A3boeken

nieuwsbrief 5 november 2020


De drukker kan ieder moment op de stoep staan met de geheel herziene nieuwe uitgave van 'Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek' van Elvira van Rijn. Eindelijk, want de tweede druk is al meer dan een jaar uitverkocht. Eerder bracht hij al de tweede druk van 'Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek'.
De tijd van Advent en Kerst komt steeds dichterbij en de Heilige Nachten laten ook niet al te lang meer op zich wachten.
Zoals tegenwoordig gebruikelijk zet ik nog enkele eerder verschenen uitgaven in het zonnetje.
Deze keer: 'Het elfenspel', 'De aarde, de hemel en de bomen' en 'Actief met de tarot'.
Alle genoemde uitgaven zijn verkrijgbaar in de reguliere boekwinkel. Bestel je in de webshop van A3 boeken, dan krijg je in ieder geval de laatste editie van HEUS meegestuurd.

 
https://www.a3boeken.nl

Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek

De enorme uitdagingen die we als mensheid voor onszelf hebben gecreëerd, maken de noodzaak steeds groter om op zoek te gaan naar wie we werkelijk zijn, waar we staan, waar we heen willen en wat ons daar brengt. Het is niet altijd makkelijk om jezelf te blijven in een doel- en resultaatgerichte maatschappij met kaders waarin we allemaal moeten passen. Dit handboek helpt je bij die zoektocht. Het is gebaseerd op oude wijsheid van de Maya’s, die toegankelijk is gemaakt voor de tijd waarin wij nu leven. Een tijd die de Maya’s en veel andere indianenvolken al duizenden jaren geleden noemden in hun profetieën: een turbulente tijd van chaos, transformatie en herinneren wie je werkelijk bent.

Met dit boek kun je persoonlijke profielen maken over je kernkwaliteiten, relaties, levenspad, levensjaar, moeiteloos creëren en ondernemend leven vanuit je passie, missie en visie. Aan de hand van je geboortedatum en de Tzolkin kalender krijg je stap voor stap inzicht in je kwaliteiten en valkuilen. Ook ontdek je welk persoonlijk gereedschap je hebt gekregen om zowel op spiritueel, fysiek en emotioneel als mentaal niveau optimaal te functioneren en groeien. De profielen en oefeningen geven je handvatten voor leven in harmonie met jezelf en anderen. Je krijgt inzicht in de manier waarop je het beste functioneert, zodat je helemaal jezelf kunt zijn. Met de opgedane inzichten kun je ook beter uitleggen aan anderen wat bij je past. Dat scheelt veel stress, onbegrip en energieverlies.

Dit handboek is bruikbaar op alle plekken waar je jouw energie geeft en samenleeft met anderen, zoals thuis, op je werk of op school. Daarnaast is het heel waardevol voor professionele begeleiders die anderen helpen om optimaal te functioneren en conditioneringen te doorbreken.

In dit boek besteedt Elvira van Rijn aandacht aan zowel de klassieke Tzolkin kalender als de moderne Dreamspell 13 manen kalender. Zij ontwikkelde een eigen methodiek om dagelijks zowel privé als in je werk tot de kern te komen van vragen over persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling en samenwerking. Elvira helpt je om het samenspel tussen onbewuste drijfveren en persoonlijke kwaliteiten en valkuilen te begrijpen en doorgronden, zodat je hiervan dagelijks de vruchten kunt plukken bij:
- het maken van keuzes;
- de samenwerking met en begeleiding van anderen;
- het volgen van de weg die het beste past bij wie je diep vanbinnen bent.
Meer info en bestellen: klik

 
https://www.a3boeken.nl

Maya wijsheid voor je levensreis, het Tzolkin levenspadenboek

Hoe zou het zijn als je naar je leven kijkt alsof het een grote reis is. Met je rugzak vol verlangens en wensen ga je op pad. Je hebt er ook mooie cadeaus in zitten om onderweg uit te delen. Je wilt van alles beleven, ervaren en ontdekken. Geen idee waar de reis naartoe gaat. Je hebt een open ticket geregeld, een eerste verblijfplaats uitgekozen en daar ga je. Op avontuur. Helaas ben je onderweg je lijstje met wensen kwijtgeraakt. En misschien ben je zelfs wel helemaal vergeten dat jouw leven een reis is, een groot avontuur.

Vraag jij je wel eens af wie je bent, wat je wilt met je leven en wat je hier nu eigenlijk komt doen? De Maya Tzolkin kalender is een prachtig instrument dat je helpt herinneren wat je van plan was, wat er op jouw wensenlijstje stond en wat je hebt meegebracht om uit te delen. Deze eeuwenoude kalender laat dagelijks zien welke energie er beschikbaar is om jou te ondersteunen op je levensreis. Aan de hand van je aankomstdatum ofwel je geboortedatum ontdek je wat er in jouw rugzak zit aan wensen en cadeaus in de vorm van kwaliteiten en talenten. En ook hoe jij hiermee een bijdrage levert aan de wereld.

Dit boek brengt de Tzolkin tot leven. Je maakt kennis met bekende levenspadgenoten als Herman Finkers, Tijn Touber en Martin Bril en krijgt een kijkje in hun manier van kijken, denken en voelen aan de hand van inspirerende citaten. De levenspadcollages van Geertje Mol en de Tzolkin zegels van Patricia Mooren spreken rechtstreeks tot je hart en maken het onzichtbare zichtbaar.

Gebruik je dit boek elke dag als kompas voor je leven, dan stem je af op de tijd als spiraal die je steeds weer nieuwe kansen biedt om te groeien en creëren. De oefeningen en handvatten die Elvira van Rijn je aanreikt, geven inzicht in jezelf. Stap voor stap ontdek je hoe je jouw kwaliteiten op een constructieve manier kunt inzetten om te worden wie je werkelijk bent, het beste uit jezelf te halen en te genieten van je levensreis. Meer info en bestellen: klik

 

https://www.a3boeken.nl
De data in het werkboek 'Fluisteringen van licht' van Christine de Vries voor 2009/2010 lopen precies gelijk met de data van Advent en Kerst dit jaar. Ook dit jaar start advent op zondag 29 november. Dus je kunt perfect met dit e-book aan de slag. Alleen verkrijgbaar via deze link

 
https://www.a3boeken.nl

De Heilige Nachten, door het donker naar het licht

Van oudsher zijn de Heilige Nachten een tijd van transformatie en regeneratie, van dood en nieuw leven. Ze vormen een opmaat naar een nieuwe cyclus voor de zon en de natuur. Onze voorouders leefden nog in diepe verbinding met de natuur en gebruikten deze tijd dan ook om zich terug te trekken in het donker ter voorbereiding op het licht.
Ook nu nog nodigen de Heilige Nachten ons uit om naar binnen te keren, de stilte en het donker in onszelf te betreden voor reflectie en inzichten. Bovendien zijn in de periode van 24 december tot en met Driekoningen de sluiers tussen onze en de andere werelden dun, waardoor je makkelijker contact kunt maken met die andere werelden en degenen die daar verblijven. Dit boek biedt je handvatten om zelf de heilzame uitwerking van het donker te onderzoeken.
Voor elke Heilige Nacht geeft psycholoog en sjamaniste Mirjam van Donselaar oude wijsheid, informatie over soms eeuwenoude tradities, stof tot zelfreflectie en rituele suggesties die je helpen het donker en de geboorte van het licht in jezelf te ervaren. Je leert over de Matrones, midwinterfeesten, rookrituelen, goden en godinnen, de Wereldboom, runen, de bron van oorsprong en meer. Je verbindt je opnieuw met je voorouders, onze wortels, de natuur en met jouw eigen ziel die verbonden is met de bron. Je zult jezelf ervaren als één met alles om je heen, in tijd en ruimte.
Het boek is een ode aan de onzichtbare wereld en zijn bewoners, aan de donkere Moederschoot als bron van nieuw leven, de stilte en de rust. Het is een uitnodiging om vragen te stellen bij de manier waarop je leeft en opnieuw balans te vinden. De Nachten nemen je mee om te ervaren en te voelen. Zo kan ook voor jou deze tijd van het diepste donker van het jaar transformerend uitwerken en krijg je voor alle maanden van het nieuwe jaar een schat aan inzichten.
Meer info en bestellen: klik

 

https://www.a3boeken.nl

“Vaak geloven we voor een bepaalde tijd een leugen die ons behoorde te beschermen voor verder leed. Waarheid is altijd bekrachtigend voor alle betrokkenen. Waar mag jij de waarheid herzien? Waar heb jij vanuit pijn overtuigingen toegelaten die je beperken in de volgende stap?”
Prachtige zinnen van één van de kaarten. Diepgaand en tegelijk zo raak. Voor mij zijn het echt inzichten die er beschreven worden. Het ondersteunt je vraag waarover je kaarten legt.
Tegelijkertijd koop je met dit spel kunstwerken, wat een prachtige afbeeldingen. Van de 65 kaarten vond ik er drie niet zo fijn, de rest allemaal schilderijen waar echt de energie vanaf komt.

Jan Pieter Schreur is de oprichter van School van Ascensie, een moderne vorm van een mysterieschool zoals er vroeger bestond. Een platvorm waar je je meesterschap kunt herinneren en met beide pootjes op de grond kan komen. Een plek waar je jezelf kunt terugvinden en je eigen Licht kan versterken. Grappig genoeg wist ik dit allemaal niet van hem toen ik de kaarten in handen kreeg. Maar voelde wel in de kaarten de diepgang en verandering terug die in deze nieuwe tijd zo gaande is.

Willeke de Wit heeft jarenlang in de kinderopvang gewerkt en voelt zich enorm verbonden met het kind. De spiegel die ze geven, zuiver en oprecht en hun geloof in magie. Haar diepgaande interesse van ontwikkeling in de mens en enorme liefde voor de natuur brachten haar bij het schilderen. Het is haar manier van duiding geven van het beeld wat ze ervaart.

De samenkomst van deze twee mensen in een kaartspel is zo mooi. Het is een kleine reis met jezelf die je kan maken met behulp van de kaarten. Er staat een levenswiellegging in die je voor een langere tijd doet. Iedere kaart mag een aantal dagen bezinken voordat je de volgende laag (kaart) aangaat. Helaas heb ik geen opstelling ermee kunnen doen, want daarvoor staat ook een beschrijving in het bijbehorende boekje. Ik kan me voorstellen dat dat een magische ervaring zal zijn. Al met al een rijk gevulde kaartenset.

Recensie: Helene Korver
Meer info en bestellen: klik

 
https://www.a3boeken.nl

De aarde, de hemel en de bomen

Maja Kooistra’s ‘De aarde, de hemel en de bomen’ gaat verder dan de meeste literatuur over krachtplekken en heilige bomen. Waar de meeste auteurs verleiden met smeuiige interpretaties van esoterische symboliek, pakt Kooistra het anders aan. Ze slaat je namelijk veelvuldig om de oren met wetenschappelijk onderzoek naar ‘heidense’ energievelden en markante begroeiing.

Kooistra is een fysisch geograaf: een wetenschapper, gespecialiseerd in de ontstaansgeschiedenis van het fysieke landschap. Zij ontdekte dat de begroeiing op energievelden wezenlijk anders is, dan op andere plekken. De afgelopen decennia bezocht ze honderden plaatsen waar heilige bomen stonden of nog staan. Daarnaast ging ze naar oude krachtplaatsen zoals hunebedden, steencirkels, vroegere kerken en kloosters. Dit resulteerde in een interessant naslagwerk over de fysieke ontstaansgeschiedenis van energetisch sterke gebieden in met name Europa. En er staan echt heel veel plekken in het boek beschreven!

Voor mij als lezer vielen er een heleboel puzzelstukjes op hun plek. Ik voel namelijk ook op bepaalde plekken sterkere of zwakkere energie, maar ik kon het nooit (wetenschappelijk) plaatsen. Andere literatuur over krachtplekken, die ik had gelezen, ging niet dieper in op de fysieke hoedanigheid van specifieke landschappen. Door het boek van Kooistra kan ik nu beter herleiden waarom we een sterke energie op een bepaalde (kracht)plek voelen of zien. Zo zijn het steeds dezelfde plekken waar de bliksem inslaat, zo voelen we ons steeds opgeladen bij een bepaalde boom of zo staan de openingen van hunebedden of dolmens steeds in dezelfde kompasrichting.

Hoewel dit boek interessante bruggen slaat tussen esoterie en wetenschap, is het niet zo toegankelijk voor een breed publiek. Kooistra’s stijl is vrij opsommerig, ze weidt gedetailleerd uit en haar teksten zijn gelardeerd met moeilijke termen. Het mist de verhalende anekdotes, zoals je die vindt in de boeken over landschapsenergie van bijvoorbeeld Marko Pogacnik.

Maar het boek is zeker een must voor mensen die zich regelmatig bezighouden met leylijnen en krachtplekken. Al is het maar om te kunnen onderbouwen, dat er wetenschappelijk onderzoek naar ‘heidense’ energievelden is gedaan. Want veel van deze mensen worden door de buitenwereld als ‘een beetje’ gek beschouwd, terwijl dat niet het geval is. Maar wij mensen zijn echter vergeten, dat dieren, maar ook wij lang geleden echt effectief gebruik maakten van de energetische krachtbronnen van Gaia. Het is de moeite waard om deze oude inzichten nieuw leven in te blazen.

Recensie: Anne Marie de Haan
Meer info en bestellen: klik

 
https://www.a3boeken.nl

Actief met de tarot - verhelderende, nieuwe kijk

Er zijn al heel wat boeken geschreven over het gebruiken van tarotkaarten. En Actief met de tarot is het derde boek van auteur Jan Ton over dit onderwerp. Toch voegt dit boek nog wel degelijks iets toe aan dit diverse landschap van boeken over tarot. Het geeft een heldere, vernieuwende kijk op dit eeuwenoude kaartset, die het voor de lezer mogelijk maakt om snel vertrouwd te raken met de diverse kaarten. Ik vind het misschien wel het beste boek over tarot dat ik ken.

Tarot is door de eeuwen heen nogal met geheimzinnigheid omgeven. Niet gek misschien als je weet dat de kaarten worden ingedeeld in een grote en een kleine arcana en dat het woord ‘arcana’ geheimen betekent. Misschien is dat de reden dat de meeste mensen bij tarot denken aan een donkere ruimte vol wierook, waarin een vrouw achter een tafel met kaarten bezoekers de toekomst voorspelt. En dat is ergens wel jammer, want de kracht van de kaarten ligt wat mij betreft op een heel ander vlak. Elke kaart zit vol met symboliek, archetypen en wijsheid. De afbeeldingen op de verschillende kaarten vertellen elk een verhaal. En dat verhaal geeft dan weer inzicht over het verhaal van jouw leven. Een mogelijkheid tot zelfreflectie dus.

Zelf werk ik zo al jaren met de tarot in mijn werk als Transformatie coach en trainer. Fijn instrument om met mensen in gesprek te gaan. Het boek van Jan Ton geeft hierbij een mooie verdieping. Hij beschrijft steeds per kaart welke symboliek er op de kaart staat en hoe je deze kan gebruiken als spiegel tot zelfreflectie. Hij laat je daarbij verschillende invalshoeken zien. Hij schrijft hier zelf over in de inleiding: ‘De antwoorden zijn niet in de kaarten te vinden, maar in jezelf. Daarom zul je in dit boek veel vragen aantreffen en weinig antwoorden.’ Ik vind dit een echte meerwaarde boven boeken die vooral de interpretatie van de auteur geven. Het is erg plezierig dat Jan Ton in zijn boek je als lezer de ruimte laat voor jouw eigen betekenis bij de kaarten van de tarot. Aanrader.

Recensie: Saskia Basten
Meer info en bestellen: klik

 
 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX