A3boeken

nieuwsbrief 2 februari 2013


“Schrijven is als autorijden in de nacht, je kunt niet verder dan je koplampen kijken en toch kom je op je bestemming."
Op 6 april kun je kennismaken met verschillende aspecten van schrijven op de Schrijfdag met workshops van A3 auteurs. Aanleiding is het verschijnen van het werkboek 'Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven' van Wendy Smit. Wil je eerder met schrijven in de weer? Vanaf 13 februari kun je schrijvend bezinnen onder de bezielende (bege)leiding van Christine de Vries. In maart start op twee plaatsen de basiscursus kruidengeneeskunde 'Hand in hand met de natuur' van Marjanne Huising. Op 10 maart is de volgende bijeenkomst in de serie 'Ritme en stem' en wel 'De stem als medicijn' met Joyce Hellendoorn. (Voor de bijeenkomst op 10 februari 'De magische sjamanendrum' met Linda Wormhoudt geldt een wachtlijst.) Op 21 april wordt de studiedag 'De hemelse en de aardse moeder in tarot en kunst' met kunsthistorica Karin Haanappel en tarotiste Petra Stam georganiseerd. Op 26 mei geven Joke en Ko Lankester een lezing over de Groene Man en de Groene Vrouw.

 
https://www.a3boeken.nl

6 april - Schrijfdag

“Schrijven is als autorijden in de nacht, je kunt niet verder dan je koplampen kijken en toch kom je op je bestemming." (auteur onbekend) Schrijven is onderzoeken, ontdekken, verwonderen, ongekende bronnen aanboren, nieuwe paden bewandelen, onverwachte vergezichten, hollen, stilstaan en sporen die toch niet doodlopen. Maar ook oefenen, veel oefenen, schrappen, lievelingen vermoorden, eindeloos poetsen, slijpen en nog eens schrappen.

Waarom schrijf jij eigenlijk? Of waarom schrijf jij nog niet? Wil je beter schrijven, meer schrijven, meer ontdekken over het schrijfproces of jezelf, vingeroefeningen doen of voeling krijgen met wat je wilt schrijven en waarom? Samen met enkele van haar schrijfauteurs organiseert A3 boeken een schrijfdag met workshops die antwoord geven op deze vragen. Je kunt kiezen uit vijf workshops van elk twee uur en iedereen kan twee workshops volgen.

10.00 uur Ontvangst met koffie/thee - 16.00 uur Afsluiting
Locatie: De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 AC Maarn (op loopafstand van NS-station, goed bereikbaar met auto en voldoende P) Prijs: € 55,00 (inclusief 21% BTW, lunch en 2 koffie/thee)

WORKSHOPS
1. Met je dagboek op retraite – Christine de Vries
2. Woordenregen – Margreet Schouwenaar
3. Ontdek jezelf met tekenen en reflectief schrijven – Wendy Smit
4. Droom en schrijf vanuit het kind in jou – Louisa Perreyn
5. Een boek schrijven en uitgeven: hoe pak je dat aan? - Adrie Beyen

Een beschrijving van de workshops en meer informatie vind je hier.

 
https://www.a3boeken.nl

Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven

Welke dromen en verlangens heb jij? Wat vind jij belangrijk in je leven? Waarvoor ben je dankbaar? Waarvan word je blij? Wat raakt jou? In de hectiek van alle dag is er lang niet altijd gelegenheid om bij deze vragen stil te staan. Wil je het antwoord weten? Met dit werkboek kun je ze al tekenend en schrijvend ontdekken en zo maak je kennis met… jezelf.
Maar liefst 70 onderwerpen helpen je op weg tijdens je ontdekkingsreis. Word stil door te tekenen in de cirkel en geef aansluitend een stem aan wat in jou wil worden gehoord. Het maakt niet uit of je kunt tekenen of schrijven, het gaat er ‘alleen maar’ om dat je al doende nieuwe kanten van jezelf ontdekt.
Dit werkboek is samengesteld door Wendy Smit: “Jezelf ontdekken is een cadeautje. Als je weet wat er in je hoofd en je hart leeft, geeft dat kracht, ontspanning en meer plezier in het leven. Door de combinatie van tekenen en schrijven kwam ik op eenvoudige en ontspannen manier weer in contact met mijn eigen stem en wijsheid. Terwijl niets hoefde, ontdekte ik van alles. Ik hoop dat je net als ik geniet van je eigen ontdekkingsreis.”

Verschijnt eind maart/begin april, maar is al wel te bestellen.

 

Bezinnend schrijven in de vastentijd

Voor de komende vastentijd (13 februari t/m 1 april) heeft Christine de Vries de Japanse speelfilm “Departures” als inspiratiebron gekozen. De film heeft 2009 een Oscar voor de beste buitenlandse film gewonnen. De e-crusus bestaat uit 40 creatieve bezinnende (schrijf)opdrachten, die eens per week per mail worden toegestuurd. Op de website van Shodo komt een speciaal weblog voor de deelnemers waar ze hun ervaringen met anderen kunnen delen en elkaar kunnen inspireren.
Meer informatie: http://shodo.nl/bezinnen/departures

De twee werkboeken 'Ruimte scheppen voor een nieuw begin' die Christine heeft ontwikkeld voor de vastentijd van 2009 en 2010 zijn nog als e-boek verkrijgbaar. Uitsluitend te bestellen via deze links:
Werkboek 2009 (bruin): bestellen
Werkboek 2010 (lichtgroen): bestellen

 
https://www.a3boeken.nl

Basiscursus kruidengeneeskunde - Hand in hand met de natuur

In deze basiscursus combineert Marjanne Huising eeuwenoude kennis met nieuwe inzichten. Hoofdbestanddeel is het verzamelen van kennis over de meestgebruikte kruiden. Tevens doe je kennis op over hoe je de kruiden kan toepassen en bij welke klacht. Aan het eind van de cursus kun je met vertrouwen jezelf, je naaste omgeving en je vrienden adviseren over welk kruid ze kunnen gebruiken bij een klacht. Het herkennen van de kruiden in je eigen tuin, de berm en het bos is een onderdeel van de cursus. Door dit in de verschillende seizoenen te doen zie je de verschillende fases van kruiden (bomen, planten, struiken) en leer je wat er geoogst kan worden in welke tijd. De letterlijke én energetische betekenis van planten, struiken en bomen komen aan bod en het ontwikkelen van de intuïtie gaat hand in hand met de kennis over kruiden. Je leert kruidenmiddelen bereiken en ook worden op een praktijkdag recepten uit de natuur bereid voor de eigen lunch.
De cursus wordt gegeven in Assen (avonden + praktijkdagen) en in Baarlo (vrijdagen). Meer informatie: www.sintau.nl

 
https://www.a3boeken.nl

10 maart - De stem als medicijn - Joyce Hellendoorn

De helende stem is voor Joyce de meest rechtstreekse ingang tot de ziel. De stem is een heel direct en oeroud medicijn om blokkades aan te pakken die maken dat je niet vanuit je volle potentie in het leven kunt staan. Door klank te geven aan wat je voelt wat er in je lichaam leeft geef je je lichaam en energiesysteem de ruimte om weer door te stromen. Deze dag onderzoek je de helende kwaliteiten van je stem. Je ervaart ervaren dat je lichaam een klankkast is waarin het geluid dat je maakt alles raakt en schoontrilt waar de levenslust niet doorstroomt. We maken klank voor onszelf, voor elkaar en met elkaar. Op deze manier werken met geluid, verbonden met het lichaam en adem werkt als een innerlijk reinigingsproces. Je maakt kennis met de kunst van het boventoon zingen en we eindigen de dag met een chakra-klankmeditatie.
Joyce Hellendoorn is al vanaf haar 18e professioneel met zang bezig. Momenteel biedt ze vanuit de Soul Voice® methode mensen de mogelijkheid om de helende en transformatieve kracht van hun stem te ontdekken en te gebruiken. Ze begeleidt mensen in het beter leren luisteren naar hun innerlijke stem, het naar buiten richten van hun unieke stemgeluid en het kunnen ontvangen en geven van helende klanken.

Dit is de vijfde bijeenkomst in de serie 'Ritme en stem - instrumenten van de ziel'. Meer informatie en aanmelden: hier.

 
https://www.a3boeken.nl

21 april - studiedag 'De hemelse en de aardse moeder in tarot en kunst'

De Grote Moeder komt in vele mythen voor, onder andere in de gedaante van Gaia, Demeter, Isis, Venus en Maria. Zij is zowel met de aarde als met de hemel verbonden en symboliseert de vrouwelijke principes: liefde, vruchtbaarheid, het voedende, zorgzaamheid en de cyclus van groei tot afbraak en wedergeboorte. In de tarot, het symboolsysteem dat met archetypische beelden bewustzijnsprocessen en levensfasen aangeeft, is zij te herkennen in de Hogepriesteres (de hemelse moeder) en de Keizerin (de aardse moeder). In de kunst is zij te herkennen als de oermoeder door de eeuwen heen, van de Venus van Willendorf tot de grootste Nana van Nikki de Saint Phalle (de Keizerin in haar Tarottuin).
Karin Haanappel, kunsthistorica en auteur van ‘Het Parijs van Isis’ en ‘Herstory of Art’ zal aan de hand van prachtige beelden de geschiedenis van het vrouwelijk goddelijke de revue laten passeren. Naast werken van bekende meesters als Michelangelo en Titiaan behandelt zij ook werken van vrouwelijke kunstenaars.
Petra Stam, tarotiste en auteur van ‘Pythia, de hogepriesteres – symboliek en mythologie in de tarot’ en ‘In het licht van de Maan’, zal vanuit haar ervaring en kennis vertellen over de symboliek en mythen van de hemelse en de aardse moeder in de tarot.
De studiedag bestaat uit informatie in woord en beeld en een actieve werkvorm om de informatie persoonlijk te integreren. Voorkennis is niet nodig.

Meer informatie en aanmelden: hier.

 
https://www.a3boeken.nl

26 mei - lezing 'De Groene Man en de Groene Vrouw'

In deze lezing maken Joke en Ko Lankester u deelgenoot van de ontdekkingen die zij hebben gedaan tijdens hun zoektocht naar de Groene Man. Een van de belangrijkste is dat de Groene Vrouw ook bestaat en evenals de Groene Man al eeuwenlang wordt afgebeeld. Net zoals Groene Dolfijnen, Groene Leeuwen en andere Groene Wezens.
Wat begon met enkele afbeeldingen van gebladerde gezichten eindigde met een archief van vele duizenden foto’s die ze in musea, kerken, paleizen en ruïnes maakten. Langzaam maar zeker ontdekten de Lankesters het verband tussen de Groene Man en de Vegetatiegod die in de oudheid vaak een rol speelde in mythen en rituelen. Ze verdiepten zich in zijn rol in het heidendom en het christendom, in de symboliek en zijn gedaantes door de eeuwen heen. Er ging een wereld voor hen open, een wereld waarin niets is wat het lijkt te zijn. Tijdens deze lezing gaat deze wereld ook voor u open.

Meer informatie en aanmelden: hier.

 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX