blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Agenda

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

In deze agenda vindt u zowel activiteiten die A3 boeken organiseeert als activiteiten die auteurs zelf organiseren of waaraan zij meewerken.

 

De geheimen van Hildegard von Bingen - lezing Gerrit Jan Keizer

18/11/2012, 14.00, Mec Spirit, Baarn, € 17,50

In haar miniaturen verwerkte Hildegard von Bingen talrijke symbolen die refereren aan het ceremonieel gebruik en de verering van de vliegenzwam en symbolen die naar hallucinogene planten verwijzen. Klinisch psycholoog en mycoloog Gerrit Jan Keizer heeft een uitgebreide studie gemaakt van de symboliek die zij voor deze paddenstoelen en planten in haar teksten en miniaturen gebruikte. In deze lezing zal hij het aannemelijk maken, dat haar inspiratie mede voortkwam uit de hallucinaties of ‘visioenen’ en mystieke ervaringen of ‘openbaringen’ die zij met entheogenen opriep. De vliegenzwam was hiervan de voornaamste. Aan de hand van de verhulde symboliek laat hij zien welk effect het gebruik van psychoactieve paddenstoelen en planten - zoals doornappel, bilzekruid en alruin - op haar psyche, persoonlijkheids- en seksuele ontwikkeling had. Tevens gaat hij in op de traumatische ervaringen uit haar kindertijd en de afwijkende persoonlijkheidsontwikkeling die hieruit voortvloeide. Ook haar intieme (seksuele) relaties en haar positie in de katholieke kerk laat hij de revue passeren.

Gerrit Jan Keizer doet al vele jaren onderzoek naar planten en paddenstoelen of zwammen die psychoactieve stoffen bevatten en de invloed die het gebruik ervan heeft op de ontwikkeling van de wereldgodsdiensten, in het bijzonder van het vroegchristelijke geloof. De laatste jaren richt hij zich met name op de rol die de vliegenzwam heeft gespeeld in door de katholieke kerk overgenomen sjamanistische rituelen en ceremonieën.

Zijn nieuwste boek ‘De geheimen van Hildegard von Bingen’ is deze middag te koop, net zoals zijn eerder verschenen boek ‘De verborgen boom – het boomsoorteigen ecosysteem van onze inheemse naald- en loofbomen’ en andere uitgaven van A3 boeken.

Prijs: € 17,50 inclusief 21% BTW en koffie/thee.

Aanmelden via deze website of mail is niet meer mogelijk.

 A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

20/10/2019 25 oktober - 15 december 2019: een intense tijd om je eigen plek vorm te geven
18/10/2019 Een 4 in 1 boek - recensie
12/10/2019 12 - 24 oktober 2019: het Gele Mens levenspad
10/10/2019 De volle maan van 13 oktober 2019
 

Agenda