A3boeken

nieuwsbrief 29 maart 2013


Een nieuwsbrief met van alles wat: een heuse prijsvraag, informatie over de nieuwe boeken die dit voorjaar verschijnen en de activiteiten die komen gaan, een gratis collectieve loslaatbehandeling op 31 maart (!)
en lees- en kijkvoer voor de Pasen. Fijne dagen!

 

https://www.a3boeken.nl
Dit is een heuse prijsvraag ook al zijn de antwoorden te vinden in het magazine HEUS.
Heb je geen papieren versie van HEUS, geen probleem, HEUS is ook gratis online te lezen en wel hier.

Door het beantwoorden van vier vragen maak je kans op een van deze vier prijzen:
- 'Kruidenwijsheid' van Marjanne Huising
- 'De glimlach van de sirene' van Selma Sevenhuijsen
- 'Dieren en wij - hun welzijn, onze ethiek' van Monique Janssens
- 'Het Heidehofse Natuur- en Inzichtspel' van Annetje Braat
Deze prijsvraag loopt 30 april 2013 af en de prijswinnaars worden daarna zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Meedoen!

 
https://www.a3boeken.nl

31 maart 11.00 uur - gratis collectieve loslaatbehandeling

Om iedereen te ondersteunen in deze roerige en onzekere tijden geeft Hans de Waard elke maand een gratis volledige collectieve Jassentechniek loslaatbehandeling op afstand. Wanneer je wilt dat hij je meeneemt in deze maandelijkse - loslaat - behandelingen schrijf je dan hier in. Indien gewenst kun je ook aangeven wat je wilt loslaten. Zoals een angst, een onverwerkt trauma, vermoeidheid, stress spanning vermoeidheid, spanning, onzekerheid, een negatief levenspatroon of negatieve gedachten. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is je op de betreffende dag om 11.00 uur te richten op datgene wat je los zou willen laten. De rest gaat vanzelf. Lees van te voren de tips en opmerkingen die Hans op zijn website geeft voor het beste resultaat. Geniet ervan en laat het leven weer voor je zorgen.

 
https://www.a3boeken.nl

Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven - Wendy Smit

Welke dromen en verlangens heb jij? Wat vind jij belangrijk in je leven? Waarvoor ben je dankbaar? Waarvan word je blij? Wat raakt jou? In de hectiek van alle dag is er lang niet altijd gelegenheid om bij deze vragen stil te staan. Wil je het antwoord weten? Met dit werkboek kun je ze al tekenend en schrijvend ontdekken en zo maak je kennis met… jezelf.
Maar liefst 70 onderwerpen helpen je op weg tijdens je ontdekkingsreis. Word stil door te tekenen in de cirkel en geef aansluitend een stem aan wat in jou wil worden gehoord. Het maakt niet uit of je kunt tekenen of schrijven, het gaat er ‘alleen maar’ om dat je al doende nieuwe kanten van jezelf ontdekt.
 

Dit werkboek is samengesteld door Wendy Smit: “Jezelf ontdekken is een cadeautje. Als je weet wat er in je hoofd en je hart leeft, geeft dat kracht, ontspanning en meer plezier in het leven. Door de combinatie van tekenen en schrijven kwam ik op eenvoudige en ontspannen manier weer in contact met mijn eigen stem en wijsheid. Terwijl niets hoefde, ontdekte ik van alles. Ik hoop dat je net als ik geniet van je eigen ontdekkingsreis.”

Rolt over enkele dagen van de pers. Te koop op de Schrijfdag van 6 april en natuurlijk ook in de webshop te bestellen.

Op pagina 10 en 11 van HEUS is een interview met Wendy Smit opgenomen over hoe je in contact kunt komen met je eigen verhaal.

https://www.a3boeken.nl

Sharing Nature, 77 spelvormen voor natuurbewustzijn - Joseph Cornell

Wanneer kinderen persoonlijk ervaring opdoen met de natuur ontstaat er meer individuele waardering voor de natuur. Ze ontdekken wat de natuur hen te bieden heeft en zullen er dan ook beter voor zorgen. Dit eenvoudige doch zeer effectieve concept vormt de basis van Sharing Nature®, waarmee Joseph Cornell sinds de introductie in 1979 wereldwijd voor een ware revolutie in de natuureducatie heeft gezorgd. De basis voor Sharing Nature vormt de leermethode Flow Learning™. Naast een uitgebreide uitleg van deze leermethode bevat dit boek per fase spelvormen voor zowel kleine als grotere groepen. Door de spelvormen leren de kinderen op een creatieve manier van de natuur. Ze krijgen het gevoel deel uit te maken van de natuur, hebben plezier en ervaren innerlijke kalmte.
Dit boek is een inspirerend en praktisch handboek voor onder meer ouders, leerkrachten, natuurliefhebbers, natuurorganisaties en begeleiders. De 77 spelvormen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 100 jaar.

Een uitgave in samenwerking met Earth Games. Meer info over Sharing Nature.
Ook dit boek rolt over enkele dagen van de pers en is hier te bestellen. Degenen die hebben meegedaan met de voorintekening krijgen het zo spoedig mogelijk toegestuurd. NB Bij de voorintekening had het boek nog een andere cover.

Op pagina 2 t/m 5 van HEUS komen Joseph Cornell (auteur) en Anne Mijke van Harten (coördinator Sharing Nature Nederland) aan het woord over het belang van diepe, persoonlijke natuurervaringen.


https://www.a3boeken.nl

Beschermheer - kind van de wegen deel 2

De roep uit Lapland kon ze niet weerstaan. Ze moest en zou erheen. De ontmoeting met de Sami Mikha vormde het begin van een magische reis vol intrigerende ontdekkingen, onverwachte gebeurtenissen en heftige confrontaties. Want wie trekt er achter de schermen aan de touwtjes?

‘Beschermheer’ is een spirituele roman over wortels. Over waar je vandaan komt en waar je heen kunt gaan. Hoe je bent gevormd door je achtergrond, je geboorteland, je ouders. Dat je ondanks al deze factoren de lokroep kunt voelen van ver en je daar jezelf kunt tegenkomen. Lees over sjamanentrommels, naamloze kinderen, Noorse zigeuners, Finse doodsgodinnen en de kracht van zang. Over wat onderdrukking met de spiritualiteit van een volk doet en met hun ziel.

Linda Wormhoudt maakte kennis met sjamanisme in Koerdistan (‘Nephilim – kind van de wegen deel 1’) en reisde daarna naar Noors Lapland en Finland. “Ik heb beloofd te vertellen over Scandinavische magie en nu heb ik een deel van mijn belofte ingelost. Deze roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen en innerlijke beelden. ‘Fictie’ en ‘fantasie’ zijn woorden met een lading. Beide houden in dat iets niet waar is. Maar in mijn wereldbeeld zijn er vele waarheden en meerdere werelden. Wie bepaalt wat waar is en wat fictie? Dat laat ik aan de lezer over.”

'Beschermheer' verschijnt in juni, maar is al wel te bestellen.

 
https://www.a3boeken.nl

6 april - Schrijfdag

Waarom schrijf jij eigenlijk? Of waarom schrijf jij nog niet? Wil je beter schrijven, meer schrijven, meer ontdekken over het schrijfproces of jezelf, vingeroefeningen doen of voeling krijgen met wat je wilt schrijven en waarom?
Op de Schrijfdag van 6 april kun je twee van deze workshops volgen: 
- Met je dagboek op retraite – Christine de Vries
- Woordenregen – Margreet Schouwenaar
- Ontdek jezelf met tekenen en reflectief schrijven – Wendy Smit
- Droom en schrijf vanuit het kind in jou – Louisa Perreyn
- Een boek schrijven en uitgeven: hoe pak je dat aan? - Adrie Beyen

Er zijn nog maar een paar plekjes vrij.
Locatie: De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 AC Maarn (op loopafstand van NS-station, goed bereikbaar met auto en voldoende P)
Meer info en aanmelden: klik.

https://www.a3boeken.nl

7 april - In ritme zijn

Alles is trilling – alles is ritme! De framedrum en haar eeuwenoude ‘kennis’ brengen je hiermee in contact. De framedrum brengt je in contact met je eigen ritme, je eigen wijsheid. Laat je raken door haar helende en verbindende kracht, door haar magische klanken en haar diversiteit aan boventonen, die je met je handen en vingers uit de drum tovert. Tijdens deze dag maak je kennis met enkele traditionele ritmes uit diverse Arabische culturen zoals het Zar ritueel en een Nubisch ritme. We dansen, klappen en zingen terwijl we de ritmes op de drum laten klinken. In verbinding met elkaar komen we tot samen drummen en ritmisch bewegen. Een dag waarop je wordt gevoed en gedragen door de drum, door het ritme, door je eigen ritme, door je eigen wijsheid. Docent: Irmgard Cottaar.

Er zijn nog maar een paar plekjes vrij.
Locatie: Antropia, Driebergen (naast NS station en ook goed bereikbaar met auto, voldoende P)
Meer info en aanmelden: klik.


https://www.a3boeken.nl

21 april - De hemelse en de aardse moeder in tarot en kunst

De Grote Moeder komt in vele mythen voor, onder andere in de gedaante van Gaia, Demeter, Isis, Venus en Maria. Zij is zowel met de aarde als met de hemel verbonden en symboliseert de vrouwelijke principes: liefde, vruchtbaarheid, het voedende, zorgzaamheid en de cyclus van groei tot afbraak en wedergeboorte.
In de tarot, het symboolsysteem dat met archetypische beelden bewustzijnsprocessen en levensfasen aangeeft, is zij te herkennen in de Hogepriesteres (de hemelse moeder) en de Keizerin (de aardse moeder). In de kunst is zij te herkennen als de oermoeder door de eeuwen heen, van de Venus van Willendorf tot de grootste Nana van Nikki de Saint Phalle (de Keizerin in haar Tarottuin).

Karin Haanappel, kunsthistorica en auteur van ‘Het Parijs van Isis’ en ‘Herstory of Art’ zal aan de hand van prachtige beelden de geschiedenis van het vrouwelijk goddelijke de revue laten passeren. Naast werken van bekende meesters als Michelangelo en Titiaan behandelt zij ook werken van vrouwelijke kunstenaars.
Petra Stam, tarotiste en auteur van ‘Pythia, de hogepriesteres – symboliek en mythologie in de tarot’ en ‘In het licht van de Maan’, zal vanuit haar ervaring en kennis vertellen over de symboliek en mythen van de hemelse en de aardse moeder in de tarot.
De studiedag bestaat uit informatie in woord en beeld en een actieve werkvorm om de informatie persoonlijk te integreren. Voorkennis is niet nodig.

Locatie: MecSpirit, Baarn (goed bereikbaar met auto en op loopafstand van station)
Meer info en aanmelden: klik.

 
https://www.a3boeken.nl

26 mei - De Groene Man en de Groene Vrouw

In deze lezing maken Joke en Ko Lankester u deelgenoot van de ontdekkingen die zij hebben gedaan tijdens hun zoektocht naar de Groene Man. Een van de belangrijkste is dat de Groene Vrouw ook bestaat en evenals de Groene Man al eeuwenlang wordt afgebeeld. Net zoals Groene Dolfijnen, Groene Leeuwen en andere Groene Wezens.
Wat begon met enkele afbeeldingen van gebladerde gezichten eindigde met een archief van vele duizenden foto’s die ze in musea, kerken, paleizen en ruïnes maakten. Langzaam maar zeker ontdekten de Lankesters het verband tussen de Groene Man en de Vegetatiegod die in de oudheid vaak een rol speelde in mythen en rituelen. Ze verdiepten zich in zijn rol in het heidendom en het christendom, in de symboliek en zijn gedaantes door de eeuwen heen. Er ging een wereld voor hen open, een wereld waarin niets is wat het lijkt te zijn. Tijdens deze lezing gaat deze wereld ook voor u open.

Meer info en aanmelden: klik.

Lees- en kijkvoer

In de nieuwsrubriek van onze website worden iedere week wel een paar nieuwe artikelen geplaatst. Het hele archief telt inmiddels 53 pagina's met elk 5 artikelen en is hier te raadplegen.
Enkele recente artikelen zijn:
- 'Tastype - wat ben jij', Yoeke Nagel
- 'Ostara en Pasen', Ineke Bergman
- 'Het Gele Zon levenspad - 24 maart - 5 april', Elvira van Rijn
- 'The Sleeping Lady of Malta', Karin Haanappel
- 'Waar komt toch de Paashaas vandaan', Agnès Schlüter
- 'Kinderen met gedragsproblemen helpen ons collectief groeien in bewustzijn', Hans de Waard

Op de thuispagina staan altijd twee filmpjes, op dit moment zijn dit:
- Kruidenvakvrouw Marjanne Huising laat zien wat je aan kruiden(wijsheid) in het voorjaar bij jou om de hoek kunt vinden.
- Interview met Joyce Hellendoorn, voice medicine woman en auteur 'De stem van de Godin' over soundhealing.


Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX