A3boeken

nieuwsbrief 27 oktober 2012


Nog 1 nieuwe titel te gaan dit jaar: 'De geheimen van Hildegard von Bingen' van Gerrit Jan Keizer verschijnt medio november en op 18 november geeft hij er een lezing over. Op 25 november is de derde bijeenkomst in de serie 'Ritme en stem', dit keer staat de framedrum centraal. De eerste lezersreacties op de nieuwste boeken zijn binnen. Van mijn Vlaamse collega-uitgever heb ik een nieuw compendium in de verkoop: 'Dieren als dragers van cultuur'. De voorintekenactie 'Sharing Nature' loopt tot en met 30 november a.s. Profielen van Maya wijsheid voor je levenspad zijn nu online verkrijgbaar. Tot slot enkele tips om de komende periode te gaan schrijven en een greep uit de recente artikelen en berichten die op de website zijn verschenen en echt last but not least: een heuse Linda Wormhoudt prijsvraag met een grote prijzenpot. Veel leesplezier!

 
https://www.a3boeken.nl

Boek - lezing op 18 november in Baarn

In haar miniaturen verwerkte Hildegard von Bingen talrijke symbolen die refereren aan het ceremonieel gebruik en de verering van de vliegenzwam en symbolen die naar hallucinogene planten verwijzen. Klinisch psycholoog en mycoloog Gerrit Jan Keizer heeft een uitgebreide studie gemaakt van de symboliek die zij voor deze paddenstoelen en planten in haar teksten en miniaturen gebruikte. In deze lezing zal hij het aannemelijk maken, dat haar inspiratie mede voortkwam uit de hallucinaties of ‘visioenen’ en mystieke ervaringen of ‘openbaringen’ die zij met entheogenen opriep. De vliegenzwam was hiervan de voornaamste. Aan de hand van de verhulde symboliek laat hij zien welk effect het gebruik van psychoactieve paddenstoelen en planten - zoals doornappel, bilzekruid en alruin - op haar psyche, persoonlijkheids- en seksuele ontwikkeling had. Tevens gaat hij in op de traumatische ervaringen uit haar kindertijd en de afwijkende persoonlijkheidsontwikkeling die hieruit voortvloeide. Ook haar intieme (seksuele) relaties en haar positie in de katholieke kerk laat hij de revue passeren.

Gerrit Jan Keizer doet al vele jaren onderzoek naar planten en paddenstoelen of zwammen die psychoactieve stoffen bevatten en de invloed die het gebruik ervan heeft op de ontwikkeling van de wereldgodsdiensten, in het bijzonder van het vroegchristelijke geloof. De laatste jaren richt hij zich met name op de rol die de vliegenzwam heeft gespeeld in door de katholieke kerk overgenomen sjamanistische rituelen en ceremonieën.

Info/aanmelden lezing -- info/bestellen boek

 
https://www.a3boeken.nl

25 november - Volg je hartenklop, speel de framedrum

De framedrum is één van de oudste instrumenten uit met name Mediterrane en Arabische tradities - een vergeten erfgoed van vrouwen uit voorchristelijke periodes. De framedrum wordt onder meer in verband gebracht met vruchtbaarheid en natuurlijke genezingsprocessen. Door het bespelen van de framedrum met de vingers en handen worden subtiele boventonen en magische klanken hoorbaar.
Deze dag leer je de basisslagen die zijn verbonden met de elementen: water, aarde, vuur en lucht – Doum, Pah, Taka, Cha. We spelen de hartbeat en je leert het Isis ritme, een vruchtbaarheidsritme. Door stappen in een ritmische cadans, recitatie van de drumslagen en het klappen van het ritme integreer je een ritme via je lichaam. Dit werkt synchroniserend, verbindend en trance opwekkend. Wanneer je een ritme op deze manier eigen hebt gemaakt, gaat het spelen op de drum heel vanzelf. We besluiten de dag met een gezamenlijke drumimprovisatie.
Docent Irmgard Cottaar heeft reeds van jongs af aan een passie voor ritme, bewegen en muziek. Dit komt voor haar samen in het creëren en spelen van ritmes op de framedrum. Ze heeft een achtergrond als lichaamsgericht therapeut en heler. Door haar ontwikkeling op muzikaal en spiritueel gebied krijgt het bespelen van de framedrums de dimensie en diepte zoals zij zich die herinnert vanuit een innerlijk weten.
Info/aanmelden bijeenkomst. Het boek 'En de drummers waren vrouwen' van Layne Redmond geeft een uitgebreide beschrijving van de spirituele geschiedenis van het ritme.

 

https://www.a3boeken.nl "Het ziet er geweldig uit, kleurrijk, kruidig, origineel en super informatief." Nienke Binkhorst

"Als herborist zijnde weet ik in ieder geval dat hetgeen ze schrijft over de planten gewoon klopt. Daarnaast benadert ze de plant op een compleet andere manier, een spirituele, en dat maakt dit boek nou juist weer anders dan de standaard kruidenboeken." Ellen Meuwsen

Meer info/bestellen

 

https://www.a3boeken.nl "Een prachtig boek, waar in heel goed wordt uitgelegd welke rol bomen en zwammen spelen in het hele ecologisch systeem. Voor de geïnteresseerde een must." Antoinette Duijsters

Meer info/bestellen

 

Korte lezersreacties en uitgebreide recensies van boeken en kaartspellen zijn altijd van harte welkom: info@A3boeken.nl en op elke boekenwebshop die deze mogelijkheid biedt.


https://www.a3boeken.nl "Het boek Pythia is zeer de moeite waard: informatief met veel extra's!" Marieke Verhoef

"Wat een prachtboek! Mooie heldere beelden, uitgebreide mythologie, symboliek en weer heerlijk leesbaar" Bernadette Engels

"WOW !!! Ziet er echt indrukwekkend uit hoor, complimenten " Boekwinkel Eressëa op twitter

"In dit boek krijg ik als lezer een uitgebreide beschrijving van de 22 kaarten uit de Grote Arcana. De afbeeldingen laten zien hoe bewustwordingsprocessen verlopen. Het boek van Petra Stam geeft heel veel informatie over de symboliek, details en kleuren van de kaarten. De mythologische aanvulling op elke kaart maakt het boek zo compleet dat ik geen andere tarot boeken meer nodig heb. Er is veel aandacht aan het beeldmateriaal en de vormgeving geschonken waardoor het fijn is om mee te werken. Een echte aanrader!" Nicolette de Wijn op bol.com

"(..) Petra Stam licht zeer to the point en helder toe wat de symboliek van alle afzonderlijke kaarten inhoudt, en verbindt daar beelden uit de wereldmythologiën aan. Dit geeft nog eens een extra dimensie aan de betekenis van de kaarten. Als conclusie van de symboliek en mythologie, geeft ze een duiding van de kaarten. Doordat de tekst ondersteund en verduidelijkt wordt door mooie afbeeldingen, is het ook nog eens heel fijn om te lezen. Mag niet ontbreken in de boekenkasten van tarot- en symboliekliefhebbers! Pluspunten: Toegankelijk, Heldere boodschap, Inspirerend, Praktisch toepasbaar, Verrassend, nauwkeurig Benjael op bol.com

Meer info/bestellen

https://www.a3boeken.nl Van dezelfde uitgever (Mens en Cultuur Uitgevers) en hoofdauteur (Marcel de Cleene) als 'Compendium van rituele planten in Europa' is nu verschenen: 'Compendium van dieren als dragers van cultuur'. Met 1200 pagina's en veel foto's is dit Compendium een rijke bron van informatie over dieren in de mythologie, symboliek, kunst, heraldiek, verhalen, volksgeneeskunde, volksgeloof, magie, dromen, psychologie en religie. De dierenwereld is intens verweven met onze cultuur. Wie kent de herkomst van namen of uitdrukkingen als ‘ongelikte beer’, ‘gazet’ (ekster), ‘caprice’ (geit), ‘van de tongriem gesneden’, ‘al moesten de kraaien het uitbrengen, de waarheid komt aan het licht’, ‘tegen heug en meug iets beweren’, ‘zo bang als een wezel’, enzovoort? Wat had de populaire Franse zangeres Edith Piaf te maken met een mus? Wie weet nog dat men ooit dieren voor de rechtbank daagde? Waarom eet men geen of nauwelijks paardenvlees in Noordwest-Europa, maar wel in Zuid-Europa? Waarom prijken weerhanen op onze kerktorens en leeuwen of adelaars op talloze vlaggen en wapens van steden en families? Waarom offerde men vroeger vaak dieren? Gebeurt dit nog steeds, en waar? Hoe keek men in de oudheid tegen dieren aan? Dit naslagwerk biedt een antwoord op zulke vragen.

De dieren die aan de orde komen zijn: apen, antilopen, beren, bevers, bizons, buffels, cavia’s, dassen, dolfijnen, eekhoorns, egels, elanden, evers, ezels, gazellen, geiten, gemzen, giraffen, hazen, hermelijnen, herten, honden, hyena’s, jaguars, jakhalzen, kamelen, katten, konijnen, leeuwen, lynxen/lossen, mangoesten, mollen, muizen, nijlpaarden, olifanten, otters, paarden, panters/luipaarden, ratten, rendieren, runderen, schapen, steenbokken, stekelvarkens, tijgers, varkens, vossen, vleermuizen, walvissen, wezels, wolven en zeehonden.

Meer info/bestellen.


https://www.a3boeken.nl

Wie 'Maya wijsheid voor je levenspad, het Tzolkin profielenboek' kent, weet hoe bijzonder het is om van alles over jezelf, je kwaliteiten en talenten te ontdekken aan de hand van de Tzolkin kalender van de Maya's. Bij het boek is vanaf vandaag een nieuwe website in de lucht: www.mayawijsheid.nl. Op deze site kun je een persoonlijk profiel bestellen over je levenspad of over een specifiek levensjaar. Alles over jezelf, overzichtelijk geordende in een persoonlijk document. De profielen zijn zowel geschikt voor persoonlijk gebruik als voor coaching en begeleiding. Op de site kun je dagelijks gratis berichten over de dagenergie lezen en een maya calculator gebruiken om je zegel, toon en levenspad te berekenen.

 
https://www.a3boeken.nl

Voorintekenactie t/m 30 november 2012

Wanneer kinderen persoonlijk ervaring opdoen met de natuur ontstaat er meer individuele waardering voor de natuur. Ze ontdekken wat de natuur hen te bieden heeft en zullen er dan ook beter voor zorgen. Dit eenvoudige doch zeer effectieve concept vormt de basis van Sharing Nature®, waarmee Joseph Cornell sinds de introductie in 1979 wereldwijd voor een ware revolutie in de natuureducatie heeft gezorgd. De beroemde natuurconservator Sir Peter Scott noemde Sharing Nature zelfs van wezenlijk belang voor het voortbestaan van de planeet.
De basis voor Sharing Nature vormt de leermethode Flow Learning™. Deze methode wordt uitgebreid toegelicht. Verder bevat het boek (een samenvoeging van het Engelse deel 1 en 2 + enkele nieuwe spelvormen) 77 spelvormen voor kinderen van 4 tot 100 jaar. Dit boek is een inspirerend en praktisch handboek voor onder meer ouders, leerkrachten, natuurliefhebbers, natuurorganisaties en begeleiders.

Bestel en betaal dit boek uiterlijk 30 november a.s. en betaal geen € 32,50 maar € 25,00 (excl. verzendkosten). Het boek verschijnt in maart 2013.

Schrijven in de komende tijd

Dit jaar verschijnt er wederom geen 'Fluisteringen van licht, werkboek creatief schrijven en mediteren voor de tijd van Advent en Kerst' van Christine de Vries. Maar de werkboeken van 2007/2008, 2008/2009 en 2009/2010 zijn nog wel als e-boek verkrijgbaar. Vorig jaar hebben velen met plezier met een van deze boeken gewerkt. Ze zijn uitsluitend verkrijgbaar bij Boekenroute.
Fluisteringen 2007/2008: bestellen
Fluisteringen 2008/2009: bestellen
Fluisteringen 2009/2010: bestellen

Op veler verzoek is nu ook het uitverkochte 'Open zinnen' als e-boek verkrijgbaar: bestellen

Veel mensen denken dat ze niet kunnen schrijven, omdat ze zoveel fouten maken. Of weten niet wat ze moeten schrijven, want ze maken nooit iets mee. Of denken dat het er niet toe doet wat zij denken, vinden, voelen. Het mooie van ‘Luister naar je pen’ is, dat het helemaal niet belangrijk is hoe mooi en foutloos je schrijft. Het gaat erom dat schrijven een manier is om te ontdekken wat er in je leeft, wat voor jou belangrijk is. Deze inspirerende methode is ontwikkeld door Christine de Vries en wordt al vele jaren door haar gegeven.

Op 10 november worden op wel 30 plaatsen in Nederland en Vlaanderen introductieworkshops 'Luisteren naar je pen' gegeven door gecertificeerde cursusleiders. Hier vind je een overzicht van alle plaatsen en meer informatie.

In het werk van Rembrandt spelen handen vaak een belangrijke rol bij het verhaal dat hij wil vertellen. Zo zijn de handen van het Joodse bruidje een symbool van liefde en verbinding. Rembrandt maakte veel voorstudies van handen voor hij het verhaal in de handen van het Joodse bruidje kon schilderen. Wie schrijft maakt ook voorstudies. Kan luisteren naar zijn innerlijk stem. Kan zijn overijverige criticaster negeren. Kan genieten van zijn woordenstroom, de regenbui aan tekst zonder duidelijke structuur of kern. De pen danst over het papier, wordt rauw gekauwd tijdens het broeden en ligt altijd binnen handbereik. Zo ontstaan de ervaring, de kennis, het inzicht en het plezier waarmee het verhaal kan worden verteld.

In 'Woordenregen' heeft Margreet Schouwenaar genoeg schrijfoefeningen voor 1 jaar voorstudies gebundeld. Elke week heeft zijn eigen thema. Je kunt er op 1 januari mee beginnen, maar eerder mag natuurlijk ook. Info/bestellen


Een greep uit de nieuwste artikelen

De volle maan van 29 oktober: deze volle maan is de Jachtmaan en geeft aan dat men in vroeger tijden op jacht ging om de wintervoorraden aan te vullen. In deze tijd overleven we ook wel zonder de jacht en kan de nadruk worden gelegd op de figuurlijke jacht: Wat wil je in handen krijgen? Hoe verkrijg je dat wat je najaagt? Een artikel van Petra Stam.

Hoe krijg je meer energie? Jeanine Hofs: "Net als met veel dingen is het ‘meer energie’ krijgen een proces. Het begint met het constateren van het probleem, daarna het analyseren van de mogelijke oorzaken en vervolgens het maken van een plan van aanpak. Dat plan van aanpak speelt natuurlijk in op de mogelijke oorzaken. Want daar is de oplossing te vinden. Om een ander resultaat te krijgen, zul je dingen moeten veranderen. En dat is niet altijd even makkelijk..."

Of ze ook portemonnees leest, vroeg de redactie van een tv-programma aan Yoeke Nagel. "Tuurlijk', sprak zij. "Als ik damestasjes en herenbroekzakken kan lezen, dan moet dat met portemonnees ook kunnen." Op haar verzoek vonden de opnamen plaats in het Afrikamuseum in Berg en Dal. De uitzending volgt later, maar het blog van Yoeke is al te lezen.

De integrale tekst van deze en andere artikelen/nieuwsberichten zijn te vinden in de nieuwsrubriek.

 

https://www.a3boeken.nl
Speciaal voor de (nieuwe) fans van Linda Wormhoudt en haar boeken: DE LINDA WORMHOUDT PRIJSVRAAG. Tot en met 30 november 2012 maak je kans op een van de volgende prijzen, want die worden onder de goede inzendingen verloot:

1. zielenfotosessie - Linda Wormhoudt maakt een serie foto's van jou in de heemtuin in Amsterdam - meer info.
2. boekenpakket: 1 ex. 'Goden en sjamanen in Noordwest-Europa', 1 ex. 'Ademtocht', 1 ex. 'Seidr', 1 ex. 'Nephilim' en 1 ex. 'Aardevrouwen spreken'
3. 1 ex. 'Goden en sjamanen in Noordwest-Europa'
4. 1 ex. 'Ademtocht'
5. 1 ex. 'Seidr, het Noordse pad'
6. 1 ex. 'Nephilim'
7. 1 ex. 'Aardevrouwen spreken'

Meedoen kun je hier.

 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX