A3boeken

nieuwsbrief 6 juni 2019


De vertaling van 'Kluiven uit de hemel' van Suzanne Clothier bleek een grotere kluif dan verwacht, maar het boek is vandaag door de drukker afgeleverd! Dientengevolge verschijnen 'De aarde, de hemel en de bomen' van Maja Kooistra en 'Arcana' van Corrie van Hese Balten niet meer deze maand, maar nog wel deze zomer.
Er zijn enkele herdrukken gepland: 'Goden en sjamanen van Noordwest-Europa' van Linda Wormhoudt' (2e druk) en 'Kruidenwijsheid' van Marjanne Huising (3e druk). Deze twee boeken zijn al langere c.q. korte tijd uitverkocht. 'Maya wijsheid voor je levenspad' is ook uitverkocht en wordt door Elvira van Rijn herschreven. Naar verwachting verschijnt deze heruitgave in december.
Voor het najaar zitten enkele nieuwe, verrassende en inspirerende nieuwe titels in de pijplijn. Hierover meer in de volgende nieuwsbrief.
Dat was in telegramstijl het laatste nieuws. Onderaan deze nieuwsbrief staan nog enkele zomertips.
Ik wens u allen een mooie zomer en veel leesplezier!

 
https://www.a3boeken.nl

Zojuist verschenen: 'Kluiven uit de hemel', Suzanne Clothier

Als honden konden bidden, zou het kluiven uit de hemel regenen. Door dit Turkse gezegde te gebruiken als titel van de oorspronkelijke Amerikaanse uitgave geeft Suzanne Clothier aan dat haar boek niet gaat over wat mensen hun hond kunnen leren, maar dat het perspectief van de hond de insteek is. Zij daagt mensen uit om dieper te gaan, om honden te zien als meer dan een verlengstuk van hun eigen wensen of behoeften. De relatie met een hond kan heel diep gaan, zelfs je leven veranderen en net zo krachtig zijn als de relatie met een mens.
In dit boek neem Suzanne Clothier je mee op reis door haar leven en maakt ze je deelgenoot van haar vele ontmoetingen met dieren. Ze heeft het over haar engelen, gidsen, beschermers, jokers, schaduwen en spiegels, omdat dit de rollen zijn die de verschillende dieren voor haar hebben vervuld in de loop der tijd. Ze is ervan overtuigd dat in elke relatie tussen mens en dier twee zielen samenkomen en er over en weer lessen zijn te geven en te leren. Als je een relatie wilt die zo diep en intiem is dat je ziel ervan zingt, dan is die niet alleen gebouwd op goede informatie over hoe en waarom anderen zich gedragen zoals ze zich gedragen. Inzicht in jezelf en wat jij inbrengt is ook noodzakelijk. Van alle geschenken die dieren ons kunnen bieden, is wellicht het grootste geschenk de kans om diep bij jezelf naar binnen te gaan. Zonder oordeel, zonder agenda, maar met een verbazingwekkend vermogen om te vergeven, zijn dieren de ideale gidsen voor ons innerlijke landschap. Een leven dat je samen met een dier leeft, heeft de kracht om ons meer mens en menselijker te laten worden. Onze ziel raakt er vol van en het beroert onvermijdelijk ook andere relaties. De magie ervan beïnvloedt ons hele leven.

Het boek is vanaf medio volgende week verkrijgbaar in de boekwinkel. Bestellingen die al eerder zijn geplaatst in de webshop van A3 boeken worden uiterlijk begin volgende week verzonden.
Meer informatie en bestellen: klik hier.

Coverfoto: Ingrid Timmermans

 
https://www.a3boeken.nl

Verwacht deze zomer: 'De aarde, de hemel en de bomen', Maja Kooistra

Van oudsher vervullen bomen overal ter wereld een functie in het leven van mensen op het gebied van welzijn, zingeving en levensvragen. Hun takken reiken naar de hemel en hun wortels zijn verankerd in de aarde. Ze geleiden niet alleen een energiesurplus van beide kanten, maar resoneren ook met deze stromingen. Zo vormen ze een stabiele verbinding tussen de hemel en de aarde en ondersteunen ze onze veel minder stabiele verticale levenswijze op een rustige, gelijkmatige manier.

De eigenschappen van bomen zijn sinds de steentijd niet veranderd, de behoeften en noden van de mensen wel. Maja Kooistra doet al bijna haar hele leven onderzoek naar de eigenschappen van bomen en heilige bomen hebben haar speciale aandacht. Deze kwamen al voor in de middensteentijd en bestaan nog steeds. Ze vervullen een rol in animistische en sjamanistische religies, bij de Kelten en de Germanen, maar ook in grote wereldgodsdiensten, zoals het hindoeïsme en boeddhisme. Mensen hebben blijkbaar altijd specifieke ervaringen bij dergelijke bomen gehad. Kooistra ging na welke ervaringen dat zijn en hoe dergelijke krachtbomen ontstaan. Ze koppelde oude kennis over het gebruik van het landschap aan hedendaagse elementaire fysica. Dit leidde tot nieuwe inzichten over de functie van boomsoorten en verklaarde veel over het gebruik van voormalige krachtplaatsen, zoals hunebedden en steencirkels, waarvoor tot nu toe geen sluitende verklaring is. In dit boek worden zo’n vijftig voorbeelden gegeven. Ze laten ons zien hoeveel mogelijkheden er zijn om van hun krachten gebruik te maken.

Klik hier voor meer informatie en alvast bestellen.

 
https://www.a3boeken.nl

Verwacht deze zomer: 'Arcana', Corrie van Hese Balten

Haar eens zo hechte gezin valt door ruzies uiteen en ze komt keihard zichzelf tegen. Overmand door verdriet besluit ze op reis te gaan en ze trekt met een camper dwars door Spanje. Ze ontmoet een zigeunerin met tarotkaarten, beleeft mooie trancereizen en ontdekt krachtplekken waar ze de hartslag van Moeder Aarde ervaart. In Andalusië doorstaat ze een vuurloopritueel en een intense zweethutceremonie. Deze reis schenkt haar kracht en inzicht om oude pijnen te doorgronden en een nieuw pad te volgen. Aansluitend gaat ze naar Egypte, waar ze dwaalt door tempels, krachtplaatsen bezoekt en poorten naar het sacrale binnenste ontdekt. Ze komt in contact met haar godinnenwijsheid door bijzondere inwijdingsstappen. Ze ervaart dat haar diepe innerlijke wijsheid nog springlevend is en nauw verbonden met oude inzichten.
In deze spirituele roman verwerkte psychosociaal werker en tarotist Corrie van Hese Balten veel van haar eigen ervaringen. Ze hoopt mensen op een ander spoor te kunnen zetten, nieuwe inzichten te geven. Elk hoofdstuk begint met een tarotkaart, die in het hoofdstuk wordt weerspiegeld, en wordt afgesloten met een meditatieoefening en vragen die de lezer stof tot nadenken geven.

Meer informatie en alvast bestellen: klik hier

 
https://www.a3boeken.nl

Herdruk: 'Goden en sjamanen in Noordwest-Europa', Linda Wormhoudt

Sjamanisme is waarschijnlijk de oudste manier van leven en denken. Meestal wordt het geassocieerd met een prachtige natuurlijke omgeving, met enorme beren en imposante adelaars. Niet met drie-hoog-achter en een duivennest op je balkon. Toch is er niet zo"n groot verschil. We moeten net als onze voorouders voor onszelf en onze naasten zorgen. We zoeken genezing als we ziek zijn en raad als we een probleem hebben. We proberen in harmonie met onze omgeving te leven, ook al is die niet zo "natuurlijk" meer als toen. In dit boek laat Linda Wormhoudt zien hoe sjamanisme in ons huidige leven, in onze huidige maatschappij past. Hiervoor is zij allereerst op zoek gegaan naar het sjamanistische verleden van Noordwest-Europa.

Anders dan veel mensen denken hebben wij in Noordwest-Europa wel degelijk een eigen sjamanistische traditie. De meeste kennis van en over onze voorouders ligt verborgen in het landschap, folklore, sprookjes, gewoonten, bijgeloof en ergens diep in onze genen. Linda smeedt de flarden en puzzelstukjes tot een geheel. Zo krijgen we een beeld van de mensen die hier ooit hebben geleefd en welke rol spiritualiteit in hun leven speelde. Welke goden vereerden zij en waarom? Hoe leefden zij in en met de natuur? Vervolgens geeft Linda aan hoe wij in het hier en nu rituelen kunnen inzetten: "Veel van de rituele gebruiken van de Europese voorouders zijn verloren gegaan, maar het is ook niet nodig om ze allemaal te weten en in oude glorie te herstellen. Mocht dat al wenselijk zijn, want zowel de Germanen als de Kelten offerden ooit mensen' Hoewel we veel kunnen leren van onze voorouders, is het aan ons om nieuwe rituelen te scheppen die passen bij de huidige tijd." Met de uitgebreide informatie over het verleden en haar rituele suggesties kunnen we in het heden zo aan de slag.

Linda wil met dit boek de lijn tussen de voorouders en de nazaten herstellen: "Kijken naar het verleden is belangrijk: het geeft ons gronding, het geeft ons plek. Kijken naar de toekomst is belangrijk: het geeft onze nazaten gronding en plek. Wij zijn de voorouders van onze nazaten."

Inhoud: De Germanen - De Kelten - Scandinavië - Sami sjamanisme - Hekserij in Noordwest-Europa - Het levenswiel - De elementen - Rituelen - Krachtdieren - Krachtvoorwerpen - Boomverering - De magische kracht van planten - De magie van dromen - Sjamanisme en genezing - De kracht van de stem - De voorouders - Het dodenrijk - De nazaten

De herdruk wordt medio 2019 verwacht. Meer informatie en bestellen: klik hier

 
https://www.a3boeken.nl

Herdruk: 'Kruidenwijsheid', Marjanne Huising

Ben jij een appelmens, een madeliefjeskind of heb je op dit moment behoefte aan rozenenergie? Welk kruidenmens ben jij? Er is een kruid dat wezenlijk bij je past en bij je blijft. Er zijn ook kruiden die je kortere tijd iets te vertellen hebben. Kruiden voeden je geest met hun diepere betekenis en helpen je in balans te blijven. Daarnaast kunnen kruiden pijn verhelpen.

In vroeger tijden wisten mensen door intuïtie en overdracht welk kruid wanneer nodig was. In de loop der eeuwen zijn veel mensen dit vermogen kwijtgeraakt. Met dit boek biedt kruidenvakvrouw Marjanne Huising je informatie en veel handvatten om dit vermogen weer te ontdekken. Laat je niet tegenhouden omdat je driehoog achter op een etage woont, want in je eigen omgeving is de natuur altijd te vinden! Door zevenblad te oogsten, appels te plukken en kastanjes te verzamelen worden de seizoenen onderdeel van je leven. Je zult ontdekken dat er oeroude wijsheid in je schuilgaat en dat je die in het dagelijks leven zo kunt toepassen.

Van meer dan vijftig kruiden die in onze omgeving zijn te vinden geeft Marjanne Huising informatie over het kruid zelf waaruit het kruidenmens ontstaat, de geneeskracht die de verbinding legt tussen de mens, bij welke klachten je het kruid kunt inzetten en de spirituele kracht die zich verbindt met jouw innerlijk weten. Verder geeft ze recepten voor bijvoorbeeld een pot thee uit eigen tuin of een zalf van gedroogde (gekochte) bloemen, praktische aanwijzingen om te aarden of de zon te ontmoeten op een sombere dag, affirmaties en nog veel meer kruidenextra’s.

“Ik hoop dat het boek je leidt langs de wegen van de seizoenen, letterlijk door het ervaren van de lente die roept om de prille brandneteltoppen te plukken en te drogen, de zomer die wordt ingeluid door het sint-janskruid, de gulle herfst die kastanjes en appelen in je schoot werpt en de winter die om rust vraagt en het genieten van de massage met sint-jansolie, met een kopje thee van de brandnetel die de afvalstoffen wegneemt. Figuurlijk leiden de wegen van de kruiden langs de seizoenen van het leven waarin klachten, ongemakken en ziekteprocessen een rol kunnen spelen. De seizoenen helpen bij het opbouwen van innerlijke krachten om het zelfhelend vermogen aan te spreken en te activeren.”

Meer informatie en alvast bestellen: klik hier

NB De Kruidenwijsheidkaarten van Marjanne Huising zijn nog wel leverbaar. Klik

 

https://www.a3boeken.nl   https://www.a3boeken.nl   https://www.a3boeken.nl   https://www.a3boeken.nl   https://www.a3boeken.nl   https://www.a3boeken.nl   https://www.a3boeken.nl   https://www.a3boeken.nl

 

Zomertips

Met de eerste drie boeken ga je vooral schrijvend op pad in je eigen innerlijk landschap, alle drie van Christine de Vries. Je kunt dit thuis doen, maar ook in je tent of ergens bij een kabbelend beekje, op het strand, een bergtop... waar je maar je eigen schrijfplek kunt creëren:
- 'De herberg, schrijfretraiteboek'
- 'Rondelen'
- 'Lijstjes'

Creatief mediteren is een eenvoudige en plezierige manier om te ontspannen, je hoofd leeg te maken en jezelf bewust te worden. Het laat je tekenen, fotograferen, kleuren, schilderen, schrijven, boetseren, beeldhouwen en andere creatieve werkvormen ervaren als meditatiehulpmiddel. Wendy Smit geeft je vele handreikingen en laat je ervaren dat je op veel verschillende manieren kunt mediteren. Het hoeft heus niet altijd stil op een kussen.

De laatste vier boeken bieden je inspiratie om eropuit te gaan, bijvoorbeeld in het spoor van de meermin in de regio Toscane, Umbrië en Lazio (Italië), krachtplaatsen te bezoeken in verschillende landen, heilige bronnen in Nederland en België of een plek in de natuur om alleen, met je kinderen of andere volwassenen een intense natuurervaring op te doen:
- 'De glimlach van de sirene', Selma Sevenhuijsen
- 'Gaia's kracht', Roelien de Lange
- 'Heilige bronnen in de Lage Landen', Linda Wormhoudt e.a.
- 'Sharing Nature', Joseph Cornell

Al deze boeken zijn verkrijgbaar in de webshop en de meeste ook in de reguliere boekwinkel.
En als je dan toch in de webshop bent, neus dan gerust eens verder dan de genoemde boeken.

 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX