A3boeken

nieuwsbrief 12 februari 2012


Over 10 dagen, 22 februari om precies te zijn, begint de veertigdagentijd. Deze tijd staat geheel in het teken van innerlijk ruimte scheppen om het nieuwe begin, het nieuwe leven te kunnen toelaten. Met Christine de Vries kun je dat al schrijvend en mediterend doen. Vanaf nu is 'De absolute werkelijkheid' van Jaap Dijkstra leverbaar. Na de Powerdag op donderdag is ook 'Maak werk van je droom!' van Louisa Perreyn leverbaar. Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, verschijnt 'Herstory of Art' van Karin Haanappel. 29 april staat in het teken van de oerkracht van het ritme met drumworkshops en twee nieuwe boeken. Vol trots kondigen we 'Ritme en stem - instrumenten van de ziel' aan: een serie van acht zondagen over de verschillende aspecten van ritme en stem en waarvoor je die op zielsniveau kunt inzetten: verbinding met jezelf, verbinding met anderen, verbinding met al wat is. En wat is er nog meer het lezen en bezoeken waard...

 
https://www.a3boeken.nl

Schrijven in de veertigdagentijd

In 2009 en 2010 verscheen een werkboek 'Ruimte scheppen voor een nieuw begin' voor creatief schrijven en een persoonlijke vorm van vasten voor de veertigdagentijd. Beide werkboeken zijn nu als e-boek verkrijgbaar, doch uitsluitend via de volgende link:

Editie 2009, het bruine boek: http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=14009

Editie 2010, het groene boek: http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=28786

Voor wie liever op een andere manier aan de slag wil in de vastentijd: aan de hand van 'De vijfde berg' van Paulo Coelho en haar eigen boek 'Dagboek als spiegel' biedt Christine de Vries een schriftelijke cursus om 40 dagen te lezen, te schrijven en te reflecteren. Om stil te staan bij wat jou in beweging brengt. Als je je inschrijft voor deze cursus, stuurt Christine je elke week nieuwe lees- en schrijfopdrachten. Verder is er een speciaal weblog waar je ervaringen met andere deelnemers kunt delen. Meer informatie over deze schriftelijke cursus: www.shodo.nl

 
https://www.a3boeken.nl

Nu leverbaar: 'De absolute werkelijkheid - in het licht van eeuwenoude religieuze tradities'

Hoe komt het dat de één succesvol is en de ander altijd onder de middelmaat blijft? Dat de één een levensbedreigende ziekte krijgt en de ander ver in de tachtig wordt en nog nooit een dokter heeft gezien? Dat sommigen huppelend door het leven gaan, terwijl anderen voortdurend worden gehinderd door ontwrichtende levensangst?

Wie niet (meer) in God gelooft, zoekt het antwoord op deze vragen in kennis. Sinds de filosofische verlichting moet deze kennis bewezen kunnen worden, anders is zij geen waarheid. De zoektocht naar kennis moet zich dan ook strikt binnen de materiële vierdimensionale werkelijkheid afspelen. Toch hebben velen de ervaring dat er diep in de mens ook kennis aanwezig is. Deze is niet verifieerbaar, maar maakt wel degelijk deel uit van de werkelijkheid.

Soms komen ideeën, inzichten en beslissingen die cruciaal zijn, zomaar en plotseling tevoorschijn - alsof ze uit een andere werkelijkheid opkomen. Een werkelijkheid die de materiële werkelijkheid doordringt. We kunnen ons leven leiden zonder een vermoeden te hebben van het bestaan ervan, maar zij kan zich ook aandienen in de gedaante van een topervaring, ook wel religieuze ervaring genoemd. Of in de vorm van een bijna-doodervaring. Zij die dit hebben meegemaakt, ervaren dit als de absolute werkelijkheid.

In dit boek neemt de wiskundige theoloog Jaap Dijkstra de vierdimensionale werkelijkheid als uitgangspunt voor zijn zoektocht naar de absolute werkelijkheid. Dit doet hij op een zo logisch mogelijke wijze en in het licht van eeuwenoude religieuze tradities.

Het boek is vanaf nu leverbaar via de webshop en in de loop van de komende week ook verkrijgbaar in de boekwinkel.


 
https://www.a3boeken.nl

8 maart - Herstory of Art

Op Internationale Vrouwendag geeft kunsthistorica Karin Haanappel een lezing over 'Herstory of Art' in Singer Museum Laren. Aansluitend vindt de boekpresentatie plaats.

 

Vandaag de dag is er nog steeds geen sprake van gelijkwaardigheid tussen mannelijke en vrouwelijke kunstenaars. Zolang wij uitsluitend de traditionele canon der (kunst)geschiedenis voorgeschoteld krijgen, blijft de geschiedenis er een van helden en overwinnaars, van oorlogen en rooftochten. Ook de mythe van het ‘oerpatriarchaat’ wordt dan in stand gehouden. In ‘Herstory of Art’ ontrafelt kunsthistorica Karin deze mythe. Zij laat ons een heel andere wereld ervaren, een wereld waarvan ook vrouwen deel uitmaken en waarin niet-westerse en prehistorische culturen eveneens van belang blijken te zijn.

Door te starten met de vroegste kunstuitingen in de oude steentijd en vervolgens de vrouwelijke kunstenaars op de kaart te zetten tot het moment waarop de canon van de kunstgeschiedenis voor het eerst werd geschreven, plaatst zij haar verhaal van de kunst (her story of art) naast zijn verhaal van de kunst (his story of art). De focus ligt vooral op Europa, gezien vanuit een egalitair perspectief, zodat zichtbaar wordt dat kunst van meet af aan is gemaakt door mensen: mannen én vrouwen.

Kaartjes voor de lezing/presentatie zijn hier te koop.
Het boek is alvast hier te bestellen.

https://www.a3boeken.nl

16 februari - Maak werk van je droom! 

Op de derde Powerdag van Vrouw&Passie wordt 'Maak werk van je droom! 52 realisatiekaarten' van Louisa Perreyn gepresenteerd. Bovendien geeft Louisa speeddates bij de A3 boekentafel!

Lees hier over Louisa's eigen droom. hier vind je meer informatie over de Powerdag en hier is het spel alvast te bestellen.


https://www.a3boeken.nl

In een ver verleden leidden vrouwen de rituelen en ceremonieën in de grotten en tempels van onder meer het Oude Europa. Het ritme van hun drum hielp hen als sjamanen en priesteressen de trancestraat te bereiken. Tot de val van het Romeinse Rijk bleef het drummen een krachtig middel voor versterking van de gemeenschapsband en voor individuele transformatie.
Met haar onderzoek naar de plaats van de muziek in godinnenculturen legt Layne Redmond de oude vrouwelijke ritmetradities bloot. Linda Wormhoudt kwam ermee in aanraking toen ze in een engelenstrijd belandde: een strijd tussen de Nephilim, de gevallen engelen. Koerdische vrouwen leerden haar over verborgen engelencultussen en oude gebruiken, waarin de dafdrum een belangrijke rol speelt. Een vogelsjamaan reikte haar oerwijsheid aan en inzicht in de rol van vrouwen, ritme en contact met eigen kracht.

Op deze themadag komen de verschillende sporen bij elkaar, verleden en heden, traditie en praktijk. De ochtend staat in het teken van twee nieuwe boeken: 'Nephilim' van Linda Wormhoudt en 'En de drummers waren vrouwen' van Layne Redmond. 's Middags kunnen de deelnemers twee workshops volgen: 'De helende drum' (Linda Wormhoudt), 'In resonantie met de ritmes van de framedrum' (Isabella Verbruggen) en/of 'Onze natuurlijke ritmes en het ritme van Isis' (Irmgard Cottaar).

Kijk hier voor meer informatie over het programma, de workshops en de details van deze themadag.

 

https://www.a3boeken.nl

In een serie van acht zondagen kun je kennismaken met de verschillende aspecten van ritme en stem en waarvoor je die op zielsniveau kunt inzetten: verbinding met jezelf, verbinding met anderen, verbinding met al wat is. De dagen worden gegeven in Antropia (Driebergen) door verschillende docenten. Er kan zowel op de hele serie als op losse zondagen worden ingeschreven. Voor mensen die voor 30 juni inschrijven op de hele serie en ook voor die datum betalen, geldt een aantrekkelijke vroegevogelkorting. Op de website staat meer informatie over het programma en de docenten.

dag 1 zondag 9 september 2012 Kennismaking met ritme en klank - een innerlijke ervaring – Rob Verheul

dag 2 zondag 7 oktober 2012 De stem van je ziel – Linda Wormhoudt

dag 3 zondag 25 november 2012 Volg je hartenklop, speel de framedrum – Irmgard Cottaar

dag 4 zondag 13 januari 2013 De dans van de ziel in de Perzische mystiek – Elpida Soltani

dag 5 zondag 10 februari 2013 De magische sjamanendrum – Linda Wormhoudt

dag 6 zondag 10 maart 2013 De stem als medicijn – Joyce Hellendoorn

dag 7 zondag 7 april 2013 Framedrumming in het jaarritme – Isabella Verbruggen

dag 8 zondag 12 mei 2013 Een zintuiglijke ontdekkingstocht – Maaike Groenewege

 

Lezen - nieuws

Sinds de nieuwe website begin dit jaar de lucht in ging, is bijna iedere dag wel een nieuw bericht geplaatst. Een bericht kan zijn een artikel van een van de A3 auteurs, een filmpje, een recensie, een interview met een auteur... De laatste drie staan altijd op de homepage en hier kunt u alle berichten vinden. Een greep uit het archief:

 • 'De magie van het ritueel', artikel van Linda Wormhoudt.
 • 'Talent- en teamontwikkeling', artikel van Elvira van Rijn
 • 'Omarm het leven en heel jezelf', artikel van Hans de Waard
 • 'Acumen als rijzende ster', informatie uit boek 'De sterren van je leven'
 • Filmpje over kinderen en de natuur
 • Interview met Jeanine Hofs over energie
 • 'Woordenregen, een speelse, transformerende ontdekkingstocht', recensie

 

 

Het bezoeken waard

A3 boeken organiseert zelf activiteiten en is regelmatig met een boekentafel aanwezig op beurzen en andere bijeenkomsten. Informatie hierover is te vinden in de agenda. Daarnaast staan in de agenda ook activiteiten die A3 auteurs zelf organiseren of waaraan ze meewerken, zoals:

 • 19 februari - start sjamanistische jaaropleiding van Linda Wormhoudt in De Roos, Amsterdam
 • 25 februari - de mythische wereld van Koning Arthur, reis door de tijd met Ruud Borman in Lochem
 • 25 en 26 februari - lezing over krachtplaatsen door Roelien de Lange op de Paraview beurs in Utrecht
 • 3 maart - de religie van de Etrusken, lezing door Selma Sevenhuijsen in Amsterdam
 • 8 maart - workshop natuurbeleving met Gerwine Wuring en Marielle van Dop in Leeuwarden

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX