A3boeken

nieuwsbrief 8 april 2012


Over een week verschijnt het boek 'Blijvend meer energie volgens de vijf elementen' van Jeanine Hofs. Over drie weken, 29 april om precies te zijn, verschijnen er twee boeken en wel op de themadag met drumworkshops 'De oerkracht van het ritme'. Aanmelden voor deze dag kan nog, maar wacht niet te lang, want vol is vol! Tot 22 april kun je nog meedoen met de prijsvraag en kans maken op boeken en een kaartje voor de themadag. De komende tijd staan er weer veel interessante en inspirerende activiteiten op de agenda, waaronder de Levenskunstbeurs en de Droomdag van Vrouw & Passie. Op 12 april is Karin Haanappel opnieuw te gast bij KoffieMAX. En de website is weer aangevuld met lezenswaardige nieuwtjes, artikelen en interviews.

 
https://www.a3boeken.nl

Blijvend meer energie volgens de vijf elementen

Vanaf 15 april is dit boek van Jeanine Hofs verkrijgbaar. Het is een boek vol informatie, tips en oefeningen, waarmee je op een verrassende en relatief eenvoudige manier zelf meer energie kunt krijgen én houden.
Ben jij vaak moe? Heb je allerlei vage klachten of zit je gewoon niet lekker in je vel? Dan is jouw energie uit balans geraakt. Pas als je de balans herstelt, zul je weer fit en vitaal worden. Een goede energiehuishouding betekent niet alleen dat je niet moe bent, maar ook dat je snel herstelt van mindere momenten zoals een paar dagen véél te hard werken, een knieblessure of emotionele stress. Als je energie in balans is, dan heb je ook het vermogen te herstellen. Soms gebeurt dit herstellen als vanzelf in een natuurlijk proces, zonder dat je er bewust mee bezig hoeft te zijn en soms moet je zelf in actie komen om te corrigeren.
De belangrijkste technieken om de energie weer in balans te brengen zijn de oude oosterse technieken van de TCM (Traditionele Chinese Geneeswijzen). Een belangrijke rol spelen de elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Alle energie is namelijk te verdelen in de vijf elementen en stroomt daar in een natuurlijke beweging doorheen. Als de energie vloeiend met deze bewegingen meestroomt, dan heeft dit een gunstig effect op ons hele gestel, zowel fysiek als niet-fysiek (psyche, emoties, gedachte, etc.). Dan ben je fit, emotioneel in balans en zit je gewoon lekker in je vel.
In dit boek legt Jeanine uit hoe je gebruik kunt maken van de vijf elementen. Welke rol ieder element in jouw energiebalans speelt en wat dit voor jou betekent. Welk effect het heeft op je lichaam, emoties en gedachten. Hierdoor krijg je inzicht in je energiebalans en hoe je die zelf kunt verbeteren. Zie het boek als een koffer vol gereedschap, waarmee je zelf kunt sleutelen aan je probleemgebieden. Met checklists en voorbeelden, zodat je jouw knelpunten en blokkades kunt opsporen, en met concrete tips en oefeningen om meteen aan de slag te gaan. De ene week zal dat iets heel fysieks zijn en de andere week iets niet-fysieks, iets wat betrekking heeft op een emotie, gedachten, intenties of automatische (onbewuste) patronen. Bestellen kan hier.

 

https://www.a3boeken.nl

In een ver verleden leidden vrouwen de rituelen en ceremonieën in de grotten en tempels van onder meer het Oude Europa. Het ritme van hun drum hielp hen als sjamanen en priesteressen de trancestraat te bereiken. Tot de val van het Romeinse Rijk bleef het drummen een krachtig middel voor versterking van de gemeenschapsband en voor individuele transformatie.
Met haar onderzoek naar de plaats van de muziek in godinnenculturen legt Layne Redmond de oude vrouwelijke ritmetradities bloot. Linda Wormhoudt kwam ermee in aanraking toen ze in een engelenstrijd belandde: een strijd tussen de Nephilim, de gevallen engelen. Koerdische vrouwen leerden haar over verborgen engelencultussen en oude gebruiken, waarin de dafdrum een belangrijke rol speelt. Een vogelsjamaan reikte haar oerwijsheid aan en inzicht in de rol van vrouwen, ritme en contact met eigen kracht.

Op deze themadag komen de verschillende sporen bij elkaar, verleden en heden, traditie en praktijk. De ochtend staat in het teken van twee nieuwe boeken: 'Nephilim' van Linda Wormhoudt en 'En de drummers waren vrouwen' van Layne Redmond. 's Middags kunnen de deelnemers twee workshops volgen: 'De helende drum' (Linda Wormhoudt), 'In resonantie met de ritmes van de framedrum' (Isabella Verbruggen) en/of 'Onze natuurlijke ritmes en het ritme van Isis' (Irmgard Cottaar).

Deze themadag wordt gehouden in Djoj, Rotterdam. Er is nog plaats, maar wacht niet te lang met aanmelden, want vol is vol en deze themadag wordt maar één keer georganiseerd. Meer informatie.

 
https://www.a3boeken.nl

Nephilim - kind van de wegen deel 1

Wat doe je als liefde je over de grenzen roept en je alles wat je kent moet achterlaten? Als je in aanraking komt met een totaal andere cultuur, met oeroude sjamanistische gebruiken en een verborgen geloof? Wat gebeurt er als je een gevallen engel ontmoet en daardoor midden in een engelenstrijd belandt: een strijd tussen hemelbroeders, de Nephilim? Wat doe je als je hierdoor onmenselijke keuzes moet maken?
'Nephilim' is een spirituele roman over de kracht van bloed, over het spanningsveld tussen culturen, tussen mannen en vrouwen, over macht en onmacht, kwetsbaarheid en kracht. Lees over trommels die ooit alleen tot de vrouwen behoorden, over vogelsjamanen, over luchtbegrafenissen en zigeunermagie. Maar vooral over de strijd van een kind van de wegen, dat haar eigen pad moet vinden.

Linda Wormhoudt woonde midden jaren tachtig van de vorige eeuw in Turkije en Koerdistan. Over 'Nephilim' zegt zij: "Deze roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen en innerlijke beelden. 'Fictie' en 'fantasie' zijn woorden met een lading. Beide houden in dat iets niet waar is. Maar in mijn wereldbeeld, op het sjamanistische pad dat ik loop, zijn er vele waarheden en meerdere werelden. Wie bepaalt wat waar is en wat fictie? Dat laat ik aan de lezer over."

Over dit boek is een filmpje (trailer) gemaakt, die is onderaan deze pagina te bekijken.

 
https://www.a3boeken.nl

En de drummers waren vrouwen - een spirituele geschiedenis van het ritme

Eindelijk verschijnt de Nederlandse editie van 'When the drummers were women", het boek van de Amerikaanse Layne Redmond dat in de jaren negentig verscheen. Het gaat over een begraven en vergeten aspect van het spirituele erfgoed van vrouwen. Layne neemt ons mee naar de oorsprong en de geschiedenis van de framedrum. Deze werd als ritueel instrument gebruikt in grotten en later in de tempels van de eerste nederzettingen van onder meer het Oude Europa. In die tijd werd de aarde als Godin vereerd en het waren de vrouwen die de rituelen en ceremoniën leidden. Het ritme van hun drum hielp hen als sjamanen en priesteressen de trancestaat te bereiken. Tot de val van het Romeinse Rijk bleef het drummen een krachtig middel voor versterking van de gemeenschapsband en voor individuele transformatie.
Aan de hand van onder meer mythen, archeologische vondsten en geschiedschrijving laat Layne de kracht van de godinnenculturen zien en de plaats van de muziek daarin. Ze legt de oude vrouwelijke ritmetradities bloot en daarnaast beschrijft ze de inmiddels wetenschappelijk bewezen effecten van het ritme op ziel, geest en lichaam.

Al decennia helpt Layne Redmond vrouwen zich bewust te worden van de spirituele geschiedenis van het ritme en hoe zij door drummen individuele en culturele heling en transformatie kunnen bewerkstelligen. Mede dankzij haar claimen steeds meer vrouwen hun oorspronkelijke geboorterecht.

Gabrielle Roth, auteur van 'Maps of Ecstacy' schreef: "I devoured this book with a spiritual hunger that astonished me, hunger for roots that go all the way back to zero. Hunger for information to back up my instincts, my intuitive responses to a world that has forgotten that god is the dance. Hunger for religious roots buried in the beat, burned at the stake, pulsing in the bloodlines of a billion wild women. Erased but not eradicated. Layne Redmond offers us proof that rhythm is our mother tongue. She has undertaken a shamanic journey for all of us to recover our spiritual heritage and call the beat back into our tribal hearts."

Meer reacties zijn hier te lezen.

 

https://www.a3boeken.nl

Doe mee en maak kans op 'Nephilim' en/of 'En de drummers waren vrouwen' of een kaartje voor 'De oerkracht van het ritme'. Deelnemen kan tot 22 april. Ga naar de prijsvraag.

 

AGENDA

In de agenda op de website staan activiteiten die A3 boeken zelf organiseert, activiteiten die auteurs organiseren en activiteiten waaraan A3 boeken en/of auteurs deelnemen. Een selectie uit de agenda voor de komende tijd:

15 april - workshop 'Schrijf dat boek!' met Yoeke Nagel in Bussum

18 april - lezing 'Krachtplaatsen' door Roelien de Lange in Op Hodenpijl

18 april - workshop 'De kracht van water' met Gerwine Wuring in Friesland

25 april - Schrijfmuseum 'Vrouwen voor het voetlicht' met Christine de Vries in Catharijne Convent

12 en 13 mei - A3 boeken op de Levenskunstbeurs in Vught met Karin Haanappel, Jeanine Hofs en Louisa Perreyn

31 mei - uitgever Adrie Beyen geeft workshops over boeken schrijven en uitgeven op de Droomdag van Vrouw & Passie en natuurlijk is er ook de A3 boekentafel.

Hier is de agenda te vinden.

 

NIEUWS, INTERVIEWS, ARTIKELEN

 Sinds de vorige nieuwsbrief zijn onder meer deze items op de website geplaatst:

- 'Iedereen verdient een menswaardig afscheid'- interview met Linda Wormhoudt

- 'Geproefd: de Jassentechniek' - een ervaringsverslag

- 'Dieren en wij - hun welzijn, onze ethiek' - recensie

- 'Het oudste keramiekenbeeldje tot nu toe'- artikel Karin Haanappel

- 'Woordenregen staat stampvol leuke oefeningen' - recensie

- 'Het landschap als tempel - op reis door het sacrale landschap der Etrusken' - artikel Selma Sevenhuijsen

- '1 maart: de Tzolkin als poort naar Eenheid'- artikel Elvira van Rijn

- 'Eimaan, de volle maan van 6 april' - artikel van Petra Stam

Via deze link komt u bij het nieuwsoverzicht.

 


Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX