A3boeken

nieuwsbrief 21 juni 2013


21 juni - de langste dag van het jaar, de kortste nacht van het jaar. De volle maan van 23 juni valt bijna samen met de zonnewende. Zullen de wolken ons een blik gunnen op de Supermoon?
In ieder geval is het zeker dat 'Beschermheer' op 30 juni a.s. het levenslicht ziet. Hij wordt welkom geheten met trommels en zang (joik). Kom je ook?
Verder in deze nieuwsbrief aandacht voor de nieuwe schriftelijke cursus van Christine de Vries, de vier nieuwe titels van dit najaar en 'Sharing Nature'.
Fijne zomer!
 
https://www.a3boeken.nl

De volle maan van 23 juni

Deze volle maan heet de Maan van de Kortste Nacht en valt bijna samen met Midzomer of de zonnewende: op 21 juni bereikt de Zon de hoogste stand; dit is de langste dag van het jaar en dus de kortste nacht. Voor ons is dit echter niet het midden van de zomer - wat het voor onze voorouders, de Kelten en Germanen, wel was - maar het begin van het zomerseizoen. Weldra hebben de gewassen hun hoogtepunt bereikt en begint het rijpen. Rijping is een proces dat zich eerst van binnen afspeelt. Zo ook bij ons, mensen: deze tijd gaat om de rijping van je plannen, doelen of wensen. Kijk naar wat zich heeft ontwikkeld in jezelf, wat je hebt bereikt de afgelopen tijd en hoe je dat verder kunt ontplooien en vormgeven.

Als de Maan het dichtst bij de Aarde staat én het is volle maan, is er sprake van een Supermaan. Ze is nu dan ook 12 procent groter en helderder.
De Maan staat in het aardeteken Steenbok. De Zon schijnt licht vanuit het tegenoverliggende waterteken Kreeft. Steenbok is als de archetypische vader die nuchterheid, structuur, orde en discipline brengt zodat je je top kunt bereiken. Kreeft is als de archetypische moeder die zorgt, koestert en emoties of gevoelens omhoog laat komen. Zon en Maan staan tegenover elkaar in deze tekens, waardoor deze twee kwaliteiten in jezelf in balans kunnen komen. Het verlangen naar diepe verbindingen en gevoelens zal extra sterk zijn tijdens deze supermaan. Daarbij prikkelt Neptunus de fantasie en laat droombeelden omhoog komen.
De Zwarte Maan (Lilith) staat precies tegenover de Maan en direct naast de Zon. Ook deze polariteit kan balans brengen: de Maan roept Lilith tot de orde als zij te veel ontspoort in gedragingen en uitingen, terwijl Lilith oude, gestagneerde gewoonten kan doorbreken. Ook betekent het dat je enerzijds geaard bent en anderzijds zeer in verbinding staat met je intuïtie. Een goede tijd dus voor een ceremonie, voor magie, creativiteit (in woord of beeld), healing én romantiek!

Deze maan geeft aan dat het tijd is om serieus aan de fundering van je plannen en doelen te bouwen. Om je top te bereiken moet je actie ondernemen, werk verzetten, grenzen stellen en doorzetten… Maar geef je onbegrensde fantasie ook ruimte, want die kan je boven je oude, vertrouwde kaders uittillen! Neem de tijd om naar je ziel te luisteren en onderneem actie op gebieden in je leven die belangrijk zijn maar die je in het ‘uitstelhoekje’ hebt gezet.
Betrek het licht in je maanviering: bekijk welke zaken wel wat meer in het licht mogen komen te staan. Licht geeft ook energie, dus gebruik die eventueel om jezelf doelgericht en actief in de buitenwereld te laten zien.

Tekst en foto: Petra Stam. Meer over de Maan, haar invloed op ons, vieringen, symboliek en bewustwording is te vinden in het boek 'In het licht van de Maan' van Petra Stam en Marja de Zeeuw.

 
https://www.a3boeken.nl

30 juni - 'Presentatie Beschermheer'

Het vijfde boek van Linda Wormhoudt, ‘Beschermheer, kind van de wegen deel 2’, willen we graag met trommel en zang (joik) welkom heten op zondag 30 juni a.s. Kom je ook? En zo ja, breng je dan je eigen trommel, ratel en stem mee? Heb je geen trommel of ratel, geen probleem: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Programma: 14.00 uur ontvangst met koffie/thee en wat lekkers / 14.30 uur presentatie / aansluitend boekverkoop en signeren / 16.00 uur einde
Locatie: Alle Ruimte, Insingerstraat 39, Soest

De toegang is gratis. Wel graag aanmelden, dan weten wij met hoeveel mensen we rekening mogen houden. Bovendien weet je dan ook zeker dat je erbij kunt zijn. Aanmelden

Het boek

De roep uit Lapland kon ze niet weerstaan. Ze moest en zou erheen. De ontmoeting met de Sami Mikha vormde het begin van een magische reis vol intrigerende ontdekkingen, onverwachte gebeurtenissen en heftige confrontaties. Want wie trekt er achter de schermen aan de touwtjes?
‘Beschermheer’ is een spirituele roman over wortels. Over waar je vandaan komt en waar je heen kunt gaan. Hoe je bent gevormd door je achtergrond, je geboorteland, je ouders. Dat je ondanks al deze factoren de lokroep kunt voelen van ver en je daar jezelf kunt tegenkomen. Lees over sjamanentrommels, naamloze kinderen, Noorse zigeuners, Finse doodsgodinnen en de kracht van zang. Over wat onderdrukking met de spiritualiteit van een volk doet en met hun ziel.
Linda Wormhoudt maakte kennis met sjamanisme in Koerdistan (‘Nephilim – kind van de wegen deel 1’) en reisde daarna naar Noors Lapland en Finland. “Ik heb beloofd te vertellen over Scandinavische magie en nu heb ik een deel van mijn belofte ingelost. Deze roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen en innerlijke beelden. ‘Fictie’ en ‘fantasie’ zijn woorden met een lading. Beide houden in dat iets niet waar is. Maar in mijn wereldbeeld zijn er vele waarheden en meerdere werelden. Wie bepaalt wat waar is en wat fictie? Dat laat ik aan de lezer over.”
Het boek is al te bestellen in de webshop en wordt na de presentatie op 30/6 verzonden.

 
https://www.a3boeken.nl

Dagboek als spiegel - een heel jaar inspiratie

Op 15 augustus 2013 start de nieuwe schriftelijke cursus (6 modules) van Christine de Vries. Deze cursus is voor iedereen die…

  • van (dagboek) schrijven houdt (ervaren of beginner – echt iedereen is welkom!)
  • creatieve schrijftechnieken wil leren gebruiken
  • op zoek is naar nieuwe (schrijf)inspiratie
  • behoefte heeft aan bezinning en ruimte voor reflectie
  • nieuwsgierig is naar speelse vormen van zelfexpressie

Haar boek “Dagboek als spiegel” is het fundament van haar werkwijze en voor deze cursus. Echter, in deze cursus worden de opdrachten in dit boek aangevuld met speelse opdrachten en nieuwe uitdagingen. Eén ding is zeker, na het volgen van deze cursus is jouw dagboek een rijke bron van inspiratie én zelfexpressie geworden!

De cursus wordt vergezeld door een weblog en speciale schrijfdagen!
Meer informatie en aanmelden op de website van Shodo.

 
https://www.a3boeken.nl

De essentie van edele stenen - Anneke Agterberg

De microscoopfoto’s van Anneke Agterberg laten je de essentie van 52 edele stenen zien en ervaren. Elke steen (van aardbeikwarts tot zonnesteen) heeft zijn eigen kleurexplosie en helend vermogen. De bijbehorende tekst geeft je een duwtje in de juiste richting. Confronterend, bevestigend, troostend… precies wat je op dat moment nodig hebt. Met hun essentiële boodschap helpen de edele stenen je inzicht te krijgen in wat er speelt en hoe je het beste daarmee kunt omgaan.

Spel van 52 inzichtkaarten in een kartonnen doosje. Verschijnt eind augustus en is te bestellen.

De primeur is voor de Levenskunstbeurs en daar geeft Anneke een workshop waarin aan de hand van de kleurrijke microscoopfoto’s duidelijk wordt wat belangrijk voor je is. De magie van de edele stenen en de explosie van kleuren geven aan welk thema in jouw leven aandacht nodig heeft. Wat is de volgende stap in je persoonlijke of spirituele ontwikkeling? Wat is belangrijk voor je om te weten? De kleurensymboliek in combinatie met de essentie van de steen helpen je bij bewustwordings- en veranderingsprocessen. Edele stenen hebben een verhaal en een helende werking. Tijdens de workshop kun je dit ontdekken en je laten verrassen.

 
https://www.a3boeken.nl

Maya wijsheid creatiekaarten - Elvira van Rijn en Patricia Mooren

Deze Maya wijsheid creatiekaarten brengen je direct in verbinding met de onuitputtelijke energiecentrale, het hart van de Melkweg of in Maya taal: Hunab ‘Ku. Ze laten je zien hoe je deze energie kunt gebruiken voor bewustwording, talentontwikkeling, creaties en relaties.
Om met deze kaarten te werken is het niet noodzakelijk dat je kennis hebt van de wijsheid van de Maya’s en hun Tzolkin creatiekalender. Ze spreken namelijk rechtstreeks tot je hart en openen de deur naar je eigen wijsheid.
Deze kaarten kun je voor jezelf gebruiken (bijvoorbeeld als orakel) en ook inzetten voor professionele begeleiding (coaching, training, etc.).
Het doosje bevat 66 Tzolkin kaarten (95 x 138 mm): 2 x 20 zegelkaarten en 2 x 13 toonkaarten. En verder 5 kaarten met concrete werkvormen voor kinderen, volwassenen, groepen en teams.

Het spel verschijnt eind augustus en ook hiervan is de primeur op de Levenskunstbeurs. Het spel is al te bestellen in de webshop.

Tot 15 juli geldt een aantrekkelijke aanbieding voor coaches en trainers die met het spel willen gaan werken en als wederverkoper willen optreden. Informatie is op te vragen via info@A3boeken.nl

 
https://www.a3boeken.nl

Motherhood - 18 jaar en meer dan 200.000 bananendozen voor kinderen en moeders

Nicolien de Kroon, een gewone moeder uit het Noord-Hollandse Andijk volgt haar roeping met heel haar hart en heel haar verstand. Via het verhaal van haar jeugd, deels doorgebracht op Curaçao, neemt zij de lezers mee naar 1991, het begin van de Eerste Golfoorlog. Zij wordt gearresteerd door de CIA, wanneer zij haar zorgen over de kinderen in Irak en Koerdistan wil delen met president Bush. Samen met vele moeders en hun kinderen vult zij meer dan 200.000 bananendozen met onder meer medicijnen, voedsel, kleding en knuffels. Ze gaat naar de grootste brandhaarden op de wereld om de hulpgoederen te distribueren. In Koerdistan wordt zij de rots die warm is van de zon genoemd en in Nederland moeder zonder grenzen. Haar verhaal neemt u mee naar woestijnen, sloppenwijken, vluchtelingenkampen en oorlogsfronten in Europa, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. Op het Rode Plein in Moskou laadt zij kinderpakketten uit een vrachtwagen. Na afloop is het kantoor van president Gorbatsjov tot de nok toe gevuld met dozen. Samen met Moeder Teresa huilt zij om het lot van de kinderen van de rekening in deze wereld. Moeder Teresa adviseert Nicolien hoe zij haar organisatie leiding moet geven. De stammoeder van de Barzani clan uit de Barzan vallei geeft haar de naam voor haar organisatie: Motherhood.

Haar opdrachten om in actie te komen, ontvangt zij tijdens haar dromen. Openhartig vertelt zij over haar spirituele ontwikkeling, de helpende engelen en vogels, haar twijfels en verdriet, haar overgave aan het Grote Geheel, haar Godsvertrouwen. Haar reis over de wereld in oorlogs- en rampgebieden bestrijkt een periode van achttien jaar. Dit boek geeft u inzicht in de werkwijze van grote hulporganisaties, de invloed van de media, de politieke machtsverhoudingen en de corruptie die hieruit voortvloeit. U wordt aangeraakt door de rauwe wereld van intens verdriet waarin zonlicht sterft. Vele werelden ontmoeten elkaar, zoals de truckerswereld en die van de betrokken moeder. De bizarre humor die hieruit voortkomt, zorgt ervoor dat het verhaal positief en licht blijft. De kritiek waaraan zij blootstaat, beschrijft zij openlijk. De vele Godswonderen die tijdens haar transporten gebeuren zijn alleen te omschrijven met het woord ‘ongelofelijk’.

Eddy van Wessel, winnaar van de Zilveren Camera 2011, vergezelde haar op vele reizen. Zijn foto’s zetten haar ongelofelijke levensreis in de realiteit.

Het boek wordt gepresenteerd op 21 september a.s. - Meer info over de presentatie volgt.
In de webshop is het boek al te bestellen (bestellen is niet nodig als je naar de presentatie komt).

 
https://www.a3boeken.nl

Heilige bronnen in de Lage Landen

In ‘Heilige bronnen in de Lage Landen’ doen mensen verslag van hun zoektocht naar een of meer waterbronnen met enerzijds aandacht voor hun eigen ervaringen en anderzijds voor de (eventuele) historie en feitelijke situatie. In de algemene hoofdstukken valt onder meer te lezen hoe je op zoek kunt gaan, waarop je moet letten, wat je kunt doen wanneer je een bron hebt gevonden. En waarom je dat zou doen. De algemene hoofdstukken bevatten naast een handleiding voor het heden ook de nodige historische informatie.
Een bron is een waterlichaam, al dan niet natuurlijk ontstaan. Wat onderscheidt een heilige bron van een niet-heilige bron? Bij een heilige bron ervaar je dat er meer is dan alleen maar water. Je kunt er inzichten, heling en kracht vinden, contact leggen met andere werelden of …
Sommige heilige bronnen waren al voor onze verre voorouders belangrijk, maar er zijn ook heilige bronnen van recenter datum en zelfs bronnen die nu heilig worden, doordat ze voor jou (en anderen) een belangrijke rol vervullen.

Aan dit boek werken onder meer mee: Ineke Bergman, Ruud Borman, Bee van der Heijde, Fanny van der Horst, Heyta Melssen, Michiel de Nijs, Kirsten Notten, Caroline Synke, Hans Welens en Linda Wormhoudt.

Het boek 'Heilige bronnen in de Lage Landen' verschijnt in het najaar, maar is al wel te bestellen.

 
https://www.a3boeken.nl

Gebruik dit boek, ga naar buiten en geniet!

De Amerikaanse schrijfster en milieuactiviste Rachel Carson zei ooit dat ieder kind tenminste een volwassene in zijn leven zou moeten hebben om samen het diepe gevoel van verwondering en vreugde over het mysterie van de wereld waarin we leven te beleven. Zij trok zelf dan ook regelmatig met haar kleine neefje bij nacht en ontij de natuur in.

Joseph Cornell is zo'n volwassene. Al meer dan dertig jaar bezorgt hij kinderen - groot en klein - onvergetelijke ervaringen in de natuur. Zijn methodiek Flow Learning, waarbij vooral het leren met het hart centraal staat en hij inspeelt op zowel het bewustzijn en de energie van de groep als die van de natuur, is een onuitputtelijke inspiratiebron voor velen. Zo ook voor mij, onder andere in mijn werk als groene kindercoach en kinderyogadocent. Cornells Engelstalige boeken over Sharing Nature met heerlijk ouderwetse zwart-wit foto's liggen thuis inmiddels behoorlijk beduimeld 'voor de grijp'. Een paar jaar geleden had ik het geluk om hem zelf mee te maken tijdens een door Earth Games georganiseerd bezoek aan Nederland. De authenticiteit en het plezier waarmee hij zijn diepe liefde voor de natuur met anderen deelt via creatieve en speelse belevingsactiviteiten maakten toen diepe indruk op me. Cornell weet mensen te raken in het hart en ik ben ervan overtuigd dat wie zich geraakt voelt en zich deel voelt uitmaken van de natuur er ook beter voor zal willen zorgen.

Nu is er dan deze nieuwe Nederlandse uitgave van zijn beide boeken 'Sharing Nature', aangevuld met nieuwe spelvormen en aangepast aan de Nederlandse situatie. In het boek wordt de methodiek van Flow Learning uitgelegd en worden 77 verschillende activiteiten, sommige speels, andere meer reflectief beschreven. Daarnaast is het boek gelardeerd met beeldende sfeerbeschrijvingen en prachtige aansprekende foto's. De foto's waarop mijn eigen kinderen te zien zijn, brengen bij mij opnieuw de gevoelens van verwondering, verbondenheid en plezier boven die we samen beleefden in de natuur.

De methode van Cornell is zeer laagdrempelig: je hebt er nauwelijks materialen voor nodig en als begeleider hoef je geen diepgaande theoretische kennis van de natuur te hebben. Het gaat immers om voelen en beleven. Het plezier spat er vanaf. Je hoeft er niet voor naar een prachtig natuurgebied ver weg. Het parkje om de hoek en het groene schoolplein voldoen net zo goed. Of je nu een volledige Flow Learning sessie wilt opzetten en uitvoeren met een groep kinderen of gewoon losse activiteiten wilt doen, laat je inspireren. Gebruik dit boek, ga naar buiten en geniet!

Een waardevol boek dat uitnodigt tot het beleven van vele magische natuurmomenten. Bestellen

Recensie: Alberthe Papma, Zin in Groen, voor Groen Cement

 

Ook in de zomer worden er regelmatig nieuwe artikelen, recensies en andere lezenswaardige berichten op de website geplaatst. De agenda is al aardig gevuld met inspirerende en interessante activiteiten van en met auteurs en er komen er nog meer bij. Dus als je iets wilt lezen of doen, ga dan naar www.A3boeken.nl
Op de pagina van A3 boeken op Facebook verschijnen vrijwel dagelijks nieuwe berichten en ook op twitter gebeurt van alles: volg @AdrieA3boeken

 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX