarten!

Share

Coby Schilder


 Schilder

Leven zonder creativiteit kan Coby Schilder (1958) zich niet voorstellen. Als kind vond ze tekenen leuk, maar pas op de Havo maakte een tekenleraar haar attent op aanwezig talent. Toen maakte ze ook haar eerste portretten. Haar keuze was echter al gevallen op de Pedagogische Academie, waar ze wel een specialisatiejaar tekenen volgde.

Na jaren in het onderwijs te hebben gewerkt en daar haar creatieve gaven te hebben ingezet, nam haar leven een andere wending en veranderde daarmee ook haar creatief bezig zijn. Ze herontdekte het schilderen en tekenen vanuit zichzelf. Het werd toen vooral een communicatiemiddel. Het vertelde haar en anderen over haar innerlijk leven. Iedereen heeft direct sterke associaties bij dit abstracte werk.

Ze volgde lessen en bekwaamde zich in allerlei verfsoorten en technieken: gouache, acryl, aquarel, pastelkrijt, collage en potlood. Ze werkte samen met andere kunstenaars, exposeerde op veel plekken in Nederland. Ook ging ze weer portretten tekenen en schilderen: 'Een gezicht spreekt zijn of haar eigen taal. Elke emotie kent zijn oorsprong. Altijd ligt aan de basis van mijn portrettekenen het willen weten: wie is deze mens? Meestal concentreer ik me op de ogen. Ik ga a.h.w. naar binnen, en kom vaak terecht in wat er achter de uitdrukking ligt.

Ik voel altijd respect, heb geen oordeel, ieder mens heeft iets moois, zo heb ik ontdekt. En dan bedoel ik niet mooi in de zin van uiterlijke maatstaven, maar mooi in de kern. Al tekenend kom ik daar meestal terecht. Vaak als de ogen in de tekening op die manier kloppen, kan het eigenlijk niet meer mislukken. Ik maak het gezicht soms ook niet helemaal af. Juist omdat de essentie er al helemaal staat. Meer maakt minder.

Twee jaar geleden heb ik dit heel goed kunnen oefenen toen ik een periode tekenend doorbracht op een verpleegafdeling van ernstig dementerenden. Als ik geen gebruik kan en mag maken van bestaande mensen, stel ik een gezicht en bijpassende emoties en uitdrukkingen samen uit diverse bronnen. Het is en blijft een intuďtief gebeuren, waarbij ik zelf ook nog elke keer verrast kan worden en raken.'

« Terug naar de auteurslijst.Boeken van Coby SchilderShare

A3 boeken
Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40

info@A3boeken.nl

KvK 30121964

BTW NL001506161B83

Verkoopvoorwaarden, retour- en verzendbeleidA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

27/07/2022 Veel geleerd - recensie
15/07/2022 Inspirerend - recensie
29/06/2022 De kaarten spiegelen inderdaad!
27/06/2022 De drie familiekaarten uit 'Spiegel van de zodiak'
 

Agenda