A3boeken

nieuwsbrief 6 juli 2014


Sinds de vorige nieuwsbrief is er achter de schermen hard gewerkt en nu is het eindelijk zover dat ik kan rondbazuinen dat er op 11 oktober een heel gaaf evenement plaatsvindt: de Kaartdag. Na de zomer verschijnen er vijf prachtige nieuwe uitgaven. Ook de nieuwe HEUS staat in de steigers, want die komt rond 20 augustus uit. Meer over de nieuwe HEUS in de volgende nieuwsbrief. De eerste drie nummers van HEUS zijn nog steeds online te lezen.
Aangezien het vakantietijd is, ook aandacht voor kruiden als EHBO-vakantiepakket en lezen over vakantiebestemmingen. Heb een fijne zomer!

 

https://www.a3boeken.nl

Kaarten zijn een krachtig instrument om inzicht te krijgen, antwoord op vragen, advies waarop je je het beste kunt richten of een bevestiging dat je op de goede weg bent. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Op deze Kaartdag (10.00 - 16.00 uur) staan zeven workshops van twee uur op het programma en iedereen kan er twee volgen. Welke workshops je ook volgt, je gaat als een rijker mens naar huis.


DE WORKSHOPS

Leven vanuit je hartenkracht – Marjanne Huising
Kruiden spiegelen karakterstructuren van mensen. De ene keer houdt de kleur je een spiegel voor, zoals geel verwijst naar ‘staan voor je overtuigingen’. De andere keer is het de vorm, zoals een klokjesbloem verwijst naar inkeer. Soms spreekt de zachtheid van het kruid je aan en waar zou dat voor staan? Om je hartenkracht op peil te houden is het belangrijk om de verbinding tussen hemel en aarde te koesteren. Welke kruiden ondersteunen jouw verbinding tussen hemel en aarde? Welk kruid geeft jouw kracht op aarde weer en welk kruid geeft de hemelse energie aan die jou siert? Met welk kruid verbind je deze twee krachten om te komen tot handelen vanuit jouw midden? Je ontdekt welke sleutels je in handen hebt om vanuit kracht je eigen pad te lopen.
Marjanne Huising, kruidenvakvrouw www.sintau.nl
Kruidenwijsheid – 66 affirmatie- en actiekaarten

Word een magneet voor de toekomst – Elvira van Rijn
De Maya’s leren ons dat we beschikken over een enorme creatiekracht. Hun Tzolkin kalender laat elke dag zien welke energie er beschikbaar is om jou te helpen creëren en welke talenten en kwaliteiten jij hebt meegekregen bij je geboorte. Drie eenvoudige vragen helpen je te verbinden met jouw creatiekracht als schepper van je eigen leven: Waar sta ik? Waar wil ik heen? Wat brengt me daar?
We gebruiken de Maya wijsheid creatiekaarten om de antwoorden in jezelf te vinden. Word een magneet voor de toekomst die je wenst! Bij de workshop ontvang je gratis jouw eigen creatieprofiel.
Elvira van Rijn, trainer en ontwikkelaar www.mayawijsheid.nl
Maya wijsheid creatiekaarten

Schouw in de maanspiegel – Petra Stam
De Maan beroert ons innerlijk, beïnvloedt onze gevoelens en prikkelt ons intuïtieve weten. De Maankaarten geven je inzicht in je gevoel, emotie en zielenroerselen, en maken je bewust van je onbewuste. Je krijgt uitleg over de opbouw en het gebruik van de kaarten. Tijdens enkele oefeningen leer je hoe je meer vanuit je intuïtie kunt spreken. De boodschappen die vanuit je onbewuste omhoog komen, vertaal je naar begrijpelijke taal, zodat je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen de Maankaarten kunt leggen en duiden, vanuit de kaart én vanuit je intuïtie.
Petra Stam, spiritueel coach, tarotist en klassiek homeopaat www.petrastam.nl
De Maan – 66 mystieke kaarten voor bewustwording

If you believe, anything can happen! – Louisa Perreyn
Welke droom heb jij? Wat houdt je tegen om die te realiseren? Nee, hoe kun je die realiseren?! In deze workshop ontdek je welke wijsheden jouw innerlijke leiding je te vertellen heeft over de dromen die jij graag zou willen laten uitkomen. Je krijgt tips en trucs voor het magische proces van creatie en door middel van speelse oefeningen, meditatie en visualisatie leer je bovendien contact maken met jouw speelse en wijze, soms nog verborgen, kinderlijke en onuitputtelijke hemelse en aardse wijsheid.
Louisa Perreyn, intuïtief leraar voor groot en klein, dream coach www.louisaperreyn.com
Maak werk van je droom – 52 realisatiekaarten

Ga met je vraag onderweg en verwonder je over wat je tegenkomt – Anky Floris
Je gaat op pad (ja, naar buiten) met een vraag uit het Levenskunstspel (het Levenskunstspel bestaat uit 52 kaarten met elk drie verdiepende vragen). Vaak staan we er niet bij stil hoe belangrijk het is om een goede vraag te stellen. Vragen bepalen namelijk waarop we onze aandacht richten. Dit zal je al wandelend ervaren. Je onderzoekt jouw vraag aan de hand van diverse natuuropdrachten. Het enige wat je nodig hebt is de bereidheid om je onderweg te laten verwonderen over wat je aandacht trekt, wat je raakt ! De wandeling zal een rijke inspiratiebron voor je zijn als je jouw pad laat verlichten door je vraag.
Anky Floris, natuurcoach en kunstenares www.ankyfloris.com
Het Levenskunstspel

Kristalheldere en kleurrijke inzichten – Anneke Agterberg
Als je diep in een edele steen kijkt, zie je een kleurexplosie. Wat hebben de edele stenen en hun kleuren jou te vertellen? Wat zeggen ze over de processen en thema’s die nu voor jou spelen? Een boodschap van een edele-stenenkaart is helder, er is geen ontkomen aan. Laat staan als je met drie kaarten tegelijk werkt! Laat je verrassen door wat je uit drie kaarten kunt halen op basis van de kleuren alleen al. Wat is je thema, wat heb je nodig en waar ben je naar toe onderweg?
Anneke Agterberg, inspirator en edelsteenkunstenaar www.annekeagterberg.nl
De essentie van edele stenen

Maak je eigen zielenkaarten – Lucy Schaaphok
SoulCollage® biedt je een creatieve sleutel om bij je eigen innerlijke wijsheid te komen. Je maakt collages vanuit je ziel en zo ontstaan er kaarten die je leven reflecteren. Je maakt je los van je logische verstand en verbindt je met je intuïtie en je creativiteit. Je nodigt je innerlijke kunstenaar uit om te spelen en je zult versteld staan van wat er ontstaat. Al met enkele kaarten krijg je veel inzichten in jezelf en antwoorden op je vragen.
Lucy Schaaphok, SoulCollage® facilitator en trainer, kunstenaar www.life-creations.nl
SoulCollage®, werken met je eigen zielenkaarten

Locatie: De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 AC Maarn (op loopafstand van NS-station, goed bereikbaar met auto en voldoende P)

Prijs: € 70,00 (inclusief 21% BTW, lunch en 2 koffie/thee) - hier aanmelden

 
https://www.a3boeken.nl

De Maan - 66 mystieke kaarten voor bewustwording - Petra Stam

De Maan beroert ons innerlijk, beïnvloedt onze gevoelens en prikkelt ons intuïtieve weten. De afbeeldingen op deze kaarten werpen licht op je onderbewuste en geven de zachte fluistering van je ziel een stem. De teksten (een stelling, een vraag en een actie) maken je bewust van een actueel thema en zetten je aan je innerlijke krachten te ontwikkelen. Waar je aandacht heengaat, volgt je bewustzijn en waar je licht op werpt, dat wordt zichtbaar. Deze mystieke kaarten geven je handvatten om je dromen te verwezenlijken en stimuleren je te zijn wie je bent in al je kwetsbaarheid, kracht en grootheid.

Gebruik deze kaarten van Petra Stam als een gids of inspirator op je aardse en spirituele pad. Ontdek je potentie en onderneem de actie die nodig is om die te versterken. De kaarten resoneren met wat jij onbewust al weet, maar nu bewust kunt worden en neerzetten in de wereld.

Het spel bevat 66 Maankaarten en enkele kaarten met gebruiksaanwijzig, leggingen en tips.
Meer info

 
https://www.a3boeken.nl

Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek - Elvira van Rijn

Hoe zou het zijn als je naar je leven kijkt alsof het een grote reis is. Met je rugzak vol verlangens en wensen ga je op pad. Je hebt er ook mooie cadeaus in zitten om onderweg uit te delen. Je wilt van alles beleven, ervaren en ontdekken. Geen idee waar de reis naartoe gaat. Je hebt een open ticket geregeld, een eerste verblijfplaats uitgekozen en daar ga je. Op avontuur. Helaas ben je onderweg je lijstje met wensen kwijtgeraakt. En misschien ben je zelfs wel helemaal vergeten dat jouw leven een reis is, een groot avontuur.

Vraag jij je wel eens af wie je bent, wat je wilt met je leven en wat je hier nu eigenlijk komt doen? De Maya Tzolkin kalender is een prachtig instrument dat je helpt herinneren wat je van plan was, wat er op jouw wensenlijstje stond en wat je hebt meegebracht om uit te delen. Deze eeuwenoude kalender laat dagelijks zien welke energie er beschikbaar is om jou te ondersteunen op je levensreis. Aan de hand van je aankomstdatum ofwel je geboortedatum ontdek je wat er in jouw rugzak zit aan wensen en cadeaus in de vorm van kwaliteiten en talenten. En ook hoe jij hiermee een bijdrage levert aan de wereld.

Dit boek brengt de Tzolkin tot leven. Je maakt kennis met bekende levenspadgenoten als Herman Finkers, Tijn Touber en Martin Bril en krijgt een kijkje in hun manier van kijken, denken en voelen aan de hand van inspirerende citaten. De levenspadcollages van Geertje Mol en de Tzolkin zegels van Patricia Mooren spreken rechtstreeks tot je hart en maken het onzichtbare zichtbaar.

Gebruik je dit boek elke dag als kompas voor je leven, dan stem je af op de tijd als spiraal die je steeds weer nieuwe kansen biedt om te groeien en creëren. De oefeningen en handvatten die Elvira van Rijn je aanreikt, geven inzicht in jezelf. Stap voor stap ontdek je hoe je jouw kwaliteiten op een constructieve manier kunt inzetten om te worden wie je werkelijk bent, het beste uit jezelf te halen en te genieten van je levensreis. Meer info

 
https://www.a3boeken.nl

Maya wijsheid voor je levensreis - logboek - Elvira van Rijn

Ga je mee op avontuur met de Tzolkin kalender als kompas? In dit logboek doe je verslag van jouw unieke levensreis aan de hand van de dagenergie. Je gaat op weg met je wensen en dromen en ontdekt hoe de Tzolkin je ondersteunt bij het realiseren ervan. Zo raak je afgestemd op de energie die dagelijks beschikbaar is voor groei en creatie, en komen er steeds meer schijnbare toevalligheden op je pad.
Iedere dag noteer je kort en bondig de belangrijkste gebeurtenissen, gevoelens en ontmoetingen. Je zult merken dat je
- steeds bewuster leeft met je intenties en wensen;
- ervaart hoe jij wordt ondersteund door de dagenergie van de Tzolkin;
- inzicht krijgt in de manier waarop jij creëert.

In dit logboek kun je jouw ervaringen gedurende vier levenspaden naar keuze in drie opeenvolgende kalenderrondes noteren. Zo wordt duidelijk welke gebeurtenissen opnieuw op je pad komen en krijg je inzicht in jouw persoonlijke creatieproces. Wil je je ervaringen met alle twintig levenspaden noteren, dan heb je vijf logboeken nodig. Je houdt dan alle levenspaden drie Tzolkinrondes lang bij.
Je kunt er ook voor kiezen om de levenspaden niet drie kalenderrondes bij te houden maar volgens de verschillende tellingen in de Maya wijsheid creatiedriehoek.
De tips van Elvira van Rijn en het Kin vers dat je dagelijks samenstelt, geven een duidelijke focus bij het vastleggen van jouw levensreis. Dit logboek hoort bij het boek ‘Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek’. Ben je al bekend met de Tzolkin kalender, dan kun je ook zonder het levenspadenboek met dit logboek werken. Meer info

Voor degenen die hun levensreis drie Tzolkinrondes lang willen bijhouden is er het pakket ‘Maya wijsheid voor je levensreis’. Dit bestaat uit 1 exemplaar ‘Maya wijsheid voor je levensreis – het Tzolkin levenspadenboek’ à € 29,50 en 5 exemplaren ‘Maya wijsheid voor je levensreis – logboek’ à € 9,95. Totaal € 79,25. De pakketverzendkosten zijn voor onze rekening. Meer info

 
https://www.a3boeken.nl

Dionysos, de vegetatiegod - Joke en Ko Lankester

Dionysos is een van de belangrijkste Griekse goden. Als zoon van Zeus en een sterveling, Semele, beweegt hij zich tussen de werelden van goden en mensen. Met name de mythen binnen het Orphisme, een religieuze stroming die in de 6e eeuw v. Chr. opkomt, zijn veelzeggend. Oppergod Zeus ziet Dionysos als zijn opvolger en zet hem alvast op zijn troon, maar de titanen zijn jaloers en doden het kind. Ze snijden het lijk in stukken en wanneer ze deze opeten, treft Zeus hen met zijn bliksem. Uit de as van de titanen en die van Dionysos komen de eerste mensen voort, die dus het goddelijke van Dionysos en het demonische van de titanen in zich hebben.

Dionysos vertegenwoordigt de onverwoestbare levenskracht. De goden weten na de moordaanslag van de titanen het hart van Dionysos te redden en ervoor te zorgen dat hij opnieuw wordt geboren wordt. In dit tweede leven wordt Dionysos opgenomen in de kring van de Olympische goden en godinnen.

Oorspronkelijk was Dionysos verbonden met de vegetatie in het algemeen. Vanaf de 6e eeuw v. Chr. wordt hij in Griekenland vooral de god van de wijn. De transformatie van druif tot wijn staat voor zijn vermogen grenzen te overschrijden. Hij kan kwetsbaar zijn en gedood worden, maar hij weet het goddelijke in zichzelf én in de mensen naar boven te brengen

In de hellenistische en Romeinse periode (vanaf 331 v. Chr.) verspreidt zijn cultus zich over het Romeinse rijk en worden talloze plaatselijke vegetatiegoden en wijngoden aan Dionysos gelijkgesteld. De Romeinen identificeren hem met hun eigen vegetatiegod Liber en noemen hem ook Bacchus naar de Lydische wijngod Bakchos. In de middeleeuwen en renaissance blijft hij populair, zelfs in een christelijke context.

In ‘Dionysos, de vegetatiegod’ volgen Joke en Ko Lankester de verering van Dionysos vanaf het oude Griekenland tot in de moderne tijd. Zijn verschijningsvormen, feesten, rituelen en mysteriën worden beschreven en geïllustreerd met foto’s. Meer info

“Het pad van Dionysos is een individuele weg. Er zijn geen richtlijnen en richtingaanwijzers. Vanuit onze eigen chaos scheppen we onze eigen kosmos. Hier en nu en altijd. We denken dat Dionysos in dat opzicht ook de mens van vandaag nog iets heeft te zeggen.”

 

https://www.a3boeken.nl

SoulCollage®, werken met je eigen zielenkaarten - Seena B. Frost

SoulCollage® geeft je direct toegang tot je eigen bron van wijsheid. Op een creatieve en verrassende manier krijg je zicht op de verschillende aspecten in jezelf, de thema’s die er spelen en het pad dat je loopt. SoulCollage ondersteunt je bij het nemen van beslissingen en het aanbrengen van veranderingen in je leven.
Met jouw intuïtie en creativiteit, plaatjes, schaar, lijm en blanco kaarten creëer je jouw eigen verzameling. Elke kaart vertegenwoordigt een aspect van jouw ziel. Werken met je eigen zielenkaarten verdiept jouw begrip van wie je in essentie bent en van de relatie tussen jou en je familie, de gemeenschap en de wereld. In principe is het kaartspel nooit af, want jouw leven ontwikkelt zich immers ook voortdurend: je kunt kaarten toevoegen, weglaten of veranderen.

SoulCollage ontstond eind jaren tachtig, toen in de psychotherapeutische praktijk van de Amerikaanse theologe en psychologe Seena B. Frost bleek hoe transformerend het maken en delen van zielenkaarten is. Inmiddels hebben wereldwijd ontelbaar veel mensen de positieve kracht van SoulCollage ervaren.

Dit boek laat je zien hoe je
- heel eenvoudig jouw eigen zielenkaarten kunt maken en raadplegen;
- kunt werken met de taal van symbolen, dromen en archetypen;
- jouw innerlijke wijsheid naar boven kunt laten komen om je diepste vragen te beantwoorden;
- een gemeenschap kunt creëren en onderhouden met SoulCollage;
- SoulCollage kunt gebruiken in allerlei groepen (werk en privé).

Meer info

 

https://www.a3boeken.nl

We gaan op reis en nemen mee

kamillethee, goudsbloemzalf, kamperfoelie bloesemremedie, eiktinctuur of blad vers van de boom, vuilboomtinctuur, sint-jansolie, smeerwortelzalf, engelworteltinctuur en wilgenbasttinctuur. Met deze negen kruidenproducten heb je al een ware EHBO-kit voor de meeste ongemakken op vakantie.

Vakantiestress…

Lijstjes op het aanrecht, bureau en nachtkastje schreeuwen om aandacht. De laatste inkopen doen, misschien nog wat boodschappen halen. Koffers of rugzak inpakken en wegwezen. Maar je bent echter net een elastiekje, gespannen en als er maar iets gebeurt, schiet ie terug en au. Maak een thermosfles kamillethee voor als je met de auto, bus of trein reist. Ga je met het vliegtuig, neem dan wat kamilletinctuur mee en vraag aan boord om een glaasje water. Doe daar een paar druppels in. Dat is wel zo makkelijk en neemt veel stress weg.

Wondjes en blauwe plekken en zo
Een schaafwond, een snee(tje) of een wondje heb je zo opgelopen. Goudsbloemzalf is het natuurlijke jodium en moet eigenlijk standaard in de vakantietas zitten. Op dit moment bloeien de goudsbloemen dus mocht je nog tijd hebben... lees hier verder voor het recept, en wat te doen bij hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en heimwee.

 

https://www.a3boeken.nl
Lezen over je vakantiebestemming verhoogt de voorpret en ter plekke kijk je dan toch met andere ogen naar wat je allemaal ziet en beleeft. En weet je, je hoeft er niet per heen te gaan, want ook al lezende kun je je op die plek wanen. Roelien de Lange geeft in ‘Gaia’s kracht’ zelfs een visualisatieoefening bij elke krachtplaats. Ook hoef je niet altijd naar Verweggistan, want in eigen land zijn er volop prachtige plaatsen te ontdekken. Voor jong en oud is zelfs de natuur om de hoek een prachtige plek voor grote belevenissen.
In de loop der tijd zijn er bij A3 boeken allerlei boeken verschenen over eigen land en andere landen, over manieren om met of zonder kinderen de natuur en avonturen te beleven. Kijk maar...

Foto: Ruud Borman ('Witte wieven en elfen, fluisteringen uit de Andere Wereld')

 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX