A3boeken

Nieuwsbrief A3 boeken 4 september 2011


Het was geweldig om zoveel lezers van deze nieuwsbrief, tweeps en facebookers op Castlefest en de Levenskunstbeurs te ontmoeten! En natuurlijk ook al die tot dan toe onbekenden. Er zijn nog meer activiteiten op komst, meer kansen voor ontmoetingen! Zaterdag 10 september is het Open Monumentendag en zijn de tuinen van landgoed De Mellard (ja, het landgoed van dat boek) opengesteld. Dinsdag 20 september organiseert Vrouw&Passie haar nieuwe event Bewust-Zijn. Vanaf 29 oktober is de door Ruud Borman samengestelde expositie 'Witte wieven en elfen, fluisteringen uit de Andere Wereld' te bezichtigen en op 12 november verzorgen Ruud Borman en Linda Wormhoudt een minisymposium over die Andere Wereld. Op 6 november is de schrijfmiddag 'Woordenregen' met Margreet Schouwenaar. En verder zijn er nog heel veel andere activiteiten van of met auteurs...

Als deze nieuwsbrief verminkt op uw scherm verschijnt, lees 'm dan hier

 
https://www.a3boeken.nl

Mysterie verbindt

verbinden met het mysterie loslaten van controle oplossen in water
Beschrijving: Avondnevels ontstaan wanneer de warme lucht afkoelt. Het vochtgehalte neemt steeds meer toe daar waar de zon verdwijnt.
Op de heide, die overdag veel warmte vast houdt, groeien de nevels uit tot een donzen dek. Contouren verdwijnen als het dek langzaam naar je toe komt. De sensatie die je ervaart als je langzaam wordt opgenomen in de stilte van deze deken is letterlijk adembenemend.
De geluiden dringen niet meer door het neveldek heen. Je hoort en ziet alleen je eigen adem. Je bent totaal opgenomen door je omgeving.
Anders bekeken: Op het moment dat deze vorm van water je opneemt, worden buiten én binnen je voelbaar. Er is dan een keuze: ga je erin mee of niet? Bij een ‘nee’, neem je afscheid van een mysterie en kies je voor tijdelijk overzicht. Bij een ‘ja’, laat je je opnemen door deze zichtbaar geworden nevelverbinding tussen kosmos en aarde. De overvloed aan gevoelens die je lichaam dan kan vullen, spoelt alle oude stagnaties spontaan uit je weg. Begrip van tijd en plaats valt weg. Een heldere trilling maakt dit moment zo intens diep, dat aarde, kosmos en je eigen wezen als vanzelf samensmelten. Samen word je één. Het duurt enkele seconden, die een leven lang meegaan. Op een stille plek langs het weiland is hetzelfde te ervaren!

Deze tekst hoort bij kaart 16 uit 'Het Heidehofse Natuur- en Inzichtspel' van Annetje Braat. Een spel dat gebaseerd is op de spiegel die de natuur ons voorhoudt. Het is uitgegeven in de serie Aarde Educatief van Reizende Aarde School. Meer informatie.

 
https://www.a3boeken.nl

Leven met de seizoenen op landgoed De Mellard

Wonen op een landgoed, wie wil dat niet? In een huis met historie en dichtbij de natuur. Wim Huijser en zijn vrouw Marianne kregen die kans op landgoed De Mellard in de Overbetuwe. De Mellard is een zogenaamde ferme ornée, een landgoed met een zeventiende-eeuws landhuis dat is afgestemd op het landleven en de opbrengsten uit land-, tuin- en bosbouw. Van dergelijke buitenplaatsen bestaat er in Nederland nog slechts een half dozijn. Van oorsprong niet gewend aan het landleven, volgen Wim en Marianne in hun eerste jaar op De Mellard als vanzelfsprekend het ritme van de seizoenen. Voor alles is er een nieuwe tijd: van de dauw in de vroege morgen tot het naderende onweer op een late zomeravond; van de geboorte van lammeren in februari tot de mispeloogst na de eerste nachtvorst in november. In 65 columns en met tientallen foto's doet Wim verslag van zijn ontdekkingstocht door het rijke verleden van de voormalige bewoners, het vruchtgebruik van de gevarieerde boomgaarden, het inzicht in de wetmatigheden van de omringende flora en fauna en het bewust beleven van de kringloop der seizoenen.

‘Als de winter zich definitief lijkt te hebben overgegeven aan de lente, komt het Overbetuwse landgoed De Mellard nabij het kerkdorp Valburg tot leven. Een van de pachtboeren brengt zijn schapen het weiland in. Vol verwachting kijken we uit naar de eerste lammetjes. Veel van het buitenleven ervaren we als nieuw.’

Het boek verschijnt op 10 september a.s. Die dag, Open Monumentendag, zijn de tuinen van landgoed De Mellard vanaf 12 uur opengesteld voor het publiek: Mellardsestraat 4, Valburg. Vriendelijk verzoek om aan de Mellardsestraat te parkeren.

 
https://www.a3boeken.nl

Witte wieven en elfen, fluisteringen uit de Andere Wereld - expositie - boek - minisymposium

Verhalen over witte wieven worden in het oosten van ons land sinds mensenheugenis verteld. Volgens de overlevering woonden ze in prehistorische grafheuvels en moerassen. In de donkere maanden van het jaar waren deze grafheuvels soms open. Voorbijgangers die er binnen gingen, kwamen in een mysterieuze wereld terecht. Ruud Borman hoorde al in zijn jeugd verhalen over witte wieven. Sindsdien kwamen ze steeds weer op zijn pad. Als archeoloog ging hij op zoek naar de oorsprong en betekenis van deze vertellingen. Het viel hem op dat er veel overeenkomsten waren met verhalen over elfen in Groot-Brittannië en Ierland. Hij reisde naar Zuid-Engeland en ontdekte dat achter veel elfenverhalen de internationale megalithische wereld van Stonehenge schuilgaat. In Schotland bezocht hij Aberfoyle, waar in de 17e eeuw een predikant in een elfenheuvel verdween, en Skye, het Keltische eiland van de mist. In Wales vond hij de bevestiging van zijn naspeuringen over veenlijken in Nederland: de moerassen waren toegangspoorten tot de Andere Wereld evenals de grafheuvels van de witte wieven en elfen. Tijdens zijn onderzoek in Ierland kwam hij tot de conclusie dat Koning Arthur en zijn hofhouding een weerspiegeling vormen van Ierse mythen waarin oeroude gebruiken en rituelen voorkomen. Daarbij kwam hij ook op het spoor van wat mogelijk de oudste ‘Keltische’ Graal is. Zijn onderzoek werd een vaak spirituele speurtocht die tot Ruuds eigen verbazing veel verder reikte dan hij aanvankelijk had kunnen vermoeden.

Expositie 29 oktober 2011 t/m 6 januari 2012
Het onderzoek van archeoloog Ruud Borman naar de oorsprong en betekenis van de verhalen over de witte wieven en zijn bijzondere ontdekkingen, waren voor de Aaltense Musea reden om hem te vragen een expositie hierover in te richten.
Aaltense Musea, Markt 14, Aalten. Openingstijden: di t/m za 10.00 – 17.00 uur, zo 14.00 – 17.00 uur, ww.aaltensemusea

12 november 2011, 13.00 – 17.30 uur, minisymposium met Ruud Borman en Linda Wormhoudt
Ruud doet verslag van zijn onderzoek naar de witte wieven en elfen. Linda vertelt over haar onderzoek naar onder meer dodenwegen, grafheuvels en utiseta, en begeleidt een tranceritueel waarin de deelnemers zelf een glimp van de Andere Wereld kunnen opvangen.
Ruud is archeoloog en gespecialiseerd in de Kelten en hun voorgangers in de Atlantische gebieden van West-Europa en hun relatie met het westelijk deel van de Middellandse Zee. Onderwerpen die zijn aandacht hebben zijn de Keltische Andere Wereld, de perceptiegeschiedenis van Koning Arthur, prehistorische grafrituelen en mensenoffers.
Linda Wormhoudt is sjamaniste en rituelenbegeleidster. Zij doet onderzoek naar het spirituele erfgoed van Noordwest-Europa en richt zich m.n. op sjamanisme, seidr, landenergie en –geesten, de dood en het stervensproces. Linda is auteur van ‘Goden en sjamanen in Noordwest-Europa’, ‘Ademtocht, verhalen over de dood’ en ‘Seidr, het Noordse pad, werken met magische en sjamanistische sporen in Noordwest-Europa’.

Prijs deelname symposium € 30,00 incl. BTW, 3 consumpties en toegang expositie. Het minisymposium vindt plaats in de Aaltense Musea. Aanmelden: stuur een mail naar A3com@planet.nl

Boek
Op 28 oktober 2011 verschijnt het boek ‘Witte wieven en elfen, fluisteringen uit de Andere Wereld’ van Ruud Borman.

 
https://www.a3boeken.nl

6 november Woordenregen - schrijfmiddag met Margreet Schouwenaar

Wie schrijft kan toveren, kan het laten regenen op papier en heeft geen paraplu nodig. Wie schrijft kan de wind laten ruisen door de bomen, kan de lezer laten huiveren, kan het haardvuur laten knappen. Wie schrijft schept leven. Maar hoe doe je dat nu? Hoe geef je tekst levensadem, hoe laat je woorden stromen, voer je de lezer mee in een wereld die alleen op papier bestaat? Deze middag kun je onder leiding van Margreet Schouwenaar (auteur en stadsdichter van Alkmaar) kennismaken met enkele kneepjes van het schrijfvak.
13.30 - 16.30 uur in Baarn, op loopafstand van NS station.
Prijs per persoon: € 37,50 incl. koffie/thee en het boek 'Woordenregen, 1 jaar schrijven' van Margreet Schouwenaar (winkelprijs € 19,50)

Aanmelden: stuur een mail naar A3com@planet.nl

Het boek 'Woordenregen, 1 jaar schrijven' verschijnt eind oktober.

 

20 september - Bewust-Zijn event van Vrouw&Passie
Bewust-Zijn is een spiritueel event voor de moderne vrouw. De vrouw die weet, voelt, ziet (of wil weten, voelen, zien) dat er meer is en daarvan gebruik wil maken. Het is een tijd van samenwerken, intuïtie, groeien en bewust omgaan met en kiezen voor wat echt belangrijk is in je leven. Dit event is zowel voor vrouwen die de eerste schreden op het spirituele pad willen zetten en voor de vrouwen die al de nodige stappen hebben gezet en nog verder willen. Met workshops van onder meer Elvira van Rijn en Linda Wormhoudt, en orakels van onder meer Petra Stam en Marja de Zeeuw. www.vrouwenpassie.nl

Stem, dans, godinnen, maancyclus...
Joyce Hellendoorn, auteur van 'De stem van de Godin' geeft allerlei workshops en jaartrainingen. Zoals een tweedaagse stem- en dansworkshop (oktober), een weekend waarin je de helende kwaliteiten van je stem onderzoekt (november), Mooncirclesongs - zingen en klank maken met de volle maan (12 oktober en andere data) en vanaf januari een jaartraining 'De stem van de Godin'.
www.voicemedicine.nl 

Kunst, vrouwen en moederland
Kunsthistorica Karin Haanappel, auteur van 'Het Parijs van Isis', geeft een keur aan lezingen en cursussen in Nederland en soms ook in Vlaanderen. Zoals de basiscursus kunstgeschiedenis 'The Story of Art' (Tilburg), Colloquium Kunstgeschiedenis Semester 4 i.o.v. Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs (Eindhoven), cursus 'Parijs en de impressionisten' (Bladel), introductiecursus 'Leer je moedertaal weer spreken' i.s.m. Academie Pansophia (Tilburg) en cursus 'Herstory of Art' (Arnhem, Tilburg, Zaltbommel, Someren), lezing 'Herstory of Art (Soest). Kijk in haar agenda voor details.
www.karinhaanappel.nl

Maya wijsheid
Bij De Levenspadvinderij van Elvira van Rijn, auteur 'Maya wijsheid voor je levenspad', en Marten Schaap kun je ontdekken hoe je jezelf en anderen kunt coachen en versterken met de Maya Tzolkin kalender. Op 16 en 18 september wordt de basismodule 'Harmonie in jezelf' gegeven. Bij Eten met Meer kun je regelmatig aanschuiven voor een voornamelijk biologische dis met verbinding en inspiratie.
www.levenspadvinderij.nl 
www.etenmetmeer.nl

Omdenkprijs voor Yoeke Nagel
De essentie van omdenken is niet dat je een probleem oplost, maar dat je op basis van het probleem een nieuwe mogelijkheid creëert. Yoeke Nagel stuurde het verhaal over het ontstaan van het damestasjeslezen in en kreeg daarvoor een Omdenkprijs. www.omdenken.nl
Yoeke lanceerde onlangs de nieuwe website speciaal over damestasjeslezen www.damestasjeslezen.nl
5 oktober geeft Yoeke een workshop damestasjeslezen in Mierlo www.serotia.nl en op 23 september bij La Negra Tomasa in Hilversum www.tomasa.nl

Het sjamanistische werk
24 september geeft Linda Wormhoudt, auteur van o.m. 'Seidr' en 'Goden en sjamanen in Noordwest-Europa', een workshop werken met bronzen spiegels en 5 november een themadag drum, rattle and sing. www.soulritual.nl
Roelien de Lange, auteur 'Gaia's kracht', geeft 1 en 2 oktober een workshop krachtvoorwerp maken en eind oktober start haar jaartraining weer. www.roeliendelange.nl

De stenen op ons pad
Bijna iedereen heeft wel ergens een steentje liggen. Ooit ergens opgeraapt. Waarom doen zoveel mensen dat? 16 september en 18 november geeft Agnès Schlüter een workshop 'De stenen op ons pad'. In deze workshop laat jij je roepen door de steen die dan op jouw pad ligt. De beelden, woorden en/of het gevoel die de steen je geeft, brengen inzicht in wat je nodig hebt om krachtig, vol vertrouwen en getroost in je leven te staan. Stenen – oud als ze zijn – kennen immers al onze ooit gezette voetstappen. Tot slot maak je een hanger van jouw steen, een krachtsymbool dat je bij je kunt dragen. 
www.destenenoponspad.nl

De Jassentechniek - voorproefje
Voor wie nog geen idee heeft wat de Jassentechniek inhoudt, staat er een online sessie op de Jassentechniekwebsite waarmee drie jassen kunnen worden uitgetrokken: de verbindingenjas, de implantatenjas en de projectiejas. Bij het boek van Hans de Waard zit ook een CD met een sessie.

Tarot
Op 12 september start weer een basiscursus Tarot van Petra Stam, auteur van 'In het licht van de Maan', over de Grote Arcana, leggingen en het gebruik van je intuitie. www.petrastam.nl


Nieuwsbrief - 4 september 2011
Meer informatie, aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief:
www.A3boeken.nl.
Het doorsturen van deze nieuwsbrief stellen wij op prijs, maar alstublieft alleen naar mensen
van wie u weet dat zij dit ook op prijs stellen.
U kunt ons ook volgen op twitter @AdrieA3boeken en op www.facebook.com/A3boeken

 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX