A3boeken

nieuwsbrief 21 april 2012


Tromgeroffel.... de uitslag van de Nephilim prijsvraag is nabij! Lees in deze nieuwsbrief welke geluksvogels in de prijzen zijn gevallen. Nog een keer aandacht voor 'De oerkracht van het ritme', want deze unieke dag is de 29e. Er zijn nog kaartjes, maar het kan zo maar hard gaan en vol = vol. Ook nog een keer aandacht voor de twee bijzondere boeken die de 29e verschijnen. Het programma van de Levenskunstbeurs op 12 en 13 mei in Vught is bekend. En alvast aandacht voor een van de boeken die na de zomer verschijnen: 'Aardevrouwen spreken'. Tot slot een selectie uit de agenda en nieuwe artikelen.

 
https://www.a3boeken.nl

Nephilim - de prijsvraag

Ontzettend veel mensen hebben aan de prijsvraag meegedaan. Hartstikke bedankt! De meesten hebben het goede antwoord gegeven: in de trailer verscheen de schaduw van de gevallen engel vijf keer.

1 exemplaar van 'Nephilim' van Linda Wormhoudt gaat naar:
Katja Bouwens uit Baexem
Karen Tolido uit Zoetermeer

1 exemplaar van 'Nephilim' + 1 exemplaar van 'En de drummers waren vrouwen' van Layne Redmond gaan naar:
Marieke Verhoef-Temme uit Bilthoven
Geert van Bossche uit Sint-Niklaas (België)

Het gratis kaartje voor 'De oerkracht van het ritme' is gewonnen door:
Froukje Dijkshoorn uit Amsterdam

De boeken worden na 29 april opgestuurd.
Oh ja, een volgende prijsvraag is in voorbereiding. Houd de nieuwsbrief, website, twitter en facebook dus in de gaten!

 

https://www.a3boeken.nl

Afgelopen week mocht ik alvast de voorlopige versie van de nieuwe film van Layne Redmond zien. Dit weekend sleutelt ze nog aan het geluid en dan is die klaar voor de première op 29 april. Zo'n 15 minuten met prachtige beelden van drummende vrouwen in verleden en heden. Na de vertoning van deze film zal Isabella Verbruggen vertellen over haar kennismaking met de framedrum en welke rol deze nu in haar leven speelt. Linda Wormhoudt neemt ons mee naar haar verleden in Turkije en Koerdistan, waar ze kennismaakte met zigeuners, oeroude ritualen, de dafdrum, een vogelsjamaan en natuurlijk de Nephilim, de gevallen engelen. 's Middag kan iedereen twee workshops volgen.
Kijk hier voor meer informatie en om aan te melden. Dit programma wordt maar een keer aangeboden...

 

https://www.a3boeken.nl

Het kampvuur voor mijn voeten is oud. Het hout is totaal verkoold, maar hier en daar zie ik toch nog de nerven, de kringen die ooit een boom hebben bekleed. Dan zie ik, zachtjes wiegend net boven de as, de geest van een bot. Het zweeft in een andere wereld, maar schijnt ook hier op aarde.
Een gier schreeuwt. Ik voel de kracht van het geluid in mijn botten. “Het is tijd…”, zegt oom.

Soms heb ik nog visioenen over dat warme, vochtige dagvoedsel, opgestapeld in de witte tent die rond als een vrouwenborst voor mij was opgericht. Waar een medicijnvrouw voor mijn afbeelding boog en mijn zintuigen streelde met de geur van wierook en gedroogde kruiden. En haar zoete mensenstem bad voor mijn verschijning: roepend, smekend, lokkend.
Ik wentelde in haar stem, gevuld met haar smeekbeden die mij voedden, vulden, mij genot gaven.
Voedsel voor mijn ziel. (Ferazin)

Twee citaten uit: 'Nephilim - kind van de wegen deel 1' van Linda Wormhoudt.

Degenen die voor 29 april dit boek via de webshop bestellen (of al hebben besteld), ontvangen een gesigneerd exemplaar.

 
https://www.a3boeken.nl

'En de drummers waren vrouwen - een spirituele geschiedenis van het ritme'

"By searching out the lost, early history of the frame drum, Layne Redmond has uncovered an important missing chapter in the history of humanity -- a chapter in which goddessses ruled beside gods and in which women's spirituality, wisdom and sexuality were affirmed through rituals involving drumming. In an age where people are rediscovering the communal and healing powers of rhythm, When The Drummers Were Women establishes the link between ancient knowledge and the contemporary emphasis on the importance of passion and soulfulness to life." RICK MATTINGLY, Editor, Percussive Notes magazine......

"What is so important about Layne Redmonds work, is that it has sprung from an immemorial need: It is the quest for women to recover their ancient roots. Some scholars of myth, such as Joseph Campbell, have insisted that the seemingly more widely distributed mens mysteries emerged from a male attempt to rival the natural magic that women have always had: The mysteries of fertility, menstruation, childbirth. But the work of Marija Gimbutas, Riane Eisler and Layne Redmond show that women were far from passive embodiments of the Mystery. Rather, in a way congruent with their own magic they celebrated the universe in Her Feminine Form; an ancient religion largely free from violence or grandiosity, one in harmony with the natural rhythms of being." STEPHEN LARSON, The Shamans Doorway and A Fire In The Mind, a Biography of Joseph Campbell.....

Twee reacties op 'When the drummers were women' . En het mooie is, dat vanaf 29 april haar boek gewoon in het Nederlands te lezen is ;-)

Hier staan meer reacties op de Engelse editie alsook informatie in het Nederlands.

 
https://www.a3boeken.nl

'Aardevrouwen spreken'

In ‘Aardevrouwen spreken’ geven 13 vrouwen hun visie op deze tijd en de toekomst. Zij hebben allen hun sporen verdiend met hun inzet voor een betere wereld en zijn actief op verschillende gebieden: van media tot politiek en van oude wijsheid tot nieuwe wijsheid met betrekking tot onze relatie met de aarde en onze omgeving.
Volgens de reguliere media en de politiek is het ernstig met ons gesteld, maar als je goed om je heen kijkt, dan zie je dat er een onderstroom bezig is met positieve verandering. In die onderstroom zijn het met name de vrouwen die zich bewuster opstellen door initiatieven te ontplooien voor een betere wereld, of door zichzelf beter te leren kennen in wie ze zijn. Zelfs in ontwikkelingslanden is het bekend dat het de vrouwen zijn die verantwoordelijk met de microkredieten omgaan en bouwen aan een beter leven voor henzelf en hun kinderen. Meer vanuit het hart doen, horen we regelmatig, niet alleen maar meer vanuit het hoofd. Vrouwen zitten daar dichterbij en daarom zie je nu een groeiend aantal vrouwen vanuit het hart bezig zijn. Waarom je ze maar weinig hoort, heeft volgens redacteur en samensteller Manon Tromp te maken met het feit dat het hen niet om de roem of de status gaat, maar om verandering en verbetering voor het geheel. Daarom vond ze het tijd een aantal vrouwen aan het woord te laten over hoe ze deze tijd zien en waarvoor zij zich inzetten. Ze heeft 13 wijze Aardevrouwen gevraagd te schrijven over deze tijd en de aarde: hun eigen verbinding ermee, hun hoop, hun wens, hun visie en wat ze willen bijdragen.
De namen van de Aardevrouwen worden 1 voor 1 en dag voor dag bekend gemaakt, de eersten zijn: Lisette Thooft, Linda Wormhoudt, Lea Manders, Karin Haanappel en Betty de Keizer.

Dit boek verschijnt na de zomer, maar is al wel te bestellen.

 

12 en 13 mei Levenskunst Beurs in Vught

De Levenskunst Beurs is een grote, vernieuwende beurs die levensgenieten verbindt met spiritualiteit. U vindt op de beurs dan ook levenskunstenaars op allerlei gebieden, waaronder persoonlijke ontwikkeling, creativiteit & kunst, ontspanning & gezondheid, muziek, duurzaamheid. Tijdens de beurs gaat het vooral om het ervaren van levenskunst..…daarom zijn er veel lezingen, demonstraties, workshops en korte consulten en behandelingen.

A3 boeken is er beide dagen met de A3 boekentafel en in ieder geval zijn auteurs Jeanine Hofs van 'Blijvend meer energie volgens de vijf elementen', Karin Haanappel van 'Herstory of Art' en 'Het Parijs van Isis' en Louisa Perreyn van 'Maak werk van je droom!' aanwezig.
Bovendien geeft Jeanine zaterdag om 11.00 uur een workshop en Louisa zondag om 11.00 uur.

Blijvend meer energie volgens de vijf elementen – Jeanine Hofs
Deze workshop geeft je een heel bijzondere kijk op energie ofwel Qi. Namelijk die van de Chinezen en de vijf elementen Vuur, Aarde, Metaal, Water en Hout. Je maakt kennis met deze vijf elementen en ontdekt welke rol ieder element speelt in het proces van energie. Jeanine laat je voelen hoe energie voelt en ook hoe de energie verandert in ieder element. Verder geeft ze ook nog 10 praktische tips voor blijvend meer energie!

Maak werk van je droom! – Louisa Perreyn
Louisa Perreyn leert mensen hoe ze hun dromen kunnen realiseren. Uit eigen ervaring weet ze dat je bergen kunt verzetten wanneer je je passie en je intuïtie druft te volgen. Iedereen heeft een zesde zintuig en om dat te kunnen inzetten hoef je niet met je hoofd in de wolken te lopen! Louisa deelt enkele tips en trucs met je, die haar helpen om haar eigen dromen te realiseren. In vogelvlucht bespreekt ze ook hoe je een droom het beste kunt aanpakken. Bovendien leert ze je slimmer aan je droom te werken in plaats van nog harder, door je eigen intuïtie in te zetten!

Meer informatie en voorverkoop kaartjes.

 

Nieuw te lezen

Sinds de vorige nieuwsbrief zijn onder meer de volgende artikelen op de website geplaatst:

- De week van het personage in 'Woordenregen' van Margreet Schouwenaar
- De nieuwe maan van 21 april - Petra Stam
- Raaf in de boeken - Petra Stam en Linda Wormhoudt
- Het kleinste verhaal - Jac Vroemen
- De glimlach van de sirene - 2 recensies
- De absolute werkelijkheid - een prima boek voor de spirituele zoeker - recensie

Hier zijn deze en andere nieuwsberichten, recensies en artikelen te lezen. 

Agenda

25 april - Schrijfmuseum: vrouwen voor het voetlicht - met Christine de Vries in Catharijne Convent
26 april - Workhop damestasjeslezen - met Yoeke Nagel in Zwolle
28 april - Lezing Herstory of Art - met Karin Haanappel in Den Bosch
2 mei - Workshop De kracht van levend water - met Gerwine Wuring in Friesland
9 mei - Lezing De Groene Man en de Groene Vrouw - met Joke en Ko Lankester in Zwolle
12 mei - Workshop De harmonie in jezelf - met Elvira van Rijn in Velp

In de agenda meer informatie en meer activiteiten.


Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX