A3boeken

Nieuwsbrief A3 boeken 27 juli 2011


Maandag werd op de Dag buiten de Tijd het boek 'Maya wijsheid voor je levenspad' gepresenteerd. Kom op 5, 6 en/of 7 augustus naar Castlefest voor workshops, lezingen en orakels van 12 auteurs! Net daarvoor verschijnen nog twee boeken: 'De stem van de Godin' en 'In het licht van de Maan'. Maar eerst zo maar een citaat... en tot slot een dikke pil.

Verschijnt deze nieuwsbrief verknipt op uw scherm, kijk dan hier.

 

Toen de dagen mij tot stilte maanden,
waar ik eerst zoveel te zeggen had,
heeft een engel mij aangeraakt,
mijn ogen ziend gemaakt,
en vond ik in mijn levensboek
een licht, nog ongelezen blad.

uit: 'Harts-tocht, de levensweg die wij afleggen'
van Christine van der Burg

 

https://www.a3boeken.nl   https://www.a3boeken.nl   https://www.a3boeken.nl

 

Op de Dag buiten de Tijd werd - heel toepasselijk - het boek 'Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek' van Elvira van Rijn gepresenteerd. De wijsheid van de Maya's helpt je om in jezelf de antwoorden te vinden op de vragen: Wie ben ik? Wat heeft mij gevormd? Waar sta ik en waar ga ik heen? En je te herinneren wie je werkelijk bent en je eigen wijsheid te volgen op je levenspad.
Met dit Tzolkin profielenboek kun je heel eenvoudig jouw persoonlijke profiel samenstellen: jouw kwaliteiten, jouw talenten en de blauwdruk van je levenspad. Wat je zo te weten komt over jezelf en je leven kun je dagelijks toepassen. Je kunt je levenspad tot nu toe beter begrijpen en ontdekken waar je staat onderweg naar de nieuwe tijd. Bovendien krijg je de sleutel aangereikt waarmee je je potentieel kunt activeren.Door de Tzolkin in je leven te integreren, word je je bewust van de energie die elke dag beschikbaar is vanuit de Kosmos voor jouw creaties: je projecten, plannen, wensen, relaties. Kortom, voor je hele leven.
Op de middelste foto v.l.n.r. Gerda Reijnders die prachtige tekeningen van de twintig zegels maakte, auteur Elvira van Rijn en uitgever Adrie Beyen. (met dank aan Agnès Schlüter voor de foto)
Meer informatie en bestellen.

 

https://www.a3boeken.nl
De Maan trekt aan het water van zeeën, oceanen, mensen, dieren en planten. Zelfs bergen zijn een paar millimeter hoger als de maan boven hun toppen staat. Haar schijngestalten geven de eeuwige cyclus van het leven aan: creatie, groei, afbraak, dood en wedergeboorte. Ze inspireert kunstenaars, trekt aan de harten van geliefden en brengt ons via dromen, emoties en gevoelens in contact met ons onderbewustzijn.

In dit boek laten Petra Stam en Marja de Zeeuw zien hoe je op je eigen manier kunt stilstaan bij de kracht van de Maan. Hoe je die kracht bewust in je leven kunt inpassen om dichter bij je gevoel, intuïtie en onderbewuste processen te komen en zo de doelen binnen je eigen cyclus te bekrachtigen en beïnvloeden. Om binnen de zonnecyclus de maancycli te kunnen betrekken, hebben ze dertien volle manen binnen het kalenderjaar geplaatst. Elke volle maan heeft een eigen hoofdstuk gekregen met onder meer aandacht voor thematiek, historie, astrologie, tarot, mythologie, symboliek, rituelen, jaarfeesten, bomen en de elementen. Verder bevat elk hoofdstuk vele praktische suggesties, de maankalender en recepten voor thee en wierook.
Dit handboek vertelt je niet wat je wel en wat je niet moet doen, maar stimuleert je iedere volle maan bewust stil te staan bij de thema’s die in de natuur spelen, je eigen ervaringen op te doen, je zelf verantwoordelijk te voelen voor je besluiten en acties, en dus bewust te worden van jezelf. Kortom: het stimuleert je op zoek te gaan naar je eigen waarheid.
Meer informatie en bestellen

 

https://www.a3boeken.nl
Dit boek is voor vrouwen die willen werken met de energie van de volle maan en met hun innerlijke archetypische godinnen. Elke maan maak je kennis met een godin, die staat voor een bepaald aspect van jouw vrouw-zijn. Je onderzoekt zowel het licht als de schaduw. Door al deze aspecten van vrouwelijke energie te onderzoeken, zul je meer durven te vertrouwen op de rijkdom van je intuïtie en met de stroom mee te gaan. En als vanzelf zal de mannelijke energie in je systeem zich heel helder aandienen op het juiste moment. Door meer vrouwelijke energie toe te laten in je leven, zul je makkelijker bij jezelf kunnen blijven in relaties en op je werk, omdat je jezelf altijd datgene kunt geven wat je nodig hebt - onafhankelijk van de ander. Mannelijke en vrouwelijke energie in balans maakt dat je als vanzelf in je autoriteit kunt staan, vanuit je hart kunt leven en bij de ander kunt laten wat van de ander is.
Joyce Hellendoorn: “Dit boek is ontstaan vanuit mijn eigen ervaringen met het herstellen van mijn verbinding met Moeder Aarde, het land waar ik woon, de maan, de zon en hun samenspel dat onze natuur met haar seizoenen vormt. Het gevoel van heelheid dat ik bij de oude matriarchale Godin of oermoeder ervaar, confronteert mij tevens met de versplinterdheid in mijn vrouw-zijn. Door de splinters weer aan elkaar te leggen, kan ik de heelheid weer voelen. En hoe meer ik de heelheid voel, hoe energieker ik ben en hoe makkelijker ik kan werken vanuit mijn authentieke vrouwelijke creatiestroom. Ik nodig je uit te luisteren naar de innerlijke stem van jouw godinnen, naar wat ze jou te vertellen hebben. Want dan kun je weer in contact komen met jouw intuïtie en jouw authentieke innerlijke wijsheid, waarna je deze wijsheid op geheel eigen wijze naar buiten kunt brengen.”
Op de CD (MP3) staan ingesproken visualisaties en meerstemmige godinnenliederen, geschreven en gezongen door Joyce Hellendoorn.
Meer informatie en bestellen

 

Met 12 auteurs verzorgt A3 boeken een uitgebreid programma op Castlefest, dat plaatsvindt op landgoed Keukenhof vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus. Castlefest is hét middeleeuwse fantasy evenement van Nederland met fantastische muziek, spectaculaire optredens, sfeervolle historische kampementen en heerlijke ecologische Middeleeuwse catering! Een lustoord voor de jonge en oudere liefhebbers van Middeleeuwen, Fantasy, Gothic en Pagan. Dit jaar verzorgen auteurs van A3 boeken verschillende interessante activiteiten én orakelen ze op het speciaal hiervoor ingerichte plein van 11.00 tot 16.00 uur.

Linda Wormhoudt richt zich met name op Noordwest-Europees sjamanisme en de ontwikkeling van rituelen die toepasbaar zijn in het huidige westerse leven. Ze doet onderzoek naar de Europese traditionele vormen, waaronder Seidr uit Scandinavië. Ze schreef ‘Goden en sjamanen in Noordwest-Europa’, ‘Ademtocht, verhalen over de dood’ en ‘Seidr, het Noordse pad – werken met magische en sjamanistische sporen in Noordwest-Europa’.
Op vrijdag 15.00 uur en zondag 12.00 uur geeft ze een workshop ‘Ontmoet je krachtdier’ en daarnaast werkt ze beide dagen met het sjamanistische opstellingenorakel.

Roelien de Lange is medeoprichtster van Spiritueel Centrum de Elfenbank een de School voor Sjamanisme. Ze werkte 25 jaar intensief met sjamanen uit talloze oude culturen en kreeg meerdere inwijdingen tot sjamaan. Haar intuïtieve contact met de natuur en de onzichtbare wereld brengt haar levensgeluk en verbondenheid. Ze schreef onder meer ‘Gaia’s kracht, op reis naar haar magische plaatsen’.
Op zaterdag verzorgt ze om 14.00 uur een ontdekkingsreis naar magische plaatsen met het krachtplaatsenspel.

Joke en Ko Lankester voelen zich thuis in wicca, de religie die is gebaseerd op het heidendom uit de oudheid. Ze zijn ingewijd tot Hogepriesteres en Hogepriester en hebben al vele jaren hun eigen coven. Ze zijn deskundig op het gebied van wicca, heidendom, magie en volksgebruiken en hebben hierover al vele boeken geschreven. Onlangs verscheen hun boek ‘De Groene Man en de Groene Vrouw, hun gedaantes en symboliek vanaf de steentijd tot nu’.
Op zondag de hele dag beantwoorden ze vragen over de Groene Man, de Groene Vrouw en andere Groene Wezens. Om 13.00 uur komt Abe de Verteller voor een Groene Vertelling.

Agnès Schlüter en Nicolien de Kroon schreven samen het boek ‘De stenen op ons pad’, een verslag van hun reis door Nederland die een spirituele ontdekkingstocht bleek te zijn. Onderweg verzamelden ze stenen, maar alleen de stenen die hen riepen. Stenen, oud als ze zijn, kennen al onze ooit gezette voetstappen. Agnès en Nicolien luisterden naar de verhalen die de stenen hen vertelden en zo ontstond het Nederlandse stenenorakel.
Op vrijdag zijn ze met het Nederlandse stenenorakel aanwezig op het orakelplein.

Yoeke Nagel is reclaiming heks en trainer van magische technieken. Zij ontwikkelde (onder meer) het damestasjeslezen. Een damestasje kun je zien als een externe DNA-string. We dragen erin mee wat belangrijk is in ons leven. Alleen het allernoodzakelijkste dus… plus natuurlijk al die andere dingetjes die erin terechtkwamen, omdat toeval ook graag een rol speelt. Yoeke leest op zondag damestasjes (en herenbroekzakken) en vertelt over je verborgen kwaliteiten en mogelijkheden en hoe je eenvoudige doch effectieve damestasjesmagie kunt inzetten bij levensvragen.

Petra Stam is klassiek homeopaat, leidde maanvieringen, maakt wierook, geeft tarotconsulten en leidt mensen op in de tarot. Op vrijdag, zaterdag en zondag duidt ze de kaarten met behulp van haar kennis van symbolen, mythologie en psychologische processen, en haar inzicht, intuïtie en heldervoelendheid.

Marja de Zeeuw is gespecialiseerd in de geneeskrachtige werking van bomen en planten. Ze maakt kruidenthees, -zalven en –tincturen. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je bij haar terecht voor een plantenorakel.

Petra Stam en Marja de Zeeuw schreven samen ‘In het licht van de Maan – handboek vieringen, symboliek en bewustwording’ (verschijnt 1 augustus 2011). Op vrijdag 16.30 uur en zondag 15.30 uur geven ze een workshop met elementen uit dit boek.

Joyce Hellendoorn schreef het boek ‘De stem van de Godin, leven met de maancyclus’ (verschijnt 1 augustus 2011) op basis van haar eigen ervaringen met het volgen van de maancyclus, haar eigen cyclus en haar passie voor de Godin. Over de herwaardering van het vrouwelijke: zachtheid, compassie, ontvankelijkheid en kunnen meegaan met de cyclische stroom. Ze is soundhealer en werkt volgens de Soul Voice methode. Ze geeft op vrijdag om 12.00 uur en zondag om 11.00 uur een workshop ‘De stem van de Godin’: laat je grootste wens uitkomen met behulp van de ketel van Cerridwen en het rad van Fortuna. Daarnaast laat ze die dagen het orakel van de stem van de Godin spreken.

Elvira van Rijn gebruikt de Maya Tzolkinkalender al vele jaren als kompas voor haar persoonlijke ontwikkeling en het dagelijks leven. Ook gebruikt ze de kalender bij haar werk als coach en procesbegeleider. Ze schreef ‘Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek’. Op alle drie de dagen geeft ze samen met haar partner Marten Schaap de workshop ‘Tijd? Ontdek de passie van je ziel met de Maya Tzolkin kalender’: vrijdag 13.30 uur, zaterdag 12.30 uur en zondag 14.00 uur. Ook zijn ze te vinden op het orakelplein met een kort consult ‘Wat was jouw passie in de middeleeuwen’ en een langer consult ‘Maya Tzolkin orakel van verleden naar toekomst’.

Ruud Borman is archeoloog en gespecialiseerd in de Kelten en hun voorgangers in de Atlantische gebieden van West-Europa en hun relatie met het westelijk deel van de Middellandse Zee. Onderwerpen die zijn aandacht hebben zijn de Keltische Andere Wereld, de perceptiegeschiedenis van Koning Arthus, prehistorische grafrituelen en mensenoffers. In oktober verschijnt zijn boek ‘Witte wieven en elfen, fluisteringen uit de Andere Wereld’, tegelijk met de opening van de gelijknamige tentoonstelling in de Aaltense Musea. Op zaterdag wisselt hij graag met jullie van gedachten over de witte wieven en de elfen en om 11.00 uur geeft hij een lezing.

Geen auteur bij A3 boeken, maar zaterdag en zondag wel aanwezig op het orakelplein is handlezer Diana Willemsen.

 

https://www.a3boeken.nl
'Compendium van rituele planten in Europa' van de Vlaamse Mens en Cultuur Uitgevers is voortaan ook bij A3 boeken te koop. Dit compendium bevat meer dan honderd hoofdstukken over kruiden, struiken en bomen die een rol hebben gespeeld of nog steeds spelen in een of ander ritueel. Het geeft een overzicht van de rol van planten in de mythologie en in religieuze en profane rituelen en de daarvan afgeleide symboliek. De auteurs kozen voor rituele planten die inheems of ingeburgerd zijn in Europa (bijvoorbeeld de linde en de roos), of die uitheems zijn, maar in Europa toch op één of andere manier ritueel worden gebruikt (bijvoorbeeld mirre, wierook en rijst). 1440 pagina's, vele afbeeldingen in zwartwit en kleur. Op Castlefest kunt u in de A3 boekenkraam een exemplaar inkijken en een bestelling plaatsen. Bestellen via de website kan natuurlijk ook. Levering vanaf begin september.

 

Nieuwsbrief - 27 juli 2011
Meer informatie, aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief:
www.A3boeken.nl.
Het doorsturen van deze nieuwsbrief stellen wij op prijs, maar alstublieft alleen naar mensen
van wie u weet dat zij dit ook op prijs stellen.
U kunt ons ook volgen op twitter @AdrieA3boeken en de eigen pagina van A3 boeken op Facebook

 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX