A3boeken

nieuwsbrief 21 juni 2021


Vers van de pers: 'Ceremonies' van Sandra Ingerman over sjamanistische wijsheid voor het leven van alledag.
Christine de Vries organiseert deze zomer een minipelgrimage. Vertrekdatum: 23 juli.
En verder een artikel over de volle maan van 24 juni door Petra Stam. De herdruk van haar tarotboek 'Pythia' verschijnt over enkele weken. Een greep uit de eerste ervaringen met de wijsheidskaarten 'Hemelse hond'.
Veel leesplezier!

 
https://www.a3boeken.nl

Vers van de pers: Ceremonies

Ceremonies hielpen onze voorouders en hun gemeenschap te overleven en met veranderingen om te gaan. In haar boek ‘Ceremonies’ slaat sjamanistich leraar Sandra Ingerman een brug tussen oude ceremonies en onze hedendaagse behoeften met inspirerende informatie, verhalen en praktische handvatten voor jouw eigen ceremonies. Door gebruik te maken van de heilige kracht van ceremonies heb je een van de oudste en meest effectieve tools tot jouw beschikking om zowel jezelf als de wereld te transformeren.

Voor dit boek putte Sandra Ingerman uit haar decennialange ervaring met sjamanistisch werk en ceremonies in het bijzonder. Ze geeft aan welke elementen een ceremonie krachtig maken, zoals het neerzetten van de intentie, de juiste plek kiezen, voorwerpen verzamelen en voorbereiden, en hoe om te gaan met het onverwachte. Op welke manier je jouw dagelijkse beslommeringen kunt loslaten en een ruimte kunt creëren waar magie kan gebeuren. Hoe je alleen kunt werken, in een groep of op afstand met virtuele ceremonies. Hoe je spirit helpers tegemoet kunt treden en hoe je met hen, de elementen, de natuurlijke wereld, jouw voorouders en de creatieve energie van het goddelijke kunt samenwerken. Er is aandacht voor allerlei soorten ceremonies, zoals ceremonies bij belangrijke gebeurtenissen in je leven – een huwelijk, geboorte, naamgeving, volwassen worden, overlijden, waardige afsluiting en een nieuwe start. Alsook ceremonies voor herstel van de energetische balans, zegening en het loslaten van beperkende gedachten.

Sandra Ingerman vertelt bovendien hoe je jouw leven kunt zien als een ceremonie, hoe je jouw hele leven kunt doordrenken met ceremonieel werk, van het aanleggen van een tuin tot het brengen van nieuwe energie in jouw huis of kantoor en het helpen helen van onze planeet. ‘Ceremonies’ is niet alleen een handboek, maar ook een bron van inspiratie voor het creëren van originele ceremonies die passen bij jouw eigen behoeften en die van jouw gemeenschap. Als je een krachtige, succesvolle ceremonie voor jezelf uitvoert, dan zorgt het principe van eenheid ervoor, dat dit niet alleen helend is voor jouzelf, maar dat al wat leeft wordt geheeld en evolueert.

Meer info en bestellen: klik.
Ook verkrijgbaar bij de boekhandel later deze week.


 
https://www.a3boeken.nl

Zomerse minipelgrimage

Tijdens deze unieke zomerse innerlijke pelgrimage ga je deels solo en deels samen met Christine de Vries en anderen drie dagen schrijvend op reis. Het doel van deze pelgrimstocht is zowel de eindbestemming als het onderweg zijn. Je reist met de pen in de hand en je hart als zuiver kompas.

Deze innerlijke pelgrimstocht leidt langs bekende én onbekende (pleister)plaatsen. Het boek “Innerlijk Pelgrimeren” is gedurende deze dagen de inspiratiebron. Materiaal uit het boek wordt aangevuld met unieke creatieve oefeningen, verrassende opdrachten en verschillende mogelijkheden om reisgenoten onderweg te ontmoeten.

Als dit tot je hart spreekt, weet dan, dat je zeer welkom bent op deze innerlijke pelgrimage.

De pelgrimage bestaat uit drie etappes en de eerste (23 juli) staat in het teken van het labyrint.

Meer informatie: klik

 
https://www.a3boeken.nl

De volle maan van 24 juni 2021

Op 21 juni is de nacht het kortst en de dag het langst. Op deze dag gaat de Zon naar het sterrenbeeld Kreeft. Bij ons op het noordelijk halfrond wordt dit het begin van de zomer genoemd, het hoogtepunt van het licht of Midzomer. Na deze dag, dit keerpunt, zal de Zon heel langzaam in kracht afnemen en zullen de dagen korter worden. Bloemen laten hun pracht zien alvorens straks met hulp van zonnekracht al hun energie te stoppen in het vormen van zaden. Wat nog niet voldoende is gegroeid, krijgt van de Zon een extra zetje. Op het Midzomerfeest wordt gevierd dat de oogst op de akkers staat te rijpen. Laat tijdens dit vreugdefeest je passie, warmte en kracht schijnen. Het trekt nu meer om je actief in de buitenwereld te bewegen en te genieten van het buitenleven en van de Zon. Sta ook stil bij wat je de afgelopen periode (symbolisch) hebt gezaaid: wat is nu sterk gegroeid en vraagt tijd om verder te rijpen? Welke vorm, uitkomst of succes wens jij? Wat mag wel wat meer in het licht komen te staan? Het thema bij de Maan van de Kortste Nacht is ‘rijping’. Laat jouw magische innerlijke vruchten uitgroeien tot ze kunnen worden geoogst.

De volle maan in Steenbok kan serieus maken, doorzettingsvermogen geven en helpen om je doelen een stap dichter bij de werkelijkheid te brengen, doordat je je er gericht voor inzet. De Maan gaat over emoties en gevoelens, maar onder een Steenbokmaan is het lastig om gevoelens te tonen of te uiten en je eigen behoeften kenbaar te maken. Wees niet te hard of te streng voor jezelf deze dagen! De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Kreeft, dus je gaat wel voelen wat voor jou van belang is. Wat geeft blijheid en energie, en wat is klaar of waarvan voel je in al je cellen dat het niet meer gaat? Voel ook wanneer je lichaam aangeeft dat je teveel (verantwoordelijkheden van jezelf of van anderen) draagt. Maak tijd en ruimte om te ontspannen en te genieten, want in die momenten wordt duidelijk waar je hart naar uitgaat.
Door de invloed die Jupiter op de Maan heeft, zul je sneller optimisme en zelfvertrouwen ervaren, samen met anderen willen zijn of delen, maar vooral handelen vanuit trouwheid naar jezelf. De behoefte om je horizon te verbreden kun je letterlijk of geestelijk opvolgen, idealen komen op en willen worden geleefd.
Venus en Pluto staan deze dag tegenover elkaar, wat intense gevoelens kan opwekken: een overweldigende en dwingende behoefte aan liefde, manipulatie, krachtmetingen en obsessies kunnen zich voordoen in of om je heen. Probeer drama’s te vermijden – wacht een dag en zie of voel hoe het dan is! Wat je vandaag per se wilt of in werking zet, vervult niet per se een zielenbehoefte. Saturnus en Uranus staan nog scherp, wat spanning geeft op alle gebieden waar vrijheid in het gedrang komt. Onverwachte beperkingen zullen minder worden opgelegd omdat deze hemelse invloed afneemt, maar rond de Kerst zal dit thema voor een derde keer hevig aan de orde zijn. Voel wat jouw wensen ten opzichte van vrijheid zijn, zoek gelijkgestemden op en steun elkaar. Laad je op aan de zonnestralen, laat licht door je heen stralen, luister naar de informatie die vanuit de kosmos naar je toe komt. Zo ben je als een antenne afgestemd op de hoogste energie en kun je daar op het aardse vlak naar leven.

Iedere maand schrijft Petra Stam een artikel over de volle maan en een artikel over de nieuwe maan. Alle te vinden op haar website.

Het boek 'In het licht van de Maan' dat zij samen met Marja de Zeeuw schreef is momenteel uitverkocht. De derde druk verschijnt eind deze zomer. Wel alvast te bestellen in de webshop of bij de boekhandel. De Maankaarten zijn wel leverbaar.

 

https://www.a3boeken.nl

 

Spot on!! Dat is de beste manier voor mij om mijn ervaringen met de Hemelse Hond kaarten weer te geven. Ik ben er dan ook ontzettend Blij mee!
De kaarten hadden meteen een bepaalde aantrekkingskracht op mij, want ik werk graag met kaarten EN met Honden. Toen ik de splinternieuwe set echter in handen kreeg, zag die er weliswaar prachtig uit, maar hij voelde niet meteen ‘eigen’ (ik ben HSP, vandaar ;)) Ik was daarom blij met de suggesties in het bijbehorende boekje, om je eigen energie aan de kaarten te geven. Daarna was het helemaal oké en kon ik ermee aan de slag.

Ik heb de kaarten zowel voor mezelf gebruikt als in mijn werk met mensen die nieuwsgierig zijn naar de Wijsheid van (hun) hond(en) Het gaat hierbij voor mij altijd over een stukje verdieping. En deze kaarten hebben een diepgang die ik niet eerder ben tegengekomen bij een kaartenset…
De kaarten maken feilloos zichtbaar wat gezien wil worden of wat om aandacht vraagt.
Ik geloof dat de Intentie waarmee de kaarten zijn gemaakt hier een belangrijke rol in speelt (De kaartenset is opgedragen aan de honden die belangrijk zijn -geweest- in het leven van de makers. Hun foto’s staan voorin het boekje) De eenvoudige, speelse vormgeving, zorgt er vervolgens voor dat de boodschap altijd binnenkomt:

De ene keer spreekt de illustratie -allemaal mooie hondenplaatjes!- tot de verbeelding, de andere keer is het bijbehorende themawoord heel treffend, of brengt juist het kleine, aanvullende zinnetje precies die boodschap over die je op dat moment nodig hebt. En mocht het dan toch nog niet helemaal duidelijk zijn wat de energie van onze wijze viervoeters je wil vertellen, dan kun je nog de uitvoeriger toelichting in het boekje raadplegen. Hier vind je ook bij elke kaart een aantal aanvullende ‘Kluiven’ om concreet mee aan de slag te gaan of verder over na te denken. Dit brengt je steeds een stapje verder.

De hondgerelateerde woordkeus zowel op de kaarten als in het boekje, houdt de boodschap licht, zonder de betekenis af te zwakken. Alles ‘klopt’ gewoon aan deze set!

Tot slot wil ik nog een persoonlijke ervaring delen.
Ik ben pas 50 geworden en ik wilde graag een kaart trekken vanuit de vraag welk thema mijn nieuwe levensjaar draagt. Hierop trok ik de kaart ‘Horen bij – Ga op zoek naar jouw roedel’. Dit verwarde me in eerste instantie een beetje, juist omdat ik nog niet zo lang geleden tot de ontdekking ben gekomen dat ik ‘op mezelf staand’ het beste tot mijn recht kom. Maar ik weet ook dat de kaarten zichtbaar maken wat je zelf (nog) niet goed kunt zien… Dus las ik de toelichting in het boekje, ging aan de slag met een van de ‘kluiven’ en trok vervolgens nog een kaart. Dit keer vanuit de vraag wat mij zou kunnen helpen om Mijn Roedel te mogen Ontmoeten & Verwelkomen in mijn Leven. Hierop trok ik de kaart ‘Helderheid’. Meteen bij het omdraaien, werd ik geraakt en zag ik, wat een seconde eerder nog een blinde vlek was: Dat wat ik voor anderen doe - Helderheid scheppen - mag ik nu ook voor mezelf (leren) inzetten. Soms ligt dat wat je zoekt of nodig hebt, pal voor je snufferd. Hoe fijn en bijzonder is het dan als de Wijsheid van de Hemelse Honden je helpt om dat te kunnen zien…

Recensie: Sandra Dolk, HartWerker bij Building Bridges – Hartsverbinding tussen Mens & Dier

Meer recensies en informatie over 'Hemelse hond' vind je hier.

Zijn er mensen die willen ervaren hoe de wijsheidskaarten van 'Kosmische kat' werken en daarover willen schrijven? Zo ja, stuur een mail naar info@a3boeken.nl en vraag een recensie-exemplaar aan en geef daarbij aan hoe je dat wilt aanpakken.

 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX