A3boeken

nieuwsbrief A3 boeken 3 juli 2011


Deze maand verschijnt al het eerste boek uit onze najaarsaanbieding en wel een heel praktisch Maya boek over de Tzolkin profielen. De presentatie is op de Dag buiten de tijd, 25 juli a.s. Begin augustus komen de volgende twee uit, twee prachtige Maanboeken. Net op tijd voor Castlefest! Op vrijdag 22 juli staan we met een kraam op de boekenmarkt in Borculo. Lees vooral verder voor nog meer activiteiten... Maar eerst zo maar een passage...

Komt deze nieuwsbrief verminkt op uw scherm? Kijk dan hier.

 

https://www.a3boeken.nl
"We willen zo graag loslaten, maar zijn bang voor de consequenties. Niet wetende dat het leven goed voor ons kan zorgen mits we dit toelaten en erop vertrouwen. Net zoals je erop moet vertrouwen dat je parachute opengaat en zich mooi ontvouwt, wanneer je uit een vliegtuig springt.
Wanneer we genoeg hebben gestreden, geleden en tegen de natuurlijke stroming van het Leven in hebben gezwommen, geven we de weerstand vanzelf een keer op. Geloof me, laat maar los, het Leven vangt je op!
Ieder mens heeft binnen de stroming van het Totale Leven een eigen, unieke levensstroom. Deze leidt je in je lotsbestemming, heeft jouw ideale levenstempo en brengt je alles wat je hart begeert. Moeiteloos kom je bij die mensen en ervaringen die overeenkomen met jouw specifieke wensen, kwaliteiten en eigenschappen, zonder dat je deze bewust hoeft te creëren. Zodra je loslaat en je vanuit overgave laat meevoeren in jouw levensstroom, zorgt het Leven voor je en laat het je zien wie je echt bent. In de stroom zijn problemen en conflicten niet meer dan een steentje in de rivier, waar je gewoon langsheen gaat, zonder strijd, zonder inspanning, moeiteloos! Overgave is geen passieve levensinstelling. Het is een actieve levensinstelling vol vertrouwen waarbij je leeft en handelt, geleid door je positieve gevoelens."
Dit is zo maar een passage uit 'De Jassentechniek, verlost van ballast zet je De Stap naar moeiteloos leven' van Hans de Waard. Meer over het boek.

 
https://www.a3boeken.nl

Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek

Op de droomdag van Vrouw&Passie jongsleden maart had ik een speeddate met Elvira van Rijn... en daarna kwam er een redigeer- en produceersneltrein op gang. Gerda Reijnders sloeg aan het tekenen en Nicole Zonderhuis schreef er een voorwoord bij. Op 25 juli wordt het boek al gepresenteerd (zie hieronder). Kun je niet naar de boekpresentatie komen, dan kun je het boek alvast bestellen en wordt het na verschijnen toegestuurd.

Wie ben je? Wat heeft je gevormd? Waar sta je en waar ga je heen? Alle antwoorden op deze vragen liggen in jou besloten. De wijsheid van de Maya’s helpt je om ze te vinden. Je te herinneren wie je werkelijk bent en je eigen wijsheid te volgen op je levenspad.

Dit is een handboek voor iedereen die bewust wil leven. Het is gebaseerd op oude wijsheid van de Maya’s uit Midden-Amerika die toegankelijk is gemaakt voor de tijd waarin wij nu leven. Een tijd die de Maya’s en veel andere indianenvolken al duizenden jaren geleden noemden in hun profetieën: een turbulente tijd van chaos, transformatie en herinneren wie je werkelijk bent.
De belangrijkste Maya kalender, de heilige Tzolkin, heeft een omloop van 260 dagen en elke dag heeft een eigen karakter en energie. Deze kalender laat je elke dag opnieuw zien dat er zeer krachtige energie is die jou ondersteunt en bijdraagt aan jouw welzijn.

Met dit Tzolkin profielenboek kun je heel eenvoudig jouw persoonlijke profiel samenstellen: jouw kwaliteiten, jouw talenten en de blauwdruk van je levenspad. Wat je zo te weten komt over jezelf en je leven kun je dagelijks toepassen. Je kunt je levenspad tot nu toe beter begrijpen en ontdekken waar je staat onderweg naar de nieuwe tijd. Bovendien krijg je de sleutel aangereikt waarmee je je potentieel kunt activeren.
Door de Tzolkin in je leven te integreren, word je je bewust van de energie die elke dag beschikbaar is vanuit de Kosmos voor jouw creaties: je projecten, plannen, wensen, relaties. Kortom, voor je hele leven.

Met dit boek biedt Elvira van Rijn zowel voor beginners als mensen die al bekend zijn met de Tzolkin nieuwe kennis en inzichten. Je vindt in dit boek toegang tot:
- de wijsheid van je ziel over je passie, missie en visie;
- een nieuwe kijk op de tellingen die tot nu toe worden gehanteerd: Dreamspell en Quiché;
- de recentelijk geopenbaarde Kosmische telling.

 

25 juli - boekpresentatie 'Maya wijsheid voor je levenspad' op Dag buiten de tijd

De dag buiten de tijd is een feestelijke dag die in het land van de Maya’s uitgebreid wordt gevierd. Zie het als oud en nieuw, waarbij je de tijd voor jezelf mag nemen om leuke dingen te doen en te ‘beleven’. Delen, ont-moeten, eenheid, plezier, interessante en ontspannende activiteiten staan centraal. Naast het samenzijn met gelijkgestemden, bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende (Maya) ceremonies, zang, dans en (sjamanen)drumcirkel, een labyrint te lopen en een reading op je zonnezegels te krijgen. Ook voor de kinderen is er vermaak!
Na de boekpresentatie en overhandiging van het eerste exemplaar, licht Elvira van Rijn samen met Marten Schaap toe hoe je jouw levenspadgenoten kunt herkennen en ontmoeten: een ontmoeting op zielsniveau! Tijdens het avondmaal krijg je de kans om deze zielsontmoeting daadwerkelijk te ervaren. En natuurlijk is er de A3 boekentafel!

Meer informatie over de Dag buiten de tijd
Het programma van de Dag buiten de tijd
maandag 25 juli 2011, 13.00 - 21.30 uur, De Paasheuvel, 't Frusselt 30, Vierhouten
Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld (zie de informatiepagina voor contactgegevens). Geen vastgestelde toegangsprijs, maar een donatie ter plekke op vrijwillige basis en het met elkaar delen van meegebracht eten.

 
https://www.a3boeken.nl

In het licht van de Maan - handboek vieringen, symboliek en bewustwording

De Maan trekt aan het water van zeeën, oceanen, mensen, dieren en planten. Zelfs bergen zijn een paar millimeter hoger als de maan boven hun toppen staat. Haar schijngestalten geven de eeuwige cyclus van het leven aan: creatie, groei, afbraak, dood en wedergeboorte. Ze inspireert kunstenaars, trekt aan de harten van geliefden en brengt ons via dromen, emoties en gevoelens in contact met ons onderbewustzijn.
In dit boek laten Petra Stam en Marja de Zeeuw zien hoe je op je eigen manier kunt stilstaan bij de kracht van de Maan. Hoe je die kracht bewust in je leven kunt inpassen om dichter bij je gevoel, intuïtie en onderbewuste processen te komen en zo de doelen binnen je eigen cyclus te bekrachtigen en beïnvloeden. Om binnen de zonnecyclus de maancycli te kunnen betrekken, hebben ze dertien volle manen binnen het kalenderjaar geplaatst. Elke volle maan heeft een eigen hoofdstuk gekregen met onder meer aandacht voor thematiek, historie, astrologie, tarot, mythologie, symboliek, rituelen, jaarfeesten, bomen en de elementen. Verder bevat elk hoofdstuk vele praktische suggesties, de maankalender en recepten voor thee en wierook.
Dit handboek vertelt je niet wat je wel en wat je niet moet doen, maar stimuleert je iedere volle maan bewust stil te staan bij de thema’s die in de natuur spelen, je eigen ervaringen op te doen, je zelf verantwoordelijk te voelen voor je besluiten en acties, en dus bewust te worden van jezelf. Kortom: het stimuleert je op zoek te gaan naar je eigen waarheid.

Dit boek verschijnt begin augustus en is nu al te bestellen.

 
https://www.a3boeken.nl

De stem van de Godin, leven volgens de Maancyclus

Dit boek is voor vrouwen die willen werken met de energie van de volle maan en met hun innerlijke archetypische godinnen. Elke maan maak je kennis met een godin, die staat voor een bepaald aspect van jouw vrouw-zijn. Je onderzoekt zowel het licht als de schaduw. Door al deze aspecten van vrouwelijke energie te onderzoeken, zul je meer durven te vertrouwen op de rijkdom van je intuïtie en met de stroom mee te gaan. En als vanzelf zal de mannelijke energie in je systeem zich heel helder aandienen op het juiste moment. Door meer vrouwelijke energie toe te laten in je leven, zul je makkelijker bij jezelf kunnen blijven in relaties en op je werk, omdat je jezelf altijd datgene kunt geven wat je nodig hebt - onafhankelijk van de ander. Mannelijke en vrouwelijke energie in balans maakt dat je als vanzelf in je autoriteit kunt staan, vanuit je hart kunt leven en bij de ander kunt laten wat van de ander is.

Joyce Hellendoorn: “Dit boek is ontstaan vanuit mijn eigen ervaringen met het herstellen van mijn verbinding met Moeder Aarde, het land waar ik woon, de maan, de zon en hun samenspel dat onze natuur met haar seizoenen vormt. Het gevoel van heelheid dat ik bij de oude matriarchale Godin of oermoeder ervaar, confronteert mij tevens met de versplinterdheid in mijn vrouw-zijn. Door de splinters weer aan elkaar te leggen, kan ik de heelheid weer voelen. En hoe meer ik de heelheid voel, hoe energieker ik ben en hoe makkelijker ik kan werken vanuit mijn authentieke vrouwelijke creatiestroom. Ik nodig je uit te luisteren naar de innerlijke stem van jouw godinnen, naar wat ze jou te vertellen hebben. Want dan kun je weer in contact komen met jouw intuïtie en jouw authentieke innerlijke wijsheid, waarna je deze wijsheid op geheel eigen wijze naar buiten kunt brengen.”

Bij het boek hoort een CD met ingesproken visualisaties en meerstemmige liederen, geschreven en gezongen door Joyce.

Het boek verschijnt begin augustus en kan al worden besteld.

 

Activiteiten in juli en augustus

Op vrijdag 22 juli wordt van 10 tot 5 de jaarlijkse boekenmarkt in Borculo (bij Lochem in de Achterhoek) georganiseerd. Het is een kleinschalige markt met voornamelijk tweedehandsboeken. A3 boeken staat er ook met een kraam (nieuwe) boeken en leuke aanbiedingen. Plaats van handeling: Veemarkt en Weverstraat.
Op 5, 6 en 7 augustus vindt op de Keukenhof in Lisse het grootse festijd Castlefest plaats. Dit jaar helemaal een aanrader omdat auteurs van A3 boeken allerlei workshops en lezingen geven en orakelen op het orakelplein. In de volgende nieuwsbrief meer informatie over de auteursactiviteiten. www.castlefest.nl
Op de Levenskunstbeurs op landgoed De Horst in Driebergen, geeft Elvira van Rijn een lezing 'Maya wijsheid voor je levenspad' op zondag 28 augustus. De A3 boekentafel is zowel 27 als 28 augustus. www.levenskunstbeurs.nl
Het Lorelei Vrouwenfestival viert op 26, 27 en 28 augustus haar eerste lustrum in Zeewolde. Dit festival is een initatief van Joyce Hellendoorn en Renee Smits. Uiteraard is het boek 'De stem van de Godin' van Joyce daar te koop, net zoals enkele andere boeken van A3 boeken. www.loreleifestival.nl
Tot 4 september is de verkooptentoonstelling met de 49 pastels die Juke Hudig maakte bij het sprookje 'De sneeuwkoningin' van H.C. Andersen te bezichtigen in de Grote Kerk in Monnickendam. Op de meeste zondagen geeft Juke een rondleiding. www.jukehudig.nl

 

Activiteiten van auteurs

Veel auteurs geven workshops, lezingen, trainingen, cursussen, etc. Sommige krijgen een vermelding in de nieuwsbrief, maar het lukt niet altijd om ze er allemaal in te zetten. Gelukkig hebben auteurs tegenwoordig een eigen website... Via de auteurspagina's op www.A3boeken.nl zijn die websites zo te vinden. Of volg ons op twitter: @AdrieA3boeken @tekstenmagie @jassentechniek @lindatweetraaf @moniquejanssens @karinhaanappel @mabelvandendungen @oernatuur @wimhuijser @ruudborman @agnesschluter @dehaikuman @nicoliendekroon @levenspadvinder @mayawijsheid

 

Nieuwsbrief - 3 juli 2011
Meer informatie, aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief:
www.A3boeken.nl.
Het doorsturen van deze nieuwsbrief stellen wij op prijs, maar alstublieft alleen naar mensen
van wie u weet dat zij dit ook op prijs stellen.
U kunt ons ook volgen op twitter @AdrieA3boeken

 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX