A3boeken

nieuwsbrief 10 december 2020


Als alles goed gaat, komt de drukker over een week 'Krachtdieren 2' van Petra Stam afleveren. Kan niet wachten! Wil je het met de kerst in huis hebben, dan raad ik je aan om het nu al te bestellen in de webshop. Vanwege de grote logistieke drukte is het onzeker of levering via de boekwinkel dit jaar nog zal lukken.
Nog een laatste keer (dit jaar) vestig ik jullie aandacht op het boek 'De Heilige Nachten' van Mirjam van Donselaar.

Ook aandacht voor enkele eerder verschenen boeken en de Levenskunstkaarten.
Fijne boeken en kaarten om deze donkere dagen mee door te brengen. Veel leesplezier!

 
https://www.a3boeken.nl

Krachtdieren 2

Vlak nadat Petra Stams eerste boek over krachtdieren was verschenen, diende Sneeuwpanter zich als gids aan in een droom. Hij maakte haar duidelijk dat haar rol als vertaler voor het dierenrijk nog niet klaar was. Voor dit tweede boek verbond ze zich dan ook met 66 andere krachtdieren, weer middels diepe spirituele verbindingen, meditatie en dream proving (slapen op een energetische dierremedie).
Krachtdieren zijn spirituele gidsen, geestelijke helpers die hun wijsheid met ons delen. Ieder mens heeft in zijn leven een of twee krachtdieren die resoneren met zijn zielsenergie. Ook kun je tijdelijk een krachtdier hebben, bijvoorbeeld in een moeilijke periode in je leven. Als je jouw krachtdieren kent en je ermee verbindt, begrijp je jezelf beter, herken je jouw positieve eigenschappen en valkuilen, weet je welke energie jou kan begeleiden en helen als je uit balans bent. Als je de krachtdieren van de mensen in je omgeving kent, kun je meer begrip en respect voor elkaar hebben.
In dit boek brengt Petra Stam wederom bekende en minder bekende dieren uitgebreid en veelal vernieuwend in beeld. De wijsheid uit het diercollectief, de essentie van de dierenergie alsook thema’s en dromen geeft ze in dit vervolg door. In ieder hoofdstuk beschrijft ze de dieren en hun gedrag, vertelt ze over de mythen en tradities waarin deze een rol spelen en behandelt ze eventuele kosmische varianten in de vorm van sterren(beelden) en -nevels. Door deze brede en diepgaande aanpak bevat dit boek een beschrijving van de essentie van de krachtdieren vanuit diverse lagen, waardoor je op verschillende niveaus verbinding met hen kunt maken.
Hieronder zie je de inhoudsopgave met alle 66 dieren. Bestellen kan hier.

 

https://www.a3boeken.nl

 
https://www.a3boeken.nl

De Heilige Nachten - wat lezers ervan vinden

"Ik geniet van dit prachtboek. De schrijfster weet op meerdere vlakken een balans te vinden. De informatie over oude tradities is breed en verdiepend. Toch ontstaat er geen klinisch theoretisch geheel. Het boek geeft vele handvatten om zelf te gaan werken met de 12 heilige nachten, zonder een receptenboek te worden. Voor iedereen die een eigen manier zoekt om invulling te geven aan de donkere tijd van het jaar. En deze invulling graag wil wortelen in de tradities van het land. Vol vrouwelijke energie, maar kan uit eigen ervaring zeggen: zeker ook voor mannen.
Mijn aanrader: neem de tijd om met het boek je voor te bereiden op de nachten. De informatie is rijk en gelaagd. Met voorbereidingstijd komt de inhoud meer tot zijn recht."
Review met vijf sterren op bol.com door CasperFioole

"Ik heb het boek in een paar avonden verslonden. Het leest makkelijk weg, maar biedt toch voldoende diepgang en aanknopingspunten om zelf verder mee op onderzoek uit te gaan. En inspirerende handvatten om de heilige nachten mee in te gaan. Aanrader voor de komende maand en de rest van het jaar."
Review met vijf sterren op bol.com door Ellen van der Kleij

"Prachtig boek met achtergrondinformatie en praktische aanpak om zelf de 12 heilige nachten vorm te geven op een manier die bij je past. Per nacht staat er achtergrondinformatie in het boek, meditaties en oefeningen. Je kunt doen/toepassen wat bij je past. Die structuur vind ik fijn en geeft me handvatten voor mijn eigen spirituele beoefening.
Ik vind het een prachtig boek, vooral omdat het zo inclusief is (elementen van Germaans/Noords/Keltisch heidendom, hekserij, maar ook christendom en sjamanistische beoefening) en er ook nadruk wordt gelegd op voorouderwerk. Zoals Mirjam het zelf al zegt in haar inleiding: 'Onze voorouders hadden te maken met al deze religieuze stromingen, het zou onze wortels tekort doen om enkel naar een paar duizend jaar te kijken en de rest buiten beschouwing te laten.'
Het boek leest heerlijk, heeft een duidelijke structuur en ik vind Mirjam's wijsheden en inzichten een feest van herkenning.
Aanrader voor iedereen die wat meer diepgang zoekt in de joelperiode! Ik ben alvast begonnen met het sorteren van mijn kruiden. Doe je mee?"
Review met vijf sterren op bol.com door Kermit

"Dit boek is zeker een aanrader. Ik neem het graag de heilige nachten periode mee in.
Het geeft duidelijk weer wat de heilige nachten zijn, waar het in oorsprong vandaan komt en wat je kunt doen tijdens deze nachten / dagen. Vroeger waren de mensen als vanvanzelfsprekend meer verbonden met de rust en inkeer tijdens deze periode, waardoor ze inzichten kregen. Het is een periode van reflectie op afgelopen jaar en contact maken met het nieuwe dat komt. Iets wat altijd belangrijk blijft. Gun jezelf 'heilige nachten' tijd."
Review met vijf sterren op bol.com door Debby Klomp

Meer info en bestellen: klik

 
https://www.a3boeken.nl

Ontwikkel je intuïtie

Jouw intuïtie kan je antwoorden influisteren precies wanneer je die nodig hebt. Antwoorden op eenvoudige vragen van alledag, maar ook op levensvragen. Denk aan: Wie ben ik nu eigenlijk diep van binnen? Wat wil ik nu echt graag? Wat is de rode draad in mijn leven en wat wil me dat zeggen? Wat is mijn levensmissie? Hoe kan ik veranderen en het leven leiden dat ik wil?
Iedereen kan zijn intuïtie gebruiken. Het is dus niet iets wat de een wel kan en de ander niet. Het is net zo gewoon – of zou dat eigenlijk moeten zijn – als voelen, luisteren en logisch denken.
In dit boek geeft Saskia Basten uitleg over wat intuïtie nou eigenlijk is en oefeningen, zodat je je meer bewust wordt van jouw intuïtie èn je er meer op durft te vertrouwen. Ze introduceert twee methodes: de Aardester en de Zielester. De Aardester leidt je in vijf stappen naar het antwoord op je vraag vanuit je intuïtie. De Zielester vormt een verdieping op de Aardester. Met deze methode kun je je levensvragen beantwoorden, omdat je hierbij een diepe verbinding maakt met je ziel. Zo krijg je loepzuivere informatie vanuit je hoger zelf en de kosmos.
Voor dit boek combineerde Saskia Basten onder meer haar jarenlange ervaring als transformatiecoach en trainer met haar persoonlijke onderzoek naar intuïtie en oeroude kennis uit de kabbala. De vooral praktische handleiding wordt aangevuld met het sprookje over Maankind. Zo wordt de boodschap van dit boek op verschillende manieren duidelijk: vertrouw op je intuïtie, want dat maakt jouw reis door dit leven een stuk makkelijker.
Meer info en bestellen: klik

 
https://www.a3boeken.nl

De heilige buxusmoeder en 33 andere levensbomen

In veel oude culturen speelden bomen een belangrijke rol, bijvoorbeeld als heler, raadgever, beschermer of poort tot andere werelden. Delen van bomen dienden als krachtvoorwerp, orakel, bescherming of remedie. Ook nu kunnen bomen veel voor ons persoonlijk betekenen naast hun algemeen nut (zuurstof, bouwmateriaal, brandstof). Vaak heb je een boom die jou je leven lang begeleidt en andere bomen kunnen tijdelijk jouw pad kruisen en helpen bij een bepaalde levensvraag. Welke boom hoort bij jou? Wat is jouw levensboom? Wat kan die voor jou betekenen in spiritueel, energetisch en geneeskrachtig opzicht?
In principe kan iedere boom een levensboom zijn. De boom op de hoek van jouw straat, die in dat bos verderop, klein, groot, jong, oud... Weet dat alle bomen via de wortels met Moeder Aarde zijn verbonden en zo toegang hebben tot de wijsheid van de oerboom. Kruidenvakvrouw Marjanne Huising behandelt van 34 boomsoorten niet alleen de algemene kenmerken en geneeskracht, maar ook de verbinding met mythische figuren, goden, godinnen en krachtdieren, want deze geven weer andere inzichten over de kracht en zachtheid die de boom je kan bieden. Ze geeft ook vele adviezen en recepten, zowel praktisch als energetisch, om de vitale kracht van een boom te bundelen en op je eigen tijd te kunnen inzetten voor inzicht, heling en verandering.
Meer info en bestellen: klik

 
https://www.a3boeken.nl

Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven

Welke dromen en verlangens heb jij? Wat vind jij belangrijk in je leven? Waarvoor ben je dankbaar? Waarvan word je blij? Wat raakt jou? In de hectiek van alle dag is er lang niet altijd gelegenheid om bij deze vragen stil te staan. Wil je het antwoord weten? Met dit werkboek kun je ze al tekenend en schrijvend ontdekken en zo maak je kennis met… jezelf.
Maar liefst 70 onderwerpen helpen je op weg tijdens je ontdekkingsreis. Word stil door te tekenen in de cirkel en geef aansluitend een stem aan wat in jou wil worden gehoord. Het maakt niet uit of je kunt tekenen of schrijven, het gaat er ‘alleen maar’ om dat je al doende nieuwe kanten van jezelf ontdekt.
Dit werkboek is samengesteld door Wendy Smit: “Jezelf ontdekken is een cadeautje. Als je weet wat er in je hoofd en je hart leeft, geeft dat kracht, ontspanning en meer plezier in het leven. Door de combinatie van tekenen en schrijven kwam ik op eenvoudige en ontspannen manier weer in contact met mijn eigen stem en wijsheid. Terwijl niets hoefde, ontdekte ik van alles. Ik hoop dat je net als ik geniet van je eigen ontdekkingsreis.”
Meer info en betellen: klik

 
https://www.a3boeken.nl

De herberg, schrijfretraiteboek

Met dit retraiteboek geef jij jezelf veertig dagen lang de tijd en de ruimte om schrijvend jouw blik naar binnen te richten en stil te staan bij wat er nu in jou om aandacht vraagt. Het beroemde gedicht ‘De herberg’ van Rumi is hierbij onze inspiratiebron. In dit retraiteboek schrijf je op speelse en bezinnende wijze over jouw rol als herbergier en over de gasten die op de deur van jouw herberg kloppen. Sommige gasten kun je direct met vreugde in je hart verwelkomen en een ruime plaats in jouw herberg aanbieden. Maar er zijn ook gasten die je liever niet ontmoet, laat staan verwelkomt. De vorm waarin de gasten verschijnen is voor iedere herbergier uniek. Het kan in de gedaante van een persoon, herinnering, gevoel of gebeurtenis, beeld of gedachte zijn. Het vraagt bereidheid en kost moeite om alles en iedereen een plek aan te bieden en niets en niemand buiten te sluiten. Wanneer we dat ondanks alles toch doen, zullen we ervaren hoe bevrijdend het is om zonder oordeel iedere gast die bij ons aanklopt te verwelkomen.
Meer info en bestellen: klik

 
https://www.a3boeken.nl

Levenskunstspel

Het Levenskunstspel bestaat uit 52 kaarten. De afbeeldingen, Anky noemt ze Beeldhaiku, zijn intuïtieve tekeningen uit één lijn, die door hun eenvoud een grote zeggingskracht hebben. Op elke kaart staan drie versterkende vragen, die gericht zijn op je mogelijkheden. De vragen helpen om je aandacht te richten, te onderzoeken en ervaren hoe je denkt, wat je voelt en wat je vervolgens doet. De Levenskunstkaarten houden je een spiegel voor, waardoor je meer zicht krijgt op jezelf en op elkaar. Zo word je als vanzelf vaardiger in de kunst van het leven.
Het Levenskunstspel kun je in je eentje spelen, samen met je partner, met vrienden of met anderen. Zowel privé als in een professionele omgeving. Bijvoorbeeld om je relatie te verdiepen, bij coaching of hulpverlening, om het ijs te breken in een nieuwe groep, in teambesprekingen, vergaderingen, in klassikaal verband, etc. Kortom, in elke situatie waarin het van belang is om naar jezelf én naar anderen te luisteren. Het Levenskunstspel vergroot de verbondenheid én het respect voor ieders eigenheid.
Meer info en bestellen: klik

 
https://www.a3boeken.nl

Mythen van de dierenriem

Elke avond gaat het hemelse prentenboek geleidelijk open. Naarmate het donkerder wordt komen de vertrouwde sterrenbeelden als oude vrienden tevoorschijn. Kijk, daar staat de Boogschutter op de zuidelijke kim. Op wie zal hij vannacht zijn pijlen richten? Tijdens stille, koude winternachten schrijdt de trotse Leeuw, die Hercules moest overwinnen om zichzelf te vinden, met majestueuze tred langs de dierenriem. Hij wordt gevolgd door de schitterende ster Spica, de korenaar in de hand van de Maagd. Spica symboliseert in oude rituelen de diepste geheimen van leven en dood. Weer heel andere stof tot vertellen levert Taurus, de glanzende witte stier die koning Minos aan de god Neptunus had moeten offeren als hij niet bevangen was geraakt door hebzucht.
De sterrenhemel staat vol verhalen met drama en romantiek, waarin we de ups en downs van ons eigen leven kunnen herkennen. In welk verhaal speel jij eigenlijk een rol? Zit je wel in je eigen verhaal of ben je verstrikt geraakt in dat van anderen? Ieder mens heeft een innerlijke sterrenhemel, waarin de hele dierenriem en alle planeten zijn vertegenwoordigd. Je kunt je eigen sterrenhemel lezen als een landkaart voor je tocht door het leven.
Astroloog en coach Jan de Graaf geeft in dit boek de mythen die bij de sterrenbeelden horen en plaatst ze in het grotere geheel van een mensenleven, waardoor ze een bijzondere betekenis krijgen. Dat zijn het niet meer zomaar verhalen, maar spiegels voor de ziel.
Hij gebruikt het verhaal van Odysseus, de held op weg naar huis, als rode draad. Odysseus is de man van de duizend listen, die op zijn reis langs de dierenriem model staat voor onze eigen tocht door het leven. Net als wij komt hij er geleidelijk achter, dat hij eigenlijk op zoek is naar zijn ziel, zijn Koningin. Het was niet de horizon die lokte, maar de liefde. Als hij eindelijk thuiskomt staan Zon en Maan samen aan de hemel - het maandelijkse heilige moment van de nieuwe maan.
Meer info en bestellen: klik

 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX