blackjack oyna casino metropol


 

A3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

U bent hier : A3 boeken Agenda

Help je ook mee
dieren in nood helpen?

Bekijk het filmpje
over dit boek

Alweer de 4e druk!

Een fotoalbum op facebook met foto's van boekenkasten met daarin boeken van A3 boeken. Nieuwe foto's zijn welkom!

Dit hartlabyrint
van Selma Sevenhuijsen
mag je overtekenen
en gebruiken zoveel
je maar wilt.
(uit: 'De glimlach van de sirene')

In deze agenda vindt u zowel activiteiten die A3 boeken organiseeert als activiteiten die auteurs zelf organiseren of waaraan zij meewerken.

 

Schrijfdag

08/03/2014, 10.00, De Twee Marken, Maarn, € 65,00

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK

Schrijven is onderzoeken, ontdekken, verwonderen, ongekende bronnen aanboren, nieuwe paden bewandelen, onverwachte vergezichten, hollen, stilstaan en sporen die toch niet doodlopen. Maar ook structuur aanbrengen, luisteren, oefenen, veel oefenen, schrappen, lievelingen vermoorden, eindeloos poetsen, slijpen en nog eens schrappen.
Waarom schrijf jij eigenlijk? Of waarom schrijf jij nog niet? Wil je beter schrijven, anders schrijven, meer ontdekken over het schrijfproces of jezelf, vingeroefeningen doen of voeling krijgen met wat je wilt schrijven, waarom en voor wie?

Op deze Schrijfdag kun je kiezen uit zes workshops van elk 2 uur en iedereen kan twee workshops volgen. Je gaat vast en zeker met antwoorden en mooie schrijfervaringen naar huis.

10.00 uur        Ontvangst met koffie/thee
10.30 uur        1e ronde workshops
12.30 uur        Lunchpauze
14.00 uur        2e ronde workshops
16.00 uur        Afsluiting

Locatie: De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 AC  Maarn (op loopafstand van NS-station, goed bereikbaar met auto en voldoende P)

Prijs: € 65,00 (inclusief 21% BTW, lunch en 2 koffie/thee)

Zelf meebrengen: pen en papier

Aanmelden is verplicht - klik op de button in de linkerkolom
Als u zich aanmeldt, gaat u akkoord met deze voorwaarden.

 

DE WORKSHOPS

Schrijven met het creatiepentagram – Yoeke Nagel

Tijdens het schrijven van een langere tekst kom je regelmatig voor lastige keuzes te staan: voeg je aan deze alinea nog een pikant detail toe of laat je juist iets weg? Is je boodschap duidelijk of moet je je lezer nog eens stevig bij z’n lurven grijpen met een prachtige volzin? Al die keuzes maak je in een handomdraai als je vooraf je creatiepentagram hebt vastgesteld. Je hebt er lol van bij het schrijven van commerciële teksten (je website of folder bijvoorbeeld) en van je manuscript, een verhaal, blog, column of journalistiek artikel. Tijdens deze workshop stel je je eigen creatiepentagram samen met je volle verstand: hoofd, lichaam en geest. Door enkele inhoudelijke vragen te beantwoorden, geef je jezelf al direct veel houvast bij je schrijfwerk. Je kunt fysiek waarnemen of je schrijfplan goed in elkaar zit met een visualisatieoefening. Bovendien leg je met je creatiepentagram een stevig pad naar je inspiratiebron om nieuwe verhalen naar je toe te lokken.

Yoeke Nagel schreef ‘Schrijven met het creatiepentagram’ dat op 8 maart verschijnt. Zij ontwikkelde de techniek en toepassingsmogelijkheden van het creatiepentagram in haar werk als schrijfcoach en journalist. Eerder schreef ze onder meer het schrijfstijlboek ’99 witte kopjes op een tafel’ en ‘Damestasjeslezen’.
www.yoeke.com

Een steengoed verhaal – Anneke Agterberg

Edelstenen hebben ons iets te vertellen. Onze intuïtie ook. Door contact te maken met onze intuïtie en ons vervolgens in verbinding te stellen met een edele steen komt een mooi verhaal los. Het is belangrijk eerst meer vertrouwen te krijgen in onze intuïtieve vermogens. Wij mensen zijn nu eenmaal geneigd over van alles en nog wat na te denken en vanaf dat moment slaat de twijfel toe. Weg intuïtie. De workshop start dus met enkele intuïtieve oefeningen, oftewel met contact maken met onze ziel. Daarna gaan we vanuit onze intuïtie schrijven, terwijl we in contact zijn met een edele steenfoto. Je stelt je vraag en krijgt het antwoord vanzelf. Je hoeft geen verstand te hebben van edelstenen noch van schrijven om aan deze workshop mee te doen. Laat je verrassen en schrijf je eigen verhaal.

Anneke Agterberg maakt microscoopfoto’s van edelstenen en verdiept zich in de wereld en energie van de stenen. Ze gaat de uitdagingen in haar leven altijd aan vanuit het principe ‘Overgave, vertrouwen en vergeving’, want als je de kunst van deze drie essentiële principes weet toe te passen, kun je vanuit je authentieke ‘ik’ bij je levensdoel komen. Zij ontwikkelde het kaartspel ‘De essentie van edele stenen’.
www.annekeagterberg.nl

Putten uit de bron van innerlijke wijsheid – Christine de Vries

In ieder van ons ligt een grote schat aan wijsheid en inzicht te wachten op onze aandacht, maar we zijn vergeten hoe we ons ervoor kunnen openstellen. In plaats van onze aandacht naar binnen te richten en diep te luisteren, gaan we nadenken of zoeken we het bij andere mensen. Helaas is dat niet de weg, want we weten zoveel meer dan we denken.
Gelukkig kunnen we wel vertrouwen op het creatieve schrijven als een weg terug naar de bron. Tijdens deze workshop leer je een aantal basisvaardigheden om jouw aandacht diep naar binnen te richten en vandaaruit woorden van wijsheid te laten opwellen door al schrijvend te luisteren met hart en ziel. Zo groeit jouw innerlijke ruimte waar jij je steeds opnieuw kunt laven aan de bron.

Christine de Vries heeft een methode voor creatief dagboekschrijven ontwikkeld, leidt mensen op de basiscursus ‘Luisteren naar je pen’ zelfstandig te geven, ontwikkelt schriftelijke cursussen, geeft workshops en trainingen, begeleidt retraites in kloosters en is gastdocente reflectief schrijven. Auteur van onder meer ‘Dagboek als spiegel, een handboek vol inspiratie’, ‘Innerlijk pelgrimeren, schrijvend op weg naar je hart’ en het Shodo schrijfboekje ‘Clusters’.
www.shodo.nl

Woordenregen – Margreet Schouwenaar

Verlaat de schrijfsleur en doorbreek blokkades en zelfcensuur. Masseer je schrijfkramp weg met creatieve schrijftechnieken. Overwin onmogelijke opdrachten, laat je inspireren door uitdagende werkvormen en spring over de hordes die een goede techniek vragen. Slijp je instrumenten en laat je pen sneller, bewuster en levendiger over het papier glijden.
In deze workshop word je uitgedaagd met een variëteit aan opdrachten en inspiratieteksten. Schrijfplezier, respect voor ieders stijl en ontmoeting met andere schrijvers staan centraal. Hoewel het woorden gaat regenen is een paraplu niet nodig.

Margreet Schouwenaar volgde in 2009 Joost Zwagerman op als stadsdichter van Alkmaar. Ze heeft inmiddels tien dichtbundels op haar naam staan en drie kinderboeken. Ze publiceert in literaire bladen en is docente pedagogiek aan de Hogeschool Inholland. Auteur van onder meer: ‘Woordenregen, 1 jaar schrijven’.
www.wijzerschrijven.nl

Ontdek de stille plek in jezelf met woord en beeld - Wendy Smit

Ontdek hoe de combinatie van woord en beeld je in contact brengt met de stille plek in jezelf. Vanuit deze plek ontdek je (weer) wat belangrijk is voor jou, je dromen, irritaties, antwoorden op jouw vragen, waar je bent en waar je naar toe wilt. Met verschillende schrijf-, teken- en aandachtsoefeningen kom je weer in contact met deze stille plek en jouw bron van energie en inspiratie. Ervaar deze krachtige combinatie van schrijven en (innerlijke en uiterlijke) beelden en kom op een speelse manier weer in contact met wat wezenlijk is voor jou. Verras jezelf en zet de eerste stap naar meer ontspanning, kracht en plezier in je leven.

Wendy Smit zet als coach en trainer woord en beeld in om mensen zichzelf te laten (her)ontdekken en weer in contact te brengen met hun eigen stem en wijsheid. Ze ontwikkelt onder andere on- en offline programma’s voor individuen en groepen, geeft trainingen en workshops (op maat), is gecertificeerd docent ‘Luisteren naar je pen’ en organiseert zinspiratieweekenden. Auteur van onder meer: ‘Ontdek jezelf met tekenen en reflectief schrijven’.
www.moolelo.nl

Een boek schrijven en uitgeven: hoe pak je dat aan? – Adrie Beyen

Wil je een boek schrijven, maar weet je niet waar te beginnen? Of heb je net de laatste punten op de i gezet en vraag je je af: hoe nu verder? Hoe komt het bij de lezers? Een uitgever zoeken of zelf uitgever worden? Wat komt daar allemaal bij kijken? Wat kost het? En wat levert het op? De antwoorden op deze en andere vragen krijg je in deze workshop. Aan de orde komen onderwerpen op het gebied van (schrijf)proces, product(ie), prijs, plaats en promotie. Je staat stil bij de strategische en principiële keuzes die je moet maken. En je krijgt informatie over allerlei praktische zaken.

Adrie Beyen is tekstschrijver, auteur, redacteur en uitgever. In 2003 gaf ze drie boeken in eigen beheer uit en in 2004 richtte zij uitgeverij A3 boeken op.
www.A3boeken.nl

 

 A3 boeken

Oosterveldweg 15
7274 DZ Geesteren
Nederland

T 0545 48 11 40
F 0545 48 11 35

info@A3boeken.nlA3boeken @ Facebook A3boeken @ Twitter A3boeken @ Pinterest A3boeken RSS feed

Nieuws

20/10/2019 25 oktober - 15 december 2019: een intense tijd om je eigen plek vorm te geven
18/10/2019 Een 4 in 1 boek - recensie
12/10/2019 12 - 24 oktober 2019: het Gele Mens levenspad
10/10/2019 De volle maan van 13 oktober 2019
 

Agenda