A3boeken

nieuwsbrief 5 augustus 2010


Het was de bedoeling om pas weer eind van de zomer een nieuwsbrief te versturen, maar er is al weer zoveel nieuws…
en het lijkt ook wel eind van de zomer, tenminste, hier in de Achterhoek wel.
In deze nieuwsbrief – in een vernieuwd jasje – berichten over de eerste nieuwe uitgave van dit najaar, ‘Luister naar je ziel’ van Janet Werner, een mooie recensie van ‘Ambassadeur van de liefde’, een verslag van Rob Visser die op De Dag van het Oergevoel aanwezig was en een overzicht van vele activiteiten in de komende weken.
Veel leesplezier!

 

https://www.a3boeken.nl

Luister naar je ziel, 50 kracht- en troostkaarten

Als de ziel tot je spreekt, dan spreekt jouw gevoel – de tegenhanger van je verstand. De woorden van je ziel brengen veranderingen met zich mee, hebben consequenties voor je leven. Je verstand zal altijd proberen te sussen, waardoor je in kringetjes blijft ronddraaien. Luister naar je ziel, want die spreekt de woorden die jou laten groeien in bewustzijn. Janet Werner schreef 50 kracht- en troostkaarten die je helpen naar je ziel te luisteren in tijden van verdriet en eenzaamheid. Zo verkrijg je inzicht, kun je de vinger op de zere plek leggen, jezelf een steuntje in de rug geven, weer blij zijn, een verandering in gang zetten en/of jezelf wakker schudden. Ze dagen je uit tot daadkracht en een oplossing.

‘Luister naar je ziel’ verschijnt medio september, maar is nu al te bestellen.

 
Blog 1: Natuurbespiegelingen

Druïde en ecologe Gerwine Wuring, auteur van onder meer ‘De aarde roept… ontdek de natuur als bron van inzicht en heling’ en initiatiefnemer van Reizende Aarde School doet op haar weblog  regelmatig aan natuurbespiegeling.

Blog 2: Oergevoel en overleven

Oergedrag is mooi, maar niet altijd. Tot die overpeinzing komt Rob Visser, deelnemer aan de Dag van het Oergevoel die A3 boeken en Koorddanser op 20 juni jl. organiseerden Hij schreef een blog, getiteld OerkrachtToer, waarin hij stelt dat de drang om te overleven kan uitlopen op bezitsdrang en zucht naar status. Visser: "Het fascinerende is dat je door verder te kijken dan jezelf of je kinderen, meer open komt te staan voor wat de mensheid nodig heeft om te overleven en daarin speelt de natuur een grote rol." Kijk hier voor de volledige tekst van het blogbericht. 

https://www.a3boeken.nl
A3 boeken op de Parashakti beurs
zondag 15 augustus in Harfsen

Veel mensen willen een boek eerst zien, voelen of ruiken, alvorens ze het kopen. Omdat lang niet elke boekwinkel ons hele fonds in de winkel heeft liggen, is dat niet altijd mogelijk. Daarom staan we van tijd tot tijd op een beurs, zoals de spirituele en wellness beurs Parashakti op 15 augustus a.s. van 11.00 - 17.00 uur.
Locatie: Café - petit restaurant en zalencentrum Buitenlust, Lochemseweg 132, 7217 RK Harfsen.

Meer informatie en kortingsbon (p.p. 1,50 euro korting op toegangsprijs): www.parashakti.nl


https://www.a3boeken.nl

Over ‘Ambassadeur van de liefde’ schrijft een recensent van NBD/Biblion: “Wanneer de boeddhistische schrijfster Vlinder de Kooning aan de grond zit, vrijwel geen inkomsten meer heeft en haar relatie en vrienden kwijtraakt, ziet ze in een Japans eethuis de wijze en inspirerende monnik Saga Awa. Saga praat elke dag een paar uur met haar, prikt smoesjes door, praat over een laag zelfbeeld, de rol van ego, brein en denken. Welke rol spelen geld en eten? Wat doet de liefde met de mens? Welke invloed hebben emoties en overtuigingen? Een belangrijke boodschap is dat alles wat je meemaakt, een kans is om je bewustzijn te vergroten en dichter bij het licht te komen. De al oude spirituele boodschap wordt hier verpakt in een voor velen zeer toegankelijk verhaal. Een interessante, spirituele roman die de lezer zal helpen bij zijn persoonlijke groei. De schrijfster ziet het als haar karma mensen die er aan toe zijn te helpen herinneren dat ze onderdeel van het goddelijk zijn.”

 
Workshop ‘De stenen op ons pad’ - Werken met het Nederlandse Stenenorakel

Vrijdag 27 augustus 2010, 10.00 - 16.30 uur in Enkhuizen

Eerst waren er stenen, daarna planten, dieren en uiteindelijk de mens. Alle voetstappen van de mensheid hebben hun energetische sporen achtergelaten op de stenen die de Aarde bedekken. Bijna iedereen heeft wel ergens een steentje liggen, in huis of in de tuin. Waarom pakken zoveel mensen stenen op? Wat is de aantrekkingskracht?
Nicolien de Kroon en Agnès Schlüter, auteurs van het boek ‘De stenen op ons pad’ en ontwikkelaars van het Nederlandse Stenenorakel laten je in deze workshop ervaren hoe stenen je kunnen roepen. Door je te verbinden met de stenen kan je hun verhalen begrijpen. Soms is het een gevoel, soms een woord of een beeld. Je werkt deze dag met de steen die jou geroepen heeft. Eerst maak je de steen schoon waarna je de steen gaat ‘lezen’. De beelden, woorden en/of het gevoel kunnen je inzicht geven in wat je nodig hebt om krachtig, vol vertrouwen en getroost in je leven te staan. Je maakt van deze steen een hanger zodat je de steen kan dragen als krachtsymbool.

Meer informatie en opgeven: www.destenenoponspad.nl of info@destenenoponspad.nl

Workshop Jassentechniek
woensdag 25 augustus of vrijdag 17 september, 10.00 – 17.00 uur in Oss

Wereldwijd hebben al vele duizenden mensen de werking van de Jassentechniek ervaren. De Jassentechniek is een behandelingsmethode die je in staat stelt om in een korte tijd een enorme hoeveelheid ballast - lees jassen - los te laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angsten, negatieve overtuigingen, patronen. De Jassentechniek geeft uitstekende resultaten bij burn-out symptomen, angsten, spanning, stress, onverwerkte trauma's, vermoeidheidsklachten en een groot aantal fysieke klachten. Met het boek ‘De Jassentechniek – verlost van ballast zet je De Stap naar moeiteloos leven’ en de bijbehorende CD kun je zelf jassen uittrekken. Of volg een workshop bij Hans de Waard, die de Jassentechniek heeft ontwikkeld.

Meer informatie over de Jassentechniek en de workshops: www.jassentechniek.nl


Opening Academiejaar Academie Pansophia
12 september in Schipluiden

In een multimediale presentatie over liefde en schoonheid van het leven op aarde brengen dr. Annine van der Meer en Koen Fossey met muziek, meditatie, beeld en geluid een hommage aan het vrouwelijk bewustzijn en de kennis van het hart. Zij laten zien hoe eerst het vrouwelijke in partnerschap met het mannelijke centraal staat; hoe het vrouwelijke inslaapt en verborgen raakt. Dan wordt het mannelijke dominant en sluit het vrouwelijke uit. Nu, in de 21e eeuw, komt het vrouwelijk bewustzijn tot nieuw leven en toont ons haar verbindende kwaliteit. De presentatie duurt ongeveer twee uur en begint om 12.00 uur.
Annine van der Meer is oprichter van Academie PanSophia en o.m. auteur van ‘Van Sophia tot Maria, de wedergeboorte van de verborgen Moeder in de 21e eeuw’ en ‘Venus is geen vamp, het vrouwbeeld in 35.000 jaar venuskunst’. Van Koen Fossey verscheen het boek ‘Godinnenmandala’s’ en voorbeelden van zijn werk zijn te zien op
www.yessof.com.

Meer informatie en aanmelden: www.AcademiePanSophia.nl
 

Basismodule Zielenzorg start op 18 september in Amsterdam

Maak een bad klaar voor hen die gestorven zijn
Was hun handen en hoofd
Kam hun haar, wrijf ze droog, eer je ze in de kist legt
En bid dat ze zalig slapen.
`Sigrdrífumál'

Sjamaniste en rituelenbegeleidster Linda Wormhoudt geeft dit najaar weer de basismodule van de Zielenzorgopleiding. Vijf zaterdagen van 11.00 tot 17.00 uur staan in het teken van rituelen rond sterven, rituelen voor de net overledene, rituelen rond de uitvaart en rituelen rond rouwen. Er wordt gekeken naar rituelen uit verschillende culturen en oude Europese tradities, en hoe je zelf passende rituelen kunt maken. Het ritueel als rite de passage kan in de groep worden vormgegeven. Zowel theorie als praktijk komen uitgebreid aan bod.

Deze training is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in het uitvaartwezen, de gezondheidszorg, en de palliatieve zorg in het bijzonder. Alsook voor mensen die op een andere manier of persoonlijk te maken hebben met een van de onderwerpen. Mensen met een sjamanistische achtergrond en een diepere interesse in het onderwerp zijn eveneens van harte welkom. Er wordt gewerkt met sjamanistische technieken zoals lichte trance, de kracht van gebeden en liederen, en de rol van de voorouders.

Meer informatie: www.soulritual.nl of bel 020 772 14 37

 


Bezielde avonden in Amsterdam

19 september, 10 oktober, 14 en 28 november
 

Wat is de rol van de ziel? Hoe kun je een sterker contact maken met je eigen ziel en hoe zet je haar in bij ritueel werk en in het dagelijkse leven?

In September start Linda Wormhoudt een sjamanistische serie van vier avonden waarin de ziel centraal staat. Er komen verschillende sjamanistische stromingen, waaronder seidr (Scandinavië), en culturen aan bod. Een aantal rode draden: de ziel in seidr, de ziel en de dood, verschillende vormen van trance, werken met de voorouders, het versterken/voeden van de ziel, soul retrieval.

 

Meer informatie: www.soulritual.nl of bel 020 772 14 37

 

Introductielezing bezielde avonden

21 september in de Mariakerk, Oosterhout
 

Voorafgaand aan de serie van vier bezielde avonden in oktober en november in de Mariakerk te Oosterhout houdt Linda Wormhoudt een introductielezing op 21 september.

 

Meer informatie: info@thomasoosterhout.nl of bel 0162 453 113

 

Themadag Seidr

4 september, 10.15 – 17.00 uur in Amsterdam

 

Seidr is een benaming voor een specifieke Scandinavische magische werkvorm. Seidr heeft een verbinding met zowel sjamanisme als met Germaanse hekserij. Een völva, seidhkona, spákona of vala was een wijze vrouw, profetes, heks, sjamaan of priesteres in de Scandinavische contreien. Hoewel men meestal spreekt van vrouwen, en ik hierboven de vrouwelijke vorm benoem, waren er ook mannen die deze rol op zich namen: de seidhmadhr en de spámadr. Op deze themadag onderzoeken we de rol van de völva/seidhmadr. Wie waren ze, wat deden ze, en wat kunnen wij van ze leren? Zowel praktijk als theorie komen aan bod: werken met de staf en een ritueel mes (neem een staf/tak en een mes mee), ritueel werk met het Noordse godenpantheon en de werelden, de rol van de voorouders in seidr, trance-zingen.

 

Meer informatie: www.soulritual.nl of bel 020 772 14 37

Aanbevolen literatuur - uiteraard: `Seidr, het Noordse pad, werken met magische en sjamanistische sporen in Noordwest-Europa' van Linda Wormhoudt

 


https://www.a3boeken.nl
De verlangens in je tas

Tijdens een workshop Damestasjeslezen bleek een deelneemsters een stevige, metalen kurkentrekker in haar tasje te hebben. Klein tasje, grote zware kurkentrekker, met van die flapjes. Hij zat er al meer dan een jaar in en de draagster van de tas had enorme weerstand om 'm eruit te halen, al vond ze het zelf ook mal. "Want tja, zie je..." legde ze uit: "Sinds de geboorte van mijn jongste heb ik nooit meer tijd om weer eens gezellig een avondje met mijn vriendinnen te zitten kletsen. Gewoon, leuk, flesje wijn erbij, bijpraten, lachen... En toen dacht ik: 'Stel nou dat ik over straat loop. En ik kom ze toevallig tegen. En we hebben tijd. En we gaan ergens gezellig zitten en er is een fles wijn... en niemand heeft een kurkentrekker bij zich! Dat zou erg zijn."
Een prachtig voorbeeld van hoe een opmerkelijk voorwerp in je tas je luid en duidelijk laat zien waar je verlangens eigenlijk naar uit gaan. Als je dat eenmaal weet kun je natuurlijk ook gewoon de telefoon pakken om die vriendinnen te bellen. Of om die andere verlangens onder ogen te zien, serieus te nemen en er direct wat aan te doen. Kunnen die kurketrekker, de klopboor, de dieetmaaltijd of het tennisracket lekker ook weer uit je tas. En trouwens: wat zou nou eigenlijk het onderliggende verlangen zijn als je een breedbeeldtelevisie wilt hebben... De wereld begrijpen? Of een tweede auto: zelfstandig zijn? En hoe los je die verlangens in zonder dure spullen te kopen? Zo zie je: de essentie van het materialisme zit in je handtas. Maar hij kan er gelukkig ook weer uit.

Dit is les 9 Damestasjeslezen, zoals verschenen in de nieuwsbrief Kort & Klein van Yoeke Nagel en als aanvulling op de basistechniek in het boek ‘Damestasjeslezen, het orakel dat je met je meedraagt’. Yoeke geeft ook regelmatig workshops over Damestasjeslezen, kijk op www.yoeke.com voor meer informatie.

 

Nieuwsbrief - 5 augustus 2010
Meer informatie, aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief:
www.A3boeken.nl.
Het doorsturen van deze nieuwsbrief stellen wij op prijs, maar alstublieft alleen naar mensen
van wie u weet dat zij dit ook op prijs stellen.
Als u deze nieuwsbrief verminkt op uw scherm krijgt, kijk dan hier.

 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX