A3boeken

nieuwsbrief 21 april 2022


Zojuist is de laatste nieuwe titel van dit voorjaar door de drukker afgeleverd en dus leverbaar: 'Zielscontracten tussen mens en dier' van Tammy Billups. De andere nieuwe zijn allemaal enthousiast ontvangen en van de krachtdierkaarten junior van Petra Stam is er nu zelfs een onderwijspakket.
Achter de schermen wordt alweer hard gewerkt aan de boeken en kaartensets die na de zomer zullen verschijnen. Enkele van Nederlandse auteurs en ook weer enkele die uit het Engels worden vertaald.
Het boek 'Wind' van Maja Kooistra krijgt uitgebreid aandacht in de media.

 
https://www.a3boeken.nl

NIEUW: Zielscontracten tussen mens en dier - samen evolueren, Tammy Billups

Dieren zijn bereid ons te helpen helen en evolueren. Op hun beurt willen dieren ook helen en evolueren. Jouw ziel en de ziel van jouw hond, kat of ander dier, hebben van tevoren afgesproken wat zij willen oplossen in dit leven. Hoe dichter je emotioneel bij een dier staat, hoe meer zielscontracten er actief zijn voor wederzijdse groei en transformatie.

Tammy Billups, holistisch heler en gecertificeerd therapeut, deed eerder baanbrekend onderzoek naar de vijf emotionele kernwonden bij dieren. Daarna richtte haar onderzoek zich op het hogere doel van de relatie tussen mens en dier, en hoe hun beider heling en evolutie kunnen worden bevorderd. Zij definieert zeven soorten zielscontracten – van ‘fysiek’ (dier vertoont dezelfde klachten als baasje) en ‘emotionele wond’ (door bijvoorbeeld verlating of grensoverschrijdend gedrag) tot ‘pinnacle lessen’ (denk aan geduld, zelfliefde, compassie, onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen). Sommige contracten hebben een dierenleven lang nodig om te worden vervuld, andere slechts een enkele ontmoeting. Als je inzicht krijgt in de karmische relatie die je met jouw dier hebt, krijg je inzicht in de problemen die bij jullie beiden spelen en wat daarvan de oorzaak is.
Billups gaat ook in op twee onderwerpen die moeilijk zijn voor dierenliefhebbers: afscheid nemen en dierenmishandeling.

Te bestellen in de webshop en binnen enkele dagen ook verkrijgbaar in de boekwinkel.
De hondenogen werden getekend door Renate Verhagen.

 
https://www.a3boeken.nl

RECENSIE: De transformerende kracht van eenvoud

De ondertitel van dit fijne boek is ‘eenvoudige tools voor persoonlijke transformatie’. Dit geeft aardig weer waar het boek van Sandra Ingerman voor staat. Ingerman werkt al enkele decennia als therapeut en sjamanistisch leraar en heeft haar kennis en ervaring in een toegankelijk en praktisch boek gebundeld. Als je graag zelf aan de slag wil om te kijken wat jij kan doen om minder last te hebben van verstorende, negatieve gedachten vind je in dit boek veel handige informatie en oefeningen.

In de inleiding schrijft Sandra Ingerman onder andere dit: ‘Al duizenden jaren vertellen spirituele leringen ons dat onze uiterlijke wereld een reflectie is van onze eigen innerlijke bewustzijnstaat. Als je de wereld om je heen wil veranderen, dan moet je leren hoe je jouw innerlijke staat kunt veranderen.’ Dit is een mooi voorbeeld van hoe Ingerman de koppeling maakt tussen oude kennis en een moderne kijk op zaken. We leven in een turbulente tijd, waarin we gemakkelijk in een negatieve spiraal gezogen kunnen worden. Veel van mijn klanten en studenten ervaren dit in hun dagelijkse leven. Ik zeg hen steeds: ‘Zorg dat jij je energie hoog houdt, dat jij je innerlijk licht blijft voelen en zien. Dan zul je makkelijker kunnen omgaan met de wereld om je heen’. De oefeningen die Sandra Ingerman in haar boek beschrijft kunnen je hierbij prima helpen.

Aangezien ik zelf als transformatiecoach en trainer werk, zijn de informatie en oefeningen niet nieuw voor mij, maar Ingerman weet ze wel met smaak en flair te beschrijven. Ze blijft gelukkig haar sjamanistische roots trouw en je zult dan ook enkele oefeningen vinden die geïnspireerd zijn door de natuur. Ook zaken als zingen, ademhaling en het werken met symbolen geven kleur aan het boek. Ik was aangenaam verrast door de inhoud van hoofdstuk 5 ‘Projecteren’. Hierin staan een aantal zeer krachtige tools die je werkelijk verder kunnen helpen. Ze vormen een goed voorbeeld van de kracht en daarmee misschien ook wel de valkuil van het boek. Doordat de auteur zo helder en duidelijk schrijft, zijn de oefeningen makkelijk uit te voeren. Daardoor kan het lijken alsof ze weinig effect zullen hebben. In mijn ervaring zijn dergelijke eenvoudige oefeningen juist de meest krachtige, omdat ze direct naar de kern gaan. Het vraagt echter wel wat aandacht en discipline van de lezer om ze ook daadwerkelijk uit te voeren. Maar dan zul je ook werkelijk de transformerende kracht van eenvoud ontdekken.

Recensie: Saskia Basten, Huis van Transformatie
Meer informatie: klik

 

https://www.a3boeken.nl

VOORWOORD: tarotist Jan Ton over 'Spiegel van de zodiak' van Anneliese Melens

Toen 50 jaar geleden de tarot van Arthur Waite en Pamela Colman Smith in mijn leven kwam, was dat haast het enige orakelspel dat verkrijgbaar was. Wat is het sindsdien snel gegaan! Inmiddels zijn er talloze tarotversies en orakelspellen van allerlei slag. Maar al die tijd is de Waite-Smith Tarot toch wel het meest bekende en toonaangevende prototype gebleven. Dat is te danken aan de samenwerking van twee heel verschillende karakters, allebei een kei in hun vak. Waite was een groot kenner van symboolsystemen als de astrologie, de kabbala en de alchemie. Colman Smith kwam uit de theaterwereld, illustreerde boeken en gaf ook door haar zelf geïllustreerde verhalen uit. Arthur Waite leverde het denkwerk, de orde, de structuur. Pamela Colman Smith gaf er vlees en bloed aan. Samen zijn ze de vader en de moeder van het spel.

En nu hebben we dan ‘Spiegel van de zodiak’, waarvan Anneliese zowel de vader als de moeder is en dat is vrij uitzonderlijk. Ze heeft veel verschillende kwaliteiten die in dit spel prachtig tot hun recht komen. En met haar ruime ervaring in vormgeving op allerlei gebied brengt ze in haar werk een veelheid aan dimensies bij elkaar.

Het ‘denkwerk’ is prima in orde. Uitgangspunt is de astrologie en de indeling is erg overzichtelijk: voor elk sterrenbeeld drie kaarten, een kaart voor elke planeet en vier kaarten voor de maanfasen. De 36 kaarten bij de sterrenbeelden zijn persoonlijkheidstypen geworden, die ieder een eigen naam hebben gekregen. Je kunt die kaarten ook lezen als karaktereigenschappen of subpersoonlijkheden. De planeetkaarten laten zien welke krachten er aan het werk zijn en de vier maankaarten geven een beeld van de fase waarin je verkeert. Het geheel is compleet, genuanceerd en dynamisch.

Toch is Anneliese eerst en vooral een kunstenaar, die op geheel eigen wijze vorm geeft aan de abstracte symboliek van de astrologie. Ze is er met huid en haar in gedoken. Wat ze tegenkwam in haar leven ging synchroon lopen met de kaart(en) waarmee ze bezig was. Daardoor zitten er naast veel energie en beweging ook allerlei sprankelende verrassingen in. Zoals bij Pamela Colman Smith de personages op de kaarten zo weggelopen lijken te zijn uit een toneelvoorstelling, zo lijken de personages bij Anneliese afkomstig uit een fantasiefilm, een droom of een visioen. Het zijn geen doorsneetypes van alledag, maar juist daardoor kunnen ze hun archetypische, bovenpersoonlijke rol spelen.

Een goed orakelspel moet liefst het hele spectrum van het leven bestrijken. Dus het goede én het kwade, het mooie én het lelijke, het gewenste én het gevreesde, enzovoorts. Ik houd niet zo van spellen waarin alles even prachtig en spiritueel is. Laat ook de duisternis, de pijn, de angst maar zien. Anneliese schrikt niet terug als het donker wordt of gevaarlijk. Ze voert je mee naar spannende werelden waarin je van alles kunt verwachten.

Zo is ‘Spiegel van de zodiak’ een heel rijk spel geworden dat vele ingangen en dimensies biedt en uitnodigt om het avontuur van het leven met moed, creativiteit en vertrouwen tegemoet te treden.

Meer informatie: klik

 

https://www.a3boeken.nl

RECENSIE: Je voelt ze vanbinnen!

Als fan van Petra Stam heb ik uiteraard ook haar nieuwste kaartendeck aangeschaft. Mede omdat ik een aantal maanden geleden een decoratie voor aan de muur van haar heb gekocht van Sekhmet. Ik zag de in groen uitgevoerde afbeelding en was meteen verliefd, die moest ik hebben voor de slaapkamer. Er stond lichttaal op en ik kreeg er een hele uitleg bij. Sekhmet is op zich al bijzonder, maar de lichttaal deed iets met mij, ik voelde het vanbinnen.Geen twijfel dus toen de lichttaalkaarten ‘Creëren vanuit de Bron’ uitkwamen. Ik haalde de kaarten uit het doosje en liet ze door mijn handen gaan. De kaarten resoneerden in mijn lichaam, ik voelde ze bij mijn zonnevlecht en keelchakra, wat een vreemde gewaarwording!

Ik ben eerst een uur bezig geweest met bekijken en voelen, en zag dat er 22 sterrenkaarten bij zitten. Je kunt het deck dus splitsen voor gebruik en van twee stapeltjes een kaart pakken.

In de avond heb ik met een groepje kaarten getrokken van diverse decks, en dus ook van deze. Ik had niets gezegd over de ‘bijwerking’ van de kaarten op mijzelf, maar al gauw kreeg ik van twee andere mensen de opmerking dat ze de kaarten vanbinnen voelden, of dat klopte?

Niet bij iedereen dus, maar wel bij meer mensen dan alleen bij mij. Heel apart, ik heb dat eerlijk gezegd nog nooit bij een deck gehad, maar ik herkende het gevoel wel van de Sekhmet aan de muur. Het ligt dus niet zozeer aan Sekhmet, maar aan de lichttaal.

Ik vind de kaarten naast dit resoneren ook heel duidelijk in de boodschappen, want daar gaat het natuurlijk om. Dat je een vraag beantwoord krijgt, of zelfs gewoon een kaart trekt die op dat moment voor jou bedoeld is. De afbeeldingen zeggen mij op zich niet veel, het zijn tekens en sterren. De kaarten zijn wat mij betreft dus om te voelen, ze echt waar te nemen, op je in te laten werken, en dan kom je een stuk verder dan kijken naar een plaatje.

Ik ben een heel aards type, die liefde-licht-leuk mentaliteit is niet aan mij besteed. De meeste decks zijn dus wat zoetig in mijn beleving. Deze is anders, ik ben blij verrast. De sterren en planeten dus in met mijn hoofd en gedachten. En via een andere weg weer eens mijn boodschappen krijgen. Heel bijzonder dus!

Recensie: Ellen Meuwsen
Meer informatie: klik

 

https://www.a3boeken.nl

ONDERWIJSPAKKET Krachtdieren junior, Petra Stam

Dieren zijn zo bijzonder en ze kunnen kinderen enorm helpen om op speelse wijze hun eigen wijsheid te ontdekken. Met de kaarten en de werkvormen kunnen ze op een zelfontdekkingsreis gaan, leren naar hun innerlijke stem te luisteren en een liefdevoller en krachtiger mens te worden. Wat hebben zij in zich? Wat zijn hun sterke kanten? Waarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken? Welke ervaringen willen ze delen met klasgenootjes?

Om kinderen in groepen (klassen) te laten kennismaken met krachtdieren en hun eigen wijsheid hebben we een speciaal onderwijspakket samengesteld. Dit bestaat uit vijf complete sets krachtdierkaarten (per set 22 kaarten en een logboek), 25 extra logboeken (in totaal dus 30 logboeken) en en een lesbrief met informatie, tips en ideeën.

Meer informatie over het onderwijspakket: klik
Meer over de krachtdierkaarten voor kinderen: klik

 
https://www.a3boeken.nl

IN DE MEDIA: Wind, Maja Kooistra

Bioloog Arjen Mulder schreef een essay naar aanleiding van het boek 'Wind' van Maja Kooistra. Het verscheen in de Nederlandse Boekengids van april/mei 2022. Het essay begint als volgt: "Kun je non-fictie schrijven over het leven van alle mensen op aarde zonder gebruik te maken van abstracte begrippen die onze onderlinge verschillen wegmoffelen? Dus zonder universaliserende ideologie en ook zonder (meestal geheime) particuliere agenda? Zelfs een wereldomspannend proces als de klimaatverandering pakt overal anders uit en uitspraken hierover die van nut zijn in Europa hebben geen waarde in Oceanië of het Amazonegebied. Het idee dat er verschijnselen bestaan die iedereen aangaan en op dezelfde manier beïnvloeden – wie waagt zich daar nog aan, gezien de bloedige geschiedenis van concepten met universele aanspraken als ‘beschaving’, ‘wetenschap’, ‘bewustzijn’, ‘cultuur’, ‘ras’, ‘religie’ of zelfs het hele begrip ‘mens’? En toch delen wij mensen het leven op aarde met elkaar, en met dieren, planten, schimmels en eencelligen. De oplossing van veel non-fictieschrijvers is één verschijnsel te nemen als ingang tot zo veel mogelijk aspecten van het bestaan. Ze nemen bijvoorbeeld een deels natuurlijk, deels menselijk product zoals katoen, suiker of rijst als sleutel tot de (economische) wereldgeschiedenis, of de omgang met tijd of de taal. Hoe interessant dit soort boeken vaak ook zijn, ze hebben het nadeel dat ze uitgaan van zaken die alleen bestaan doordat er mensen zijn, wat het perspectief al bij voorbaat eenzijdig of vooringenomen maakt.
Fysisch geograaf en natuurervaringsonderzoeker Maja Kooistra volgt een andere aanpak in haar boek 'Wind, waait fluistert buldert draagt blaast vormt bezielt'. Ze neemt een verschijnsel dat iedereen kent en waar iedereen (mensen, planten en dieren) overal op aarde rekening mee houdt, en onderzoekt hoe dit niet-menselijke verschijnsel werkt, niet alleen buiten maar ook binnen in levende lichamen. Je hoeft geen wetenschappelijk of historisch geschoolde blik te hebben om wind te kunnen waarnemen – anders dan bij de vele vogels, primaten, vulkanen of andere vormen van non-human agency waarover aan de lopende band boeken verschijnen. Het raam opendoen, buiten wandelen of zelfs twintig keer diep inademen is genoeg om je met de gedeelde ervaring van de wind te verbinden. Toch constateert Kooistra terecht: ‘Wind is zo vanzelfsprekend dat we er nauwelijks op letten of ons er bewust van zijn, noch van de grote veelvormigheid aan fysieke krachten, noch van de transcendente werelden waartoe hij toegang geeft.’ Met haar boek wil ze hierin verandering brengen. In haar eerdere boeken, over bomen als wezens met een eigen subjectiviteit, genas Kooistra haar lezers van hun bomenblindheid – onze gewoonte individuele bomen domweg over het hoofd te zien –, in dit boek geneest ze hen voorgoed van hun windblindheid en -doofheid."
Het is een interessant essay dat zowel in de papieren als de online editie van de Nederlandse Boekengids is opgenomen.

Voor Happinez 3 - 2022 heeft journalist Jocelyn de Kwandt zich vooral laten inspireren door de meer spirituele aspecten die Maja beschrijft in haar boek over de wind. Haar artikel vormt een mooie kennismaking en smaakt hopelijk naar meer. Happinez 3 ligt nu in de winkel.

Meer over het boek: klik

 
 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX